估唔到喫茶ちょうぼ 年頭係Cwb 開完分店,話咁快就係tst再開🥳西九龍嘅朋友有福了🤭唔洗再特登去新界or港島都可以食到啦😚🍝明太子蛋包意粉蛋包飯就食得多,蛋包意粉都幾特別~醬汁加入🍄雜菌另外亦較一般忌廉輕盈,上面嘅🍳蛋一如既往嘅嫩🌟🌟🍔牛肉芝士漢堡麵包超鬆軟,牛肉漢堡厚身~配合清爽嘅🍅蕃茄、🥬生菜同🧀芝士,一啖可以咬埋咁多層,口感豐富😋伴碟嘅🍟薯條都好出色,十分香脆😋🐥 南蠻炸雞係我最喜歡嘅菜式,醬汁有啲似bbq醬加🍯蜜糖,甜甜地好惹味🌟沙律醬(似魚柳包嘅醬)入面加咗🧅洋蔥粒~會減低飽濟嘅感覺~🍮日式布甸布甸口感綿密幼滑~雖然配上焦糖醬,但唔會覺得過甜😚上面仲有好大粒士多啤梨添🍓🍵焙茶麻薯沙冰焙茶味濃郁,會帶一點冰感✨另外再加埋軟糯嘅麻薯,幸福感🆙🆙🆙☕️鮮奶咖啡加入咗大量鮮奶,🍼奶味較濃郁~推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

🍝明太子蛋包意粉

🍔牛肉芝士漢堡

🐥 南蠻炸雞

🍮日式布甸

🍵焙茶麻薯沙冰

☕️鮮奶咖啡
加入咗大量鮮奶,🍼奶味較濃郁~

推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:Yes
  • 牛肉芝士漢堡
  • 南蠻炸雞
今個weekend 特登同老公出咗嚟尖沙咀行街買嘢🤭🌟差唔多食飯時間行K11 期間,發現呢度新開咗間我哋久唔久都會喺大埔食嘅 ➡️ 喫茶ちょうぼ 😲都係嗰個日式昭和風裝修風格🤭見呢間分店今日唔使排隊,今晚就入嚟試吓呢間新分店😌好彩今晚早入座,因為我哋坐低咗半個鐘之後又要排隊喇🙈今晚我哋試咗一啲我哋我哋平時比較少食嘅菜式🤓明太子蛋包意粉 $96竟然有我最鍾意嘅三文魚籽送蛋包意粉😍個意粉入口好creamy仲帶少少芝士味🤤配埋呈半生熟狀態嘅嫩滑雞蛋🤩食起上嚟雙倍creamy 感,超滿足呀💕牛肉芝士漢堡 $105除咗有個漢堡包🍔之外,仲配有新鮮沙律➕香脆薯條🤩Burger雖然只係帶有正常嘅配料,漢堡扒、芝士、蕃茄、生菜,但份量配搭得宜,所以味道唔錯☺️咬落好Juicy,層次感十足❣️🍴日式炸雞翼 $75一客有六隻雞翼🌟幾欣賞餐廳將六隻雞翼層層疊咁疊埋一齊🤓令佢哋唔會咁快凍,雖然擺咗一陣,但食嘅時候仲係暖嘅☺️新鮮即炸嘅嫩滑雞翼每一隻都均勻地沾上日式醬油,食起來超惹味🥰 推薦🌟🍴伯爵茶戚風蛋糕 $51蛋糕口感好鬆軟☺️咬落帶淡淡嘅伯爵茶清香❣️表面嘅芝士乳酪cream同伯爵茶味好匹配,雖然係甜品,但食落一啲
今個weekend 特登同老公出咗嚟尖沙咀行街買嘢🤭
🌟
差唔多食飯時間行K11 期間,
都係嗰個日式昭和風裝修風格🤭

見呢間分店今日唔使排隊,
今晚就入嚟試吓呢間新分店😌
好彩今晚早入座,因為我哋坐低咗半個鐘之後又要排隊喇🙈

今晚我哋試咗一啲我哋我哋平時比較少食嘅菜式🤓
明太子蛋包意粉 $96

竟然有我最鍾意嘅三文魚籽送蛋包意粉😍
個意粉入口好creamy仲帶少少芝士味🤤
配埋呈半生熟狀態嘅嫩滑雞蛋🤩
食起上嚟雙倍creamy 感,超滿足呀💕

牛肉芝士漢堡 $105

除咗有個漢堡包🍔之外,
仲配有新鮮沙律➕香脆薯條🤩
Burger雖然只係帶有正常嘅配料,
漢堡扒、芝士、蕃茄、生菜,
但份量配搭得宜,所以味道唔錯☺️
咬落好Juicy,層次感十足❣️
日式炸雞翼 $75

一客有六隻雞翼🌟
幾欣賞餐廳將六隻雞翼層層疊咁疊埋一齊🤓
令佢哋唔會咁快凍,
雖然擺咗一陣,但食嘅時候仲係暖嘅☺️
新鮮即炸嘅嫩滑雞翼
每一隻都均勻地沾上日式醬油,
食起來超惹味🥰 推薦🌟
伯爵茶戚風蛋糕 $51

蛋糕口感好鬆軟☺️
咬落帶淡淡嘅伯爵茶清香❣️
表面嘅芝士乳酪cream同伯爵茶味好匹配,
雖然係甜品,但食落一啲都唔膩🥰
焙茶麻糬沙冰 $52

濃香茶味嘅沙冰真係好少地方有,
既特別又好飲🥰
粒煙靭嘅麻糬係bonus😌
草莓沙冰 $48

酸酸甜甜,甜品控最愛❣️
Happy Friday 加上學校早放 又可以同湯圓出遠啲食下野啦🥰 不過天氣太熱🥵 真係唔願起街行 發現K11開左新餐廳 狀甚 #打卡able gogogo!!餐廳走日式昭和風 陳設燈光營造出懷舊風味 淺木色調既枱椅闊落舒適 去到時直入 離開時已經有人龍了😮❤️明太子蛋包意粉🍝 $96明太子意粉食得多 蛋包飯亦有食過 但蛋包意粉就真係第一次!明太子帶微辛 蛋香滑 熟度剛好 但個人覺得意粉水影響左醬汁濃厚度 不算喜歡❤️季節性水果忌廉三文治🥪 $75夏天恩物🥰 可以做飯後甜品 但天氣熱還是即上即食啦🤪 冰涼🧊 清新 奇偉果同士多啤梨🍓酸甜開胃 對切既三文治 口感視感都良好 忌廉香滑 甜度適中 三文治又剛好解膩 ❤️特上焙茶 $36杯子靚靚 焙茶味極香 店員會自動加熱水續壺❤️紫薯牛乳 $38賣相美好😊 俾湯圓飲 叫左少甜少冰 更飲得出紫薯香 但又唔會搶左奶香👍服務唔錯 坐得舒服 情侶閨蜜食野傾計💬也很合宜🥳

明太子蛋包意粉

季節性水果忌廉三文治
特上焙茶
紫薯牛乳
2023-05-25 94 瀏覽
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗(5🌕滿分)餐廳位置前身係Agnes b Fleuriste,保留返原有格局,添置日系風桌椅,植物作點綴,環境舒適,適合同三五知己食少少嘢傾下計。餐牌上選擇不算多,各類食物、飲品都有幾款,份量比較適合女仔~🌟明太子蛋包飯意粉 $96蛋整得好香好滑,上面鋪上三文魚子,增添少少咸味,pasta嘅汁幾濃稠、creamy,整體容易入口,大人細路都會鍾意🌟蟹肉忌廉可樂餅 $62外皮炸得香脆而唔會太油膩,一切開入面忌廉流晒出嚟,一人一大舊食得好滿足🌟牛肉芝士漢堡 $105漢堡嘅包有烘過、充滿牛油香,牛肉漢堡扒味道幾濃,質感唔會太淋,有少少咬口,整體幾夾🌟伯爵茶戚風蛋糕 $51蛋糕好鬆軟、濕潤,伯爵茶味食清香,係一個不錯的飯後甜品🌟泡沫咖啡 $55朋友揀咗呢杯,奶泡較多,賣相不錯👍🏻🌟一番柚子煎茶 $36 柚子味唔係特別出,但茶底幾香,幾啱配蛋糕解油膩
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗(5🌕滿分)

🌟明太子蛋包飯意粉 $96

🌟蟹肉忌廉可樂餅 $62

🌟牛肉芝士漢堡 $105

🌟伯爵茶戚風蛋糕 $51
蛋糕好鬆軟、濕潤,伯爵茶味食清香,係一個不錯的飯後甜品

🌟泡沫咖啡 $55
朋友揀咗呢杯,奶泡較多,賣相不錯👍🏻

🌟一番柚子煎茶 $36
柚子味唔係特別出,但茶底幾香,幾啱配蛋糕解油膩
2023-05-08
2023-05-25 86 瀏覽
K11附近不嬲多餐廳,呢間出面望入去已經覺得環境幾唔錯,會想入去試吓。呢度主打蛋包飯,亦有意粉,漢堡,厚切多士等其他選擇。明太子蛋包意粉 $96平時食開蛋包飯,今次轉吓食蛋包意粉。賣相靚仔,蛋大大隻夠份量,切開蛋漿吸引,口感嫩滑,加入明太子味道富層次。牛肉芝士漢堡 $105手打牛肉有濃厚牛肉香味,肉汁豐富。配搭芝士,番茄,生菜的組合清新好食。南蠻炸雞 $88炸雞數量足,外層香脆,醬汁惹味開胃。日式布甸$38睇餐牌未必會係首選,但一試就會令你改觀。看似細細件,其實口感實在,好飽肚。焦糖醬味道亦唔錯,唔會太甜。焙茶牛乳 $45焙茶的澀味與牛乳香味相撞,帶出層次。紅豆牛乳 $38牛乳香與紅豆香結合,令香甜味道再提升。

呢度主打蛋包飯,亦有意粉,漢堡,厚切多士等其他選擇。

明太子蛋包意粉 $96

牛肉芝士漢堡 $105

南蠻炸雞 $88
炸雞數量足,外層香脆,醬汁惹味開胃。

日式布甸$38

焙茶牛乳 $45
焙茶的澀味與牛乳香味相撞,帶出層次。

紅豆牛乳 $38
牛乳香與紅豆香結合,令香甜味道再提升。
2023-05-05
2023-05-24 69 瀏覽
見到係K11 Art Mall新開左一間裝修和風十足嘅cafe🇯🇵 座位好闊好舒服 店員安排左我哋坐係櫻花樹下嘅枱 好有feel😆 呢度價錢好合理唔算貴 而且食物賣相精緻 仲要好好食😋 今晚我哋就試咗以下食物:🍝明太子蛋包意粉蛋包飯就食得多 蛋包意粉係第一次試🫢 切開蛋蛋果然好滑 夠香蛋味👍🏻 明太子醬汁味道都岩岩好 可以一試☺️🍔牛肉芝士漢堡淨係漢堡個包已經覺得幾好食 烘過熱辣辣好鬆軟😋 牛肉漢堡仲有好多肉汁 加埋生菜 蕃茄同芝士真係一個好classic好味嘅burger😍 重點係薯條都炸到勁香脆 好滿足😆🐤南蠻炸雞必食推介🤤 香脆肉嫩嘅炸雞包上一層香甜嘅醬汁 加上蛋沙律醬 真係無得輸👅🍰綠茶戚風蛋糕每款甜品都好吸引 主菜加錢就食到蛋糕作為甜品🍰 戚風蛋糕真係超級鬆軟 加埋綠茶cream綠茶味好出眾 超好食😋🍵焙茶麻薯沙冰出面好少見 茶味都幾重 不過唔算好解渴😆 沙冰上面嘅麻糬好煙韌好食👅🍓草莓沙冰首選勁好飲草莓沙冰🍧 係細個飲草莓沙冰嘅味道🥰 好香甜 女仔一定鍾意🌟

🍝明太子蛋包意粉

🍔牛肉芝士漢堡

🐤南蠻炸雞

🍰綠茶戚風蛋糕

🍵焙茶麻薯沙冰

🍓草莓沙冰
2023-05-24 53 瀏覽
估唔到呢間人氣餐廳係尖沙咀都有分店,朋友知我鍾意食日式洋食店,就話請我食飯當多謝我,知道呢度蛋包飯出名,當然就嗌一份share 食😌🔸️明太子蛋包意粉 中間切開就見到滑溜溜嘅蛋,充滿蛋香又好嫩滑,意粉硬度煮得剛好,有少少咬口,每條意粉都沾滿醬汁好creamy🔸️牛肉芝士漢堡 牛肉口感扎實,薯條亦都好香脆,伴碟仲有沙律菜,可以去膩感🔸️櫻花蝦燒茄子茄子夠軟腍又好入味,上面仲佈滿蒜蓉、櫻花蝦、木魚碎、蔥花等,口感滿滿,好味道🔸️綠茶戚風蛋糕 戚風蛋糕做到好鬆軟,上面有抹茶味奶蓋,入口綠茶味更濃郁,甜度不會太甜🔸️白桃梳打 🔸️鮮奶咖啡

🔸️明太子蛋包意粉

🔸️牛肉芝士漢堡
牛肉口感扎實,薯條亦都好香脆,伴碟仲有沙律菜,可以去膩感

🔸️櫻花蝦燒茄子

🔸️綠茶戚風蛋糕

🔸️白桃梳打
🔸️鮮奶咖啡

2023-05-23 69 瀏覽
餐廳環境裝修同佈置都好出色,復古嘅昭和風格令到餐廳每個角落都係打咭位。由門面、燈飾、餐具到侍應嘅衣著都好配合,值得一讚。 醬油魚籽櫻花蛋包飯 ($138)• 賣相都係以櫻花色為主嘅限定單品。• 食之前侍應會用刀輕輕劃開雞蛋,再淋上特製嘅櫻花色醬汁。• 醬汁味道唔會好濃郁,帶有淡淡嘅甜味。• 撈喺吉列蝦同忌廉可樂餅一齊食,味道幾特別。• 蛋包飯口感偏向濕潤,蛋香味較清新。• 份量幾多。 櫻花梳打 ($42)• 透明嘅梳打入面漸變出淡粉紅, 櫻花半浮喺嘢飲中間,賣相好靚。• 味道都係貫淡淡嘅甜味。

醬油魚籽櫻花蛋包飯
醬油魚籽櫻花蛋包飯 ($138)

• 賣相都係以櫻花色為主嘅限定單品。

• 食之前侍應會用刀輕輕劃開雞蛋,再淋上特製嘅櫻花色醬汁。

• 醬汁味道唔會好濃郁,帶有淡淡嘅甜味。

• 撈喺吉列蝦同忌廉可樂餅一齊食,味道幾特別。

• 蛋包飯口感偏向濕潤,蛋香味較清新。

• 份量幾多。

櫻花梳打
櫻花梳打

櫻花梳打 ($42)

• 味道都係貫淡淡嘅甜味。
2023-05-23 70 瀏覽
復古風裝修😍以深木色為主調主打流心打蛋包飯🥚及茶飲🍵環境好舒服😍菜單都畫得好靚餐具都好精緻❤️好鍾意棗紅色嘅花紋碟店員都好nice,會主動幫手🔸伯爵茶戚風蛋糕超好食👍🏼伯爵茶忌廉好濃味配鬆軟伯爵茶蛋糕😋我一個人食晒🔸抹茶麻糬沙冰💚抹茶沙冰甜度不高、麻糬煙韌🔸明太子蛋包意粉(好少有的組合😆)半熟嫩滑蛋包配掛汁意粉🍝好足料好飽肚🔸Burger嘅牛肉都juicy用黑椒調味🍔薯條都出色夠熱夠脆🔸炸雞外脆內滑好juicy

復古風裝修😍以深木色為主調
主打流心打蛋包飯🥚及茶飲🍵
環境好舒服😍菜單都畫得好靚
餐具都好精緻❤️好鍾意棗紅色嘅花紋碟
店員都好nice,會主動幫手

🔸抹茶麻糬沙冰💚
抹茶沙冰甜度不高、麻糬煙韌

🔸明太子蛋包意粉(好少有的組合😆)
半熟嫩滑蛋包配掛汁意粉🍝好足料好飽肚

🔸炸雞外脆內滑好juicy

2023-05-22 55 瀏覽
2023年5月6日 星期六今晚帶埋老婆同BB出到去尖沙咀行街食飯,最後行去到K11搵野食,咁岩見到一樓既呢間餐廳好似新開張無幾耐,又有人排緊隊,於是即刻都排黎試下等待期間見到裡面既裝修好有特色,感覺似係好典雅嘅喫茶店,枱凳同燈都令人好似置身於日本既咖啡室咁等咗大約10分鐘就可以入座,睇返餐牌原來做緊櫻花祭,餐廳設計左幾款有關櫻花嘅菜式,就咁睇圖片都幾吸引,最後決定要咗櫻花日式布甸船作為甜品,另外再要咗意粉、小食同飲品,價錢尖沙咀來講都唔算太貴一點完餐之後等左一陣飲品就送到,先黎有我要既青森蘋果梳打,有好濃郁嘅蘋果清甜味,加埋梳打同薄荷葉,夠晒清涼老婆就要左紫薯牛乳,牛奶味幾重,同紫薯好夾,飲品上面仲整咗個圖案添,賣相一流跟住食物陸續送到,有明太子蛋包意粉,雞蛋一切開裡面係半熟流心,既充滿蛋香,又夠輕盈,意粉完全掛到汁同彈牙,味道唔錯之後有小食南蠻炸雞配沙律醬,醬汁酸酸甜甜幾開胃,炸雞既外皮炸到好脆口,但裏面嘅雞肉仍然保持嫩滑,雖然份量唔多,但係每一舊都好大件再黎有草莓法式多士,多士上面鋪滿左士多啤梨醬、草莓同藍莓,一切落去好腍,麵包唔會炸到硬晒,食落去每一啖都有士多啤梨醬,酸甜度啱啱好
2023年5月6日 星期六

再黎有草莓法式多士,多士上面鋪滿左士多啤梨醬、草莓同藍莓,一切落去好腍,麵包唔會炸到硬晒,食落去每一啖都有士多啤梨醬,酸甜度啱啱好,食完都唔覺得太膩

最後仲有期待已久嘅櫻花日式布甸船,分別有新鮮士多啤梨配布甸同櫻花形狀嘅果凍,食落去真係有淡淡櫻花嘅香味同埋透心涼,而布甸就有好香嘅雞蛋味,而且十分滑溜

埋單每人都係二百幾蚊左右,已經飽住個肚咁走
2023-05-06
10 分鐘 (堂食)
2023-05-21 3632 瀏覽
[ 喫茶ちょうぼ ]喫茶位於K11分店新開,門口排哂長龍😳,今日同朋友經開去食吓先。✿ 明太子蛋包意粉🍝 $96明太子喺日本料理餐廳常用嘅食材,鹹鹹嘅明太子配上白汁意粉,味道剛好,整體都唔錯。✿ 牛肉芝士漢堡🍔 $105漢堡有生菜、番茄、洋蔥🧅&芝士,焦點在於塊牛肉✨,牛肉煎得啱啱好,夠juicy,美味可口。✿ 南蠻炸雞🐔🐔 $88炸得脆脆嘅雞肉灑上蔥花,再淋上塔塔醬,口感濃郁,食唔停口😋😋✿ 季節性水果忌廉三文治🥪 $75用麵包夾上忌廉同新鮮士多啤梨🍓&奇異果🥝。呢道甜點口感清爽柔軟,味道甜美可口,非常適合炎熱嘅夏天食啊👍🏻✿ 紫薯牛乳🍠 $38甜度適中,口感順滑,好香紫薯味,鍾意紫薯嘅必試!✿ 紅豆牛乳🫘🫘 $38紅豆有好豐富嘅口感,不會太甜。總結🫦整體來講,食物質素不錯,餐廳裝修得好靚,座位坐得好舒適,連鎖店有質素保證,有時間可以來試試😌😌。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿喫茶ちょうぼ地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓117-118號舖電話:✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 喫茶ちょうぼ ]

✿ 明太子蛋包意粉🍝 $96

✿ 牛肉芝士漢堡🍔 $105

✿ 南蠻炸雞🐔🐔 $88

✿ 季節性水果忌廉三文治🥪 $75

✿ 紫薯牛乳🍠 $38
甜度適中,口感順滑,好香紫薯味,鍾意紫薯嘅必試!

✿ 紅豆牛乳🫘🫘 $38
紅豆有好豐富嘅口感,不會太甜。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
喫茶ちょうぼ
電話:
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 牛肉芝士漢堡
2023-05-19 109 瀏覽
明太子蛋包意粉🍝切開一半蛋漿就流晒出黎🤩又嫩又滑,配左意粉有另一種食法,好唔錯呀…牛肉芝士漢堡🍔牛肉好多肉汁厚厚的,夾左芝士、蕃茄、生菜,佢地個包整得好好,脆脆地牛油味又香,的確好好味😋南蠻炸雞🍗炸到脆卜卜之餘雞件仲好多肉汁,佢地嘅醬汁加左蔥花好惹味。櫻花羊羹🌸櫻花味好清香,有小小紅豆味,好應節😍抺茶麻薯沙冰🍧抺茶味好濃,唔太甜好好飲,仲有麻薯食添。白桃梳打🥤飲到白桃個種甜,清清地好正。
明太子蛋包意粉🍝

牛肉芝士漢堡🍔

南蠻炸雞🍗
炸到脆卜卜之餘雞件仲好多肉汁,佢地嘅醬汁加左蔥花好惹味。

櫻花羊羹🌸
櫻花味好清香,有小小紅豆味,好應節😍

抺茶麻薯沙冰🍧
抺茶味好濃,唔太甜好好飲,仲有麻薯食添。

白桃梳打🥤
飲到白桃個種甜,清清地好正。
2023-05-19 107 瀏覽
明太子蛋包意大利粉🍝今次玩啲新意思,唔食蛋包飯,食蛋包意粉。切開嗰蛋包,中間真係好滑,重有啖啖蛋汁,連埋醬汁掛滿係意粉上面,好滋味。😋牛肉芝士漢堡🐮🍔牛肉嘅厚度十足,口感扎實,食落充滿肉汁,重有香濃嘅牛肉味,配埋芝士、蕃茄、生菜,層次豐富,值得推介👍🏻粗條薯條,特別有口感!南蠻炸雞🐥性價比唔錯,舊舊都好大塊,外層炸得香脆,中間肉質嫩滑,有水準😆連埋特製沙律醬,好清新。抹茶麻糬沙冰🍵&焙茶麻糬沙冰夏天就係要飲清爽嘅飲品,2杯都有香濃嘅茶味,唔會太甜,啱哂茶控!我特別鐘意培茶麻糬沙冰,有爽脆冰沙口感,又充滿焙茶烘焙嘅香氣,配埋煙韌嘅麻糬,好特別,必叫!👍🏻櫻花日式布甸船🌸🍮依家日本係櫻花祭,所以有特色櫻花布甸船。有櫻花啫喱,食落唔會好甜。側邊重有啲士多啤梨,全部都好鮮甜,配埋布甸食好fresh,而且布甸好滑,好香奶味。😋
明太子蛋包意大利粉🍝
牛肉芝士漢堡🐮🍔
南蠻炸雞🐥
抹茶麻糬沙冰🍵&焙茶麻糬沙冰
櫻花日式布甸船🌸🍮
平時行開尖沙咀區 突然發現新開咗間喫茶!! 好易認因為裝修一樣咁昭和復古 放眼看都係深木色傢俱 坐底食野心靈都無鬧市咁煩躁 啱哂同友人家人黎放鬆閒聊下💁🏻‍♀️。。。🦔👉明太子蛋包意粉 $96上次試完嗰燉牛肉蛋包飯 仲有專人幫手切🤓今次呢個蛋包意粉就自己玩啦kekee 雖然未到湧哂出黎嘅地步 但咁光滑無痕嘅蛋包溢出嘅蛋漿撈埋意粉食同樣令人興奮🤩幾香明太子味 意粉唔會過濕或過乾的剛好。。。🦔👉蟹肉忌廉可樂餅 $62可樂餅絕對係必食的🤪新鮮脆炸嘅外皮下係既creamy又唔會過膩嘅蟹肉餡😋配搭埋底下嘅蕃茄蓉口感再豐富啲 每人一大塊食完都幾full。。。🦔👉牛肉芝士漢堡 $105唔好睇佢普通burger樣🍔圓圓厚厚嘅牛肉塊味道比想像中更濃!雖然係明顯的機製 但肉質的確幾滑又軟腍 加上車打芝士蔬菜等材料+鬆軟嘅麵包蓋入口 係令人滿足嘅combination❤。。。🦔。。。🦔👉焙茶牛乳 +$28茶香比想像中可以!上層灑上點可可粉 綿密順滑嘅奶泡下就係焙茶層。。。🦔👉一番柚子煎茶 +$28柚子清香 食完飲啖茶倍感滿足

👉明太子蛋包意粉 $96

👉蟹肉忌廉可樂餅 $62

👉牛肉芝士漢堡 $105

👉焙茶牛乳 +$28
👉一番柚子煎茶 +$28
柚子清香 食完飲啖茶倍感滿足
2023-05-18 68 瀏覽
召喚中意茶嘅朋友🤗 佢嗰焙茶牛乳好正🤗 濃濃嘅茶香加埋奶🥛 都真係幾濃,不過如果佢做到無冰會更好🤗明太子蛋包意粉 $96 - 絕對有驚喜嘅,佢嗰蛋入面係做到好creamy🤗 明太子意粉都好夠食,不過我會建議share食😂 因為佢嘅多士同炸物都做得出色🥳 可以一試😂棉花糖朱古力多士 $76 - 甜品嘅邪惡👿 同行朋友話好出色,我就覺得略略甜咗啲,不過計埋賣相我都覺得可以😌蟹肉忌廉可樂餅 $62 - 我第一次食可樂餅,覺得麻麻地,但係不得不讚佢炸得好好,好脆,放耐咗都仲keep到水準🤗 到甜品櫻花日式布甸船 $108- 佢嗰布甸🍮好好食,如果對櫻花羊羹無乜特別喜好,我會建議你就咁食日式布甸,真係幾好😋