2024-10-12 173 瀏覽
伊勢海老天丼 食材超級豐富,有澳洲龍蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇和流心玉子。龍蝦肉質鮮甜,茄子和南瓜吃起來帶有淡淡的甜味,蓮藕口感爽脆,而流心玉子和米飯伴在一起吃,口感非常豐富,滋味無窮。海鮮天丼 賣相吸引,食材新鮮,有海虎蝦、穴子、帶子、沙錐魚、松葉蟹鉗、茄子、蓮藕、冬菇、流心玉子。超長的穴子,表面香脆,內裡嫩滑。海虎蝦、帶子和松葉蟹鉗,鮮味十足。每款丼飯配有味噌湯和漬物,另可選配日本米飯、蕎麥麵和手打烏冬。店內的天婦羅非常出色,外皮酥脆,內裡多汁,現在還推出全日九折優惠,性價比高,非常推薦。
海鮮天丼
位於K11商場附近嘅內街,轉角即見日本風裝潢,而丼定食全日做9折優惠有優惠,即推門試試 🔅伊勢海老天丼配日本米飯 $198主打係澳洲龍蝦,用料矜貴龍蝦肉質爽口彈牙,炸粉又唔會太厚🦞定食重配搭住幾款唔同嘅蔬菜天婦羅,包括茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇重有好特別嘅流心玉子天婦羅 🔅海鮮天丼配烏冬麵 $148天婦羅用上五款唔同海鮮,包括海虎蝦、穴子、帶子、沙錐魚同埋松葉蟹鉗小編偏好松葉蟹鉗同沙錐魚🦀前者鮮甜啖啖肉,後者夠軟滑同樣配搭茄子、蓮藕、冬菇同流心玉子天婦羅
位於K11商場附近嘅內街,轉角即見
日本風裝潢,而丼定食全日做9折優惠
有優惠,即推門試試

🔅伊勢海老天丼配日本米飯 $198
主打係澳洲龍蝦,用料矜貴
龍蝦肉質爽口彈牙,炸粉又唔會太厚🦞
定食重配搭住幾款唔同嘅蔬菜天婦羅,包括
茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇
重有好特別嘅流心玉子天婦羅

🔅海鮮天丼配烏冬麵 $148
天婦羅用上五款唔同海鮮,包括
海虎蝦、穴子、帶子、沙錐魚同埋松葉蟹鉗
小編偏好松葉蟹鉗同沙錐魚🦀
前者鮮甜啖啖肉,後者夠軟滑
同樣配搭茄子、蓮藕、冬菇同流心玉子天婦羅

早排係尖沙咀行街既時候發現K11附近開左間天婦羅丼飯,餐廳環境走日式風格,好有氣氛,今次試左2款丼飯,價錢抵食水準都好高,依家夜晚18:00後去食仲有九折添🤩天丼套餐以上丼飯可以選配日本米飯、蕎麥麵(溫/冷)、手打烏冬(溫/冷)今次揀左冷蕎麥麵同溫手打烏冬,烏冬煙韌有咬口,蕎麥麵爽滑開胃伊勢海老天丼 $198賣相好吸引! 面頭有隻澳洲龍蝦,蝦肉爽彈鮮甜,另外仲有多款天婦羅,包括秋葵、茄子、南瓜、蓮藕、冬菇同流心玉子,值得一讚炸粉不會太厚,沾上天婦羅汁甜甜鹹鹹,好吸引,大愛流心玉子👍🏻入面流心大滿足特長海老天丼 $128內有野生花虎蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇及流心玉子野生花虎蝦大大隻爽口彈牙,鐘意食蝦既朋友仔一定要試下

天丼套餐

以上丼飯可以選配
日本米飯、蕎麥麵(溫/冷)、手打烏冬(溫/冷)

伊勢海老天丼 $198

特長海老天丼 $128
內有野生花虎蝦、茄子、秋葵、
南瓜、蓮藕、冬菇及流心玉子
野生花虎蝦大大隻爽口彈牙,鐘意食蝦既朋友仔一定要試下
🦞伊勢海老天丼 $198🍤特盛海老天丼 $128 (轉冷蕎麥麵)🔸一間近日爆紅嘅天婦羅丼店,最出名係用活龍蝦嚟炸天婦羅,真係好值得去打卡!🔸伊勢海老天丼:呢款丼飯用上澳洲龍蝦,炸得金黃香脆,肉質鮮甜,咬落去仲有啲彈牙。其他天婦羅包括茄子、秋葵、南瓜同蓮藕,啲蔬菜保持住原有味道之餘,仲加咗層香脆嘅外皮。最驚喜係嗰粒流心玉子,輕輕一咬就爆漿,濃郁嘅蛋香加埋天婦羅汁,真係一絕🔸特盛海老天丼:呢個丼飯有四隻海虎蝦,炸得好夠火候,蝦肉鮮甜滑溜,另外仲有茄子同埋流心玉子,呢個組合真係完美
🦞伊勢海老天丼 $198
🍤特盛海老天丼 $128 (轉冷蕎麥麵)

🔸伊勢海老天丼:

🔸特盛海老天丼:
依家係尖沙咀都可以食到天婦羅丼飯💖整體價錢唔會話好貴!環境都係日系風🥰好似置身日本🇯🇵當中最吸引我係有龍蝦🦞!!好少見開放式廚房可以睇到炸既過程🤭套餐包味噌湯及漬物,仲可以揀日本飯、蕎麥麵及手打烏冬❣️🦞伊勢海老天丼$198✨內有澳洲龍蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇及流心玉子✨我係轉食凍蕎麥麵🍜,蕎麥麵好爽口,口感清涼,配埋特製醬汁撈埋食酸酸甜甜幾開胃🤤因為有澳洲龍蝦所以比較貴啲,所有天婦羅啲炸粉唔厚,炸得岩岩好,仲配埋天婦羅汁,龍蝦炸得金黃酥脆,味道都鮮甜😋重點係流心玉子,入邊係流心,好正😎大家去開尖沙咀都可以試下❤️❤️喜天丼 YOROKO Tempura📍尖沙咀白蘭軒道 2 號富峰行地下 BCD 號舖
依家係尖沙咀都可以食到天婦羅丼飯💖
整體價錢唔會話好貴!

環境都係日系風🥰好似置身日本🇯🇵

當中最吸引我係有龍蝦🦞!!好少見
開放式廚房可以睇到炸既過程🤭

套餐包味噌湯及漬物,仲可以揀日本飯、蕎麥麵及手打烏冬❣️

🦞伊勢海老天丼$198
✨內有澳洲龍蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇及流心玉子✨
重點係流心玉子,入邊係流心,好正😎

大家去開尖沙咀都可以試下❤️❤️

喜天丼 YOROKO Tempura
📍尖沙咀白蘭軒道 2 號富峰行地下 BCD 號舖
《喜天丼の食評》 by@ihungry.hk想喺香港食到日本嘅味道🥰?唔一定要飛去當地嘅!位於尖沙咀嘅嵐橋丼飯專門店,設計簡約有日式風格,主打多款高質又抵食嘅日式丼飯、小食及飲品等等,食材每日新鮮空運到港,等你喺香港食到日本嘅味道🤩!🔸『伊勢海老天丼配冷蕎麥麵 - $198』呢個天婦羅加蕎麥麵絕對唔簡單😍!係食之前,店主仲特登拎出大大隻澳洲龍蝦比我地打卡影相,新鮮生猛,食落口樣咁高質素,炸後唔會搶左澳洲龍蝦嘅鮮味,肉身依然保持到飽滿彈牙,而天丼仲有茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇、流心玉子等炸物,加滿同樣彈牙嘅蕎麥麵,小編表示好味到要Encore💯!🔸『特長海老天丼配冷手打烏冬 - $128』特長海老一上檯,真係長到小編嘩一聲!來自日本嘅大蝦,新鮮彈牙肉身又飽滿,重點係以天婦羅形式登場,新鮮炸起炸粉絕對唔會好厚,配埋蘿蔔蓉,鮮味更加之突出!而手打烏冬係店主現打嘅麵身,烏冬彈牙勁Q,搭配專用的沾汁一齊食,感覺好滿足🥰!🤪iHungry肚餓指數:9/10
《喜天丼の食評》 by@ihungry.hk

🔸『伊勢海老天丼配冷蕎麥麵 - $198』

🔸『特長海老天丼配冷手打烏冬 - $128』

🤪iHungry肚餓指數:9/10
我最鍾意食龍蝦,知道「喜天丼」有活龍蝦的丼飯吃,馬上行動!「喜天丼」是天丼專門店,配料以海鮮為主,但亦豐儉由人。伊勢海老天丼 $198 最奢華,野菜餅天丼 $98 最經濟,套餐已包括噌湯及漬物,加$15 升級更有野菜沙律及甜品;配米飯之外、可以轉烏冬或蕎麥麵,無需加錢。取價非常合理,尤其是伊勢海老天丼,貨真價實活龍蝦,你睇吓幾生猛!伊勢海老天丼.烏冬  $198 +$15 升級天婦羅份量豐富,有澳洲龍蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇、流心玉子。整體天婦羅皆出色,酥脆不膩。龍蝦先起肉,有三球,入口啖啖肉,肉質細緻鮮嫩;蝦頭仲有好多膏!流心玉子做得非常好,薄薄的炸漿外皮內、爆出香濃的蛋黃,口感一流。轉了冷烏冬,手打貨果然有質素,非常彈牙。海鮮天丼 $148+$15 升級名副其實,海鮮天丼主要配料是海鮮,有海虎蝦、穴子、帶子、沙錐魚、松葉蟹鉗、茄子、蓮藕、冬菇、流心玉子。穴子超長,海虎蝦及沙錐魚同様長而大條,真材實料,真心超值,樣樣都炸得很好食。抹茶蕨餅甜點是美味的抹茶蕨餅,軟滑棉棉。店舖不大,日式風格,熱鬧好氣氛。着數位:定食全日優惠九折
伊勢海老天丼.烏冬 (升級)
我最鍾意食龍蝦,知道「喜天丼」有活龍蝦的丼飯吃,馬上行動!
伊勢海老天丼.烏冬  $198 +$15 升級
伊勢海老天丼.烏冬(升級)
伊勢海老天丼.烏冬
流心玉子
轉了冷烏冬,手打貨果然有質素,非常彈牙。
海鮮天丼 (升級)
海鮮天丼 $148+$15 升級
海鮮天丼
穴子超長,海虎蝦及沙錐魚同様長而大條,
海鮮天丼
真材實料,真心超值,樣樣都炸得很好食。
抹茶蕨餅
甜點是美味的抹茶蕨餅,軟滑棉棉。
抹茶蕨餅
店舖不大,日式風格,熱鬧好氣氛。
着數位:定食全日優惠九折
題外話/補充資料: 定食全日優惠九折
2024-10-02
伊勢海老天丼.烏冬 (升級)
伊勢海老天丼.烏冬(升級)
伊勢海老天丼.烏冬
海鮮天丼 (升級)
2024-10-03 271 瀏覽
🔹伊勢海老天丼 $198👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌呢個真係超抵食個天丼包左澳洲龍蝦,唔係平價既波士頓龍蝦我估平極都用西澳喇講緊西澳平時都$2xx一隻呢度有半隻份量,整埋做天婦羅都唔洗二百仲要咁岩龍蝦到貨,見住師傅生猛新鮮現宰真係用料上乘認真!龍蝦肉質真係非常非常彈牙,鮮味十足.除左澳龍,其他配料仲有南瓜,蓮藕,秋葵,冬菇,茄子同流心蛋一個set有前菜醃物,味噌湯,同可以配日本米飯,暖/凍手打烏冬,或者暖/凍蕎麥麵.南瓜既甜度都幾高,外脆內軟,好食蓮藕夠爽脆重點係個流心蛋,吉穿佢望住啲蛋汁流出來,真係好治癒,撈飯食正!.🔹經典雜錦天丼 $118👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌天婦羅點可以唔提佢嘅嘅炸衣呢度既炸衣夠晒脆,又唔油膩我影完一輪相,都仲keep到個脆度.講返個雜錦天丼,配料非常豐富有海虎蝦,沙錐魚,穴子,茄子,秋葵,南瓜,蓮藕,冬菇同埋流心蛋唔知大家有冇發覺,有啲餐廳聲稱係用咗虎蝦,但個size就同普通蝦差唔多呢間真童叟無欺,虎蝦夠大隻穴子長過筷子完全對得住個價錢食完好滿足🫶🏻.而家食$150仲有九折
🔹伊勢海老天丼 $198
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
呢個真係超抵食
個天丼包左澳洲龍蝦,唔係平價既波士頓龍蝦
我估平極都用西澳喇
講緊西澳平時都$2xx一隻
呢度有半隻份量,整埋做天婦羅都唔洗二百
仲要咁岩龍蝦到貨,見住師傅生猛新鮮現宰
真係用料上乘

認真!龍蝦肉質真係非常非常彈牙,鮮味十足

除左澳龍,其他配料仲有南瓜,蓮藕,秋葵,冬菇,茄子同流心蛋

南瓜既甜度都幾高,外脆內軟,好食
蓮藕夠爽脆

🔹經典雜錦天丼 $118
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌

天婦羅點可以唔提佢嘅嘅炸衣
呢度既炸衣夠晒脆,又唔油膩
我影完一輪相,都仲keep到個脆度
講返個雜錦天丼,配料非常豐富
唔知大家有冇發覺,
有啲餐廳聲稱係用咗虎蝦,
但個size就同普通蝦差唔多
呢間真童叟無欺,虎蝦夠大隻
穴子長過筷子
完全對得住個價錢
食完好滿足🫶🏻

而家食$150仲有九折
新店天丼專門店 帶咗老公嚟試試佢佢天婦羅愛好者 我蕎麥麵愛好者呢間完全可以滿足到我哋!!🤣新鮮食材 各式各樣天婦羅 即叫即炸✨活龍蝦🦞不能錯過之選 誠意滿瀉🥰🥰.A ) 伊勢海老天丼 配日本米飯($198)澳洲龍蝦 | 茄子 | 秋葵| 南瓜 | 蓮藕 |冬菇 | 流心玉子 太猛烈!滿滿天婦羅層層疊盛放在米飯上😍超級生猛新鮮大龍蝦即叫即製 鮮味濃郁油炸後外皮酥脆 內部保持肉質鮮嫩 又彈牙大大一隻完全令整個丼飯增添了一份豪華感.E)海鮮天丼 配冷蕎麥麵 ($148)海虎蝦 |穴子 | 帶子 | 沙錐魚 |松葉蟹鉗 | 茄子 | 蓮藕 |冬菇 | 流心玉子 融入多樣海鮮和蔬菜 海虎蝦肉質鮮嫩極長穴子和帶子甜味也相當突出松葉蟹鉗天婦羅我才第一次試 更加有驚喜感冷蕎麥麵絕佳配搭 清爽滑溜又不會軟腍腍而冷麵醬汁真是靈魂所在 口感清新 調味剛好進食時配蔥花 | 芝麻 | 鵪鶉蛋 | 芥末 太美味了!!//////所有丼飯可以配日本米飯 蕎麥麵或烏冬+$15升級野菜沙律及精選甜品( ˶ˊᵕˋ)੭♡‼️定期仲推出丼飯全日9折優惠‼️
新店天丼專門店 帶咗老公嚟試試佢
佢天婦羅愛好者 我蕎麥麵愛好者
呢間完全可以滿足到我哋!!🤣
新鮮食材 各式各樣天婦羅 即叫即炸✨
活龍蝦🦞不能錯過之選 誠意滿瀉🥰🥰
A ) 伊勢海老天丼 配日本米飯($198)
太猛烈!滿滿天婦羅層層疊盛放在米飯上😍
超級生猛新鮮大龍蝦即叫即製 鮮味濃郁
油炸後外皮酥脆 內部保持肉質鮮嫩 又彈牙
大大一隻完全令整個丼飯增添了一份豪華感
生猛龍蝦
伊勢海老天丼

E)海鮮天丼 配冷蕎麥麵 ($148)
海虎蝦 |穴子 | 帶子 | 沙錐魚 |松葉蟹鉗 |
茄子 | 蓮藕 |冬菇 | 流心玉子
融入多樣海鮮和蔬菜 海虎蝦肉質鮮嫩
極長穴子和帶子甜味也相當突出
松葉蟹鉗天婦羅我才第一次試 更加有驚喜感
冷蕎麥麵絕佳配搭 清爽滑溜又不會軟腍腍
而冷麵醬汁真是靈魂所在 口感清新 調味剛好
進食時配蔥花 | 芝麻 | 鵪鶉蛋 | 芥末 太美味了!!

所有丼飯可以配日本米飯 蕎麥麵或烏冬
+$15升級野菜沙律及精選甜品( ˶ˊᵕˋ)੭♡
‼️定期仲推出丼飯全日9折優惠‼️

• 海鮮天丼
2024-09-28 247 瀏覽
今日係尖沙咀覓食見到呢間天丼幾吸引全日天丼九折之外仲有啤酒🍻買一送一優惠收工一齊黎就啱哂啦🍀伊勢海老天丼配手打烏冬即叫即整 見到師傅好細心咁處理蝦頭蝦膏都可以食埋用上新鮮西澳龍蝦🦞爽滑彈牙既伊勢海老天婦羅配上彈牙烏冬 正👍除左伊勢海老 仲有茄子🍆南瓜 秋葵天婦羅温泉蛋天婦羅 食既時候仲係流心架🤘高質天婦羅件件薄粉唔油膩🍀唐揚雞軟骨炸到香脆可口既雞軟骨一口接一口🍀富士山柚子梳打值得推介既誠意小店

今日係尖沙咀覓食

🍀富士山柚子梳打

值得推介既誠意小店

• 伊勢海老天丼
2024-09-24 436 瀏覽
伊勢海老天丼呢個天丼真係好貴氣,用上澳洲波士頓龍蝦,新鮮又生猛,即叫即劏,肉質爽口彈牙,非常新鮮。龍蝦分成五至六小塊,童叟無欺,擺設更加用上龍蝦殼,非常有氣勢。仲有其他配料,茄子,秋葵,南瓜,蓮藕,冬菇,流心玉子,非常豐富。因為我選擇咗配飯,用筷子刺穿流心蛋,拌勻飯後,加入秘製醬汁,非常鮮味。海鮮天丼手打烏冬海鮮非常多樣,有海虎蝦,沙錐魚,穴子,蝦肉鮮甜,沙錐魚鮮美,穴子脂肪少,清淡爽口,長度跟筷子一樣。同樣配上茄子,秋葵,南瓜,蓮藕,冬菇,流心玉子,手打烏手很滑溜,配上冰凍的醬汁,吃起來很透心涼。唐揚池魚仔味道鬆化,脂肪較少,成條都食得,香脆可口,配上沙拉醬,更添風味。

海鮮天丼手打烏冬

唐揚池魚仔

今次尖沙咀經過一間餐廳係專食天婦羅,位置唔算起眼,小店入面充滿日式風格亦一直播放流行日文歌,以前會食開天婦羅餐廳都已經結業,難得遇到一間新小店所以決定試一試。———————————————🌟 伊勢海老天丼 $198第一次食到澳洲龍蝦天婦羅,真係好驚喜!成隻龍蝦都起曬肉,份量十足,唔會煮得過熟,每件肉質都好爽口彈牙。除咗龍蝦之外,仲有茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇同流心玉子,炸物外層非常香脆而且薄身,配埋餐廳特製天婦羅汁,真係一流。😍主食方面我揀咗熱手打烏冬,粗身煙韌,配上清淡嘅湯底,完美襯托出天婦羅嘅味道。🌟 海鮮天丼 $148呢個海鮮天丼材料豐富,海虎蝦、沙錐魚、穴子、松葉蟹鉗,每樣都好鮮甜。海虎蝦特別大隻,肉質紮實有彈性,真係啖啖肉嘅感覺。除咗海鮮,仲有茄子、蓮藕、冬菇同流心玉子。主食我揀咗日本米飯,飯粒淋上特製天丼汁,真係超好味。🌟 唐揚雞軟骨 $32雞軟骨亦係一個驚喜,$32嘅價錢份量非常多,炸得金黃香脆,外脆內嫩,配少少醬汁食,真係非常好食,推薦必試!👍🏻🌟 飲品:信州蘋果梳打/富士山柚子梳打 $26飲品方面,我揀咗信州蘋果梳打同富士山柚子梳打,果味濃郁,甜度適中,特別清新解膩

———————————————
🌟 伊勢海老天丼 $198

🌟 海鮮天丼 $148

🌟 唐揚雞軟骨 $32

🌟 飲品:信州蘋果梳打/富士山柚子梳打 $26
飲品方面,我揀咗信州蘋果梳打同富士山柚子梳打,果味濃郁,甜度適中,特別清新解膩,配天婦羅絕對係最佳拍檔!

2024-09-23 249 瀏覽
這間位於尖沙咀的【喜天丼】,主打多款日式天婦羅丼,全部即叫即做,新鮮熱辣,而且天婦羅粉漿又薄又脆,即使食到最後都不會淋。所有天婦羅丼全日都有9折優惠。伊勢海老天丼用了澳洲龍蝦,而且即叫即劏,龍蝦新鮮生猛,肉質雪白彈牙,薄薄天婦羅漿包裹著龍蝦,炸至金黃香脆。海鮮天丼有多款海鮮,包括虎蝦、穴子、帶子、松葉蟹鉗等,還有幾款蔬菜,十分豐富。這裏的天婦羅全部即叫即炸,新鮮熱辣,每件都剛用包裹著,香脆又有海鮮鮮味。魷魚磯邊揚魷魚帶些紫菜香味,送酒一流。

所有天婦羅丼全日都有9折優惠。

魷魚磯邊揚
魷魚帶些紫菜香味,送酒一流。
2024-09-23 284 瀏覽
今日落勁大雨,突然之間好想食天婦羅,而呢一間餐廳嘅外觀幾特別幾日式,所以就決定試一試。天丼套餐,可以自己揀跟配白飯或者蕎麥麵或者烏冬。兩個人就揀咗兩款套餐,而分別揀咗蕎麥麵(凍),同埋熱嘅烏冬。天丼套餐🍽️🍤特盛海老天丼 套餐一上到枱嘅時候,嘩左一聲,份量會唔會太多,套餐裏面包咗海虎蝦4隻、茄子同埋流心玉子,另外就跟咗個蕎麥麵凍嘅。首先講咗個麵先,佢個蕎麥麵汁係值得一讚,因為佢好特別咁俾咗一隻鵪鶉蛋仔for可以撈落個醬嗰度食,都覺得幾特別,重點可以打卡,加埋Wasabi同埋蔥,個味道係非常之好嘅,絕對係值得一試😍👍🏻曾經聽這一位日本朋友講食天婦羅一定要食蝦,所以呢就試咗呢一個有蝦嘅套餐啦,個天婦羅炸得非常之脆口,外皮嘅粉係恰到好處,唔會話超級厚,又唔會話非常之油膩,而內裏嘅海鮮仍然都有食到新鮮嘅感覺,所以係非常之好食。🦞特盛海老天丼另外叫咗個套餐就係澳洲龍蝦嗰個套餐,因為自己從來都冇試過龍蝦天婦羅,所以就叫咗嚟試啦,結果都非常之驚喜,因為估唔到天婦羅形態既龍蝦內裡都仍然保持到新鮮嘅質感,同時又會有嗰種好脆口嘅感覺,超級好食😋。另外呢一set嘅配菜就會比較多啲,會有埋蓮藕、茄子、秋葵、南瓜

天丼套餐🍽️
🍤特盛海老天丼

🦞特盛海老天丼

另外呢一set嘅配菜就會比較多啲,會有埋蓮藕、茄子、秋葵、南瓜、冬菇同埋流心玉子。我成日覺得整呢啲配菜嘅功夫仲更加多,而佢個味道都係唔會有油膩嘅感覺,非常之好食。而個烏冬就係想像中嘅味道,落雨天食碗熱辣辣嘅烏冬係非常之開心,而且佢份量超級多,下次一定會再嚟食🤭

2024-09-17 1556 瀏覽
中秋節lunch食豪dd! ✨全日全單9折✨尖沙咀$198就食到即叫即整生猛識郁🦞「西澳龍蝦」🦞天丼!✨伊勢海老天丼 $198(西澳龍蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇、流心玉子)全部都非常薄粉👍🏽將凍蕎麥麵放入蕎麥麵汁,裏面加入生鵪鶉蛋、山葵、蔥花等配料,每條蕎麥麵都掛上自家調教嘅蕎麥麵汁,簡直令人透心涼!✨日替天丼 $98(由廚師發辦當日的天丼即盲盒天丼)🥢筷子咁長嘅穴子、2塊沙錐魚、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇、流心玉子;淋上自製天婦羅汁,再「督」穿天婦羅蛋,食晒一碗飯話咁易!喜天丼 係最近呢幾年較中龍食嘅天丼,除咗即叫即整活龍蝦🦞天丼,仲有$98盲盒天丼,炸物都相當不錯👍🏽11次過滿足晒你3個 願望!真係一家好有誠意的小店!📣仲要依家全日全單9折(重要嘅事要講3次)喜天丼 係最近呢幾年較中龍食嘅天丼,除咗即叫即整活龍蝦🦞天丼,仲有$98盲盒天丼,1次過滿足晒你3個願望!真係一家好有誠意的小店!📣仲要依家全日全單9折(重要嘅事要講3次)
中秋節lunch食豪dd! ✨全日全單9折✨
伊勢海老天丼
尖沙咀$198就食到即叫即整生猛識郁🦞「西澳龍蝦」🦞天丼!
✨伊勢海老天丼 $198
(西澳龍蝦、茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇、流心玉子)
全部都非常薄粉👍🏽
伊勢海老天丼
將凍蕎麥麵放入蕎麥麵汁,
伊勢海老天丼
裏面加入生鵪鶉蛋、山葵、蔥花等配料,
伊勢海老天丼
每條蕎麥麵都掛上自家調教嘅蕎麥麵汁,簡直令人透心涼!

✨日替天丼 $98
(由廚師發辦當日的天丼即盲盒天丼)
🥢筷子咁長嘅穴子、
日替天丼
再「督」穿天婦羅蛋,食晒一碗飯話咁易!

唐揚雞軟骨
2024-09-16