2022-07-27 123 瀏覽
香港人最鐘意就係任食,除咗一個價錢可以解決選擇困難症之外,亦可以用一個價錢試百幾種食物,滿足大家為食嘅心,所以任食火鍋、燒肉、自助餐大行其道,今日就等👦🏻同大家介紹呢間任食燒肉🤤一共有4個餐可以揀,👦🏻就揀左B餐,加埋都有過百款食物,真係會眼花撩亂,就咁精選牛肉都多達25款加埋唔同嘅小食、豚肉、雞肉、蔬菜、海鮮、牛肉刺身……一定可以填飽大家個肚😋重點想推介佢嘅極上厚切牛舌同特上牛舌棒;燒過嘅牛舌肉質爽口,牛味濃郁,鐘意食牛舌嘅朋友仔一定唔可以錯過另外啲海鮮都係一個重點想介紹嘅,無論燒海蝦、帶子、蠔都係好吸引,好新鮮😍食完之後記住仲有日本嘅雪條呀!真係好揼本,如果一大班friend想搵個地方食好啲嘅,呢間餐廳真係一個不錯嘅選擇❤️評分:8 / 10

評分:8 / 10
2022-07-21
  • 大判壽喜燒牛里脊肉
2022-07-25 141 瀏覽
餐廳有4個級數可以選擇,為左試下牛肉刺身,我地最後叫左日本產黑毛和牛C餐 $598 再加一💰餐廳仲設有自助飲品及沙律甜品區,如果有選擇困難症嘅真係幾頭痛,好多款嘢飲都好想試🤣是日寶箱(和牛肉眼)上菜嘅時候放咗喺寶盒入面,用咗乾冰營造效果,牛肉雪花紋路非常平均🥰店員幫我地燒埋同剪成細塊,牛肉油脂分布平均入口細膩冧滑花畑Box有唔同6種類既肉同埋蔬菜,份量都比較多,不過可以試晒店入面嘅招牌肉類👍🏻赤身壽司第一次食牛肉刺身,比較有嚼口🙈需要點牙力炙燒拌生牛肉輕輕燒過既生牛肉配上生雞蛋更加綿滑🤤極上厚切牛舌牛舌厚切得來又唔會太韌,調味好足,就咁燒已經好夠味仲有好多肉類都唔錯

是日寶箱(和牛肉眼)

花畑Box

赤身壽司
第一次食牛肉刺身,比較有嚼口🙈需要點牙力

炙燒拌生牛肉
輕輕燒過既生牛肉配上生雞蛋更加綿滑🤤

極上厚切牛舌
牛舌厚切得來又唔會太韌,調味好足,就咁燒已經好夠味

仲有好多肉類都唔錯
2022-07-22
2022-07-24 416 瀏覽
今日同個frd食豪少少揀咗日式燒肉放題Set C $598一位menu圖文並茂 仲有寫埋係邊個set 幾sweet依3份肉真係好吸引和牛肉眼一打開先係一啲呃like煙霧咁有心 都要打下卡嘅望住塊肉肉 真係忍唔到好耐🫣原本肉眼已經多油脂 仲要係和牛🥹再加有專人係面前燒聞住啲油香 咁睇住啲油脂爆出嚟最後送落自己個肚腩仔到🦦不得了極上花盛盒(和牛肋肉+和牛里脊肉+里脊肉+牛外横隔膜+豚肋肉+牛舌+蔬菜)使唔使擺得咁靚啊😂仲要有金箔點啜 夠晒浮誇舟盛(特選牛+豚+雞+海鮮+野菜)極上厚切牛舌Encore咗好多次 每人好似食咗10塊8塊厚切得嚟 肉質好鮮嫩又juicy而外面就燒到焦香 好好味薄切上等牛舌芯另一種風味無好厚嘅嗰種口感 但薄可以燒得再燶少少 更加脆口嗌份生菜包住食有菜解一解膩 可以食到更多肉海鮮:黑松露牛油帆立貝蒜蓉牛油海蝦幾款都好鮮 加埋牛油🧈燒完之後好香仲有牛肉刺身同壽司選擇小食:明太子薯仔沙律薯仔好淋 明太子好惹味泡菜甜甜哋辣辣哋 好味牛肉可樂餅吉列炸蠔牛肉好多款 而且都幾高質特別係牛舌 真係好回味🥺海鮮、小食、炸物 款式好多 質素拍得住唔少日本餐廳 絕對唔係平時放題質素飽到
今日同個frd食豪少少

最後送落自己個肚腩仔到🦦不得了

極上花盛盒
使唔使擺得咁靚啊😂仲要有金箔點啜 夠晒浮誇

舟盛
(特選牛+豚+雞+海鮮+野菜)

Encore咗好多次 每人好似食咗10塊8塊

• 明太子薯仔沙律
  • 和牛肉眼
1K
2022-07-23 108 瀏覽
提供多款和牛燒肉放題餐,限時2小時,一個價錢便可以品嚐到過百款燒肉,包括和牛、豚肉及雞肉,還有海鮮及小食等。裝潢走簡約路綫,空間寬敞,座位舒適,食得自在。自助區更供應多款飲品、沙律及甜品,選擇相當豐富,擺盤有心思且富有特色。Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合 ($598)是日寶箱每日由廚師精選新鮮切割的頂級牛肉,再以木箱盛載,底部放有乾冰,營造夢幻效果,打卡一流!舟・盛合包括特選牛、豚、鷄、海鮮 及野菜,份量十足,賣相吸睛!肉類包羅萬有,一次過食勻多個牛肉部位,牛魔王/燒肉控/食肉獸必可滿足,捧腹而回。和牛肉眼呈漂亮粉嫩的大理石油花,油光四射,肉質嫩滑,充滿滋味油香。牛肋肉帶有豐富的油脂,口感軟嫩,肉味香濃。豚肉帶點脂肪,爽脆香口。蝦已去取蝦腸及開邊,方便燒烤;肉質爽口彈牙。
裝潢走簡約路綫,空間寬敞,座位舒適,食得自在。
是日寶箱
舟・盛合
包括特選牛、豚、鷄、海鮮 及野菜,份量十足,賣相吸睛!
牛肋肉帶有豐富的油脂,口感軟嫩,肉味香濃。
豚肉帶點脂肪,爽脆香口。
蝦已去取蝦腸及開邊,方便燒烤;肉質爽口彈牙。
最近去佐呢間主打食🥩和牛燒肉嘅日式放題🥰 任食得嚟🤭價錢合理又高質,套餐價錢由$𝟐𝟗𝟖 🆙而我食緊嘅係 套餐 C (𝟏𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬)🥩日本產黑毛和牛餐當中包佐✨𝟏𝟏𝟎款食物 前菜/各款肉類/海鮮類/炸物/炒飯🤭仲有生牛肉刺身✨ 舟•盛合 用佐隻船嚟 盛載住 特選薄炙牛肋肉特選薄炙牛里脊肉 • 秘製味噌牛肋條 雞肉、豚肉、大蝦同元貝✨是日寶箱 帶有乾冰煙霧效果嘅 🥩和牛西冷扒,油花分布均勻😍呈現霜降花紋,入口充滿油脂香氣✨極上花盛合以日式便當盒裝上🍱一朵朵卷成玫瑰花形狀嘅 豚肉同牛肉🥰再以金箔點綴😍 非常精緻✨桶•盛合 入面有大判壽喜燒牛里脊肉•壺潰牛肋肉•豚肉•雞肉肉質鬆軟,唔會靭整體色澤光鮮,原味配搭少少海鹽已經一流🥰🍹自助飲品、沙律🥗同甜品吧區域都一應俱全,仲有多款健康水果茶同日本雪糕選擇🤭食完燒肉再食返杯甜品,真係超滿足丫🤭🤭

最近去佐呢間主打食🥩和牛燒肉嘅日式放題🥰
任食得嚟🤭價錢合理又高質,套餐價錢由$𝟐𝟗𝟖 🆙

而我食緊嘅係 套餐 C (𝟏𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬)

🥩日本產黑毛和牛餐
當中包佐
✨𝟏𝟏𝟎款食物
前菜/各款肉類/海鮮類/炸物/炒飯
🤭仲有生牛肉刺身

✨ 舟•盛合
用佐隻船嚟 盛載住 特選薄炙牛肋肉
特選薄炙牛里脊肉 • 秘製味噌牛肋條
雞肉、豚肉、大蝦同元貝

✨是日寶箱

帶有乾冰煙霧效果嘅
🥩和牛西冷扒,油花分布均勻😍
呈現霜降花紋,入口充滿油脂香氣

✨極上花盛合

以日式便當盒裝上🍱一朵朵卷成玫瑰花形狀嘅 豚肉同牛肉🥰
再以金箔點綴😍 非常精緻

✨桶•盛合

入面有大判壽喜燒牛里脊肉•
壺潰牛肋肉•豚肉•雞肉
肉質鬆軟,唔會靭
整體色澤光鮮,原味配搭少少海鹽
已經一流🥰

🍹自助飲品、沙律🥗同甜品吧區域都一應俱全,
仲有多款健康水果茶同日本雪糕選擇🤭
食完燒肉再食返杯甜品,真係超滿足丫🤭🤭
2022-07-20 264 瀏覽
睇評價個個好評,見到伶仃幾個差評諗住點衰都有個譜。但都係驚所以揀咗B。500人頭,無要求要超靚肉,但俾既肉真係擦膠咁樣,吞都吞唔到。本身都冇諗住影相但真係好過份,要警惕一下世人唔好再上當😂😂😂真係無一樣野食得落,不論牛,豬,雞都係好x鞋!諗住食海鮮,蝦梅得太過份,好似濕咗既紙巾!蠔係苦的罐裝嘢飲正常,但佢哋所謂嘅自製飲品試咗桃汁,好似一杯水溝咗一滴果汁落去咁淡,飲咗真係笑咗岀黎🤣跟住燒肉個夾鬼死咁硬,考我手指力。真係為咗令客人食少啲乜招都岀lol最後係沙律吧夾咗啲菜就收皮。120分鐘絕對足夠食因為完全冇嘢想食🤣🤣🫶🏻
嚴選牛
2022-07-20
  • 自助沙律菜lol
2022-07-20 169 瀏覽
❤️🧡❤️瘋狂燒肉肉🥩近排好似去到邊都聞到燒肉味,就連發夢都燒肉肉🤦🏻‍♀️燒肉真係令人無法抗拒,今次就去咗銅鑼灣和牛燒肉一郎燒肉肉🔥其實佢一共有4間分店,遍布港九新界😏荃灣廣場嗰間仲係新分店添😝咁去到邊都可以瘋狂食肉肉啦!❣️Course B❣️ $448今次揀咗Course B,有102款食品放題💕當中有25種特選牛牛🐮另外仲有自助吧㗎!😆🧡桶·盛合🧡嗌咗套餐後,店員隨即送上桶·盛合🪵入面有雞肉、豚肉、牛肋肉、牛里脊肉、野菜,雞肉嘅部份好嫩滑,肉肉都好新鮮😋💛舟·盛合💛一大艘船🤣未食已經大飽眼福!舟·盛合🚢份,有雞肉、豚肉、牛肋肉、牛肋條、牛里脊肉、野菜、海鮮😍最鍾意牛里脊肉,油花適中剛剛好😝另外帆立貝都好鮮嫩多汁,好味!❤️大判壽喜燒牛里脊肉❤️ 配雞蛋好欣賞佢哋嘅肉肉有得自選配雞蛋🥚牛肉配蛋蛋,雙倍滋味!依個牛里脊肉為薄切大大塊(用嚟當面膜敷都得😂,燒薄切嘅肉肉記住睇火呀!因為好快熟🔥🤍薄炙蔥花牛舌🤍 鹽味牛舌有厚有薄,兩款我都鍾意😛不過以賣相嚟講,薄切嘅大片又吸引😙肉肉爽嫩,肉味濃👅🤎牛肉可樂餅🤎咁多款炸物中,最推薦牛肉可樂餅😝外層金黃酥脆,內層餡料滿滿,口感豐富!💚特選拌生牛肉💚如果唔拒
❤️🧡❤️

🤍薄炙蔥花牛舌🤍 鹽味
薄炙蔥花牛舌

🤎牛肉可樂餅🤎

💚特選拌生牛肉💚
如果唔拒抗生牛肉,必食依個🤤生牛肉切成條狀,將蛋黃撈埋一齊食就好似沾咗蛋黃液嘅麵條咁!肉質鮮嫩滑溜 好易入口🥩
特選拌生牛肉

💙甜品💙
甜品吧有杯裝小蛋糕、慕絲、軟雪糕同埋多款日式雪條,當日有8款口味!幫大家試晒㗎喇😝推薦款式就係我手上揸住嗰啲,因為係第♾️次encore㗎啦!
如果真係要揀,最鍾意就係煉乳芒果雪條,流心嘅效果有驚喜🥭另外紅豆夾心鯛魚燒,甜度適中 粒粒紅豆口感豐富🫘
雪糕

🖤自助吧🖤
除咗甜品,飲品同埋沙律都可以喺自助吧搵到!如果諗唔到有咩嘅一定要試吓佢哋嘅自家製飲品🍹全部配搭都好新穎,味道清新解膩!

餐廳有日本直送多款優質和牛,而家仲有全新推出嘅午市套餐㗎!想快啲有得食?餐廳仲有埋全港首創「燒肉新幹線」智能化送餐模式,真係唔錯㗎!

📍和牛燒肉一郎
📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓

Course B
大判壽喜燒牛里脊肉
薄炙蔥花牛舌
特選拌生牛肉
雪糕
2022-07-18 93 瀏覽
而家又興返燒肉所以銅鑼灣都不乏燒肉店嘅選擇和牛燒肉一郎有多個套餐選擇$298嘅A餐(星期五六日、公眾假期:$348)包括定量嘅舟.盛合同埋多款冷熱食物飲品方面種類亦都非常特別同埋多小舟盛合賣相精美應有盡有分別有牛肉雞肉豬肉海鮮蔬菜等等另外仲有一個牛脂肪俾你用嚟燒肉肉嘅顏色鮮艷奪目 非常新鮮而且油花都幾平均薄炙牛里脊肉非常美味 雞肉方面有鹽燒,醬油同埋香草口味另外亦推薦厚切牛舌口感飽滿之餘肉質亦都好爽滑肉味好香濃特選牛肋肉太好味所以都要encore炸物方面有薯餅天婦羅蝦同炸蠔即點即做非常新鮮熱辣咁豐富嘅牛肉盛宴當然要配搭溫泉蛋飯同埋海帶湯☺️☺️

而家又興返燒肉所以銅鑼灣都不乏燒肉店嘅選擇
和牛燒肉一郎有多個套餐選擇
$298嘅A餐(星期五六日、公眾假期:$348)
包括定量嘅舟.盛合同埋多款冷熱食物

飲品方面種類亦都非常特別同埋多

小舟盛合賣相精美應有盡有
分別有牛肉雞肉豬肉海鮮蔬菜等等
另外仲有一個牛脂肪俾你用嚟燒肉

肉嘅顏色鮮艷奪目 非常新鮮
而且油花都幾平均
薄炙牛里脊肉非常美味

雞肉方面有鹽燒,醬油同埋香草口味

另外亦推薦厚切牛舌
口感飽滿之餘肉質亦都好爽滑
肉味好香濃

特選牛肋肉太好味所以都要encore

炸物方面有薯餅天婦羅蝦同炸蠔
即點即做非常新鮮熱辣

咁豐富嘅牛肉盛宴當然要配搭溫泉蛋飯同埋海帶湯☺️☺️
2022-07-18 85 瀏覽
荃灣日式和牛燒肉放題天花板 呢間最近喺荃灣開咗新分店 係我心目中全方位都好高質 因為新開 環境好新淨 中間有一條燒肉新幹線 電話落單後 店中間有路軌自動送餐 最平$198起 如果想食好啲 最特別係佢哋有多款和牛放題餐選擇 (餐牌有咩食可以睇圖先).主要講講今日重點今日直接試咗最高級⭐️日本產黑毛和牛放題$888/位呢個餐 可以任食118款食物重點係有日本黑毛和牛9款(和牛肋肉・和牛肋條,和牛西冷・和牛肉眼・和牛薄炙牛肋肉·和牛里脊肉,和牛薄炙里脊肉·和牛薄炙壽喜燒里脊肉。和牛牛肉角切(一口牛))嚟到呢間 佢哋會先上咗幾個頭盤當中賣相好浮誇 適合呃like (睇圖啦)例如和牛寶箱 入邊會有是日即切精選和牛除此之外仲有 和牛夏多布里昂部位👍🏻平時食和牛都係薄切 呢塊超級厚切👍🏻店員主動詢問使唔使幫我哋燒埋 服務好好😋燒出嚟肉汁好juicy軟霖 而且都有和牛嘅油脂香.小食 熱食 壽司叫咗幾款 質素都唔錯例如和牛壽司 口感味道似食緊大拖羅咁👍🏻芝士和牛卷 👍🏻明太子卷 👍🏻溫泉蛋👍🏻冷麵爽彈等陣麻油香 👍🏻蛋花湯 同樣蛋滑重麻油香但上面兩款如果你食和牛餐 唔建議你點咁多 好好食 但唔抵食👎🏻吉列
主要講講今日重點
今日直接試咗最高級⭐️日本產黑毛和牛放題$888/位
呢個餐 可以任食118款食物
嚟到呢間 佢哋會先上咗幾個頭盤
當中賣相好浮誇 適合呃like (睇圖啦)
例如和牛寶箱 入邊會有是日即切精選和牛
今日唔多人 店員好似npc
一有空碟 店員即刻拎走 好快速服務唔錯
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_荃灣
#和牛燒肉一郎 (荃灣廣場) (荃灣)
地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621至630A號舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:5/5
服務:3.5/5(某店員好專業 但同樣好多新店員)
抵食:3.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #荃灣美食 #任飲任食 #放題 #燒肉 #和牛
1925 瀏覽
這家餐廳的地理位置十分方便,座位寬敞,地方既乾淨舒適又沒有油煙味。食小鬼點了D course 日本產黑毛和牛120分鐘仼食 平日$888 假日$938D餐包括黑毛和牛8款,精選牛肉25款,牛肉刺身5款,生牛肉壽司4款,日本豚肉6款,豚肉8款,雞肉4款,海鮮9款,野菜10款和其他38款,種類非常多。食物以QR code方式自助下單。除了仼點的肉類外,還有自助沙律吧,不同的特調飲品,汽水,花茶,甜品,雪條雪糕和爆谷機等應有盡有,120分鐘的確會不夠吃。食小鬼點了以下食品,每樣都很惹味,肉類也十分高質。在香港真正吃一塊日本黑毛和牛也要花上好幾百蚊,而這裏可以仼食,而且賣相一流,打卡able!還有職員會幫忙燒,服務一流。舟盛合(牛,豚,雞,海鮮和野菜)桶盛(牛肋肉,牛里脊肉,豚肉和雞)極上花盛盛合(和牛牛肋肉,牛里脊肉,里脊肉,牛外橫隔膜,豚肋肉和牛舌,蔬菜)是日寶箱(當日新鮮即切)4天梯(和牛4種)黑毛和牛極上和牛多布里昂部位涼拌小食盛合BBQ風味豚里脊肉特上牛舌棒極上厚切牛舌魷魚廣島蠔肉蒜蓉牛油海蝦明太子薯仔沙律宮崎南蠻炸雞卷黑松露牛油帆立貝福岡明太子卷當中最推薦的牛肉絕對是極上和牛多布里

舟盛合(牛,豚,雞,海鮮和野菜)
桶盛(牛肋肉,牛里脊肉,豚肉和雞)
是日寶箱(當日新鮮即切)
4天梯(和牛4種)黑毛和牛
明太子薯仔沙律
宮崎南蠻炸雞
黑松露牛油帆立貝
福岡明太子卷

當中最推薦的牛肉絕對是極上和牛多布里昂部位和是日寶箱。是日寶箱賣相真的十分高尚,寶箱打開還有煙霧效果,旁邊更配有蒜蓉牛油汁。另外,和牛更有金泊作點綴。牛的油脂豐富,牛味濃郁,牛舌肉質爽彈,牛里脊肉和牛肋肉油脂亦十足,肉質軟腍。五花腩亦十分甘香。

海鮮方面,廣島蠔多汁,黑松露牛油帆立貝有著淡淡的黑松露味。

飯卷亦是十分創新而且做得不俗,宮崎南蠻炸雞卷飯卷不會太鬆散,炸雞夾在飯團肉還可保持鬆脆,福岡明太子卷明太子份量足,帶點辣味。

甜品亦有驚喜,雪條種類較罕有,海鹽荔枝雪條,煉乳芒果雪條,宇治抹茶雪條等中間為軟心,十分特別。

飲品亦是比較有心思,自家製果茶,不會太甜而且十分清新。晚上八時半後更有啤酒放題

總括而然,這燒肉仼食既豪華又高質,值得推薦。
2022-07-14
$976.8 (晚餐)
  • 宮崎南蠻炸雞卷
  • 是日寶箱
  • 極上和牛多布里昂部位
  • 極上花盛盛合
  • 4天梯
  • 薄炙牛肋肉
2022-07-15 121 瀏覽
好唔愉快嘅經歷,嬲到相都淨係影咗一張就算,野食唔好食都唔想再多講,我地4個人叫左B餐,姐係$448加一,諗住叫貴少少,多啲野食既種類揀,但最後好多野sold out,上菜速度亦都係慢到唔合理,落左單超過10分鐘都冇野食到,亦都經常出現漏單情況,最後同左個職員追下啲野食,同埋同佢講,我哋比呢個價錢,但係食物種類竟然得咁少可以點解決,佢係表示唔好意思既,話今日樓面同埋廚房都得好少人,廚房得三個人,所以唔係幾做得切,但如果一開始係咁嘅話,一係佢就唔好開咁多張枱做咁多枱客,唔係淨係我哋一台投訴,聽到附近兩三台都會搵另一間燒肉放題黎比較,個個都表示好唔滿意,最奇怪嘅係竟然可以冷盤都售罄,例如係韓式泡菜,但冷麵上面又有泡菜,咁點解淨係叫泡菜又會冇晒呢!?😀😀好彩佢雪條種類算多,否則的話,呢間真係可以比負分
2022-07-14
2022-07-10 93 瀏覽
今次又再一次嚟到呢一間日式燒肉專門店-和牛燒肉一郎 。之前食過佐敦同將軍澳嘅分店,每次食都好有驚喜,而且呢間嘅食物質素好高質,好食嘅嘢當然要返轉頭😎。黎到呢一間銅鑼灣分店,位置極之方便,就喺地鐵站隔離,而且餐廳內空間感十足,好寬躺👍🏻。。呢度有四款套餐可以叫,今次選擇左set B。呢個套餐包含102款肉類可以無限任叫,另外仲有兩款精選提供,分別係舟·盛合同桶·盛合。。呢兩款舟·盛合同桶·盛合,除咗肉類嘅質素更加高之外,賣相亦都好吸引,真係睇得又食得。而且牛肉非常之好食,我特別鍾意佢嘅呢隻肉同埋牛舌,無論口感同定係味道都一流。。雖然呢度叫做主打牛肉,不過其實除咗牛肉之外,豚肉同雞肉都好出色,另外仲有海鮮都好好味,一個價錢食到咁多款唔同嘅食物而且質素仲咁高,性價比真係好高。

2022-07-07
2022-07-08 86 瀏覽
話說今日係openrice book 左呢間燒肉,廳面光猛感覺坐得好舒服Common Area 都好寬敞方便我地攞沙律、野飲同冰凍甜點今日係週五夜晚,menu 有4 個set 選擇(A,B ,C 同D set)。 每set 都會有一個頭盤既生肉比我地每樣特色野食都試小小我地一台四人就簡左B set ,4 百幾蚊加一,d 肉食落好好味,同埋野食選擇都好多燒肉頭盤我覺得每樣野食都唔錯,感覺都好新鮮我地最主要之後都係叫翻唔同既牛肉。順帶一提,我覺得呢度d 蛋花湯同埋紫菜湯都好香好好味(如果你喜歡麻油的味道的話)。 呢度好多冰凍甜點簡,好多meiji 雪條可以俾大家簡,我就簡左條波子汽水味雪條黎完結今次呢餐如果你想找一間坐得舒服又光猛,廳面無油油膩膩感覺既燒肉店,我覺得呢間係一間唔錯既選擇,不過價錢黎講比起坊間其他放題係會高小小 。但係以性價比黎講我覺得係值得呢個價錢既

燒肉頭盤

我覺得每樣野食都唔錯,感覺都好新鮮
我地最主要之後都係叫翻唔同既牛肉。

• 大判壽喜燒牛里脊肉
  • 薄炙牛肋肉
2022-07-05 99 瀏覽
餐廳設計簡單,但坐得好舒適👍🏽一入門口就有甜品🍮飲品🥤沙律吧🥗依啲野食都需要自取😃.餐廳一共有四個餐,今次挑選左B餐☺️C餐同D餐所有既牛屬於和牛🐮.舟·盛合船只會黎一次😆入面其實有齊晒豬,牛🐮會有牛肋肉,牛肋條,牛里脊肉,五花腩🐷,雞肉,扇貝等等,覺得好食可以再叫😇依間餐廳細心既位係會比舊肥膏,用黎起爐.桶•盛合其實同舟差唔多,肉類都係果幾款☺️五花腩肥瘦適中👍🏽煎完出嚟好香口.🍣 壽司所有壽司都叫左黎食,好足料.牛舌棒呢度好多牛舌👅可以簡👍🏽有厚切,牛舌芯等等,燒完出嚟入口彈呀,黎到一定要叫😽.🍮 甜品有驚喜☺️估唔到雪條都可以做到流心效果

桶•盛合
🍣 壽司
所有壽司都叫左黎食,好足料
牛舌棒
🍮 甜品
有驚喜☺️估唔到雪條都可以做到流心效果
2022-07-04 2176 瀏覽
又食燒肉喇,今次揀咗銅鑼灣嘅和牛燒肉一郎,朋友食過推介非常唔錯,銅鑼灣分店位置好方便,地鐵站一出1分鐘就到,喜歡這裏的環境,座位非常寬躺,最重要嘅係完全冇燒肉油煙味,地方乾乾淨淨,食得舒服👍🏻👍🏻睇睇餐牌有四個套餐可以選擇,有兩個比較高級嘅黑毛和牛套餐,我哋今次兩個女仔試下中價位嘅特選牛套餐,已經覺得非常高質,食物選擇超級多😋😋▪️特選牛套餐 Set B (120 mins ) $ 448 包括120 款食物任點任食🥗自助沙律吧🍹特調飲品吧 / 不同汽水飲品/花茶,如果鍾意飲酒嘅朋友仲可以加$88(清酒/啤酒)任飲🍨甜品吧有不同嘅雪條,雪糕🎉仲有一個好驚喜嘅爆谷機▪️120款食物包括😋😋🥩精選牛肉25款(特選牛肋肉,特選牛肋條,特選薄炙牛肉,特選牛里脊肉,特選薄炙牛里脊肉,牛肋肉,牛肋條,秘製味噌牛肋條,BBQ風味牛肋條,薄炙牛肋肉,牛里脊肉,牛外橫膈膜,牛肉角切一口牛,兩色蔥花牛舌,上等牛舌心,極上厚切牛舌,牛肉刺身……..選擇多餘天上繁星,而且牛肉質素好高,喜歡食牛嘅朋友就啱晒,一定會非常驚喜👍🏻👍🏻🐷日本豚肉6款 / 豚肉8款🐔雞肉4 款 🦐海鮮8款 🥗野菜10款🍱另外其他種

包括120 款食物任點任食
🥗自助沙律吧
🍨甜品吧有不同嘅雪條,雪糕
🎉仲有一個好驚喜嘅爆谷機

▪️120款食物包括😋😋

🐷日本豚肉6款 / 豚肉8款
🐔雞肉4 款 🦐海鮮8款 🥗野菜10款
🍱另外其他種類38款 (壽司,一品料理,炸物,湯品,小食………….

🔥除咗牛肉之外,豚肉和雞肉都好好食,另外海鮮非常推薦香草牛油蝦,牛油帆立貝,炸物一定要食炸蠔,即叫即炸,非常飽滿,今次都係食唔晒所有嘢,但整體覺得非常高質,呢個價錢食到咁多嘢,真係性價比超高,下次有機會會再試吓質素更高嘅黑毛和牛套餐👍🏻

• 兩色蔥花牛舌
  • 特選牛里脊肉