2022-10-17 11 瀏覽
喜聚燒尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓連明星都KETO 飲食, 看JOYCE CHENG 減了一半體重, 真是肥底人仕恩物, 食得飽又可以狂食肉, 只需戎掉CARBOHYDRATE 就可飽住瘦同CONTROL DIABETES 糖尿病。麻辣滋補鮮雞叫了一份, 有半隻雞, 幾似我地食開架麻辣雞煲, 用個小火保持溫度, 一路食住都是熱熱的。雞件好濃味, 因為個醬料調味真係整得濃郁且香, 食落好滋味開胃。D洋蔥煮至腍身又吸曬醬汁同油香, 除了油膩點外,一味道用雞的肉質的確是不錯吃的連生酮人士都適合嘅串燒店? 其實KETO 只要依肉食低CARB 蔬菜, 油脂要天然OMEGA 3油類同GRASS FEED BUTTER, 牛油果, 魚油等,原理上很易實行, 只是伙食費會上升很多擺了, 哈哈, 因我都食過2年KETO DIET, 之後轉返正常飲食。海鮮類一大條蟶子皇,肉厚鮮甜燒美式豬肋排, 半條$98, BBQ 醬甜甜酸酸好滋味, 個豬肋骨肉腍身, 好易切得開又唔僧食到牙縫有肉絲。燒芝士響鈴2條$24 中間芝士燒溶掉,外脆內軟, 芝士口感qq蒜蓉牛油焗娃娃菜 $48 鹽燒香清香翠玉瓜 $22
喜聚燒
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓

吃的

海鮮類一大條蟶子皇,肉厚鮮甜

蒜蓉牛油焗娃娃菜 $48 鹽燒香清香翠玉瓜 $22

麻辣滋補鮮雞好吃, 濃郁味道
喜聚麻辣滋補鮮烏雞🌶🐔($198/半隻)🌟推介🌟係串燒店食到麻辣雞都幾特別,仲要係烏雞🐔,烏雞比一般雞重雞味。除咗烏雞之外,配料仲有唔少蟲草花同埋杞子感覺好滋補🌶麻辣辣得嚟幾刺激,麻味較重,食到條脷痹痹地👅咁**********燒貴妃蚌(蒜蓉🧄)($68)🌟推介🌟貴妃蚌超大隻,燒到剛剛好,而且非常juicy,配合蒜蓉,好香口**********仲叫咗唔少串燒:有海鹽燒皇牌牛舌👅、燒豬頸肉、芝士翠玉瓜、韮菜、金菇肥牛、一口甜薯🍠、蒜蓉燒茄子🍆、燒玉子、蜜糖雞中翼、燒賣、雞肉腸等,價錢由$19-$49不等-🐷豬頸肉:爽口、肥瘦適中🐮牛舌:厚切、彈牙🍢燒賣:係童年回憶呀😍,燒到脆卜卜嘅外皮沾滿沙嗲醬,好惹味🍆蒜蓉燒茄子:食串燒必點!重點係要多蒜🥚燒玉子:好特別,燒到外脆,入面仍然好濕潤**********串燒款式種類繁多,而且可以揀唔同醬汁去燒,想重口味啲嘅仲可以係調味架度自行調配👍🏻,會再encore😋😋
喜聚麻辣滋補鮮烏雞🌶🐔($198/半隻)

🌟推介🌟
🌶麻辣辣得嚟幾刺激,麻味較重,食到條脷痹痹地👅

**********
燒貴妃蚌(蒜蓉🧄)($68)

🌟推介🌟
**********

🐷豬頸肉:爽口、肥瘦適中
🐮牛舌:厚切、彈牙
🍢燒賣:係童年回憶呀😍,燒到脆卜卜嘅外皮沾滿沙嗲醬,好惹味
🍆蒜蓉燒茄子:食串燒必點!重點係要多蒜
🥚燒玉子:好特別,燒到外脆,入面仍然好濕潤

2022-08-29
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
2022-10-15 6 瀏覽
👉🏻喜聚燒👈🏻今次同朋友傾開美食,咁岩見到串燒就好想去食,於是我地就上OpenRice 揾相關嘅餐廳。我地最後揀左依家,見好多人評論吾錯,又方便我地番工嘅地方。呢間串燒店真係好正,燈光又好有特色,好安靜,真係好適合我地兩個愛吹水嘅人✌🏻💡其實依間串燒店都好岩生酮飲食嘅人士,例如燒台式香腸,海鹽燒牛肩胛或者燒豬肋排等都幾多岩生酮飲食嘅菜式‼️🌟喜聚鑊仔麻辣雞 ($198/半隻)-個雞煲嘅麻辣味好正宗🐥辣度岩岩好,中意食辣嘅大家一定要試下👍🏻-雞肉口感嫰滑,唔會柴-個鑊會不停燒緊,保持啲雞肉熱喇喇,又愈煮愈入味-雞肉一入口就辣辣地,之後會愈食愈香,加上有少少麻辣嘅感覺,好正😋🌟燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78-扇貝加咪蒜蓉去燒可以去到個海鮮味,又可以增加香味,令扇貝變得更香口😝-個扇貝燒得好彈牙,真係好好食-扇貝索曬啲汁變得好鮮甜😋🌟燒原條牛肋條 (香辣) $39-叫左香辣味嘅牛肋條係有少少辣地🥩但個味道好香,好濃厚-個牛肋條燒到外皮酥脆,裏面好入味-個火候控制得好好好,吾會太熟-牛肉好嫩滑,好香🌟燒豬頸肉 (BBQ) $28-個BBQ燒豬頸肉表面好脆🐷甜甜地-口感係緊實多汁又唔油膩,一d都唔柴-
👉🏻喜聚燒👈🏻

🌟喜聚鑊仔麻辣雞 ($198/半隻)
-雞肉口感嫰滑,唔會柴
-個鑊會不停燒緊,保持啲雞肉熱喇喇,又愈煮愈入味

🌟燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78
-個扇貝燒得好彈牙,真係好好食
-扇貝索曬啲汁變得好鮮甜😋

🌟燒原條牛肋條 (香辣) $39
-叫左香辣味嘅牛肋條係有少少辣地🥩但個味道好香,好濃厚
-個牛肋條燒到外皮酥脆,裏面好入味
-個火候控制得好好好,吾會太熟
-牛肉好嫩滑,好香

🌟燒豬頸肉 (BBQ) $28
-個BBQ燒豬頸肉表面好脆🐷甜甜地
-口感係緊實多汁又唔油膩,一d都唔柴
-豬頸肉燒得好入味🐖好香

🌟燒山賊雞翼3隻 $45
-個雞翼燒到有酥脆🍖
-上面有孜然,令個雞翼變得好香口😋
-啲雞肉愈嚼愈香🤩

🌟燒茄子🍆(蒜蓉)$29
-個茄子加左好多嘅蒜蓉🧄勁香
-燒到好多汁,好鮮甜😋

🌟燒玉子 $19
-食落去甜甜地,好好味😋
-好濃郁嘅奶香味🥛
-玉子外皮燒到焦焦地🥚好似焦糖咁,好正
-一咬落去好軟身,推薦👍🏻

🌟燒韭菜 (孜然) $20
-孜然韭菜係BBQ必叫菜式,冇得輸😌
-個韭菜燒到好入味,勁香😋

🌟燒日本一口甜薯 $24
-個蕃薯🍠好甜
-蕃薯外皮燒到脆卜卜😝
2022-10-14 5 瀏覽
今次又去咗「喜聚燒」食鑊仔雞煲😝.喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)🐓雞肉滑嫩入味😋麻辣醬汁少少辣🌶加上有放洋蔥🧅芫荽🌿芹菜等爆香🔥所以好惹味🤤.蒜蓉燒珍寶大扇貝🐚扇貝肥美鮮甜😋加入蒜蓉、粉絲🧄鮮味十足,點少少泰式酸辣汁🇹🇭又係另一種風味👍🏻.燒金菇肥牛卷🐄1份有3件😍金菇好大束,而且juicy,配埋肥牛片😙必食之選.燒蜜糖雞中翼3隻🐥雞翼外皮燒到香脆😆加埋甜甜地嘅蜜糖🍯正呀.孜然燒茄子🍆茄子肉嫩😉加埋蒜蓉、孜然粉去燒😬每次必點🤫不過比較細份🥺.孜然燒雞脾菇🍄比較實肉,唔夠juicy😢.香辣燒燒賣🍢燒賣外脆內軟😌但無乜辣味😥.凍自家製冰糖雪耳雪梨水🍐滋潤解渴☺️
今次又去咗「喜聚燒」食鑊仔雞煲😝
燒蜜糖雞中翼3隻🐥雞翼外皮燒到香脆😆加埋甜甜地嘅蜜糖🍯正呀
孜然燒雞脾菇🍄比較實肉,唔夠juicy😢
香辣燒燒賣🍢燒賣外脆內軟😌但無乜辣味😥
凍自家製冰糖雪耳雪梨水🍐滋潤解渴☺️
2022-10-14 8 瀏覽
同事介紹尖沙咀寶勒巷新開咗間串燒店一於約埋朋友試試先呢度座位都算舒適, 最適合和三五知己安安靜靜吃飯聊天。呢度除咗串燒 仲有雞煲、川菜提供喜聚麻辣滋補鮮烏雞- 呢度嘅特式的招牌菜,烏雞用來煲湯就見得多, 麻辣又真係第一次食, 辣度剛剛好,而且雞肉都好嫩滑👍麻辣四姊妹-蓮藕、淮山、萵筍、雲耳加入麻辣將爆炒, 朋友鍾意食辣讚不絕口! 夠哂惹味!托盤下面有個蠟燭仔keep 住食物溫度, 唔怕吹到凍!燒芝士響鈴 - 燒牛肩胛 - 頂級海鹽燒多春魚非常創新嘅響鈴食法,響鈴中間放左芝士條,熱力令中間芝士溶掉,有驚喜!!!燒新鮮脆皮白鱔 - 白鱔肉質彈牙, 燒過後皮非常香脆,肉好鮮味,配上照燒汁燒完之後仲有一陣焦香味🤩燒蟶子皇- 好大隻好新鮮既蟶子,烤得剛剛好,唔會靭蒜蓉燒珍寶大扇貝- 扇貝非常大隻 味道鮮甜,配上蒜蓉及粉絲係最佳配搭
同事介紹尖沙咀寶勒巷新開咗間串燒店
一於約埋朋友試試先

呢度座位都算舒適, 最適合和三五知己安安靜靜吃飯聊天。

呢度除咗串燒 仲有雞煲、川菜提供

喜聚麻辣滋補鮮烏雞- 呢度嘅特式的招牌菜,
烏雞用來煲湯就見得多, 麻辣又真係第一次食,
辣度剛剛好,而且雞肉都好嫩滑👍

托盤下面有個蠟燭仔keep 住食物溫度, 唔怕吹到凍!

燒芝士響鈴 - 燒牛肩胛 - 頂級海鹽燒多春魚

非常創新嘅響鈴食法,
響鈴中間放左芝士條,熱力令中間芝士溶掉,
有驚喜!!!

燒蟶子皇- 好大隻好新鮮既蟶子,烤得剛剛好,
唔會靭

蒜蓉燒珍寶大扇貝- 扇貝非常大隻
味道鮮甜,配上蒜蓉及粉絲係最佳配搭
唔知喺咪最近天氣凍咗大家都鍾意食返啲暖既食物,今日朋友又約食串燒啦😂最鍾意約尖沙咀食飯,貪夠多野食啊嘛~朋友介紹呢間串燒店位於樓上,裝潢充滿日式風格,充滿氣氛。坐喺度同朋友傾吓計chill吓都好寫意~我地叫咗幾款串燒,而燒好既串燒會放係熱石上面,方便保溫🙌🏻<灸燒海花蝦2隻> $88蝦膏好香👍🏻蝦肉質雖然有少韌,但食得出鮮味<日本霜降和牛串> $59和牛串都唔錯,油脂香甚重,咬落去都幾軟淋!<芝士焗意大利大蘑菇> $49大蘑菇好多汁,上面鋪滿咗芝士,芝士既鹹香中飽嚐啖啖肉😋<燒珍寶大扇貝(蒜蓉) > $78扇貝肉質鮮甜,調味偏鹹甜,蒜茸同海鮮既搭配無得輸,個汁點其他串燒都啱<喜聚鑊仔麻辣雞> $198(半隻)聽講店家推介麻辣滋補烏雞喺餐廳自創小菜;不過朋友麻麻地食烏雞,所以反而嗌咗一個鑊仔麻辣雞試吓。呢個小菜喺川菜風既麻辣雞,醬汁濃稠,鑊氣十足,幾惹味!喺屬於越食越辣既麻辣雞,大概半隻雞既份量,肉質都幾滑

我地叫咗幾款串燒,而燒好既串燒會放係熱石上面,方便保溫🙌🏻

<灸燒海花蝦2隻> $88
蝦膏好香👍🏻蝦肉質雖然有少韌,但食得出鮮味

<日本霜降和牛串> $59
和牛串都唔錯,油脂香甚重,咬落去都幾軟淋!
<芝士焗意大利大蘑菇> $49
大蘑菇好多汁,上面鋪滿咗芝士,芝士既鹹香中飽嚐啖啖肉😋
芝士焗意大利大蘑菇

<燒珍寶大扇貝(蒜蓉) > $78
燒珍寶大扇貝(蒜蓉)

<喜聚鑊仔麻辣雞> $198(半隻)
鑊仔麻辣雞
燒珍寶大扇貝(蒜蓉)
鑊仔麻辣雞
  • 芝士焗意大利大蘑菇
朋友約我到尖沙咀樓上居酒屋食川菜、燒海鮮同串燒,首先叫咗半隻喜聚麻辣滋補鮮烏雞係呢度嘅特式招牌菜,一上枱充滿了麻辣香,烏雞炒得好惹味,鮮嫩多汁麻辣四姊妹用了鮮淮山、蓮藕、萵筍同雲耳炒,入口爽脆,辣得幾過癮蒜蓉燒蟶子王鮮味十足,燒珍寶大扇貝新鮮彈牙連粉絲都好香蒜蓉味芝士燒廣島生蠔非常肥美芝味濃海鹽燒牛肩胛肉味濃,芝士響鈴好有創意,外層烤到卜卜脆入面有我最鍾意嘅流心芝士燒新鮮脆皮白鱔外脆內嫩好鮮甜,金菇肥牛卷,香辣燒麵筋,燒原條牛肋條醃得好入味,燒雞全翼及蒜蓉茄子味道也不錯餐廳好有居酒屋嘅氣氛

芝士燒廣島生蠔非常肥美芝味濃

餐廳好有居酒屋嘅氣氛

2022-10-06 7 瀏覽
行街行到攰,朋友話想搵間舖頭坐低傾吓計,休息吓。咁我哋就喺附近搵咗間樓上嘅日式傳銷餐廳,慢慢食慢慢傾。喜聚燒麻辣滋補鮮烏雞(半份) $198唔好睇佢只係半份,半份嘅份量已經係超級多!千祈唔好眼闊肚窄😂托盤下面有個蠟燭仔,可以keep 住烏雞嘅溫度,我哋食咗個半鐘,個蠟燭仔仍然都係未熄。燒芝士響鈴(2條)$24芝士響鈴好食,有驚喜,外脆內軟!燒豬頸肉 $28正常水準,肉汗可以鎖住係啲肉入面燒雞肉串 $28味道唔錯,不過個人更鍾意喜聚燒麻辣滋補鮮烏雞嘅味道燒蜜糖雞中翼(3隻) $39本人鍾意食甜甜地嘅野,所以燒蜜糖雞中翼好岩我心水燒韭菜 $20略嫌燒得乾咗少少,可能烤得耐左鹽燒清香翠玉瓜 $22呢個超好食,翠玉瓜好清甜,唔使咁調味已經好好食燒玉桂焦糖金菠蘿 $38呢個係全場mvp! 金菠蘿又甜又juicy, 黎到一定要試!燒貴妃蚌 $68水準之上,食到海鮮嘅鮮甜味

喜聚燒麻辣滋補鮮烏雞(半份) $198

燒芝士響鈴(2條)$24
芝士響鈴好食,有驚喜,外脆內軟!

燒豬頸肉 $28
正常水準,肉汗可以鎖住係啲肉入面

燒雞肉串 $28
味道唔錯,不過個人更鍾意喜聚燒麻辣滋補鮮烏雞嘅味道

燒蜜糖雞中翼(3隻) $39
本人鍾意食甜甜地嘅野,所以燒蜜糖雞中翼好岩我心水

燒韭菜 $20
略嫌燒得乾咗少少,可能烤得耐左

鹽燒清香翠玉瓜 $22
呢個超好食,翠玉瓜好清甜,唔使咁調味已經好好食

燒玉桂焦糖金菠蘿 $38

燒貴妃蚌 $68
水準之上,食到海鮮嘅鮮甜味
2022-09-25
2022-10-02 6 瀏覽
🥳Happy Friday!有咩開心得過同朋友,食住串燒小酌一番?尖沙咀樓上既一間串燒店,鐘意佢方便就腳,新開張環境乾淨舒適,無乜油煙味!除咗串燒之外,仲有自創款式既麻辣小菜!特別推薦佢嘅招牌麻辣烏雞,包你食過返尋味呀!🐔麻辣滋補烏雞半隻($198)用上新鮮烏雞,比一般雞肉更結實有彈性,雞味特出,醬汁香濃惹味,辣度啱啱好,配上蟲草花、杞子、芹菜、洋蔥,滋補養生好味道!🦑泰式燒原隻鮮魷魚($88)鮮魷燒得好香口,彈牙有咬口,點埋酸辣醬汁,開胃又過癮!🐷燒豬頸肉($28)🧀芝士響鈴($24)🥬燒娃娃菜($24)🥖燒麵筋($22)🍆燒茄子($29)🍓燒棉花糖多士($38)🍻麒麟果味生啤($88)🥤加多寶($18)🥢另外仲試左唔同嘅特色串燒,出面係比較少機會食到,味道都唔錯!最開心呢度上菜速度好快,而且放喺熱石上面,Keep 住溫度,咁就可以嘆著啤酒慢慢Chill,都唔怕d嘢食凍哂啦!

🥳

🐔
麻辣滋補烏雞半隻($198)

🦑
泰式燒原隻鮮魷魚($88)
鮮魷燒得好香口,彈牙有咬口,點埋酸辣醬汁,開胃又過癮!

🐷燒豬頸肉($28)

🧀芝士響鈴($24)
🥬燒娃娃菜($24)
🥖燒麵筋($22)
🍆燒茄子($29)

🍓燒棉花糖多士($38)

🍻麒麟果味生啤($88)
🥤加多寶($18)

🥢
2022-09-28 13 瀏覽
環境好好,牆/燈都好有味道,特別係估唔到有打卡嘅貼紙牆,真係特別有心思。個人最推薦菠蘿🤪冇諗過焦糖同菠蘿會咁夾,焦糖金黃香脆,加上菠蘿好多汁,我哋encore左兩碟。特別嘅小食,芝士響鈴好邪惡,啲芝士仲係流心的,出面好少會見居酒屋有呢道菜式,所以嚟到呢度真係好值得點。不過一定要試嘅係,因為喺呢間店舖自家製麻辣雞鍋,因為麻辣雞鍋真係好惹味,仲有個明火係底部燒,Keep住個溫度,雞嘅份量都非常多,半隻已經夠兩個人食。同嗰個三兄弟都好惹味,入面分別有魚蛋、鴨血同埋水魷,同friend喺度食下串燒吹吓水,渡過放工快樂時間
2022-09-27 24 瀏覽
🐳一步入餐廳,已經被餐廳的環境吸引著,座位舒適,燈光柔和,最適合和三五知己安安靜靜吃飯聊天。🐳由於這裡主打食麻辣和串燒,所以我們點了喜聚麻辣滋補鮮烏雞💰198,補一補身子🤣。材料真的很滋補,有很多蟲草花,至於烏雞真的很烏,差不多看不到😅,但是味道是不錯的,麻辣情況也適中。🐳芝士響鈴2條💰24🐳鹽燒穀飼三層肉💰39🐳燒雞肉串💰28🐳燒牛丸💰28🐳燒賣💰19🐳蜜糖級魚片頭💰28🐳煙肉鵪鶉蛋💰34所有串燒燒完後會放在一塊很熱的石塊上保持它的溫度,但又不會繼續過度燒熟,真是一個很好的方法保溫。另外很喜歡這裡的另類串燒,例如芝士響鈴和煙肉鵪鶉蛋,非常有特色。最後我們也點了一款海鮮「蒜蓉燒貴妃蚌」💰68,非常之大的貴妃蚌,十分鮮甜,彈牙入口,正!😋😋

🐳芝士響鈴2條💰24
🐳鹽燒穀飼三層肉💰39
🐳燒雞肉串💰28
🐳燒牛丸💰28
🐳燒賣💰19
🐳蜜糖級魚片頭💰28
🐳煙肉鵪鶉蛋💰34

2022-09-25 10 瀏覽
夜晚約左朋友係尖沙咀聚聚,但又諗唔到食咩好。於是就上OP睇下附近有咩好推介,見到聚喜燒的評價都高,是一間高質串燒店。見好多人都推介食麻辣滋補鮮烏雞(半隻)$198,果然無推介錯。烏雞加了藥膳燴醃,味道濃,帶少少辣。雞肉很滑,不多骨。心思思又想食埋喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)$198,醬汁惹味。最欣賞既係底下有小蠟燭,即使慢慢食,都唔怕雞凍左。食串燒又會無海鹽燒皇牌牛舌 $ 49,有3塊厚厚的牛舌,燒過的油香味,易入口。燒茄子 $29燒過既茄子仍然能保住多汁,軟嫩的茄子配孜然粉與蒜蓉,真係很惹味。芝士焗意大利大磨菇 $49滿滿的芝士在蘑菇上,入口滿滿都是菇汁,非常滋味和邪惡。食左甘多串燒和雞,真係要叫一杯沙冰,益力多沙冰$48,十分解渴。

燒茄子 $29

芝士焗意大利大磨菇 $49
滿滿的芝士在蘑菇上,入口滿滿都是菇汁,非常滋味和邪惡。

2022-09-23 25 瀏覽
🍻同朋友傾偈食飯,串燒加啤酒係最理想嘅配搭,搵到呢間寶勒巷嘅串燒非常就腳🦪蒜蓉燒貴妃蚌貴妃蚌邊咬邊流出鮮甜嘅汁,蒜蓉好惹味🧀燒芝士響鈴好特別嘅菜式,燒到脆卜卜嘅響鈴包裹住流心咸香嘅芝士,應該係自創菜式?喺第二度未見過🥪黑松露鵝肝多士多士脆卜卜,鵝肝油脂豐富,黑松露則較為平淡🍆蒜蓉燒茄子佢唔係平時原條燒茄子個種,所以唔會令茄子皮焦曬唔食得,而係用錫紙包住燒稔,唔怕食到燒焦嘅苦味🌽燒蜜糖牛油粟米好香牛油味🧈每一粒粟米都好豐滿,燒完都唔會乾🍅燒香甜車厘茄煙肉卷咬落去第一啖係感受到煙肉嘅咸香,咬到中間清甜嘅車厘茄爆汁,兩種口感同味道混埋一齊,有對比之餘又好夾🍗喜聚麻辣雞感覺係小型雞煲,有燭台溫熱住好好👍🏻,調味充足,麻得嚟唔算太辣🍍燒玉桂焦糖金菠蘿好香甜嘅燒香水菠蘿,切開左一粒粒,方便食用欣賞佢會將部分串燒放喺熱石上面,同朋友相聚傾偈慢慢食都唔怕凍晒

🦪蒜蓉燒貴妃蚌
貴妃蚌邊咬邊流出鮮甜嘅汁,蒜蓉好惹味

🧀燒芝士響鈴

🥪黑松露鵝肝多士
多士脆卜卜,鵝肝油脂豐富,黑松露則較為平淡

🍆蒜蓉燒茄子

🌽燒蜜糖牛油粟米
好香牛油味🧈每一粒粟米都好豐滿,燒完都唔會乾

🍅燒香甜車厘茄煙肉卷

🍗喜聚麻辣雞
🍍燒玉桂焦糖金菠蘿
好香甜嘅燒香水菠蘿,切開左一粒粒,方便食用

2022-09-22
  • 燒芝士響鈴
  • 蒜蓉燒貴妃蚌
🇭🇰Hong KongAverage price po: HKD$250-300+📍Address: 喜聚燒Happy Circle Q, Tsim Sha Tsui難得見到串燒店集雞煲、串燒、川菜於一身,當然要試吓!餐廳天花板上充滿吊燈,加上特色貼紙牆,氣氛輕鬆寫意。餐廳自家新創鑊仔麻辣雞,喜愛辣嘅人更可以要求加辣,雞件完全吸索哂秘製醬汁,份外惹味。海鮮都幾出色,分別點左蒜蓉燒貴妃蚌、燒珍寶大扇貝,蒜蓉味非常香濃,扇貝同埋貴妃蚌新鮮大隻,爽口彈牙。麻辣三兄弟👬分別有陳皮魚蛋、鴨血同埋魷魚🦑,作為小食都幾正。串燒方面,個人會給推薦呢幾款:燒新鮮脆皮白鱔,燒到外皮好香脆鵝肝多士,鵝肝入口香濃,配上黑松露醬,加上香脆嘅多士,趁熱食最好食! 芝士響鈴,充滿流心芝士。金菇肥牛卷,點串燒一定食。燒豬頸,日後充滿油香。最最最推介燒菠蘿🍍,上面有一層焦糖,包住香甜嘅菠蘿,點左兩碟都唔夠食😄
🇭🇰Hong Kong

串燒方面,個人會給推薦呢幾款:
燒新鮮脆皮白鱔,燒到外皮好香脆
今日放假同屋企人嚟尖沙咀食一間樓上串燒店(喜聚燒),餐廳富日式設計,座位舒適。職員細心地介紹餐廳特色串燒,每張枱都會配上一塊熱板,當師傅燒好每樣食物之後,就會直接將串燒放在熱板上保暖,所以食串燒都可以保持熱度,非常貼心☺️🌶麻辣四姊妹👯‍♀️👯‍♀️(蓮藕,萵筍, 雲耳,淮山)👍🏻一定要試的招牌菜,味道有少少辣,非常惹味的麻辣,而且後勁強勁,會辣到上癮,蓮藕片,萵筍同淮山好爽脆,爆炒完之後仍然保持蔬菜的鮮味😋蒜蓉燒珍寶大扇貝扇貝非常大隻口肉,味道鮮甜,配上蒜蓉及粉絲係最佳配搭,粉絲吸收左蒜蓉同扇貝嘅精華,蒜蓉亦為扇貝提升鮮味😍燒新鮮脆皮白鱔白鱔炭燒之後,皮非常香脆,肉質細嫩彈牙,好鮮味,配上照燒汁燒完之後仲有一陣焦香味🤩🍆燒茄子師傅已經好細心將茄子切件,每件茄子都配上蒜蓉,非常入味又不會太鹹。海鹽燒法國蘆筍口感爽脆,味道清甜,特別用海鹽簡單為蘆筍提鮮照燒汁燒京蔥京蔥燒完之後好有蔥香,有一陣甜味總結串燒質素非常高,海鮮非常新鮮,招牌菜好有特色,環境舒適,適合三五知己一齊飲酒傾偈,值得推薦。

🌶麻辣四姊妹👯‍♀️👯‍♀️(蓮藕,萵筍, 雲耳,淮山)

蒜蓉燒珍寶大扇貝

燒新鮮脆皮白鱔

🍆燒茄子

海鹽燒法國蘆筍
口感爽脆,味道清甜,特別用海鹽簡單為蘆筍提鮮

照燒汁燒京蔥
京蔥燒完之後好有蔥香,有一陣甜味

• 麻辣四姊妹
  • 蒜蓉燒珍寶大扇貝