2021-11-17
朋友生日話想食燒肉大餐,之後就決定同佢去銅鑼灣新開嘅呢一間燒肉放題慶祝吓。餐廳係正銅鑼灣地鐵站對面,位置好方便。餐廳以卡位為主,而且闊落坐得好舒服,環境乾淨衛生。有六款不同價錢既套餐可以選擇,而我地就選擇了course b,價錢已經包了64款食物,小舟盛合,另外仲有自助既沙律吧,飲品和甜品,十分豐富。而且可以有120分鐘慢慢食。一開頭就用小舟和圓盤送上蔬菜、嫩滑雞肉、海鮮,而海鮮有蝦和帶子,蝦肉彈牙,而帶子就大大粒,都很鮮甜。另外有多款不同部位既牛,包括有和牛牛肋肉、和牛里脊肉、牛肋條肉和牛肋肉等等。每一個部位既牛味都重,牛既質素都很不錯。除咗燒肉出色之外,炸物都幾有驚喜,我就點左炸蠔,炸粉薄,真係好香脆,配合埋沙律醬一流。另外仲有蔬菜、拉麵、飯、壽司等等都可以點。而飲品和甜品方面除咗有汽水、雪條之外,另外更有幾款自家製飲品和甜品。