2023-04-01
又去食韓國野啦😆睇得多韓劇韓綜,成日睇到啲野食睇到流晒口水,今次就去間韓國老闆嘅韓式燒肉店❤️雖然係燒肉店,但除咗燒肉之外,亦都有好多熟食/小食選擇,仲有韓國燒酒米酒添😍喜來稀肉同餐廳同名嘅牛肉,本身腌咗亦都好薄身,燒好包生菜泡菜食👍🏼🤤海鮮泡菜煎餅呢個同炒年糕一樣必食啦😋❤️真係落好多海鮮好香口,沾少少醬汁食解埋油膩感炒年糕呢間嘅炒年糕係食過香港覺得最好食嘅🥹年糕好軟熟,煙煙韌韌好有咬口。味道應該就咗香港人口味無咁辣haha,但係食落醬汁係烹調出嚟唔係用味精包,食完唔會好口渴薯仔餅好熱好脆口!無諗過薯仔餅咁好食,本身覺得好普通無諗住試🤣不過新鮮煎出嚟真係好脆口,薯仔愛好者一定要試下,好香薯味!呢間韓國菜嘅自家製泡菜真係好好食🤤好新鮮又味道恰好,仲要無限供應添,不過記住食得晒先好攞,唔好浪費食物✨食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)
喜來稀肉
海鮮泡菜煎餅
炒年糕
薯仔餅
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)