位於路德圍既餐廳 一入餐廳就見到每一枱都食緊雞髀飯/麵 期望值即刻🆙🆙〰️▪️神級雞髀王套餐 $65➖招牌沙嗲汁➖黑椒汁叫咗兩個套餐 配撈丁〰️個人覺得沙嗲汁更香 撈麵一流🫰雞髀真係超大件 炸到金黃色✨唔油之餘 外脆內嫩❣️韓式醃肉法更能鎖住肉汁 雖然配埋撈丁好邪惡 但真係好好味😋▪️椒鹽炸燒賣 $15有驚喜。有驚喜😳❣️炸燒賣 估唔到係用真魚肉🐟好彈牙〰️另外仲可以點秘製辣鼓油 甜甜辣辣 好夾💫〰️

▪️神級雞髀王套餐 $65
➖招牌沙嗲汁
➖黑椒汁

▪️椒鹽炸燒賣 $15
2023-05-09 724 瀏覽
______________________________之前已經介紹過嘅一間巨大雞髀王隔咗一段時間冇食 都仲係咁高質咁大件如果開喺我屋企附近 一定係瘋狂買做下午茶🥲💯______________________________/ 滷水雞髀 / 配煎蛋 番茄湯烏冬 $65滷水雞髀都仲係 咁 大 隻 ! 咁 厚 肉 !🔥滷水汁帶甜 濃郁之餘仲好入味 雞肉好嫩啖啖肉真係好爽 真心世一 超 喜 歡!/ 避風塘炒雞扒 / $60上枱見到已經知道唔簡單 超級多蔥蒜🤭雞扒醃得好入味好淋 辣度比我想像中高但真係越食越惹味 呢個都好有驚喜🫶🏻______________________________另外好鍾意佢哋嘅餐牌配搭自由度好高基本上揀好主食 配飯/麵/撈丁/薯角等等乜都得仲有唔同湯底/醬汁/多飯/少飯選擇 真係任你點配點叫都得 💯🫶🏻______________________________

之前已經介紹過嘅一間巨大雞髀王
隔咗一段時間冇食 都仲係咁高質咁大件
如果開喺我屋企附近 一定係瘋狂買做下午茶🥲💯

/ 滷水雞髀 / 配煎蛋 番茄湯烏冬 $65

滷水雞髀都仲係 咁 大 隻 ! 咁 厚 肉 !🔥
滷水汁帶甜 濃郁之餘仲好入味 雞肉好嫩
啖啖肉真係好爽 真心世一 超 喜 歡!

/ 避風塘炒雞扒 / $60

基本上揀好主食 配飯/麵/撈丁/薯角等等乜都得
仲有唔同湯底/醬汁/多飯/少飯選擇
真係任你點配點叫都得 💯🫶🏻

2023-04-25 519 瀏覽
目前最好食嘅雞,相比台灣雞同埋韓國雞.好好味,好Juicy,紅豆冰差咗,前一兩年佢啲紅豆好大粒而家一半,我諗我唔會再order . 應該係新嘅員工,佢膠袋打死結!The best chicken in town so far comparing with the Taiwanese / over sauced Korean chicken , very tender and juicy. Will be back soon. HK style red beans drink quality has gone down. They properly changed the red beans. No longer big and tasty . Disappointed. Kcal wasted

2023-04-17 533 瀏覽
📍 和順記🇭🇰 荃灣路德圍6號地下A1號舖想食好耐嘅超邪惡炸雞髀!!!聽人講話好好食 有朋友食到上曬癮😂😂😂即管試下先!😋 鹹蛋黃神級雞髀皇炸雞髀已經夠邪惡鹹蛋黃就更加邪惡!!!一上台超級驚訝 點解隻雞髀可以咁大😂😂真係可以大過塊面 成隻雞究竟有幾大因為係鹹蛋黃 所以都會油啲但食落去好好食🥹🥹肉汁好多 肉好滑 皮好脆 好邪惡🥹🥹🥹加埋隻蛋 撈飯 超級正🥹🥹😋 瑞士汁滷雞髀皇唔想食咁heavy嘅話可以試下瑞士汁隻雞髀一樣咁大隻!!!唔會好鹹 好食總結 間唔中食一次就好啦 因為真係好邪惡🤣🤣但好食嘅 個雞髀真係好大😂😂唔食炸都可以食滷
📍 和順記
🇭🇰 荃灣路德圍6號地下A1號舖

想食好耐嘅超邪惡炸雞髀!!!
聽人講話好好食 有朋友食到上曬癮😂😂😂
即管試下先!

😋 鹹蛋黃神級雞髀皇
炸雞髀已經夠邪惡
鹹蛋黃就更加邪惡!!!
一上台超級驚訝 點解隻雞髀可以咁大😂😂
加埋隻蛋 撈飯 超級正🥹🥹

😋 瑞士汁滷雞髀皇
唔想食咁heavy嘅話
可以試下瑞士汁
隻雞髀一樣咁大隻!!!
唔會好鹹 好食

總結 間唔中食一次就好啦 因為真係好邪惡🤣🤣
但好食嘅 個雞髀真係好大😂😂
唔食炸都可以食滷
2023-04-15
5 分鐘 (堂食)
  • 神級雞髀皇套餐
2023-04-15 439 瀏覽
終於食到和順記,聽聞佢ge 豬潤麵好正,真係我食過最好食ge 豬潤,同平時一片片好唔同,佢好厚但又好爽口,唔鞋。仲有好重的薑汁味,夠暖胃,聽講旺角店係有藥膳湯底,想試!下次會再去,試埋佢嘅豬扒!
下次會再去,試埋佢嘅豬扒!
薑汁豬膶麵
薑汁豬膶麵
2023-04-11 345 瀏覽
之前堂食見人食芝士撈丁, 賣相唔錯. 路過, 心郁郁入左去食, 靚靚太陽蛋, 濃厚車打芝士撈丁, 大大隻炸雞脾皇, 濃香熱奶茶.很讚的下午茶.炸脾與鹵脾選擇, 真係好個人口味, 但一樣都好食. 怕熱氣食鹵脾, 不會失望的. 一樣都滑, 大大隻.
之前堂食見人食芝士撈丁, 賣相唔錯.
路過, 心郁郁入左去食,
很讚的下午茶.
炸脾與鹵脾選擇, 真係好個人口味, 但一樣都好食.
怕熱氣食鹵脾, 不會失望的. 一樣都滑, 大大隻.
炸雞脾皇濃厚車打芝士撈丁+熱奶茶
2023-04-11
15 分鐘 (堂食)
炸雞脾皇濃厚車打芝士撈丁+熱奶茶
  • 炸雞脾皇
2023-04-08 244 瀏覽
昨天去試吓推介炸雞髀,沒有想像中大隻,味道可以但炸皮不能脆,有點失望,不值65元,另外食咗個豬扒西多士,差來形容,豬扒完全冇味,店員拿到來時完全不覺得是剛剛即做,不熱已涼的西多士,D伴碟菜不新鮮,想唔到這個要 57元,完全不值,以後不再去食
元,另外食咗個豬扒西多士,差來形容,豬
鮮,想唔到這個要 57元,完全不值,以後不再去食

2023-04-07
2023-04-07 208 瀏覽
之前來過食炸雞脾王, 今次試瑞士鹵水雞脾王撈丁,同炸雞脾王一樣好食, 只是瑞士鹵水冇咁熱氣, 但都一樣好食的. 蛋也煎得好靚, 撈丁又爽. 有多款汁選擇.凍樽仔奶茶 (微甜20%糖), . 茶夠濃, 唔錯.
之前來過食炸雞脾王, 今次試瑞士鹵水雞脾王撈丁,
蛋也煎得好靚, 撈丁又爽.
有多款汁選擇.
凍樽仔奶茶 (微甜20%糖), . 茶夠濃, 唔錯.
瑞士鹵水雞脾王撈丁
2023-04-07
10 分鐘 (堂食)
瑞士鹵水雞脾王撈丁
2023-03-24 292 瀏覽
晚飯時間唔駛排隊,直入坐落就聽到廚房大大聲吊蝦拆蟹,又話之前個客死宅男乜乜物物(可能聽錯),把口一直冇停,心諗大廚應該係一個性情中人。叫左炸豬扒飯轉撈丁,撈丁唔駛加錢,正。豬扒夠淋又醃得入味,炸得好好,甜豉油有畫龍點睛之效,支奶茶都好濃郁。不過食食下大廚出左黎,同佢食緊嘢嘅朋友傾計,咁啱我坐隔籬枱,呢位大廚着住膠水靴翹起隻腳對住食緊嘢嘅我,我走又唔係唔走又唔係,好彩大廚嘅朋友早食完走先,呀大廚至返去廚房。店面光猛冇異味,枱櫈尚算乾淨,但係有半餐畀隻水靴隊住,真係好反胃,衛生扣剩一星

2023-03-24
2023-03-21 285 瀏覽
廚房兩個靚仔全程講粗口勁大聲,講足20分鐘,完全冇理過出面食客嘅感受,食物質素唔掂,我9:00pm去到,我見到嘅係一隻煎雞髀,唔熱,食落冇味道,一啲都唔脆,個飯同隻蛋都係暖嘅,如果飲嘢都幾貴,所以只係飲汽水(加$7)我上網睇其他人隻雞髀就冇咁衰嘅,不過我就唔會再幫襯囉!
神級炸雞脾
2023-03-15 253 瀏覽
呢間啲雞脾真係又脆又香仲要好大隻,肉質鮮嫩多汁,一口咬落去就好滋味。估唔到咁好食!😍巨型吉列豬扒真係超大份,一份豬扒就已經飽肚啦!配上香辣味嘅沙嗲汁,真係好開胃🤤同埋價錢親民,如果想簡簡單單食個快飯,平平哋嘅話,可以過嚟路德圍食呢間平民美食之選。質素唔錯,難怪Keep住都咁多人👍🔸炸雞髀皇撈丁配招牌瑞士汁🔸巨型吉列豬扒飯配沙嗲汁📍#和順記 (#路德圍) (#荃灣美食)荃灣路德圍6號地下A1號舖

巨型吉列豬扒真係超大份,一份豬扒就已經飽肚啦!

🔸炸雞髀皇撈丁配招牌瑞士汁
🔸巨型吉列豬扒飯配沙嗲汁

📍#和順記 (#路德圍) (#荃灣美食)
荃灣路德圍6號地下A1號舖
灣和順記以超大炸雞髀聞名,一值好想試。上星期六於荃灣行完山終於有機會一嚐。是日特意等到2點半入座,但原來假日不會提供下午茶,白等了。最後我點了炸雞髀皇煎蛋薯條($65)和奶茶紅豆冰(+$18)。炸雞髀來到後真的震懾到我了,超級大隻,外皮炸的非常酥脆,內裡則保持著濕潤嫩滑的口感,十分美味,絕對不是只有大的綽頭。煎蛋也煎到恰到好處,非常適合搭配炸雞髀。可惜薯條味道偏淡,而且份量不多。奶茶的味道非常出色,配上軟綿綿紅豆,口感軟嫩,非常適合與奶茶搭配。唯一不足是太小杯了,不夠喉!總體而言,我非常推薦荃灣和順記這家餐廳。他們的超大生炸雞髀皇煎蛋薯條和奶茶紅豆冰非常好吃,而且價格也很合理。

• 生炸雞髀皇煎蛋飯
2023-03-09 180 瀏覽
今日同女朋友黎到荃灣經過見到呢間茶餐廳賣炸雞髀好吸引就決定入去試下點餐好方便,可以電子落單炸髀有好多款味道,咸蛋黃,鹽酥等神級炸雞髀+薯條呢份係經典既下午茶組合雞髀份量驚人,足足有塊面咁大咬落肉質更有驚喜,好嫩滑同酥脆既外皮形成強烈既對比完美做到外脆內軟既口感仲保留到大量肉汁,好juicy證明係即叫即炸先可以做到絕對稱得上為神級流沙咸蛋黃炸雞髀撈丁炸雞髀上佈滿咸蛋黃,非常之香食落咸度剛好,吊出雞肉既鮮味同原味各有千秋,如果中意重口味既朋友就唔好錯過再配上撈丁,非常滿足紅豆冰+奶茶紅豆冰紅豆好綿密,甜度剛好同雞髀做配搭一咸一甜非常適合
今日同女朋友黎到荃灣
經過見到呢間茶餐廳賣炸雞髀好吸引
就決定入去試下

點餐好方便,可以電子落單
炸髀有好多款味道,咸蛋黃,鹽酥等

神級炸雞髀+薯條

呢份係經典既下午茶組合
雞髀份量驚人,足足有塊面咁大

咬落肉質更有驚喜,好嫩滑
同酥脆既外皮形成強烈既對比
完美做到外脆內軟既口感
仲保留到大量肉汁,好juicy
證明係即叫即炸先可以做到
絕對稱得上為神級

流沙咸蛋黃炸雞髀撈丁

炸雞髀上佈滿咸蛋黃,非常之香
食落咸度剛好,吊出雞肉既鮮味
同原味各有千秋,如果中意重口味既朋友就唔好錯過

再配上撈丁,非常滿足

紅豆冰+奶茶紅豆冰

紅豆好綿密,甜度剛好
同雞髀做配搭
一咸一甜非常適合
2023-03-05 185 瀏覽
今日經過路德圍附近,比餐廳門口嘅介紹吸引咗,話雞髀大過你塊面, 於是就去試吓。🍖瑞汁滷雞髀餐 - $72 (蕃茄讚岐烏冬加$7 )個雞髀真心好大,打開手掌都唔夠個雞髀大。雞髀肉好滑,容易切開,真係啖啖肉。個烏冬份量都好多,蕃茄湯比較淡,配埋滷水汁雞髀一齊食,鹹淡適中。🥩鐵板雞扒豬扒司華力腸餐 - $108依個係食肉獸餐,唔係真係食唔晒。豬扒鬆化,仲有少少窿邊。雞扒肉又係好滑,仲有好大條嘅司華力腸。🍡和順記大魚旦 - 加$18炸過嘅大魚蛋,咬落去爽口彈牙。🥬蠔油生菜 - 加$20🥤無糖可樂 - 加$7🧋紅豆冰 - 加 $18

🍖瑞汁滷雞髀餐 - $72 (蕃茄讚岐烏冬加$7 )
個雞髀真心好大,打開手掌都唔夠個雞髀大。
雞髀肉好滑,容易切開,真係啖啖肉。

🥩鐵板雞扒豬扒司華力腸餐 - $108
依個係食肉獸餐,唔係真係食唔晒。
豬扒鬆化,仲有少少窿邊。
雞扒肉又係好滑,仲有好大條嘅司華力腸。

🍡和順記大魚旦 - 加$18
炸過嘅大魚蛋,咬落去爽口彈牙。

🥬蠔油生菜 - 加$20

🥤無糖可樂 - 加$7
🧋紅豆冰 - 加 $18

2023-02-09 178 瀏覽
和順記 (路德圍) 地址:荃灣路德圍6號地下A1號舖===================荃灣路德圍的和順記最出名就係雞脾,今日黎到緊係要試下啦! 😍🍗雞髀跟餐可以配薯角tim呀, 好抵食! 由於我地選擇困難,最後決定叫兩隻雞髀黎食! 估唔到真係咁大隻,炸雞髀外層幾酥脆,入面好juicy! 薯角份量比想像中少,不過加埋太陽蛋都已經好飽。😛我地另外揀左瑞士汁雞脾,同配蕃茄湯烏東食🍲瑞士汁雞脾都整得好入味!最估唔到佢嘅小食都好出色,魷魚酥炸得好香,仲係避風塘風味!❤️炸燒賣同奶油多士都好惹味😍
和順記 (路德圍)
地址:荃灣路德圍6號地下A1號舖
===================