《品曲奇》旺角西洋菜街新分店終於開幕啦!店內裝潢充滿香港味道,每個角落都係打卡熱點,連包裝和口味都好有特色,無論係送禮定自用都好適合之前喺中環IFC店已經買過佢嘅曲奇,今次見到鋪頭咁靚加上多款得獎產品,好吸引就入去試食,結果沒有失望。《品曲奇》係香港本地品牌,全部由自家餅房用心設計和製作,結合優質食材和創新口味,好似蝦膏、XO醬、紅棗等地道元素入饌,出品包括夏威夷果仁鳥結糖、鹹蛋蝴蝶酥等多款星級得獎曲奇,全都不含防腐劑,保證新鮮健康,真係令你一試難忘!👍✨朱古力果仁脆脆朱古力味濃郁,香脆果仁作點綴,咬落去酥脆又唔會太甜,口感層次豐富✨XO醬曲奇曲奇口感鬆脆,店家自家調製嘅XO醬入饌,咸香帶微辣完美平衡,適合大部分人口味✨快樂果醬曲奇禮盒有4款口味牛油曲奇 — 傳統濃郁牛油香果醬牛油曲奇 — 甜美果醬配牛油香,口感豐富果醬朱古力曲奇 — 朱古力味濃郁,甜中帶層次菠蘿醬荔枝曲奇 — 清新菠蘿與荔枝果香交織,清甜夠特別

✨朱古力果仁脆脆

✨XO醬曲奇

有4款口味
牛油曲奇 — 傳統濃郁牛油香
果醬牛油曲奇 — 甜美果醬配牛油香,口感豐富
果醬朱古力曲奇 — 朱古力味濃郁,甜中帶層次
菠蘿醬荔枝曲奇 — 清新菠蘿與荔枝果香交織,清甜夠特別

下午茶
香港最好食的曲奇品牌 「品曲奇 PIN Cookies 」,食過都返唔到轉頭,暫時沒有其他品牌可以取代,之前一直喺中環店幫襯開,喜歡佢哋嘅曲奇餅、蝴蝶酥口味獨特,將傳統粵調味料和獨特食材結合,例如:蝦膏、蝦米、XO醬、鹹蛋黃、蔥油雞、紅棗、等等食材融入食譜,而且重點係低糖輕甜,但又保留到曲奇嘅原創味道,可想想言之多足料😋😋期待咗好耐佢哋終於喺「旺角西洋菜街」開咗新嘅分店,店舖裝潢滿滿香港特色、香港情懷,處處都是打卡位,見到每一樣產品都好想買,口味獨特、包裝獨特設計真係超靚,無論送禮或者自己食一樣咁開心,大家以後又多一個好地方可以選購PIN 品曲奇👍👍今日特登嚟買佢哋多款星級得獎產品,全部都咁正,仲有最新推出嘅XO醬和鹹蛋曲奇,真係好食到癲,喺店舖試食都食咗好多,仲有人氣鳥結糖仲出雜錦口味,真係樣樣都想買😋😋🏅夏威夷果仁鳥結糖🏅原味牛油蝴蝶酥🏅鹹蛋蝴蝶酥🏅紅棗曲奇🏅朱古力果仁脆片

🏅夏威夷果仁鳥結糖
  • XO醬曲奇
  • 夏威夷果仁鳥結糖
  • 朱古力果仁脆片
  • 原味牛油蝴蝶酥
喺旺角行街見到間新開嘅曲奇店舖店內環境充滿香港懷舊特色超多打卡位💥新開張仲有88折產品好靚好吸引呀😍口味仲要好獨特,包裝設計超靚,無論送禮定自用都一流試咗好多款口味都好好味😋款款都好想買呀!仲要係香港製造而且不含防腐劑同色素,最後買咗幾款返屋企share~ღ 朱古力夏威夷果仁脆脆第一啖入口好脆呀!朱古力味香濃加上大大粒嘅果仁,令人食唔停口ღ XO醬曲奇 你哋都一定未試過~XO醬嘅曲奇食落味道一啲都唔怪,估唔到可以咁夾鹹香微辣,真係一試難忘ღ快樂果醬曲奇禮盒一次過試晒4款口味有原味、草莓果醬、朱古力曲奇同荔枝鳳梨果醬,超正呀👍🏻入口鬆化,帶淡淡牛油香氣

喺旺角行街見到間新開嘅曲奇店舖

店內環境充滿香港懷舊特色
超多打卡位💥
新開張仲有88折

試咗好多款口味都好好味😋款款都好想買呀!

ღ 朱古力夏威夷果仁脆脆

第一啖入口好脆呀!朱古力味香濃
加上大大粒嘅果仁,令人食唔停口

ღ XO醬曲奇
你哋都一定未試過~XO醬嘅曲奇
食落味道一啲都唔怪,估唔到可以咁夾

鹹香微辣,真係一試難忘

ღ快樂果醬曲奇禮盒
一次過試晒4款口味
有原味、草莓果醬、朱古力曲奇同荔枝鳳梨果醬,超正呀👍🏻
入口鬆化,帶淡淡牛油香氣
外賣自取
有著神奇魔力的品曲奇 終於登陸九龍區·旺角西洋菜南街新店開張全店88折|惠顧指定金額可以玩驚喜扭蛋機旺角店設計充滿復古港味·色彩繽紛霓虹燈仿如舊香港正好帶出其香港品牌·香港製造·香港味道每一片曲奇皆由香港本地烘製·100%原創無添加可以細味真正的手工香氣曲奇包裝設計精美·無論自用還是送禮皆宜⁜朱古力夏威夷果仁脆脆醇厚朱古力與香脆果仁的完美邂逅是會一試愛上·要搶著吃的氣勢⁜鴛鴦曲奇|香港特色 XO醬及咸蛋黃曲奇全港首創XO醬口味·絕對你港味創新之作咸蛋鹹香驚喜,每一口都蘊含誠意⁜快樂果醬禮盒童年回憶酸甜滋味·特別喜愛菠蘿醬荔枝曲奇的清新感

有著神奇魔力的品曲奇

醇厚朱古力與香脆果仁的完美邂逅
是會一試愛上·要搶著吃的氣勢

⁜鴛鴦曲奇|香港特色 XO醬及咸蛋黃曲奇
全港首創XO醬口味·絕對你港味創新之作
咸蛋鹹香驚喜,每一口都蘊含誠意

⁜快樂果醬禮盒
童年回憶酸甜滋味·特別喜愛菠蘿醬荔枝曲奇的清新感
外賣自取
試食活動
上星期經過旺角西洋菜街見到PIN品曲奇新開嘅分店比佢滿滿香港情懷裝修同埋靚靚嘅產品吸引住❤️店舖裝潢好有香港特色,周圍都有打卡位,產品包裝設計亦好有心思,真係超靚😍PIN 品曲奇嘅產品全部香港製造🇭🇰 由口味設計、烘焙到包裝都喺自家餅房進行👍🏻 而且所有產品都不含任何色素同防腐劑❣️除咗經典口味,品牌仲好創新,用上傳統粵調味料例如:蝦膏、蝦米、XO醬、蔥油雞、紅棗等食材製作獨特口味產品😍有啲口味坊間好少搵到😋佢地嘅產品好多仲拎過獎添🏆店舖內設有試食區,可以試岩鐘意邊款先買😍我都忍唔住買咗幾盒返屋企🥰✨朱古力果仁脆脆朱古力薄脆配搭果仁粒食落香脆可口 朱古力味好濃郁 而且甜而不膩 忍唔住一塊接一塊🥰✨XO醬曲奇 酥脆鬆化嘅曲奇帶XO醬嘅鹹鮮香同微辣口感豐富有層次💗✨快樂果醬曲奇禮盒一盒有4款口味❤️原味、果醬牛油、果醬朱古力同菠蘿果醬荔枝🍪依家好少地方買到果醬曲奇,因為製作步驟比較繁複!曲奇鬆化而且好香牛油味最鍾意菠蘿果醬荔枝曲奇,食落酸酸甜甜,味道清新又特別😊大人小朋友都一樣咁鍾意💗依家新店開張仲有八八折優惠添❤️ 無論送禮或者自己食一樣咁開心🥰

我都忍唔住買咗幾盒返屋企🥰

✨XO醬曲奇
酥脆鬆化嘅曲奇帶XO醬嘅鹹鮮香同微辣
口感豐富有層次💗

✨快樂果醬曲奇禮盒
依家好少地方買到果醬曲奇,因為製作步驟比較繁複!
曲奇鬆化而且好香牛油味

品曲奇一直係我愛店之一,最近店家係旺角開了新分店,以後不用過海都可以買到!位於旺角的新分店裝修充滿特色,以懷舊老香港為主題,有多個打卡位,而且店員們親切有禮,令人感受到濃濃的人情味。.這個香港本地品牌,主打不少特色口味的曲奇,將結合傳統和獨特食材,例如:蝦膏、XO醬、蔥油雞、紅棗等口味,融入曲奇之中。由烘焙到包裝均在香港進行,加上嚴選高質食材,而且無添加色素、防腐劑,食得安心。而且店家曾獲多個獎項,質素有保證。加上包裝造型精美,無論自己食,定送禮同樣合適。我都同朋友夾份買左幾盒,食左其中三盒都不錯。.🤎朱古力夏威夷果仁脆脆 $148大推這個果仁脆脆,口感好酥脆,而且每件都充滿香濃朱克力味,加上香脆嘅夏威夷果仁,堅果香十足,令人吃不停口。.🩷XO醬曲奇 $168充滿香港特色的風味,選用上乘瑤柱,入饌本地XO醬,味道富咸香鮮味,結合酥脆曲奇,鮮香微辣,令人一吃難忘。.🧡快樂果醬曲奇禮盒 $148造型精緻,充滿香港特色。一盒入面有齊4款口味,包括:原味牛油曲奇、草莓果醬牛油、朱古力曲奇、荔枝鳳梨果醬牛油曲奇。曲奇口感鬆化,配上傳統果醬,每口都充滿童年回憶。個人最愛荔枝鳳梨口味,果香十足,甜而

🤎朱古力夏威夷果仁脆脆 $148

🩷XO醬曲奇 $168

🧡快樂果醬曲奇禮盒 $148
造型精緻,充滿香港特色。一盒入面有齊4款口味,包括:原味牛油曲奇、草莓果醬牛油、朱古力曲奇、荔枝鳳梨果醬牛油曲奇。曲奇口感鬆化,配上傳統果醬,每口都充滿童年回憶。個人最愛荔枝鳳梨口味,果香十足,甜而不膩。
2025-08-18 0 瀏覽
穿過旺角行人專用區~新開左間曲奇店🍪之前係IFC試過既我,今次直奔新店,發覺多左好多打卡位同好多遊客係到買!店員好大方比我地試食,而且見到佢地玩緊抽獎,一入去就聽到話中左大獎,氣氛好好👏🏻😂佢地作為「香港手信品牌」新勢力,欣賞佢地創意爆炸!而且好多產品都有得獎🏆 重點係全部都係香港烘焙及包裝,而且所有產品不含任何色素和防腐劑!試食完都忍唔住買黎比屋企人食🤣- 朱古力果仁脆脆🍫薄如脆片撒滿澳洲夏威夷果仁,焦糖榛果香與黑朱古力,好濃!店員話每個人試都會鍾意,本身諗住有冇咁誇張😂但我真係覺得店員冇講錯- XO醬曲奇🦐以為係暗黑料理😂點知原來幾夾!蝦乾的鹹鮮加上牛油曲奇溫柔包覆,鹹甜辣好有層次。下次想食埋蝦膏、蝦米、蔥油雞、紅棗🤣- 快樂果醬曲奇禮盒🎁打開鐵盒覺得好靚!曲奇上印左霓虹招牌糖牌!好耐冇食過果醬曲奇🍪個人覺得朱古力味好出色!

- 朱古力果仁脆脆🍫

- XO醬曲奇🦐

- 快樂果醬曲奇禮盒🎁
1K
最近去咗旺角新開嘅 Pin Cookies,被佢嘅懷舊港式又時尚風裝修吸引住,打卡位多到你影唔晒!而家仲有88折! 店舖係「優質旅遊服務」計劃認可零售商戶,曲奇全部在香港用優質食材製作,仲有清真認證,無論送禮定自用都啱曬~曲奇口味超多,多款產品亦得獎🏅架!大推朱古力夏威夷果仁脆脆,酥脆口感加上濃郁朱古力,同果仁完美配搭,唔會太甜! 仲有創意滿分的XO醬曲奇、蝦膏曲奇等~ 曲奇鬆脆牛油味香濃,食到停唔到口😋佢哋全部曲奇都係無添加色素、防腐劑,食得安心又健康;仲有蝴蝶酥等你慢慢發掘。服務又好,人又親切,無論你係旅客定本地人,都值得嚟試一試~

曲奇口味超多,多款產品亦得獎🏅架!

仲有創意滿分的XO醬曲奇、蝦膏曲奇等~
曲奇鬆脆牛油味香濃,食到停唔到口😋

試食活動
🍪📍 萬眾期待的PIN品曲奇 旺角旗艦店終於登陸西洋菜街! ▫️ 鐵閘塗鴉 × 懷舊餅罐牆 × 閃爍燈牌 ▫️ 每個角落都是香港故事📸 🍫 私心回購清單► 朱古力果仁脆脆: 可可爆炸!脆米+堅果在齒間開派對 ► XO醬曲奇: 咸香上頭|真·粒粒瑤柱絲現身 ► 夏威夷果仁鳥結糖禮盒: 得獎王牌✨ 拉絲軟糯不黏牙 👉 新店試食完|手指自動拎起購物籃🛒 🌟 香港製造の溫度✅ 本地烘焙房每日新鮮制 ✅ 0防腐劑|連紅棗曲奇都自己熬醬 ✅ 創新實驗:把蝦膏、蔥油雞變曲奇…無論係送禮,定係自用都非常適合💯❤️
🍪📍 萬眾期待的PIN品曲奇 旺角旗艦店終於登陸西洋菜街!
▫️ 鐵閘塗鴉 × 懷舊餅罐牆 × 閃爍燈牌

👉 新店試食完|手指自動拎起購物籃🛒

🌟 香港製造の溫度
✅ 本地烘焙房每日新鮮制
✅ 0防腐劑|連紅棗曲奇都自己熬醬
✅ 創新實驗:把蝦膏、蔥油雞變曲奇…

無論係送禮,定係自用都非常適合💯❤️
2025-08-13 0 瀏覽
自從上次係品曲奇入手過幾款,我哋一直都對佢念念不忘🤤啱啱呢轉係中環回購,店員通知佢哋係旺角西洋菜街開左分店😍急不及待即刻去入貨🙌🏻哇😍新分店真係好吸引,成間舖有滿滿嘅香港特色打卡位📸到到都係香港情懷,入到去好親切,店員逐一介紹,見到佢哋有新產品推出,即刻係現場試食🤭品曲奇送禮同自已食都好正✨價錢仲要好親民👍🏻鐘意食曲奇嘅你,一定要試下😋佢哋係香港品牌🇭🇰自家設計,自家餅房💯不含防腐劑,不含色素✅而家新店開張有8️⃣8️⃣折優惠✨帶左幾盒返屋企開心share 🫶🏻💜快樂果醬曲奇禮盒入口即化嘅曲奇,呢種有果醬嘅曲奇真係好少見喇😋荔枝鳳梨同士多啤梨果醬清新又唔膩,啖啖果香🍍like 💖💙朱古力果仁脆脆品曲奇嘅招牌,我哋長期入手之一,濃郁又酥脆嘅朱古力🍫加上粒粒飽滿果仁,每次都係食到停唔到口😆💛XO醬曲奇聽個名以為唔夾,點之😂絕對係有驚喜🥰成盒曲奇都超香,一口一粒,入口超鬆化,然後會有點兒微辣回香🌶️估唔到可以咁好食,真心大推🆙佢哋仲推出🌙中秋禮盒🎁而家有早鳥優惠,記得入手返幾盒送禮喇🎉
自從上次係品曲奇入手過幾款,我哋一直都對佢念念不忘🤤

鐘意食曲奇嘅你,一定要試下😋

💜快樂果醬曲奇禮盒

💙朱古力果仁脆脆

💛XO醬曲奇

2025-08-12
10 分鐘 (堂食)
2025-08-13 0 瀏覽
係旺角shopping,見到有間舖頭好搶眼,原來係之前中環IFC我幫襯過的PIN 品曲奇🍪 😍旺角西洋菜街新分店,店舖裝潢滿滿香港特色、香港情懷,處處都是打卡位📸香港創立的PIN品曲奇,烘焙到包裝都在自家餅房進行,曲奇不含防腐劑,最特別係將傳統調味料和獨特食材結合,有蝦膏、蝦米、XO醬、蔥油雞、紅棗等等食材融入食譜,創意十足👏🏻之前係IFC買過真係好好食,包裝超級靚,價錢又抵,口味仲好獨特🤩旺角店仲係無任歡迎試食,店員姐姐好nice,試到啱嘅口味先至買😚 無論送禮🎁或者自己食一樣咁開心架🥳 💖私心推介以下三隻曲奇🍪包你食到停唔到口😂🍫朱古力果仁脆脆🍪鴛鴦 (咸蛋曲奇 / XO醬曲奇)🍍快樂果醬曲奇禮盒

💖私心推介以下三隻曲奇🍪包你食到停唔到口😂
🍫朱古力果仁脆脆
🍪鴛鴦 (咸蛋曲奇 / XO醬曲奇)
🍍快樂果醬曲奇禮盒
之前係朋友嘅介紹下♡ヾ(๑╹◡╹)ノ" 食過「𝐏𝐈𝐍」嘅朱古力果仁脆脆勁正依家新分店終於開張,今次專程去咗旺角新店掃貨!每個角落都係香港特別嘅打卡位配霓虹燈牌 ,產品架仲掛滿都獎牌認證~ / 懷舊香港系列 𝐎𝐥𝐝 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞 𝐁𝐨𝐱𝐞𝐬 / ♥ 朱古力夏威夷果仁脆脆($¹⁴⁸)勁鍾意佢嘅果仁脆脆外層十分酥脆每一片都包裹住濃郁嘅巧克力同香脆嘅果仁用嚟做下午茶或者送禮都好適合🤎🤎♥ 𝗫𝗢醬曲奇 ($¹⁶⁸)香港特色風味𝗯𝗼𝗺𝗯‼️曲奇帶臘腸粒𝘅蝦米嘅鮮香🌶️ 微辣𝘅牛油香𝗰𝗼𝗺𝗯𝗼 意外地好正~𝗺𝗮𝗺𝗶食完都問邊度買 ♥ 快樂果醬曲奇禮盒 ($¹⁴⁸)入面有四款口味: 原味牛油曲奇 | 草莓果醬牛油/朱古力曲奇 | 荔枝鳳梨果醬牛油曲奇 牛油曲奇厚實鬆化,傳統果醬曲奇係童年嘅回憶,仲有特別嘅荔枝𝘅鳳梨醬口味,熱帶果香 𝗷𝗮𝗺𝗺𝘆 𝘀𝘁𝗶𝗰𝗸𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 黏糯拉絲~

之前係朋友嘅介紹下♡ヾ(๑╹◡╹)ノ"
食過「𝐏𝐈𝐍」嘅朱古力果仁脆脆勁正

♥ 朱古力夏威夷果仁脆脆($¹⁴⁸)
勁鍾意佢嘅果仁脆脆外層十分酥脆
每一片都包裹住濃郁嘅巧克力同香脆嘅果仁
用嚟做下午茶或者送禮都好適合🤎🤎

♥ 𝗫𝗢醬曲奇 ($¹⁶⁸)

♥ 快樂果醬曲奇禮盒 ($¹⁴⁸)

2025-08-12 0 瀏覽
最近係旺角西洋菜街發現一間好有特色嘅曲奇店呀係香港自家創立嘅品牌 所有產品都係本地餅房製造100%香港製造嫁👍無添加不含防腐劑同任何色素食得安心又放心~我比佢地嘅店面設計吸引左入去好有舊香港情懷 超多打卡位好鍾意佢個霓虹燈 好靚好啱打卡依到每款產品才都可以試食嫁可以試到啱心水先買包裝好精緻買黎送禮就啱晒啦🍀我試完都揀左3款返屋企食啊✨朱古力夏威夷果仁脆脆✨快樂果醬曲奇禮盒✨香港特色曲奇 XO醬&咸蛋黃朱古力夏威夷果仁脆脆朱古力味好香濃 配搭香脆夏威夷果仁 好夾香港特色曲奇 XO醬&咸蛋黃好特別嘅口味 曲奇質地好脆 入口即化牛油味好香濃 配上咸香味 仲食到真材實料 好驚喜快樂果醬曲奇禮盒好有童年嘅感覺 特別鍾意菠蘿醬荔枝曲奇酸酸甜甜 口味好清新 唔會太甜除左旺角品曲奇係中環&銅鑼灣都有分店下次朋友返香港要買幾盒比佢做手信呀✨
最近係旺角西洋菜街
發現一間好有特色嘅曲奇店呀
係香港自家創立嘅品牌[品曲奇]
所有產品都係本地餅房製造
100%香港製造嫁👍
無添加不含防腐劑同任何色素
食得安心又放心~

我比佢地嘅店面設計吸引左入去

酸酸甜甜 口味好清新 唔會太甜

除左旺角品曲奇係中環&銅鑼灣都有分店
下次朋友返香港要買幾盒比佢做手信呀✨

試食活動
鍾意港式情懷嘅我,見到旺角店簡直雙眼發光,任何一個角落都係打卡位!!之前去開中環IFC店,今次旺角店就走玩味風,好Fun!唔止裝潢走本地風,連曲奇都食得到港式感覺。品牌係香港品牌,設有自家餅房,由口味設計、烘焙到包裝都是一手包辦,值得大家支找香港品牌。❙ XO醬曲奇、鹹蛋黃曲奇XO醬都可以做曲奇?對!而且好出色。食落去帶鹹香,亮點係帶少少辣味,食到停唔到口;鹹蛋黃曲奇都唔失色,入口鬆化且有濃郁嘅蛋黃味,慢慢在口中散發。❙ 快樂果醬曲奇禮盒打開就見到充滿懷舊感,在鬆化曲奇面層加上果醬,步驟繁複,考驗烘焙師嘅耐心與手藝。❙ 朱古力夏威夷果仁脆脆回購咗好多次嘅我,呢個脆脆夠晒薄,朱古力味超濃郁,一口接一口都絕對冇問題。

❙ XO醬曲奇、鹹蛋黃曲奇

❙ 快樂果醬曲奇禮盒

❙ 朱古力夏威夷果仁脆脆
收到風旺角新開咗間主打手工曲奇嘅小店,裝潢懷舊打卡一流、包裝又夠晒吸引。前日一放工就忍唔住衝去一探究竟,果然冇令我失望!一入店感受到滿滿嘅港式風情。鋪頭仲有七彩繽紛的禮盒相當吸引。最後帶咗三盒返屋企。今日黑雨警告,正好喺屋企開開心心慢慢試。🍫【CHOCONUT CRISPS 朱古力夏威夷果仁脆脆】呢個得獎朱古力堅果片,湖水綠包裝好靚。一打開就聞到濃郁嘅朱古力。食落口感鬆化、香脆可口,好味到食唔停口!🌶【XO SAUCE COOKIES XO醬曲奇】甜嘅曲奇食得多,今次我仲揀咗XO醬曲奇,就試到鹹味嘅版本。曲奇微辣,仲咬到瑤柱絲,層次豐富得嚟啖啖驚喜。🍍【JOYFUL JAM 快樂果醬曲奇禮盒】我一向都鍾意果醬曲。呢盒Jam Cookie有齊原味、果醬牛油、果醬朱古力同埋味道好出嘅菠蘿果醬荔枝四種風味。一試難忘,好好食。呢度的產品全部由香港製造,選用優質食材,堅持唔加入防腐劑色素。配上獨特創意口味和烘焙手藝,製作出多款富香港特色的產品。特別鍾意佢哋好似蒸籠嘅精美包裝,是不錯的送禮好選擇。嚟緊中秋我都考慮買佢哋嘅禮盒送俾客戶,新穎又高質。

🍫【CHOCONUT CRISPS 朱古力夏威夷果仁脆脆】

🌶【XO SAUCE COOKIES XO醬曲奇】