2021-12-15 59 瀏覽
呢一間傳統嘅韓式烤肉餐廳,🤓除咗可以烤肉之外,其實佢哋嘅飯麵,🍚主食選擇都好唔錯,dinner試咗下傳統嘅🍘韓式拌飯,生牛肉粉紅色,新鮮好吸引。米飯夠軟熟,🍙食落去口感好好,豆芽、生菜,清新爽口。西葫蘆、平菇軟熟之餘,🍄撈埋芝麻油都好香。🌶辣白菜、韓國辣椒醬,傳統嘅韓國辣醬,香味濃郁,辣得好過癮。🥚雞蛋、芝麻,香濃嘅蛋香,🥢有芝麻更加帶出清香。撈埋牛肉,🥩同飯一齊食,口感好香滑。

2021-12-15 45 瀏覽
喜來稀肉🥩男友仔話要去食喜來稀肉行完時代廣場再去登龍街食野地點都幾方便一坐低已經好多前菜黎左泡菜辣得來又夠爽口仲唔會太酸 仲有酸青瓜洋蔥同埋韓式辣醬配生菜絲當然唔少得任添嘅芝士蛋同泡菜蛋雞蛋咁食真係無得輸好食到加左四轉芝士蛋😍喜來五花肉 $138黎到梗係要叫呢個啦以自家製醬汁醃製既五花肉由開始燒個啲滋滋聲就已經好想食點埋韓式辣醬加啲泡菜再包住塊爽脆生菜맛있어요~護心肉 $158食韓式燒肉識食一定會叫護心肉即係位於豬橫隔膜和肝之間的筋肉相對上肥豬肉較少 較有口感肉味香濃又夠Juicy用黎夾生菜同Kimchi食맛있어요~夠凍又爽口既生啤Orion Beer $60配韓式燒肉無得輸呀最後食到飽飽之後仲包埋每人一條韓國好出名既蜜瓜雪條雖然食到好飽但始終甜品係另一個胃食埋雪條簡直係一個完美既結束呀⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻打卡:🦚🦚🦚🦚🦚推薦:🐽🐽🐽🐽🐽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐📍喜來稀肉 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
喜來稀肉🥩

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
打卡:🦚🦚🦚🦚🦚
推薦:🐽🐽🐽🐽🐽
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

📍喜來稀肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈
地下3號舖及1樓
2021-12-15 37 瀏覽
☺️我最鍾意食嘅韓國烤肉,因為疫情關係冇得去韓國呢真係好想念烤肉呀. 🍚🍺我本人係一個烤肉控嚟嘅 依家冬天圍爐取暖食燒肉真係一流呀今晚就同咗朋友呢就食我最愛嘅💗 喜來五花肉配特製醬汁🥩 有好多塊夾起啲生菜同埋配菜 泡菜呢真係都幾清新健康嘅 鍾意佢個爐邊有蛋汁一邊有泡菜一邊係有芝士 個爐火好猛🍳🥚另外配菜嗌咗個馬鈴薯煎餅都幾特別配上特製醬汁 煙煙靭靭 醬汁辣辣地都幾特別 馬鈴薯口感豐富幾爽口 🥔🥔飲品嗌咗個米汁🥛🧃 試下啲韓國飲料甜甜地冇酒精嘅, 得意 第一次是覺得幾特別 地點方便服務 ok上菜好快所以一直係我食韓燒嘅首選🍭🍬🤗

鍾意佢個爐邊有蛋汁一邊有泡菜一邊係有芝士 個爐火好猛🍳🥚

• 水冷麵
  • 牛舌
  • 爐邊蛋
2021-12-13 75 瀏覽
喱間韓國餐廳好出名,一直都好想試下🤩今日終於有機會🤤🤤最近天氣比較凍就好想食人參雞暖一暖身😍所以今次來到就冇選擇到燒肉🤪店入面好貼心,有曬搓手液紙巾水係隔離🤓食韓國餐廳唔少得既前菜😍😍🐣參雞湯 $125期待左好耐既參雞湯😎上枱既時候夠曬熱出曬煙😶‍🌫️好正😚😚第一啖緊係要飲湯!😍😍😍好清!好有參味🥳超級好飲🥰💯我係飲曬全部湯🤪除左啖湯之外,隻雞都好好食😆雞入面塞有飯,好正宗🤤🥢牛排骨湯 $125喱個係朋友叫既😍個牛排骨湯啖湯比參雞湯濃有啖啖牛味😍朋友超級鐘意😆而且朋友鐘意啃骨🤪佢話喱d痴住骨既肉係最好食🤓湯入面仲有粉絲,真係完全唔怕食唔飽😋
喱間韓國餐廳好出名,一直都好想試下🤩
今日終於有機會🤤🤤
最近天氣比較凍就好想食人參雞暖一暖身😍
所以今次來到就冇選擇到燒肉🤪

店入面好貼心,有曬搓手液紙巾水係隔離🤓

食韓國餐廳唔少得既前菜😍😍

🐣參雞湯 $125
期待左好耐既參雞湯😎
上枱既時候夠曬熱出曬煙😶‍🌫️
好正😚😚
第一啖緊係要飲湯!😍😍😍
好清!好有參味🥳
超級好飲🥰💯我係飲曬全部湯🤪
除左啖湯之外,隻雞都好好食😆
雞入面塞有飯,好正宗🤤

🥢牛排骨湯 $125
喱個係朋友叫既😍
個牛排骨湯啖湯比參雞湯濃
有啖啖牛味😍
朋友超級鐘意😆
而且朋友鐘意啃骨🤪佢話喱d痴住骨既肉係最好食🤓
湯入面仲有粉絲,真係完全唔怕食唔飽😋

2021-12-11 50 瀏覽
仲記得第一次食韓式燒肉朋友就係帶去試喜來稀肉😍已經好多年前了🤣 今次再去食 水準依舊👍銅鑼灣分店都係第一次黎 由窗邊望出去見到霓虹燈招牌 好有Feel😍一坐低已經準備好前菜泡菜辣度夠👍 另外仲有酸青瓜洋蔥 同埋韓式辣醬配生菜絲當然唔少得熱鍋上嘅芝士蛋同泡菜蛋😍以上食物都係由Fill 我自己就加左3轉芝士蛋☺️ 食落仲有拉絲感覺😍▫️護心肉($158)食韓式燒肉我多數都會叫豬肉類用黎夾生菜/送泡菜食一流☺️護心肉相對肥肉較少 肉味較濃▫️喜來五花肉 ($138)以自家特製醬汁醃製 燒起上黎就係會有種令人流口水嘅感覺🤤五花肉就係要食佢嘅肥 包住生菜 沾上韓式辣醬 食落爽脆而飽滿▫️Orion Beer🍻 ($60)呢隻沖繩啤酒之前已介紹過 爽口生啤👍主要貪佢係Draft Beer😂 ▫️燒酒+啤酒塔🍻 ($388)由於我地叫左一杯極速飲完😂經過一輪相討決定叫個塔兩個人飲🤣叫完有啲老監 因為個個都望住😂加左燒酒好清爽入口較甜飲到底燒酒濃度突然加倍🥲 雖然我地都飲哂 不過建議四個人先好叫😂最後仲有蜜瓜雪條送 都幾細心👍
仲記得第一次食韓式燒肉

當然唔少得熱鍋上嘅芝士蛋同泡菜蛋😍

以上食物都係由Fill
我自己就加左3轉芝士蛋☺️
食落仲有拉絲感覺😍

▫️護心肉($158)
食韓式燒肉我多數都會叫豬肉類
用黎夾生菜/送泡菜食一流☺️
護心肉相對肥肉較少 肉味較濃

▫️喜來五花肉 ($138)
以自家特製醬汁醃製
燒起上黎就係會有種令人流口水嘅感覺🤤
五花肉就係要食佢嘅肥
包住生菜 沾上韓式辣醬 食落爽脆而飽滿

▫️Orion Beer🍻 ($60)
呢隻沖繩啤酒之前已介紹過
爽口生啤👍
主要貪佢係Draft Beer😂

▫️燒酒+啤酒塔🍻 ($388)
由於我地叫左一杯極速飲完😂
經過一輪相討決定叫個塔兩個人飲🤣
叫完有啲老監 因為個個都望住😂
加左燒酒好清爽入口較甜
飲到底燒酒濃度突然加倍🥲
雖然我地都飲哂 不過建議四個人先好叫😂

最後仲有蜜瓜雪條送 都幾細心👍
又一間過江龍既餐廳,今次係韓國燒肉,一上到去就有好香燒肉味~整間餐廳用木風格做主題,開頭有幾款小食,我就最中意醃青瓜,酸酸甜甜咁,但係食唔太到辣既我,完全食唔到佢既泡菜------------------------------豬既護心肉 $158軟淋淋,本身調味亦好夠,如果加埋生菜+少少韓式醬,成個組合又清爽又好食~值得encore!牛既肉眼扒 $150一大塊上碟,但注意好快熟,所以唔可以放置式,如果唔係就會變到好硬架啦~蟹籽紫菜飯團 $50一大碗,配上滿滿既紫菜,仲可以自己搓成一個圓波波,可以玩可以食,CP值極高!海鮮蔥餅 $90建議食既時候可以剪多幾下,因為d蔥太長XDDD叫左2樣主食,所以都好飽~人均$250~

又一間過江龍既餐廳,
今次係韓國燒肉,
一上到去就有好香燒肉味~
整間餐廳用木風格做主題,
開頭有幾款小食,
我就最中意醃青瓜,
酸酸甜甜咁,
但係食唔太到辣既我,
完全食唔到佢既泡菜
豬既護心肉 $158
軟淋淋,本身調味亦好夠,
如果加埋生菜+少少韓式醬,
成個組合又清爽又好食~
值得encore!

牛既肉眼扒 $150
一大塊上碟,但注意好快熟,
所以唔可以放置式,
如果唔係就會變到好硬架啦~

蟹籽紫菜飯團 $50
一大碗,配上滿滿既紫菜,
仲可以自己搓成一個圓波波,
可以玩可以食,CP值極高!

海鮮蔥餅 $90
建議食既時候可以剪多幾下,
因為d蔥太長XDDD

叫左2樣主食,所以都好飽~
人均$250~
2021-12-08
2021-12-09 46 瀏覽
去喜來稀肉最開心就係有無限添食既前菜同爐邊蛋❣️爐邊蛋仲有泡菜同芝士味,我地一致推介可以拉絲既芝士味🧀🤤✺ 牛肉眼肉眼扒既油份唔高,咬落去充滿肉汁,肉味好濃,愈咬愈香❣️✺ 豬護心肉基本上去食韓燒一定會叫🤩 貪佢口感獨特,肉質軟滑🤤✺ 蟹籽紫菜飯團會有手套供應,自己將白飯同紫菜揑成飯團,有得食有得玩😆 一份大概整到6粒乒乓波size既飯團~ ✺ 海鮮蔥餅大大份好足料,不過兩個人真係食唔晒一份🤣 建議多啲人先叫~

✺ 牛肉眼
肉眼扒既油份唔高,咬落去充滿肉汁,肉味好濃,愈咬愈香❣️

✺ 豬護心肉
基本上去食韓燒一定會叫🤩 貪佢口感獨特,肉質軟滑🤤

✺ 蟹籽紫菜飯團

✺ 海鮮蔥餅
大大份好足料,不過兩個人真係食唔晒一份🤣 建議多啲人先叫~
2021-12-08 27 瀏覽
好鍾意黎喜來稀肉食燒肉既原因係餐廳有提供無限任叫既前菜 仲送左盤生菜環境仲好有氣氛 裝修得好懷舊好韓國風燒烤盤既旁邊仲有兩款口味既雞蛋比你試分別係泡菜雞蛋同芝士雞蛋 個人比較鐘意食芝士口味多啲 因為可以做到拉絲效果 好食又好過癮護心肉 - 豬 $158食韓燒一定要點平時比較少見既豬護心肉口感爽彈 肉味香濃 即使我點個款冇用醬料醃過 燒完再點啲鹽都非常夠味調味牛排骨 $228牛排骨分量唔算大 但切開都有7-8大塊味道夠濃 唔洗再點汁都好好食
好鍾意黎喜來稀肉食燒肉既原因係

調味牛排骨 $228
牛排骨分量唔算大 但切開都有7-8大塊
味道夠濃 唔洗再點汁都好好食

2021-12-07 80 瀏覽
喜來稀肉平時多數都係去食燒肉多,今日午餐我哋選擇食下佢哋嘅Lunch兩個人送上四碟前菜小食泡菜、辣魷魚、辣蘿蔔同豆腐乾蔘雞湯 💰1️⃣0️⃣0️⃣一嚟到試咗個雞湯,有微微人參味道,仲送上一碟鹽自己調味😋原隻雞裡面有糯米飯、紅棗同人參,冬天食補一補岩哂豬肉泡菜湯 💰7️⃣5️⃣上枱滾熱辣有超多泡菜、豆腐、金菇、豬肉片,泡菜湯送飯一流店內開哂窗通風無油味,就算燒肉都唔怕成身味🤣🎈喜來稀肉🎈銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

兩個人送上四碟前菜小食
泡菜、辣魷魚、辣蘿蔔同豆腐乾

蔘雞湯 💰1️⃣0️⃣0️⃣

豬肉泡菜湯 💰7️⃣5️⃣
上枱滾熱辣有超多泡菜、豆腐、金菇、豬肉片,泡菜湯送飯一流

店內開哂窗通風無油味,就算燒肉都唔怕成身味🤣
🎈喜來稀肉🎈
銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
2021-12-06
午餐
2021-12-07 1168 瀏覽
喜來稀肉~朋友成日讚呢間燒肉好食,其中一個原因就梗係生菜、泡菜、爐邊烤芝士蛋同泡菜蛋,都可以無限refill,婆仔心態😂巳經覺得好抵。所以今次特登同我一齊再黎呢度食燒肉。 夜晚七點去到,已經全場爆滿,餐廳非常有韓式既感覺,拎起凳蓋可以放袋響入面,餐廳空間感幾大,座位闊落。 食韓烤好處係,鐘意食乜都可以,唔食牛朋友可以食豬、海鮮、雞,又有其他韓式食品,肉都20幾款選擇,多到眼花繚亂。 我哋叫左必食招牌*喜來烤肉❤️ ❣️喜來烤肉$158~廚房將喜來烤肉卷成一朵花,好漂亮,牛肉肉質鬆軟,兼且肉汁豐富😋 ❣️喜來五花肉$138~肉質鮮嫩軟滑,燒烤過後嘅肉裡頭依然保存肉汁,油香十足! ❣️牛護心肉$160~位於橫隔膜與肝之間既肌肉肉筋,輕微烤一烤,已足夠吾係會好易乾😋
❣️呢度幾款肉都用秘製醬汁醃製,非常入味👍❤️烤肉啖啖肉汁,再包埋生菜,好似食burger 甘有嘅肉香,完全吾覺油膩。👍😊 ❣️韓式豬大腸$138~一🔥已經出曬油,Q彈焦香肥美爆汁,鐘意食嘅你會覺得好香又夠酥😜❣️米酒$95~馬格利酒,(막걸리)雖然外觀顏色濁濁白白但喝起來甜甜的十分順口,韓國人通常會搭配煎餅邊吃邊喝,朋友仲話對身體有益、養顏美

我哋叫左必食招牌*喜來烤肉❤️

❣️米酒$95~馬格利酒,(막걸리)雖然外觀顏色濁濁白白但喝起來甜甜的十分順口,韓國人通常會搭配煎餅邊吃邊喝,朋友仲話對身體有益、養顏美容、提升免疫力、減肥瘦身、抗癌等功效,即刻飲多碗😌

❣️海鮮蔥餅$90~面頭鋪滿大蔥,食完已經飽曬。

🔥喜來稀肉係韓國連鎖烤肉店,原來太陽的後裔都響嗰度取景拍,我錯過咗好多年😩由裝修、味道、服務都充滿氣息,前菜Kimchi醃得酸辣道啱啱好😃由店內韓國姨姨親自在店內醃製,正宗韓國風味,靚女店員好nice又主動幫我地換鐵板同refill 生菜、refill 爐邊蛋,服務態度very good,一定會再黎食過😋😊

Korean food dinner~😍🥰
❣️Grilled beef seorae style
❣️Beef outside skirt
❣️Pork belly with seorae soy source
❣️Korean style grilled Pork large intestine
❣️Seafood and green onion pancake

🏨喜來稀肉
地址: 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
2021-12-06
  • 爐邊蛋
  • 五花肉
2021-12-05 50 瀏覽
🔥Grilled Beef Seorae Style ($158)喜來烤肉 喜來稀肉特製醬汁醃製的牛肉片卷,厚薄均勻,煎香兩面,蘸上韓式豆瓣醬,韓燒風味十足。🔥Pork Belly with Seorae Soy Sauce ($138)喜來五花肉 亦點了喜來稀肉特製醬汁醃製的五花肉片,油脂豐富,韓燒必點,夾在新鮮生菜內超級惹味。🔥Fish Roe and Seaweed Rice Roll ($50)蟹子紫菜飯糰十分推薦的飯糰!自行用手套撈勻食材確保紫菜新鮮,粒粒蟹子口感豐富,又好玩。🔥Seasoned Bar Rice Cake ($75)炒年糕韓式辣醬炒年糕配合魚糕,香辣煙韌。無得去旅行,去銅鑼灣都可以感受韓式街頭燒烤店風味。🇰🇷

喜來五花肉

蟹子紫菜飯糰

🔥Seasoned Bar Rice Cake ($75)
炒年糕
韓式辣醬炒年糕配合魚糕,香辣煙韌。

無得去旅行,去銅鑼灣都可以感受韓式街頭燒烤店風味。🇰🇷

2021-12-04 24 瀏覽
喜來稀肉有好多間,今日去銅鑼灣登龍街果間,卜好位準時入席。 喜來稀肉由食物到裝修都非常之韓式嘅韓燒。————————-喜來五花肉配特製醬汁 🐷- 肥瘦相簡五花,配少少甜醬汁,好好食,推————————-豬護心肉 🐷- 護心肉位於豬的橫隔膜和肝之間,脂肪唔多但燒香後肉質彈牙————————喜來烤肉 🐮- 牛肉切成簿片卷成花形,牛肉只要輕輕燒2邊幾下,油脂唔多但牛肉味濃肉質柔軟————————牛排骨湯 🐮- 濃濃嘅牛骨味加上韓式粉絲,飲左成個人暖晒
————————-
————————-
————————
————————
牛排骨湯 🐮- 濃濃嘅牛骨味加上韓式粉絲,飲左成個人暖晒
2021-12-03 85 瀏覽
講到食韓燒既元祖一定冇人唔識喜來稀肉餐廳入邊既裝修模仿韓國地道嘅燒肉店令人覺得好似去左韓國食燒肉咁👍🏼👍🏼整體來講 用餐體驗相當唔錯 仲好有旅行feel一入到去侍應已經準備好哂前菜同生菜餐廳提供嘅飲品款式好多 仲要係韓國進口由於我哋二人同行 燒肉就淨係叫咗兩份分別係調味牛排骨($228)同豬護心肉($158)牛排骨用韓式醬醃得幾入味 甜甜地但又唔會太濃味搶走本身牛肋肉嘅味道護心肉第一次食 亦都好驚喜 口感有啲似食緊冇咁肥膩豬頸肉但又唔會好乾爭爭 建議將佢煎香啲先食
講到食韓燒既元祖一定冇人唔識喜來稀肉
餐廳入邊既裝修模仿韓國地道嘅燒肉店
令人覺得好似去左韓國食燒肉咁👍🏼👍🏼
整體來講 用餐體驗相當唔錯 仲好有旅行feel

一入到去侍應已經準備好哂前菜同生菜

餐廳提供嘅飲品款式好多 仲要係韓國進口

由於我哋二人同行 燒肉就淨係叫咗兩份
分別係調味牛排骨($228)同豬護心肉($158)

牛排骨用韓式醬醃得幾入味 甜甜地
但又唔會太濃味搶走本身牛肋肉嘅味道

護心肉第一次食 亦都好驚喜
口感有啲似食緊冇咁肥膩豬頸肉
但又唔會好乾爭爭 建議將佢煎香啲先食

2021-12-03 35 瀏覽
喜來稀肉,位於銅鑼灣登龍街,餐廳以韓式燒肉為主打,餐廳經營模式比較接近正宗韓式燒肉,燒肉配有生菜,爐邊有烤泡菜雞蛋及芝士雞蛋可添加。泡菜雞蛋味道較濃,帶微辣。芝士雞蛋入口比較香,濃烈芝士味道。烤肉選擇非常多,豬牛雞肉都有。牛肉推介喜來烤肉,玫瑰花形狀上菜,牛肉偏瘦,薄切有咬口。豬肉則以喜來五花肉配特制醬汁比較出色,五花肉肥瘦適中,餐廳更切好一口形狀大小,方便燒烤。值得一讚的是燒烤過程中,餐廳服務員多次主動幫忙更換烤盤,食得安心又放心。

2021-12-02
2021-11-29 56 瀏覽
餐廳最出名就係食地道韓國燒烤,店內既裝修擺設都形造出韓劇入面既感覺🤣 食物款式多樣化,有經典韓式口味既豬牛肉,仲有不同既一品菜(包括參雞湯,大醬湯同水冷面)今次就試左以下幾款:蟹子紫菜飯團 $50香噴噴既米飯加入麻油、新鮮紫菜同彈牙蟹子,自己拌更加好玩又好食🤣喜來五花肉 $138喜來烤肉$158兩款肉都用上秘製醬汁醃製,非常入味!而且五花肉油脂夠多,啖啖肉汁👍🏻👍🏻而牛肉肉質鬆軟,啱晒韓燒🤤烤架外圍有提供烤芝士蛋和泡菜蛋,亦有自家醃製泡菜,口味正宗。海太韓國果肉提子汁 $20果汁用上韓國本地種植既提子,加入真實既清甜果肉,令口感大大提升,滋味可口!

蟹子紫菜飯團 $50

喜來五花肉 $138