2022-08-18
喜來稀肉🔸🔸🔸🔸🔸🔸突然興起想食韓燒?🥩 Mr.👻話佢有間由細食到大嘅韓國燒烤,好有韓式風味,就帶左我去試下🤤 冇得去旅行唔緊要,一於就去喜來稀肉試下✨(幾時到我旅行呀😭😭)🔸🔸🔸🔸🔸🔸1️⃣ 喜來烤肉 150g($158)🔸系依到嘅招牌菜,基本上個個黎到都食依個😻🔸砌成玫瑰花形狀上碟,十分IGable📸🔸牛肉味濃,脂肪較少👍🏻🔸肉質軟腍❤️喜愛指數:👻👻👻👻2️⃣ 牛護心肉 150g($160)🔸系牛嘅橫膈膜,系比較罕有嘅部位😻🔸帶有丁點油花,入口個下散發住甘香嘅油香味👅🔸有豐富纖維,比較有咬頭喜愛指數:👻👻👻3️⃣ 水流麵 ($85)🔸食完咁多燒肉,最適合食番d涼浸浸嘅嘢去解膩😋🔸煙韌嘅蕎麥麵,配上酸味味嘅湯汁,真係透心涼🌬️🔸配料仲有爽口青瓜絲、蘿蔔片、半隻蛋同埋蕃茄✨🔸可以按自己口味,加白醋同芥辣喜愛指數:👻👻👻4️⃣ 爐邊蛋+沙律吧台🔸有泡菜味爐邊蛋🌶️同芝士爐邊蛋🧀🔸可以任添爐邊蛋+任拎前菜💖🔸前菜包括:泡菜、芽菜、青瓜、蔥絲🔸吧台有好多唔同醬料選擇,適合每個人口味👨👩👧👦🔸小tips💡:用生菜包住肉食,會冇咁油膩喔😽喜愛指數:👻👻👻👻🔸🔸🔸🔸🔸🔸人均💰:$101-200時段⌚:午市(限時
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
1️⃣ 喜來烤肉 150g($158)
🔸系依到嘅招牌菜,基本上個個黎到都食依個😻
🔸砌成玫瑰花形狀上碟,十分IGable📸
🔸牛肉味濃,脂肪較少👍🏻
🔸肉質軟腍❤️
喜愛指數:👻👻👻👻
2️⃣ 牛護心肉 150g($160)
🔸系牛嘅橫膈膜,系比較罕有嘅部位😻
🔸帶有丁點油花,入口個下散發住甘香嘅油香味👅
🔸有豐富纖維,比較有咬頭
喜愛指數:👻👻👻
3️⃣ 水流麵 ($85)
🔸食完咁多燒肉,最適合食番d涼浸浸嘅嘢去解膩😋
🔸煙韌嘅蕎麥麵,配上酸味味嘅湯汁,真係透心涼🌬️
🔸配料仲有爽口青瓜絲、蘿蔔片、半隻蛋同埋蕃茄✨
🔸可以按自己口味,加白醋同芥辣
喜愛指數:👻👻👻
4️⃣ 爐邊蛋+沙律吧台
🔸有泡菜味爐邊蛋🌶️同芝士爐邊蛋🧀
🔸可以任添爐邊蛋+任拎前菜💖
🔸前菜包括:泡菜、芽菜、青瓜、蔥絲
🔸吧台有好多唔同醬料選擇,適合每個人口味👨👩👧👦
🔸小tips💡:用生菜包住肉食,會冇咁油膩喔😽
喜愛指數:👻👻👻👻
人均💰:$101-200
時段⌚:午市(限時1小時30分鐘)
服務態度:🌟🌟🌟
環境與衛生:🌟🌟🌟
🔸之前翻新過一次🤣
喜來稀肉
地址:灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
電話:26185331
@seorae.hk
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
中意大食鬼嘅分享👻就記得IG follow @bigfoodghost