2022-10-12 166 瀏覽
傳說既喜來稀肉好正所以我就揀左哩間近近地收工過黎。銅鑼灣地鐵站一上行入登龍街就到。開左一段時間都係咁多人等位唔想等既建議要訂枱。咁就可以輕輕鬆鬆又唔使等就入咗去坐。前菜佢係自助形式,有2款配菜🤤一款係偏甜,令一款係偏酸。另外有青瓜,酸蘿蔔等等。仲有唔同嘅醬料比你配搭。佢個有泡菜蛋,芝士蛋,生菜都係任refill。啱晒鍾意食蛋嘅我。另外一邊我哋選擇燒香啲蒜片,然後夾生菜加肉。簡直一流。飲品食燒肉點少得韓國啤酒配真露。壹頭🐮($420)套餐有韓式牛肉,牛五花,牛頸肉,牛肋骨肉,牛排骨。除左好好味佢哋嘅擺設將啲牛放到一朵花咁,都有視覺嘅享受。韓式牛肉切到好薄,唔使燒1分鐘,其實就已經熟晒。牛五花,望落好似好肥膩,一放落口已經溶咗喺口,一啲都唔肥膩。壹頭🐷套餐有護心肉,豬頸肉,五花肉,豬皮,仲有豬大腸。豬皮煎香之後,豬皮底下嘅油分啱啱好煎嘅時候冇晒,食落淨係有豬皮嘅骨膠原,原先以為豬皮應該會好肥膩,原來唔係,啖啖既骨膠原而又肥膩嘅感覺都無護心肉,是每頭豬有限道產出珍貴部位。其實都係唔發肉其中一個部位。但係佢嘅肉質嘅感覺一啲都唔似五花肉咁肥膩。五花肉,肥瘦嘅比例剛好,剪開細細舊再配埋個生菜,簡直

傳說既喜來稀肉好正
所以我就揀左哩間近近地收工過黎。
銅鑼灣地鐵站一上行入登龍街就到。
開左一段時間都係咁多人等位
唔想等既建議要訂枱。咁就可以輕輕鬆鬆又唔使等就入咗去坐。

前菜

飲品
食燒肉點少得韓國啤酒配真露。

壹頭🐮($420)

韓式牛肉切到好薄,唔使燒1分鐘,其實就已經熟晒。

壹頭🐷

套餐有護心肉,豬頸肉,五花肉,豬皮,仲有豬大腸。

五花肉,肥瘦嘅比例剛好,剪開細細舊再配埋個生菜,簡直係完美嘅配搭。

總結

喜來稀肉由內到外比我嘅感覺都好滿足。
裝修令我有去咗韓國啲燒肉店。座位亦都相當闊落,佢安排我地坐喺一個角落頭,一路飲啤酒一路食燒肉。
佢嘅拼盤嘅擺設,岩哂鍾意打卡影相嘅港女。佢嘅牛同豬質素肥而不膩,價錢相宜。佢嘅配菜,生菜,蒜片醬料都可以任fill先係重點。
2022-10-11
2022-10-11 144 瀏覽
喜來稀肉係我哋最鍾意嘅韓式燒烤店(๑⃙⃘♥‿♥๑⃙⃘) 食物都係有韓籍廚師主理 比較地道 而且大部份店員都識講韓文 好似去咗韓國咁(≧∇≦)/✿ 濟州五花肉 ✿ [$180]五花肉是嚟自濟州 肉質比較結實 烤出嚟比較香 脂肪比例啱啱好 唔會覺得膩 包埋生菜同泡菜簡直係一流呀՞‪⸝⸝> ̫ <⸝⸝՞‬✿ 喜來烤肉 ✿ [$158]必點(*゚▽゚)ノ 經過醃製嘅牛肉 味道豐富 肉質比較嫩 烤過籠都唔會影響肉質嘅口感 適合少入廚嘅人揀選 而且喺Menu上面推薦嘅菜式👍🏻✿牛舌 ✿[$148]個人認為牛舌比較韌 如果唔鍾意靭同咬口嘅肉質 但優勝之處就係肉質都入味,好快烤熟,可以唔使等咁耐٩(ˊᗜˋ*)و✿ 蟹子紫菜飯團 ✿[$50]每次去到都會點呢個飯團(≧ω≦) 因為唔叫白飯 食呢個飯團可以飽肚 要自己帶手套摙成一粒粒波波٩(ˊᗜˋ*)و 幾好玩 而且加咗蟹子嘅飯團 脆卜卜 十分有口感✿ 爐邊蛋 ✿爐邊蛋有泡菜同芝士兩款 芝士份量略嫌比較少 兩款味道都十分夾ʕ•͡ω•ʔ 等佢熟都需要時間 大概每次食只可以食到一轉(><)✿ 配菜 ✿有泡菜 醃青瓜 生菜等等 無限refill(^o^)/

✿ 濟州五花肉 ✿ [$180]

✿ 喜來烤肉 ✿ [$158]

✿牛舌 ✿[$148]

✿ 蟹子紫菜飯團 ✿[$50]

✿ 爐邊蛋 ✿

✿ 配菜 ✿
有泡菜 醃青瓜 生菜等等 無限refill(^o^)/ 三款配菜好開胃 食到中間有啲滯 可以食下配菜解膩(≧∇≦)/

­­★好食指數★:8/10
★服務態度★:9/10
因為店舖比較繁忙 所以有時店員都未必可以即時應對你嘅要求 但整體服務態度都算良好(ง ´͈౪`͈)ว
2022-10-10 127 瀏覽
#食肉獸 #您喜歡💕.你哋有冇1-2個朋友係食肉獸?我就有啦!攸桐爸都幾鍾意❤️食架!我哋又想食好西所以就去咗呢度.喜來稀肉📌 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓.攸桐爸都幾鍾意食牛🐮所以我哋就叫咗.♦️ 壹頭牛🐮呢個係一個牛肉Set呢個set有喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉同埋調味牛排骨呢個set入面嘅牛肉係牛嘅唔同部位但係佢哋牛,全部都好新鮮唔需要點醬汁都已經好入味同juicy而且呢set牛厚薄都有但燒起上嚟,時間可以控制得差唔多.♦️ 濟洲五花肉攸桐爸大讚呀~因為燒完之後,食落好似食緊豬肉乾咁又juicy又香脆!.除咗餐牌食品佢仲有個自助沙律吧有蔬菜🥬有泡菜等等我勁鍾意食泡菜所以係咁叫攸桐爸拎食唔停呀!!.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,喜來稀肉無論地點,食材抑或服務都非常好!坐位寬敞又舒服!如果朋友都係食肉獸喜來稀肉真係一個唔錯嘅選擇!.@seoraehk@seorae.hk••••••••••••••••••••••••••••••#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama
#食肉獸 #您喜歡💕
你哋有冇1-2個朋友係食肉獸?
我就有啦!
攸桐爸都幾鍾意❤️食架!
我哋又想食好西
所以就去咗呢度
📌 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
攸桐爸都幾鍾意食牛🐮
所以我哋就叫咗
♦️ 壹頭牛🐮
呢個係一個牛肉Set
呢個set有喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉同埋調味牛排骨
呢個set入面嘅牛肉係牛嘅唔同部位
但係佢哋牛,全部都好新鮮
唔需要點醬汁都已經好入味同juicy
而且呢set牛厚薄都有
但燒起上嚟,時間可以控制得差唔多
♦️ 濟洲五花肉
攸桐爸大讚呀~
因為燒完之後,食落好似食緊豬肉乾咁
又juicy又香脆!
除咗餐牌食品
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,喜來稀肉無論地點,食材抑或服務都非常好!
坐位寬敞又舒服!
如果朋友都係食肉獸
喜來稀肉真係一個唔錯嘅選擇!
@seoraehk
@seorae.hk

#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #喜來稀肉 #韓式餐廳 #燒肉 #銅鑼灣美食 #香港美食 #搵食 #852mama #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie #instagram #hkig #hkiger
2022-10-10 82 瀏覽
收工做到謝哂,放工就梗係約返幾個老友去happy hour下啦無肉不歡既我就去左食燒肉,所以就去咗呢度喜來稀肉📍 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓黎到唔好講笑,坐低立即order 左個👉🏻壹頭牛勁!一個set有齊晒牛唔同部位有喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉同埋調味牛排骨全部都好新鮮,其實唔洗點汁都好食但我哋鍾意濃味,所以都有係自助沙律吧拎醬汁👉🏻濟洲五花肉因為燒完之後,食落好似食緊豬肉乾咁送啤酒一流除咗餐牌食品 心水推介一定要試佢地個自助沙律吧有蔬菜有泡菜等等,個泡菜真心係會追住食,我係encore 左N次@seoraehk@seorae.hk••••••••••••••••••••••••••••••.#吾係UncleRay #偉人嘅骨骼 #CameraFace #6b29production #路邊研究事務所 #6b29 #喜來稀肉 #搵食 #foodie #foodies #hkfood #hkfoodie #hkig #hkiger #instagram
收工做到謝哂,
放工就梗係約返幾個老友去happy hour下啦
無肉不歡既我就去左食燒肉,
所以就去咗呢度

📍 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

黎到唔好講笑,坐低立即order 左個
👉🏻壹頭牛
勁!一個set有齊晒牛唔同部位
有喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉同埋調味牛排骨
全部都好新鮮,其實唔洗點汁都好食
但我哋鍾意濃味,所以都有係自助沙律吧拎醬汁
👉🏻濟洲五花肉
因為燒完之後,食落好似食緊豬肉乾咁送啤酒一流

除咗餐牌食品 心水推介一定要試佢地個自助沙律吧

@seoraehk
@seorae.hk
2022-10-07 156 瀏覽
📸 @seorae.hk 呢間真係算得上係老店為食妹讀u果陣已經聽過佢不過以前無錢就無機會試呢排好想食韓燒 當飛咗轉男朋友就大推話呢間好好食一上到去見到大部分枱都坐滿就知真係唔簡單一坐低 店員向我地介紹出面有自助吧泡菜 前菜 包菜 醬料👉🏻為食妹推介醬料配搭豬肉 配 包肉醬牛肉 配 芝麻油+海鹽+香草鹽👉🏻泡菜有2款一款係平時食到既酸泡菜另一款係餐廳自家製食落有蒜香 辣度偏重 無咩酸味韓國朋友介紹可以將泡菜放上爐煎一煎再夾上燒肉一齊食💕因為咩都想試吓 咁就揀咗套餐試主要有3款套餐一頭豬/一頭牛/韓牛餐🍴一頭豬 $420💛8.5/10套餐包括護心肉 豬頸肉 五花肉韓式烤豬皮同豬大腸👉🏻豬大腸最有驚喜完全無餲味慢慢燒熟 外皮香脆食落似足炸大腸咁惹味🥹如果份量多啲就好啦宜家食到有啲唔夠喉🙈一場黎到 無理由唔試埋牛肉既🍴牛護心肉 $160 (150g)望落色水都幾靚 油脂分布唔錯食落多汁嫩滑見到隔離枱食牛舌都好吸引下次黎要再試😚#wwh必食之選#wwh食勻尖沙咀 #wwh食勻銅鑼灣 #wwh韓國菜
📸 @seorae.hk

食落似足炸大腸咁惹味
🥹如果份量多啲就好啦
宜家食到有啲唔夠喉🙈

一場黎到 無理由唔試埋牛肉既
🍴牛護心肉 $160 (150g)
望落色水都幾靚 油脂分布唔錯

• 爐邊蛋
  • 配菜
  • 壹頭豬
  • 豬頸肉
走傳統韓式烤肉店路線單靠爐邊蛋、菜包肉、小食涼菜唔洗太多花臣已經贏得口碑嘅多年人氣店最近覆桌 質素依然保持一貫水準😉.🍴壹頭豬 $420 💛9/10豬仔形狀嘅盤上面 分別係 護心肉、五花肉、豬頸肉、豬大腸、豬皮🐷雖然本人都好中意食牛 但講到韓燒果然都係要有烤五花腩同烤豬皮先最對味🇰🇷大腸同豬皮處理得好乾淨 可以安心食用重點係有跟黃豆粉 夠哂地道😜點完黃豆粉嘅烤豬皮 真係唔同啲微焦之中有淡淡甜香 解膩又多一重風味👍🏻基本上成個platter都咁高質絕對對得住個價錢 唔會食完揼心口😆.🍴牛護心肉 $160 💛8.5/10但成餐冇牛又差咁啲嘢咁護心肉又唔係周圍都有得食冇理由錯過唔食嘅🐮個人覺得豬護心肉食落比較彈牙爽身但牛護心肉就味道更加濃郁 同埋充滿肉汁反正就係兩樣都咁正 不用分太細啦😋.最後仲可以免費一人拎一支melona雪條😳黎個飯後甜品 順手燒完肉整返支降降溫不過我地已經夠哂飽 所以就冇拎到了🤣
走傳統韓式烤肉店路線
單靠爐邊蛋、菜包肉、小食涼菜
唔洗太多花臣已經贏得口碑嘅多年人氣店
最近覆桌 質素依然保持一貫水準😉
🍴壹頭豬 $420 💛9/10
豬仔形狀嘅盤上面 分別係
護心肉、五花肉、豬頸肉、豬大腸、豬皮🐷
雖然本人都好中意食牛 但講到韓燒
不過我地已經夠哂飽 所以就冇拎到了🤣
  • 牛護心肉
  • 壹頭豬
2022-10-07 102 瀏覽
回復晚市堂食之後都未帶屋企人出去食飯,佢哋話想食燒肉,所以就嚟食呢間好出名嘅韓式燒肉👌🏻喜來稀肉除咗喺銅鑼灣有分店,尖沙咀同旺角都有,好容易book位。三間分店都係前菜半自助形式,方便客人隨便添加,唔洗勞煩侍應,另外韓式包肉食嘅生菜同埋蒜片都可以任拎😝其實肉類唔使嗌太多都好飽,因為燒盤隔離嘅蒸蛋都係任加🤣食side dishes都食到飽🤭肉類嗌左牛肋骨肉、真雪花牛肉、濟州五花肉🥩整體嚟講啲肉都幾好食,冇咩雪味,燒完再配埋佢嘅韓式燒汁同埋生菜包埋一齊食就好好味😋每人最後仲有一支Melona雪條!好完滿!!

肉類嗌左牛肋骨肉、真雪花牛肉、濟州五花肉🥩

每人最後仲有一支Melona雪條!好完滿!!
2022-10-07 74 瀏覽
作為一個食肉獸,當然最鍾意就係食肉,食過呢間燒肉高質,我又再返嚟食多次。💛爐邊蛋店員會一早倒好芝士同埋泡菜爐邊蛋。無論係未熟嘅時候攞嚟點肉,蒸熟左嘅時候就咁食,都非常之香!💛泡菜酸瓜生菜所有嘅泡菜同生菜都係自己任攞,想食幾多就攞幾多。泡菜非常新鮮,好爽口,非常開胃!生菜係脆卜卜嘅,包住啲肉食就唔驚肥膩!💛一頭豬護心肉:有口勁又爽,而豬肉味濃五花肉:最入口即化豬頸肉:肉質爽彈韓式烤豬大腸:q糯香口韓式烤豬皮:香噴噴脆卜卜最好食!💛牛護心肉新鮮爽口而肉香,好牛者一定會愛上!💛Orion Draft Beer淡淡花香味嘅生啤為熱氣嘅燒肉下下火。最後每人送一條雪條,為呢一餐韓式晚餐在一個嘅圓滿嘅完結。

💛爐邊蛋

💛泡菜酸瓜生菜

💛一頭豬

護心肉:有口勁又爽,而豬肉味濃
五花肉:最入口即化
豬頸肉:肉質爽彈
韓式烤豬大腸:q糯香口
韓式烤豬皮:香噴噴脆卜卜最好食!

💛牛護心肉

新鮮爽口而肉香,好牛者一定會愛上!

💛Orion Draft Beer

淡淡花香味嘅生啤為熱氣嘅燒肉下下火。

最後每人送一條雪條,為呢一餐韓式晚餐在一個嘅圓滿嘅完結。

2022-10-06 121 瀏覽
最近愛上食燒肉🫢體驗過日式、台式同港式燒烤,當然要試埋韓式先算圓滿💓韓國過江龍烤肉店 — 「喜來稀肉」,多年嚟深得香港人嘅愛戴,早已成為人氣名店🔥難得今日提早放工,嗜食嘅我決定要慕名一嘗💃🏼餐廳設有韓式前菜自助吧,泡菜、酸黃瓜、醃蘿蔔、生菜等無限量供應🥙枱上爐邊蛋則有芝士同泡菜兩款口味,同樣係任添唔嬲,煮到七八成熟最為吸引,誠意推薦💫🔸護心肉( $158 )作為餐廳嘅招牌菜,護心肉當然係來頭唔小👀呢個特殊部位係豬橫隔膜同肝之間嘅筋肉,每隻成年豬只有200至300克🐖香燒後肉味濃郁,而且口感豐厚,蘸上燒肉醬更添美味😋🔸喜來烤肉($158)牛肉色澤鮮潤,上枱時已切成薄片,再捲成玫瑰花形狀🌹賣相非常奪目,只需簡單燒至表面焦黃色即可食用👏🏻入口帶軟腍質感,肉味鮮甜且濃郁🐮以獨有配方醃製,味道豐富又惹味✅🔸生牛肉拌飯( $105)生牛肉拌飯份量十足,韓式經典生牛肉拌上生雞蛋、木耳、蘿蔔絲、芽菜同生菜等配料,製作絕不馬虎😻辣醬以小碟另上,食客可按個人喜好挑選辣度,相當貼心呢💁🏻‍♀️🔹柚子梳打( $35 )飲品甜度適中,內裏充滿柚子蓉🍊開胃解膩之餘,更係消暑好選擇🧊

🔸護心肉( $158 )

🔸喜來烤肉($158)

🔸生牛肉拌飯( $105)

🔹柚子梳打( $35 )

🔥🇰🇷【 喜來稀肉 】🇰🇷🔥⋄—————⧫♟⧫—————⋄來自韓國嘅過江烤肉店——「喜來稀肉」自登陸香港以來,一直深受港人熱捧,經常大排長龍❤️‍🔥前菜處理亦正宗,醬汁由首爾本店大廚黃師傅主理,不同肉用上不同醬汁醃製👍🏻前菜、烤蛋都可免費無限追加,另外亦有韓牛及其他韓國料理供應。⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🐷豬:護心肉( $158 )招牌菜為護心肉,即豬橫隔膜和肝之間的筋肉,每隻成年豬隻就只有200至300克護心肉,爽滑富彈性,燒後軟腍、入味、多汁,鮮嫩味濃😋🐂牛:喜來烤肉($158)薄切但肉味香濃,油脂充足均勻,非常適合燒烤。🍚生牛肉拌飯( $105)牛肉特別選用較少脂肪嘅部位,無筋而有嚼勁,拌入雞蛋、韓式辣醬,更凸顯肉味鮮甜。🍹柚子梳打( $35 )韓國烤肉迷不容錯過💯⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodblogger
🔥🇰🇷【 喜來稀肉 】🇰🇷🔥

—————⧫♟⧫—————

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🐷豬:護心肉( $158 )

🐂牛:喜來烤肉($158)
薄切但肉味香濃,油脂充足均勻,非常適合燒烤。

🍚生牛肉拌飯( $105)

🍹柚子梳打( $35 )

韓國烤肉迷不容錯過💯

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami銅鑼灣 #喜來稀肉 #韓式烤肉 #登龍街 @seorae.hk

2022-09-21
2022-10-03 96 瀏覽
趁聽日公眾假期😌今晚就約左朋友去食韓國菜🇰🇷呢間餐廳好特別 生菜🥬前菜醬料都可以係自助區拎🤗🤗仲有我最鍾意嘅酸蘿蔔同泡菜❤️我同我朋友呢排食得太多熱氣野啦😂所以淨係叫左濟州五花肉韓燒👍🏻👍🏻我叫左個韓式海鮮拉麵🍜辣辣嘅湯底好正🤗🤗岩曬我今日想食嘅味道😋😋而我朋友叫左海鮮牛胸肉大醬湯😎望落都好大碗 好多料😉每一餐最後當然係要食翻個甜品做結尾😌😌今次食左韓式雪花冰 雪花冰非常軟綿綿 配埋黃豆粉、紅豆🫘 好有韓國嘅味道
趁聽日公眾假期😌今晚就約左朋友去食韓國菜🇰🇷

2022-10-03 85 瀏覽
👍🏻 濟州五花肉韓式烤肉必備 肥瘦相間既五花肉 燒時滋滋聲 真係口水都流晒出嚟😂我哋鍾意燒到佢變得香脆 食落就好似薯片咁 但同時又有肉香🐖點少少鹽/包飯醬已經好好味!👍🏻海鮮牛胸肉大醬湯超級足料 除左蜆、蟹等海鮮 仲有大量蔬菜、菇類🍄大醬湯 豆味濃郁 帶有辣味 飲落清爽 值得一試!白飯要另外加錢架 👍🏻 韓式海鮮拉麵哈哈 我最鍾意既韓式拉麵出場 雖然只係普通即食麵 但入面加入左蝦🦐、青口等 整個湯底多左一種鮮甜 仲有配料海帶、蔥都好多 味道層次感加強👍🏻 韓式雪花冰呢度唯一既甜品款式 但係我十分滿意 綿密既牛奶雪花冰上面放左年糕、紅豆蓉🫘、黃豆粉、杏仁片 最後再澆上煉奶 甜味剛好 口感豐富 完美👏🏻👏🏻注意事項⚠️-韓式前菜、醬料、生菜等都可以到自助區自取 無限量供應!-餐廳用餐時間為90分鐘 不過都好夠用⏰ ️

👍🏻 濟州五花肉

👍🏻海鮮牛胸肉大醬湯

👍🏻 韓式海鮮拉麵

👍🏻 韓式雪花冰

注意事項⚠️
-韓式前菜、醬料、生菜等都可以到自助區自取 無限量供應!
-餐廳用餐時間為90分鐘 不過都好夠用⏰ ️
2022-10-03 64 瀏覽
今晚同男朋友韓燒佢話要正宗啲㗎喎咁就去左喜來稀肉有韓籍侍應同其他韓國客人好有feel先去拎左泡菜先喜來泡菜甜啲酸泡菜就傳統啲生菜有得自取五花肉燒出黎非常肥嫩喺沙律吧拎啲生菜一齊食可以減肥膩感再加啲韓式辣醬食好juicy喜來稀肉好快熟嘅一款要細心望住入口好軟嫩👍有肉當然要有飯啦~牛肉石窩飯快快手拌勻再加入韓式辣醬有飯焦有咬口仲好多蔬菜絲幾健康我地總共食左六次爐邊蛋🤣個芝士蛋直頭有芝心流出黎非常正!
今晚同男朋友韓燒

好juicy

好快熟嘅一款
要細心望住
入口好軟嫩👍

有肉當然要有飯啦~
牛肉石窩飯

我地總共食左六次爐邊蛋🤣
個芝士蛋直頭有芝心流出黎
非常正!
2022-09-27
/ 喜來稀肉銅鑼灣區超地道任食前菜嘅韓式烤肉🇰🇷🥩講到香港最有人氣嘅韓燒,一定非喜來稀肉莫屬,一入到餐廳就好似去咗韓國旅行咁,無論擺設餐廳環境定係音樂都有一股韓風🇰🇷冇嚟一排食韓燒,原來而家韓式前菜已經變咗自助形式,咁就唔使每次好快食晒啲泡菜,又要嗌Oppa 幫手添泡菜😝自助形式嘅前菜有喜來稀肉泡菜、韓國酸泡菜、酸蘿蔔片、酸青瓜同蔥絲🫶🏻 另外醬料方面都可以隨自己喜好添加👌🏻最後仲有甜品送,每人可以揀一款韓國雪條食🥹😋肉類方面我就嗌咗以下三款🥩牛肋骨肉 $150🥩真雪花牛肉 $228🥩濟州五花肉 $180📍 喜來稀肉 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
/ 喜來稀肉
銅鑼灣區超地道任食前菜嘅韓式烤肉🇰🇷🥩

肉類方面我就嗌咗以下三款
🥩牛肋骨肉 $150
🥩真雪花牛肉 $228
🥩濟州五花肉 $180

📍 喜來稀肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
2022-10-02 74 瀏覽
好耐無黎喜來稀肉原來而家改左有個自助沙律bar可以無限自取泡菜,醃蘿蔔,生菜同醬料枱上一早已經有我最愛嘅爐邊蛋喺度等緊我一輪泡菜蛋一輪芝士蛋我都係覺得泡菜蛋更鮮味👍用QR code下單好快就上菜揀左三款肉食超級飽😂喜來烤肉牛肉片薄透就咁燒會好快熟甚至可能會燶所以呢款可以快炒咁就可以保持軟嫩牛護心肉呢件比較厚身食落肉味更濃更有口感豬五花肉燒得香口嘅五花肉配生菜食一啲都唔肥膩加少少蒜片辣醬食好滋味!
好耐無黎喜來稀肉
原來而家改左有個自助沙律bar
可以無限自取泡菜,醃蘿蔔,生菜同醬料

枱上一早已經有我最愛嘅爐邊蛋喺度等緊我
一輪泡菜蛋