1K
2024-04-25 22 瀏覽
店名: 唐坊火鍋私房菜地址: 旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓油麻地站A2出口,行2分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5同朋友係旺角想食高質嘅火鍋,就黎左唐坊火鍋私房菜🙈有多款高質食材,位於大廈頂樓,好有feel😆環境舒適,坐得又舒服🤩今次揀左2人套餐,有刺身、海鮮盤、手切特級牛等等🥳2人套餐$7882人刺身拼盤❤️❤️❤️❤️有三文魚、魷魚、希靈魚同八爪魚,用玻璃盒裝,擺盤精美😍三文魚厚切,希靈魚十分鮮甜,整體質素十分高‼️鍋底❤️❤️❤️❤️❤️有4個款可以選擇,揀左極濃蝦鍋,用了超多鮮蝦熬製,蝦味濃郁,打邊爐之前可以飲,忍唔住飲左一碗又一碗😍2人海鮮盤❤️❤️❤️❤️❤️有鮑魚、北寄貝、蝦🦐、脆鯇片、蜆,鮑魚超大隻,厚肉又彈牙,北寄貝勁巨型🙈 蜆肉多汁飽滿,蝦同樣好巨型,肉質爽口🥰手切特級牛(細)❤️❤️❤️❤️揀左手切牛,油花均勻,肉味夠哂濃郁😌韭菜餃及蟹肉餃❤️❤️❤️❤️自家製餃子,皮薄餡靚,高質😙田園雜菜籃❤️❤️❤️❤️❤️有娃娃、皇帝菜、蕃茄🍅、粟米🌽等,新鮮爽口,粟米超鮮甜😋手打烏冬❤️❤️❤️❤️❤️烏冬超彈牙,索哂湯底嘅味,十分香甜入味😆2杯無酒猜飲品❤️❤️❤️❤️揀左椰子水,打完邊爐飲,清熱解渴😙紅棗杞子煲桃
店名: 唐坊火鍋私房菜

2人刺身拼盤❤️❤️❤️❤️

鍋底❤️❤️❤️❤️❤️

2人海鮮盤❤️❤️❤️❤️❤️

手切特級牛(細)❤️❤️❤️❤️
揀左手切牛,油花均勻,肉味夠哂濃郁😌

韭菜餃及蟹肉餃❤️❤️❤️❤️
自家製餃子,皮薄餡靚,高質😙

田園雜菜籃❤️❤️❤️❤️❤️
有娃娃、皇帝菜、蕃茄🍅、粟米🌽等,新鮮爽口,粟米超鮮甜😋

手打烏冬❤️❤️❤️❤️❤️
烏冬超彈牙,索哂湯底嘅味,十分香甜入味😆

2杯無酒猜飲品❤️❤️❤️❤️
揀左椰子水,打完邊爐飲,清熱解渴😙

紅棗杞子煲桃膠❤️❤️❤️❤️❤️
佢哋仲送左甜品,唔會太甜,十分清潤☺️

2024-04-24 38 瀏覽
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼打邊爐一向深受香港人歡迎🍲新開火鍋店「唐坊火鍋私房菜」以高質食材作主打,海鮮全部由老闆親自到街市嚴選入貨,每日限量供應😻刺身亦係每日新鮮空運到港,火鍋愛好者千萬不要錯過~🔸2人套餐($788)🍣刺身拼盤擺盤精緻👍🏻三文魚厚身肥美,八爪魚口感爽滑彈牙🐙北寄貝鮮甜柔潤,希靈魚口感爽脆,水準絕對可媲美廚師發辦✅🥘酸菜三文魚骨腩鍋湯底酸酸甜甜惹味非常,以油脂豐腴嘅三文魚骨腩作主要配料🐟入口啖啖肉之餘,亦嘗到其鮮味,誠意推介💥🦪海鮮盤五款海鮮分別為脆鯇片、卜卜蜆、鮑魚、北寄貝同大蜆🐚上枱時仲見到鮑魚同北寄貝依然活躍🙌🏻活海鮮係新鮮嘅保證,因此烹調後毋須多加調味修飾已盡顯鮮味💕🐽橡果豬(細)橡果豬具大理石紋油花,切成薄片輕輕一淥即可食用💁🏻‍♀️入口帶獨特果香味,柔軟嫩滑嘅口感令人一試難忘💋🥟韭菜餃及蟹肉餃餃子皮厚度適中,韭菜餃香氣濃郁帶自然辛辣味😋蟹肉餃咬落鮮嫩多汁富有口感,兩款都料足餡大,讚🔥🥬田園雜菜籃雜菜籃份量十足,有皇帝菜、生菜、油麥菜、蕃茄、粟米等🌽每款都鮮嫩清甜,更可平衡肉類嘅油膩感🎉🍜手打烏冬手打烏冬煙韌滑溜,再吸盡湯底精華

🔸2人套餐($788)

🍣刺身拼盤

🥘酸菜三文魚骨腩鍋

🦪海鮮盤

🐽橡果豬(細)

🥬田園雜菜籃

🍜手打烏冬
手打烏冬煙韌滑溜,再吸盡湯底精華,既飽肚又惹味🙆🏻‍♀️

🥣桃膠紅棗糖水
最後以滋補養顏嘅糖水作結,為豐盛嘅晚餐畫上完美句號🎀

🧃椰子水及低糖果汁

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲
唐坊火鍋私房菜.精緻鮮美的私房靚鍋這次與朋友去打邊邊她嚴選精緻的餐廳由她帶我去食吃了一間好新鮮的店子——唐坊火鍋私房菜唐坊火鍋私房菜位於油麻地樓上格局,座位寬敞裝修中西合BIG,環境雅致湯底以養生為主,走港式路線食材用料新鮮,2人套餐非常實惠HKD788 就包括刺身、海鮮、手切特級牛等一於食佢食佢!湯底有4款:煲冬瓜瑤柱美腿鍋、唐泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦鍋酸菜三文魚骨腩鍋店員親切推介,表示極濃蝦鍋最正不能錯過的湯底湯怪如我,自然選它!九宮格自選醬料先來2杯特飲我要了椰子水,意外的新鮮與原汁鮮甜朋友要了低糖果汁,微甜小清新!符合她低糖的路線HAHAHA2人刺身拼盤驚豔!三文魚厚肉勁甜!選的食材確是上乘!八爪魚脆口、北寄貝激甜、希靈魚開胃整體水準達98分以上!刺身拼盤作為前菜,真係食得好開心!極濃蝦鍋上台先飲為敬!那種入口即滿滿蝦香的滋味有大量番茄提味,湯清鮮甜濃香,非常好飲!正!內有大隻的鮮蝦,味道鮮甜要即時入口,啖啖都是彈牙灼肉!手切特級牛新鮮美麗的牛牛,一灼即吃鮮香無比海鮮:2人海鮮盤巨型的北寄貝、大蛤、大蝦、鮑魚全是有質素的貴價海鮮鮑魚大隻爽口,有鮮甜的味道花甲大蛤蜊激甜口!最令人
唐坊火鍋私房菜.精緻鮮美的私房靚鍋

這次與朋友去打邊邊
她嚴選精緻的餐廳
由她帶我去食
吃了一間好新鮮的店子——唐坊火鍋私房菜
唐坊火鍋私房菜位於油麻地
樓上格局,座位寬敞
裝修中西合BIG,環境雅致
湯底以養生為主,走港式路線
食材用料新鮮,2人套餐非常實惠
HKD788 就包括刺身、海鮮、手切特級牛等
一於食佢食佢!

湯底有4款:煲冬瓜瑤柱美腿鍋、
唐泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦鍋
酸菜三文魚骨腩鍋

店員親切推介,表示極濃蝦鍋最正
不能錯過的湯底
湯怪如我,自然選它!

九宮格自選醬料
先來2杯特飲
我要了椰子水,意外的新鮮與原汁鮮甜
朋友要了低糖果汁,微甜小清新!符合她低糖的路線HAHAHA

2人刺身拼盤
驚豔!三文魚厚肉勁甜!選的食材確是上乘!
八爪魚脆口、北寄貝激甜、希靈魚開胃
整體水準達98分以上!
刺身拼盤作為前菜,真係食得好開心!

極濃蝦鍋上台
先飲為敬!那種入口即滿滿蝦香的滋味
有大量番茄提味,湯清鮮甜濃香,非常好飲!正!
內有大隻的鮮蝦,味道鮮甜
要即時入口,啖啖都是彈牙

灼肉!
手切特級牛
新鮮美麗的牛牛,一灼即吃
鮮香無比

海鮮:2人海鮮盤
巨型的北寄貝、大蛤、大蝦、鮑魚
全是有質素的貴價海鮮
鮑魚大隻爽口,有鮮甜的味道
花甲大蛤蜊激甜口!
最令人勁讚的要數北寄貝
巨型,鮮甜(十級甜!)多汁,肉爽,簡直好食到震!

餃類:韭菜餃及蟹肉餃
水餃皮好香,2款肉餃都好好食
蟹肉餃極香濃的蟹味,
作為韭菜餃FANS的我,仍選韭菜餃為上品
因為好中意韭菜的鮮香!

手打烏冬+田園雜菜籃
正常的鮮菜,必須有一盤
平衡肉肉大餐
最中意手打烏冬的滑滑口感
味道吸收湯底精華
入口即是滿滿的海鮮香
好食!

甜品:桃膠糖水(熱)
很好好潤,是中式餐廳中我喜歡的「熱糖水」之一
美美的吃一頓好的,很開心

唐坊火鍋私房菜
電話號碼  52967186

@tongfong2023
2024-04-22 32 瀏覽
擁有180°C落地玻璃的寬敞整潔環境,落地玻璃讓人可以俯瞰到朗豪坊和旺角鬧市的繁華景色,讓用餐的氛圍更加舒適。我們選擇了788元的2人海鮮套餐,其中包括了新鮮的刺身,包括三文魚、八爪魚和希靈魚,每一口都散發出鮮甜的味道,絕對不是隔夜的,可以感受到店家的誠意。湯底方面,我們可以從四種選擇中挑選一種,我們選擇了酸酸辣辣的泰北蝦冬陰公湯鍋。湯底搭配了菇菌、海鮮和大量的蝦,非常開胃。2人海鮮盤上有北寄貝、鮑魚、海蝦、蜆和白鱔。其中最令人印象深刻的是超巨大的北寄貝和鮑魚,口感鮮甜爽脆,每一口都充滿了肉的香氣。特級牛肉是店內手切的,入口即化,牛味十足,每塊都非常美味。餃麵類方面,我們點了韭菜餃和蟹肉餃,皮薄料多,搭配烏冬一起食用更加美味。田園雜菜籃中的蔬菜新鮮爽脆,尤其是栗米,甜度十足,為整餐增添了口感和風味。

特級牛肉是店內手切的,入口即化,牛味十足,每塊都非常美味。

• 海鮮拼盤
位於23樓,可以欣賞到開揚的美景!坐在窗邊,一邊吃火鍋,一邊欣賞夜景,簡直是浪漫至極!💑✨店員推薦的2人套餐首先刺身拼盤,八爪魚🐙、希靈魚🐟、三文魚等等,每一種都新鮮美味!!冬瓜瑤柱美腿鍋🍲這湯底真是鮮甜到爆炸!裡面還加了金華火腿和瑤柱,帶來了濃郁的味道!每一口都讓我回味無窮!我們還在湯底裡煮了烏冬,完全吸收了湯底的鮮味,超級好吃!🥘🥢海鮮盤這一份真的是超豪華!鮑魚👍嚼起來又鮮又有彈性,扇貝❤️則散發著甜美的味道,鮮蝦🦐更是彈牙十足!我真心推薦這個海鮮盤,絕對物超所值!特級牛肉🥩切得超薄,入口即化!橡果豬🐷香噴噴的豬肉味道讓🤤我回味無窮!🥟韭菜餃和蟹肉餃都很好吃,餡料超滿足!🥬🌽田園雜菜籃份量超大,我最愛的❄️冰菜也在裡面

店員推薦的2人套餐

首先刺身拼盤,
八爪魚🐙、希靈魚🐟、三文魚等等,每一種都新鮮美味!!

冬瓜瑤柱美腿鍋🍲

海鮮盤
這一份真的是超豪華!

特級牛肉🥩切得超薄,入口即化!
橡果豬🐷香噴噴的豬肉味道讓🤤我回味無窮!

🥟韭菜餃和蟹肉餃都很好吃,餡料超滿足!

🥬🌽田園雜菜籃份量超大,我最愛的❄️冰菜也在裡面
2024-04-17 20 瀏覽
朋友介紹呢間環境舒服,坐得闊落嘅樓上火鍋店,平日8點半來到唔係好多人。2人套餐 $788價錢中規中矩,但就有晒刺身、肉類、海鮮、蔬菜拼盤等~ 🍽️鍋底-極濃蝦鍋原本以為係好杰身嘅湯底,原來係用好多鮮蝦熬製而成嘅清蝦湯,味道都幾重蝦味,職員提議我哋火鍋前可以先飲啖湯。🍽️2人刺身拼盤厚切刺身款款新鮮肥美,個人大推三文魚,超肥美!🍽️2人海鮮盤新鮮鮑魚-5分鐘後就食得,職員會周不時提醒,以免過熟變韌~食落爽彈北寄貝-手掌咁大嘅北寄貝食落無沙又夠甜,啖啖肉!蜆-好快開口,好生猛鯇魚-有啲似脆肉鯇,冇乜骨🍽️手切特級牛(細)2人食啱啱好,油脂分佈平均🍽️韭菜餃及蟹肉餃餃子大大隻,餡料好足,蟹肉餃幾特別,唔會有腥味🍽️田園雜菜籃多款蔬菜🍽️手打烏冬食埋個烏冬超滿足,湯底有海鮮嘅鮮甜,烏冬掛晒湯!套餐包咗2杯無酒精飲品 (可樂/ 無糖可樂/ 忌廉/ 椰子水/ 低糖果汁)🍽️邪惡響鈴(細) ($30追加)即叫即炸,好酥脆!面頭淋上邪惡芝士咸蛋黃醬,重口味之選!不過略嫌響鈴本身炸得唔夠乾身,咬落偏油。

🍽️鍋底-極濃蝦鍋

🍽️2人刺身拼盤
厚切刺身款款新鮮肥美,個人大推三文魚,超肥美!

🍽️2人海鮮盤
北寄貝-手掌咁大嘅北寄貝食落無沙又夠甜,啖啖肉!
蜆-好快開口,好生猛
鯇魚-有啲似脆肉鯇,冇乜骨

🍽️手切特級牛(細)
2人食啱啱好,油脂分佈平均

🍽️韭菜餃及蟹肉餃
餃子大大隻,餡料好足,蟹肉餃幾特別,唔會有腥味

🍽️田園雜菜籃
多款蔬菜

🍽️手打烏冬
食埋個烏冬超滿足,湯底有海鮮嘅鮮甜,烏冬掛晒湯!

🍽️邪惡響鈴(細) ($30追加)
2024-04-16 33 瀏覽
同事推薦之前試過一間新開張嘅樓上火鍋私房菜,雖然餐廳裝潢似西餐廳多啲🤭但昏暗柔和嘅燈光加上落地玻璃,無論食咩都頗有情調☺️❤️我地揀咗個$788 嘅二人火鍋套餐,套餐包括二人刺身拼盤、二人海鮮拼盤、二選一手切細份特級牛/橡果豬、韭菜餃及蟹肉餃、田園雜菜籃、手打烏冬/公仔麵同兩杯無酒精飲品,私房菜嚟講相當抵食👍🏻- 二人刺身拼盤刺身拼盤有4款厚切刺身,三文魚、八爪魚🐙、北寄貝同魷魚🦑,最驚喜係相當脆身嘅魷魚刺身,打邊爐前仲有刺身做前菜都幾豐富🤭- 鍋底。煲冬瓜瑤柱美腿鍋。唐泰北蝦冬陰公湯鍋。極濃蝦鍋。酸菜三文魚骨腩鍋湯底四選一,我地揀咗極濃蝦鍋,紅通通嘅湯底除咗因為用咗大量蝦頭熬製外,仲加入鮮茄同雜菌,有營養之餘仲非常鮮甜,起議大家可以係打邊爐之前先飲番碗湯先😋- 二人海鮮盤海鮮拼盤竟然有大大隻嘅新鮮鮑魚😲仲有鮮蝦、脆鯇魚片、北寄貝同大蜆,樣樣都超級新鮮,相當鮮甜。當然每日海鮮供應會根據貨源或有可能會有少少分別🤭- 手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)我地揀咗手切特級牛肉,細份嘅份量完全足夠兩個人,手切牛肉仍能保用每片牛肉厚薄差唔多👍🏻牛肉雖然油脂含量唔高,但相當有牛肉味👍🏻😋- 韭菜餃及蟹肉餃

- 二人刺身拼盤

- 鍋底
。煲冬瓜瑤柱美腿鍋
。唐泰北蝦冬陰公湯鍋
。極濃蝦鍋
。酸菜三文魚骨腩鍋

- 二人海鮮盤

- 手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)

- 韭菜餃及蟹肉餃
自家製水餃🥟皮薄餡多都爆出嚟,蟹肉餃真係食到蟹肉嫁,仲會爆汁添,食嘅時候要小心啲

- 田園雜菜籃
蔬菜🥬籃勝在多款式,每款都有啲啱哂唔同人嘅口味

- 手打烏冬/公仔麵
烏冬同公仔麵二選一,我地揀咗前者,手打烏冬夠彈牙,放入火鍋🍲中嗦哂啲精華,好似食緊蝦濃湯烏冬❤️

- 兩杯無酒精飲品 (可樂/ 無糖可樂/ 忌廉/ 椰子水/ 低糖果汁)
椰子水🥥清熱解毒啱哂打完邊爐下火,大大杯消暑解渴又解膩
2024-04-15 24 瀏覽
全店180°C落地玻璃的私房火鍋,仲望到朗豪坊同旺角鬧市,環境闊落又整潔。🧡$788 /2人海鮮套餐刺身:三文魚、八爪魚、希靈魚,食落好鮮甜,絕對唔係隔夜的,誠意十足。湯底4選1:冬瓜瑞柱美腿鍋、泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦獨鍋、酸菜三文魚骨腩鍋。識揀梗係揀酸酸辣辣嘅泰北蝦冬陰公湯鍋,配料有菇菌、海鮮同好多隻蝦,非常開胃。2人海鮮盤:北寄貝、鮑魚、海蝦海、蜆同白鱔。最深刻印象一定係超巨大嘅北寄貝同鮑魚,鮮甜爽脆又啖啖肉。手切特級牛入口牛味十足,有成十多塊。餃麵類有皮簿料爆嘅韭菜餃同蟹肉餃,配上烏冬食好味🤤。田園雜菜籃飲品揀左椰子水同低糖果汁,餐廳最後仲送左糖水畀我地添丫☺️最後仲送糖水畀我地😋#唐坊火鍋私房菜 @tongfong2023 旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

🧡$788 /2人海鮮套餐

湯底

手切特級牛
入口牛味十足,有成十多塊。

餃麵類
有皮簿料爆嘅韭菜餃同蟹肉餃,配上烏冬食好味🤤。

田園雜菜籃

飲品
揀左椰子水同低糖果汁,餐廳最後仲送左糖水畀我地添丫☺️

最後仲送糖水畀我地😋

#唐坊火鍋私房菜 @tongfong2023
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
OMG‼️ 我又發現一家高質私房菜級數火鍋店🥳..餐廳位於旺角頂層商廈,全店180°C 落地玻璃,高層靚景遠眺繁華鬧市,環境乾淨、舒適、明亮。呢度仲可以訂座時可告知喜好、食物敏感資訊,師傅👨🏻‍🍳 會度身設計菜單;又或預訂新鮮食材:牛肉刺身、花龍蝦、A級加拿大野生象拔蚌等。堅持每日到街市買游水海鮮,絕不用雪藏隔夜貨,所以係度食飯絕對放心吃到高質食材喔!呢晚我就食左【2人套餐】$788🔸2人刺身拼盤 呢個價錢已經包埋刺身:三文魚`八爪魚`希靈魚`八爪魚,質素不錯吃,可以過過口癮呢。鍋底(4選1)🔸煲冬瓜瑞柱美腿鍋 / 店泰北蝦冬陰公湯鍋 / 極濃蝦獨鍋 / 酸菜三文魚骨腩鍋湯底亦有特色,今次揀左餐廳推介既極濃蝦湯,濃郁打邊爐更惹味。🔸2人海鮮盤 (北寄貝`鮑魚`北寄貝`海蝦`海蜆`白鱔,海鮮新鮮有光澤,呢個價錢已經食到鮑魚級,其他高價海鮮,真的超值😍)🔸手切特級牛 (牛味濃 雪花紋路平均帶油香)🔸韭菜餃及蟹肉餃 (個人偏愛韭菜香💚)🔸田園雜菜籃 (蔬菜選鮮嫩)🔸手打烏冬 (煙韌Udon 係火鍋不能少喔!)🔸2杯椰子水 (清甜解渴)【追加優惠】無限追加🔹1碟手切特級牛(細) $50 原價

OMG‼️ 我又發現一家高質私房菜級數火鍋店🥳

呢晚我就食左【2人套餐】$788
🔸2人刺身拼盤

鍋底(4選1)

真的超值😍)

🔸手切特級牛 (牛味濃 雪花紋路平均帶油香)

🔸韭菜餃及蟹肉餃 (個人偏愛韭菜香💚)

🔸田園雜菜籃 (蔬菜選鮮嫩)
🔸手打烏冬 (煙韌Udon 係火鍋不能少喔!)
🔸2杯椰子水 (清甜解渴)

【追加優惠】無限追加
🔹1碟手切特級牛(細) $50 原價 $248
🔹1碟手切特級牛(大) $100 原價 $305
🔹邪惡響鈴(細) $30

因為好抵食😍😍😍 下次要再encore🥳🥳🥳
×××[唐坊火鍋私房菜]×××
©旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
2024-04-08 479 瀏覽
旺角睇完戲想打邊爐就去左呢間「唐坊私房菜」兩個人唔想諗簡簡單單叫咗$778既2人套餐😬聽店員講呢度所有食材都唔會留過夜所以真係保持到好新鮮🤭🌟先來刺身拼盤包括有肥美三文魚🥰食落卜通卜通希靈魚😊墨魚及刺身魷魚都好新鮮😋🌟鍋底4選1包捨唐泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦鍋🦐酸菜三文魚骨腩鍋☺️同埋我地點選煲冬瓜瑤柱美腿鍋🤭煲滾先飲碗湯😊湯底除左冬瓜、雞髀菇及帶濃郁金華火腿味道🤤🌟海鮮鮮盤🦐份量好豐富😊鮑魚新鮮彈牙☺️北寄貝、大蜆、脆骨魚片及鮮甜爽彈九節蝦🦐🌟橡果豬薄薄地滾一陣就食得👍因為以橡果餵飼☺️食落肉質較鬆化肉味濃厚🤤每口豬肉都帶獨特榛子芳香🤤🌟韭菜餃及蟹肉餃🦀每款兩隻自家製餃🥟韭菜餃豬肉餡鮮嫩混合獨特韭菜香味好刺激味蕾🤗🦀蟹肉餃將豬肉及手拆蟹肉包成☺️餃子皮薄剛好保留住蟹肉鮮甜味道😚加上豬肉令口感層次豐富起來😌🌟田園雜菜籃🥬有甜粟米🌽生菜🥬皇帝菜、西洋菜及娃娃菜😚照顧哂三心兩意既朋友😂🌟最尾食埋煙韌彈牙手打烏冬真係好飽好滿足😌🌟飲品我地梗係選可樂🤭同7喜啦😊凍冰冰好爽🤭🌟甜品紅棗桃膠滋陰潤肺😌甜度適中好滋潤🥰另外餐廳仲有VIP房可以唱卡拉ok🤗私隱度極高啱哂約埋一班朋友一邊火鍋一邊唱K👍另外呢個套

🌟先來刺身拼盤包括有肥美三文魚🥰
食落卜通卜通希靈魚😊墨魚及刺身魷魚都好新鮮😋

湯底除左冬瓜、雞髀菇及帶濃郁金華火腿味道🤤

🌟韭菜餃及蟹肉餃🦀

🌟最尾食埋煙韌彈牙手打烏冬真係好飽好滿足😌

🌟飲品我地梗係選可樂🤭同7喜啦😊凍冰冰好爽🤭

🌟甜品紅棗桃膠滋陰潤肺😌甜度適中好滋潤🥰

另外呢個套餐仲可優惠價追加牛肉及響鈴
$50無限追加一碟手切特級牛(細)原價$248
$100一碟手切特級牛(大)原價$308
$30邪惡響鈴(細)

• 橡果豬
  • 九節蝦
  • 冬瓜瑤柱美腿鍋
旺角嘅🌟唐坊火鍋私房菜🌟係樓上餐廳,選料優質上乘!🦐海鮮生猛🥩肉品高質,難怪有不少捧場客,是晚光顧全院滿座🤗!🌟2人套餐 $788🐟刺身拼盤有魚味濃郁嘅三文魚、柔軟嘅八爪魚、軟糯嘅魷魚、同埋酸爽嘅希靈魚,全部都好新鮮!🦐海鮮盤巨型嘅海蝦鮮甜爽彈啖啖肉!King size嘅扇貝肥大肉厚!鮑魚軟腍可口!蜆肉水嫩飽滿!鱔片爽甜!選料上乘又夠新鮮!🔥煲冬瓜瑤柱美腿鍋以冬瓜、瑤柱及金華火腿作主軸,消暑一流!🥩手切特級牛(細)牛味好香郁,肉質軟嫩嘅靚貨!唔夠喉仲可以以優惠價追加!🥟韭菜餃及蟹肉餃手工餃子大大隻兼皮薄餡靚!🥬田園雜菜籃好吃又健康嘅蔬菜籃,亦能為湯底增添一份天然嘅菜甜!🍜手打烏冬滑溜嘅手打烏冬,能盡索湯底嘅精華!🥤罐裝汽水甜品

🌟2人套餐 $788

🐟刺身拼盤

🦐海鮮盤

🔥煲冬瓜瑤柱美腿鍋

以冬瓜、瑤柱及金華火腿作主軸,消暑一流!

🥩手切特級牛(細)

牛味好香郁,肉質軟嫩嘅靚貨!唔夠喉仲可以以優惠價追加!

🥟韭菜餃及蟹肉餃

手工餃子大大隻兼皮薄餡靚!

🥬田園雜菜籃

好吃又健康嘅蔬菜籃,亦能為湯底增添一份天然嘅菜甜!

🍜手打烏冬

滑溜嘅手打烏冬,能盡索湯底嘅精華!

🥤罐裝汽水

甜品
2024-04-05 24 瀏覽
🎏️ 食盡油尖旺 — 唐坊私房菜✨ 性價比極高火鍋🍲➖➖➖➖➖都好一段時間冇出post了🫣 雖然疫情之後好多餐廳都倒閉 但都好多有質素嘅餐廳依然存在甚至乎新開架😎 今次介紹嘅呢一間唐坊私房菜主打食火鍋 每個湯底都非常吸引🥹 今次叫咗呢個二人套餐性價比絕對係滿分💯美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨2人套餐 $788 🍣 2人刺身拼盤🍲 煲冬瓜瑤柱美腿鍋🐟2人海鮮盤🐮手切特級牛(細)🥟韭菜餃及蟹肉餃🥗田園雜菜籃🍜手打烏冬🍹兩杯無酒精飲品套餐堅抵食,基本上所有要有嘅都齊🤣 前菜有刺身,包括墨魚,三文魚,希靈魚同八爪魚,樣樣都非常新鮮,特別係佢嘅墨魚🦑 新鮮彈牙絕對唔錯主菜打邊爐其實鍋底有四款可以揀,冬陰功湯底都幾吸引不過我哋揀咗個清淡少少嘅瑤柱鍋,希望可以食到海鮮嘅鮮味🤣 原來佢嘅湯底係可以先飲,店員都會俾我哋先飲兩個味道清甜都唔錯重點嚟啦佢嘅海鮮拼盤有鮑魚花甲鮮蝦應有盡有🤤 隻鮑魚仲要勁新鮮喺度郁緊!抵讚嘅係佢嘅店員會話俾你聽每樣大概錄幾耐,ensure你唔會煮過頭🤫 而且佢嘅牛肉都非常出色,雖

🎏️ 食盡油尖旺 — 唐坊私房菜✨ 性價比極高火鍋🍲
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨2人套餐 $788
🍣 2人刺身拼盤
🍲 煲冬瓜瑤柱美腿鍋
🐟2人海鮮盤
🐮手切特級牛(細)
🥗田園雜菜籃
🍹兩杯無酒精飲品

重點嚟啦佢嘅海鮮拼盤有鮑魚花甲鮮蝦應有盡有🤤 隻鮑魚仲要勁新鮮喺度郁緊!抵讚嘅係佢嘅店員會話俾你聽每樣大概錄幾耐,ensure你唔會煮過頭🤫 而且佢嘅牛肉都非常出色,雖然睇落份量少咗D,但係牛味都比想像中重呢個真心有意外驚喜👏🏻 連埋其他配菜同埋兩個烏冬,兩人餐食都真心夠晒飽

除此之外我哋都追加咗一個$30嘅芝士響鈴,呢個一定要趁熱食但個人就覺得普通,都係正常嘅響鈴好啲🤣 食完仲有糖水送絕對係抵食到爛

💰Total: $818

✅ 二人餐嘅份量絕對夠晒,而且每樣嘅份量都啱啱好試到唔同嘢食之餘都夠飽🫶🏻 餐廳環境同景觀都唔錯,未至於打卡級數但都係中上,絕對推薦!

➖➖➖➖➖
📍 唐坊火鍋私房菜 (旺角)

2024-04-03 28 瀏覽
🐽 2人刺身拼盤拼盤入面有三文魚、八爪魚、魷魚同希靈魚,全部新鮮又彈牙,鮮味十足🐽 煲冬瓜瑤柱美腿鍋湯底濃郁,冬瓜嘅清甜同瑤柱嘅鮮味融合得恰到好處,加上美腿肉嘅鮮嫩,真係令人回味無窮,絕對係健康之選🐽 2人海鮮盤入面有元貝、海蝦、蜆、龍躉片同鮑魚。海鮮新鮮度高,樣樣都好鮮味,特別係鮑魚更加令人驚艷,口感又新鮮又有咬口🐽 手切特級肥牛肥牛肉質鮮嫩,切得薄片,一入鍋即時變得嫰滑多汁。配上醬料一同享用,味道更加豐富🐽 韭菜餃同蟹肉餃韭菜餃餡料香濃,外脆内嫩,而蟹肉餃入面嘅鮮蟹肉鮮甜多汁,一咬就爆曬汁🐽 田園雜菜籃各式新鮮蔬菜,有時候食火鍋都要配埋啲蔬菜,均衡飲食運動積極!
🐽 2人刺身拼盤

🐽 煲冬瓜瑤柱美腿鍋

🐽 2人海鮮盤

🐽 手切特級肥牛

🐽 韭菜餃同蟹肉餃

🐽 田園雜菜籃
有次上網留意到旺角鬧巿區有間高層景觀開揚嘅火鍋店🌸叫🍲唐坊火鍋私房菜 襯住天氣仲係涼涼地 即刻預約打邊爐🍲🤎我哋叫咗一個2人套餐鍋底有4款選擇我地揀咗極濃蝦鍋一上鍋就試咗飲湯底先真係好香好濃郁嘅蝦🥳飲完即刻想Encore 🤎💛套餐有2人海鮮盤、手切特級牛、韭菜餃及蟹肉餃頭盤係用個好靚嘅器皿去裝住嘅刺身拼盤🐟仲有田園雜菜籃🥬同手打烏冬🥰兩杯無酒精飲品🍹套餐份量十足 絕對夠我地👨‍👩‍👦食海鮮🦞全部都係新鮮 即日鮮㗎食材質素高 環境靚 性價比高⇧⇧無論係慶祝節日定聚會 都係一個好選擇❣️
有次上網留意到

海鮮🦞全部都係新鮮 即日鮮㗎
食材質素高 環境靚 性價比高⇧⇧
無論係慶祝節日定聚會 都係一個好選擇❣️
2024-03-27 689 瀏覽
朋友仔好鐘意打邊爐,經常捐窿捐罅去搵正野食,佢今晚興之所致話帶我去食私房菜級火煱喎。🔸️唐坊火鍋私房菜🔸️地址係旺角嘅樓上鋪,都算易搵。地方幾寛敝,裝潢也不錯的。叫得私房菜,食材用料一定夠高級先吸引到食客,朋友話食過呢度啲食材真係幾正幾新鮮的!店員先瑞上一大盤火煱調味料,前菜2小碟,火煱及刺身豉油。我地2個人揀左二人套餐 ($788)有4款湯底揀:1. 煲冬瓜瑤柱美腿鍋2. 唐泰北蝦冬陰公湯鍋3. 極濃蝦鍋 4. 酸菜三文魚骨腩鍋我鐘意辣辣地,揀咗👉🏻唐泰北蝦冬陰公湯鍋,,再瑞上湯鍋,用料真係好足,好多隻鮮蝦,味道鮮甜帶微辣,淡淡的冬蔭功湯味,不會搶左食材嘅鮮味!! ..🍽二人刺身拼盤 三文魚、魷魚、希靈魚、八爪魚,用上玻璃盒子承載,擺盤好精美! 款款都係厚切刺身, 三文魚好香油脂,其餘都好優質,食得出鮮甜,質素跟日式食肆有得揮👍🏻..🍽二人海鮮拼盤重頭戲係呢個拼盤! 擺盤已經夠靚,❣️鮑魚、帶子、大頭蝦,脆鯇片、卜卜蜆。每款海鮮都大大隻,看得出的新鮮肥美。鮑魚厚肉,肉質彈牙,每人1隻真係唔夠喉啊~..🍽手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)我哋揀咗手切牛,脂肪比例均勻,切得夠薄,滾10秒就可以

店員先瑞上一大盤火煱調味料,前菜2小碟,火煱及刺身豉油。

我地2個人揀左
二人套餐 ($788)

有4款湯底揀:
1. 煲冬瓜瑤柱美腿鍋
2. 唐泰北蝦冬陰公湯鍋
3. 極濃蝦鍋
4. 酸菜三文魚骨腩鍋

🍽二人刺身拼盤

🍽二人海鮮拼盤

🍽手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)
我哋揀咗手切牛,脂肪比例均勻,切得夠薄,滾10秒就可以即食,入口牛味香濃。高質
🍽韭菜餃及蟹肉餃
自家製餃子,非一般雪到死實嘅冰餃子。餃子皮柔軟夠厚身,唔會淥到好快爛,饀料鮮味出曬嚟
🍽 田園雜菜籃
幾款雜菜,新鮮爽口
🍽 手打烏冬
日本手打烏冬,不用說夠曬滑身又彈牙
🍽 兩杯無酒精飲品
可樂/無糖可樂/忌廉/ 椰子水/低糖果汁
我地揀左無糖可樂及低糖果汁,低糖果汁幾特別喎,蘋果香滿溢。
最後送上桃膠紅棗糖水為這頓豐富晚餐劃上完美句號!!
  • 手切特級牛
  • 刺身拼盤