2023-07-30
一入到餐廳就好似置身韓國本地燒肉店,夠晒地道傳統😀旁邊有個自助吧,可以根據自己喜好任添配菜😌分別有夾肉必備嘅生菜😝蒜片同埋幾款泡菜🙈仲有幾款唔同嘅醬汁選擇☺️喺入座嘅時候,店員會將蛋液倒喺爐嘅兩邊,燒肉燒到一半啲蛋到半生熟,就可以食啦☺️芝士味同泡菜味都好正😙🔅韓豚五花肉· $180五花肉幾乎係韓燒必備🤓四大塊五花肉油脂分佈均勻,唔會太多肥膏☺️燒到兩面微焦金黃口,再夾生菜,同泡菜一齊食,減輕左油膩感之餘仲好惹味添!☺️🔅韓式豬皮 · $150唔知點解之前每次燒親豬皮都勁乾同埋好似橡筋咁咬唔開😿今次問咗oppa之後😀謎底終於解開🙈就係燒到有透明色嘅時候就可以食😂厚身嘅豬皮,口感似啫喱😝點埋黃豆粉令到豬皮更加好食☺️🔅牛護心肉·$160真係從來未喺韓國燒烤嘅餐廳食過咁有牛味既牛肉!好食到我同我個friend每食一啖,就講一句好好食呀呀😂😂😂🔅大醬湯·$85燒燒下肉個口有啲dry,想飲下啲湯舒緩一下🤣入邊有豆腐、金菇、翠玉瓜同蜆,好足料🤓
🔅韓豚五花肉· $180
🔅韓式豬皮 · $150