2023-03-10 59 瀏覽
寶琳一帶的商場近年新開了很多不同種類的餐廳,連這家日式和牛燒肉連鎖店也在這邊插旗,開了分店。餐廳抽風系統蠻好,燒烤及油煙味不強。外面有自助吧,供客人隨意挑選沙律、飲品及甜品。下單方面,手機上點就行,款式種類按套餐選擇來定,基本至豪華套餐都有很多款,肉類、壽司、 刺身、海鮮、熟食也有。送餐方式很創新,不是經侍應人手由廚房拿出來,而是由座位旁邊的新幹線運輸帶送遞到各枱,食物到達時會有音樂提示,打開透明膠板門直接拿食物出來就行了,既快捷又衞生。侍應服務態度有禮、殷勤,一開始幫助客人處理薄片和牛西冷,之後就指導客人各款食材燒烤技巧、時間,又會定時過來收拾盤子。和牛西冷一大塊,呈大理石油花紋,油脂豐腴,上面還灑上了金箔。牛肉薄片,放上燒烤爐上幾秒已開始變棕色。牛肉味濃郁,肉質柔軟。和牛滿滿的油脂,入口即化。其他牛部分還有牛里脊、牛肋肉、牛肋條、一口牛等等。韓式前菜醃物,如豆芽、泡菜、菠菜等,開胃小菜。海鮮有9款,如多春魚、廣島蠔、日本帆立貝、魷魚。除了外面可以拿凍的甜品外,還有爆谷及棉花糖。
下單方面,手機上點就行,款式種類按套餐選擇來定,
基本至豪華套餐都有很多款,
肉類、壽司刺身、海鮮、熟食也有。
其他牛部分還有牛里脊、牛肋肉、牛肋條、一口牛等等。
韓式前菜醃物,如豆芽、泡菜、菠菜等,開胃小菜。
海鮮有9款,如多春魚、廣島蠔、日本帆立貝、魷魚。
除了外面可以拿凍的甜品外,還有爆谷及棉花糖。
2023-03-10 66 瀏覽
上個月去完日本, 返到嚟香港一直都想食返日式燒肉, 早幾日經過新都城, 見到呢間燒肉店就即刻同朋友入去試下。⭐特色: 一坐低就見到自動送餐嘅運輸帶,原來自己用QR code 落單,order 就會自動送過嚟,好方便。仲有爆谷同棉花糖可以食,幾得意。🤪📍環境: 大部分都係卡位形式,空間感十足,唔會太逼,而且感覺十分乾淨,油煙又唔會好大,食完唔會成身都係油煙味。🤩♥️服務: 上頭盤嘅時候,店員不但介紹了各樣肉類,教咗我地點樣燒先最好食,仲幫我地燒埋,服務態度非常好。👍🏻🤤食物:我地叫既係C餐,超多款食物可以俾我地揀,睇見都已經好開心!而且每一款都好好食!我超鍾意佢個頭盤,尤其係是日寶箱,又岩打卡又好食。佢今日係做西冷牛,重重既牛味,口感又爽,簡直係大滿足!😋自助區就有沙律,甜品,飲品,雪條。不過食佢既牛都已經超滿足!😂

2023-03-10 66 瀏覽
呢間有幾間分店的。男朋友話想食燒肉,叫我我揀一間,我就揀左呢間,因為咁岩見到有人推介😂我地就揀左最近我地收工既新都城分店😁環境都好大,平日黎唔算好多人,所以唔會覺得嘈,坐得幾舒服。食物款式多又好味!🤤但我反而最欣賞係店員既5星級服務!🤩超詳盡講解食物,仲會好細心咁教你點燒,燒唔掂佢都會過黎幫手燒!🤪我地條魷魚就係靠個店員幫手燒,超好😍Course C 日本産黑毛和牛 ($598/位)✅舟•盛合有雞,蝦,魷魚同帶子。海蝦超好食,超新鮮,魷魚好夠味,又爽口彈牙。正呀🤤✅極上花盛合有超高質既豚肉同牛肉,個口感正到爆,係超重牛味同豬味,一燒就爆曬果陣香味出黎心,無得頂!🤤✅是日寶箱係超靚又大塊既西冷牛!食呢塊都已經值左1/4既票價😂紋好靚,厚度岩岩,令入口感覺好掂,牛味重爆!✅其他放題有超多選擇,牛豬雞壽司,有得叫飯同麵,仲有小食。太多野就試唔曬😂但試左都唔錯,一定無頭盤咁正架啦,但放題質素黎講已經好唔錯!🤪✅甜品甜品都幾好食!有自家製既,亦有雪條,好豐富😁

Course C 日本産黑毛和牛 ($598/位)
✅舟•盛合

✅極上花盛合

✅是日寶箱

✅其他放題

甜品
甜品都幾好食!有自家製既,亦有雪條,好豐富😁

————————————————————————和牛燒肉一郎 地址:將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1040-41號舖(銅鑼灣佐敦荃灣都有分店~)任食和牛證書和牛x燒肉新幹線智能化送餐盡享超正和牛特選牛肉!新都城這家門口超級大一隻牛🐮迎接,門口有棉花糖機超級開心🥳肉之日(每個月最後一個星期日e.g. 3.26!)$498就有setC,6款和牛+110款美食吃到飽(原價$998/位)😋😋,絕對物超所值🟠推薦食物 Recommended 🔹Set B($498/位): 包括一個舟盛合&桶盛合+102款美食+自助區多款沙律飲品甜品雪條🍧🔸特選薄炙牛里脊肉配雞蛋🥩🥚:口感鮮美,肉質嫩滑,搭配雞蛋更加豐富,值得一試!而且上碟已經很精緻,有個🐣鳥巢裝著雞蛋,牛肉塊狀大小均勻,油花分布均勻,燒烤完畢後記得連同蛋汁一起食用,口感滑嫩,讓人🤤垂涎三尺!此菜採用日本雞蛋,蛋香四溢,非常美味👌🔹熟成壺漬牛外橫隔膜🥩:份量足,使用熟成技術讓肉質更加鮮嫩,口感更加豐富,壺漬的調味料包括醬油、米酒、糖、薑等,讓肉質更加入味,色香味俱全,肉質鮮嫩多汁🔸特選牛肋條🥩:肉質鮮嫩多汁,不同味道選擇口感豐富🔹極上厚切牛舌
————————————————————————
和牛燒肉一郎
地址:將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1040-41號舖
(銅鑼灣佐敦荃灣都有分店~)

🟠推薦食物 Recommended
舟盛合

特選薄炙牛里脊肉配雞蛋

特選牛肋條

🔸特選牛肋條🥩:肉質鮮嫩多汁,不同味道選擇口感豐富
🔹極上厚切牛舌👅:口感柔軟,肉質Q彈,含有豐富的膠原蛋白和風味,搭配不同的醬料,味道更豐富🍴
🔸炸天婦羅🍤:口感外酥內嫩,蝦肉很厚實,炸天婦羅的麵衣薄脆,配上醬料,味道更加豐富
雞骨腸

🔹雞骨腸🍗:口感鮮美,肉質鮮嫩,啖啖肉大滿足,有encore👍
🔸玉桂青蘋果芝士餅🍎🧀:甜品區最佳,香氣撲鼻,口感豐富,外皮脆嫩,內餡芝士濃郁,與青蘋果的清新口感搭配得恰到好處
🔹 白桃烏龍雪糕🍑🍦:口感滑順,香味撲鼻,烏龍茶和白桃的味道完美融合,加上雪糕上的奶蓋更加濃郁,超級正呀😍

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
配合新幹線智能化送餐超快,員工nice且收碗碟速度快

🟡環境 Environment
餐廳環境融合了現代科技元素,空間感十足

🟠總評分Overall (9/10)

💰$500/person
  • 沙律吧
  • 玉桂青蘋果芝士餅
  • 白桃烏龍雪糕
2023-03-07 101 瀏覽
Was treating a friend and chose the all you can eat combo (600 per head). The beef quality was average and the ayce menu selections were underwhelming. Couldn't really point out the issue but the meat is just lacking taste and texture you expected for mid - upper range price. The location was convenient and the staff were friendly and helpful.

2023-02-11
2023-03-06 51 瀏覽
位於寶琳的日式燒肉餐廳,門口位置就見到一頭黑牛,進去後就見到大雪櫃,入面展示日本鹿兒島縣產的和牛西冷及肉眼。餐牌一共有4個套餐選擇,每款套餐包括一客指定盛合。進入餐廳,經過自助區,就是座位。座位及枱位置寬敞,可以擺放很多食物。沙律區:新鮮的蔬菜、車厘茄、粟米等,乾淨企理,全部均有蓋蓋著,確保衛生。飲品區:各款果汁、花果汁、汽水機、咖啡機、熱茶都是任飲的。甜品區:各款蛋糕、奶凍、布丁,全部一口的小杯份量。雪條區:日本品牌的雪條,5種款式,口味都很新穎。C餐:日本產黑毛和牛、110款食物、舟盛合、桶盛合、極上花盛合、是日寶盒。幾款盛合只供應一回合,每款的擺盤相當精緻,食材豐富,各有特色。其他和牛肉類及食物則是任點任食的,經輸送帶送到客人座位。是日寶盒:和牛西冷舟盛合:特選各部位的牛、雞肉、豚肉、野菜、海蝦、帆立貝。極上花盛合:分別有和牛肋肉、和牛里脊、美國牛里脊、牛橫膈膜、牛舌及豚肋肉。整體放題質素高,價位雖然跟自助餐差不多,地方乾淨企理,採用新鮮的食材、真正的日本和牛,選擇繁多。
餐牌一共有4個套餐選擇,每款套餐包括一客指定盛合。
飲品區:各款果汁、花果汁、汽水機、咖啡機、熱茶都是任飲的。
甜品區:各款蛋糕、奶凍、布丁,全部一口的小杯份量。
雪條區:日本品牌的雪條,5種款式,口味都很新穎。
是日寶盒:和牛西冷
舟盛合:特選各部位的牛、雞肉、豚肉、野菜、海蝦、帆立貝。
新幹線無人送餐,喺迴轉壽司就見得多,係燒肉店來到第一次,餐廳衛生係非常重要,而且店內裝修簡潔明亮,座位寬敞舒適,令人感到非常舒適。.身為肉肉愛好者一定唔可以錯過呢間和牛燒肉一郎,分別有A-D種餐選擇,每個都有好多唔同肉,包括牛肉、豚肉、雞肉、海鮮更多.B餐-$498有特選牛肉(25款)任食,及額外102款其他㫺食物,包括豚肉、雞肉、海鮮、及日式小吃 / 炸物等,.特選薄炙牛里脊肉配壽喜燒汁簡直係今晚嘅靈魂,肉身油花均勻,另外壽喜燒汁再配上一隻半生熟雞蛋拌勻,牛肉輕輕燒一下,點上壽喜燒汁,入口簡直係完美😻😻.拌生牛肉他他燒肉店食可生牛肉刺身都絕少見,份量少少作為前菜剛剛好,拌勻上面的旦黃入口滑滑軟軟😍😍.厚燒牛舌厚切牛舌一向是燒內中的靈魂,燒完加上丁點檸檬汁及點上燒肉,入口彈牙,味道齒夾留香。😍😍.基本上所有牛肉燒素都好上盛,而其他小小多款小食、涼拌小食、肉壽司、卷物、炸物等等。款式太多要大胃王先可以一次過試哂所有嘢🤣.總的來說,這家店的食物質量非常高,菜品種類也十分豐富,服務態度也很好。如果你想要品嘗美味的燒肉,這家店絕對是一個不錯的選擇。
食物,包括豚肉、雞肉、海鮮、及日式小吃 / 炸物等,

特選薄炙牛里脊肉配壽喜燒汁

拌生牛肉他他

厚燒牛舌

門日放左好大食牛牛非常得“牛牛兄,不過今次你啲兄弟真係唔好意思了😬”原來餐廳標榜日本進口整頭和牛,提供優質🐮肉眼、🐮牛柳、🐮西冷、🐮牛舌及更什至一些少稀有既位置提供。唔講唔知原來進口一頭和牛🐮是都會有牠的出生證明,而餐廳更標明「和牛識別番號」,絕無花假,顧客可到以番號翻查🐮和牛真偽及出生地、性別、品種至飼養牧場等等。蒲入門口放了兩個大雪櫃入面放兩件高質牛🐮,店員介紹是鹿兒島及熊本縣的🐮和牛西冷及肉眼。可見餐廳對肉的質素非常講究。燒肉放題分別有四個級數,由A-D級,今次選了B級,會有 25款嚴選牛選擇外任,還有豚肉、雞肉、海鮮、野菜及小吃、炸物及主食等共100多款。每款套餐又會奉上指定燒肉拼盤,拼盤,包括大蝦、扇貝等海鮮及其他嚴選牛及其精選豬及雞肉配搭,包括牛🐮肋肉、🐮牛肋條、🐮牛里脊、🐮牛里脊、豚肋肉、雞肉,藉此一讚的是豚肋肉相當有驚喜, 切得夠薄,燒得焦香內口夠香夠野味,配上紫菜飯絕對是一流。其後可以追加額外既食物,都值得推介,🐮火炙牛肉他他,伴上旦黃,輕輕搞拌,入口軟棉棉,加上面層輕輕火炙,比起普通的牛肉他他增添了一份香味另外,香䓤🐮牛舌是大大偏薄切的那一種,包白蔥給一丁點的檸檬汁

另外,香䓤🐮牛舌是大大偏薄切的那一種,包白蔥給一丁點的檸檬汁一齊吃,成個組合都充斥味蕾,比一般的🐮燒牛舌味道複雜得多。

總括而言,無論食物、衛生及服務質素等都相當高,個人回頭率都一定會,都各位🐮牛魔王都可以去試下。
燒肉講左咁耐都未去試,老婆好想食,所以收工就去試下,見到種類都有好多!今次點既係Course C,未去到最高級,但見到種類都好多Course C包含舟.盛合,桶.盛合,是日寶箱,極上花盛盒,110款食品⚪️舟.盛合特選牛.豚.雞.海鮮.菜⚪️桶.盛合牛肋肉.牛里脊肉.豚肉.雞⚪️是日寶箱當日新鮮即切和牛⚪️極上花盛盒和牛肋肉.和牛里脊肉.里脊肉.牛外橫隔膜.豚肋肉.牛舌.菜除左以上哩4項食品店員會係我地座低後送一份上黎,其餘食品都係APP點,會係旁邊既列車送上黎,出面仲有飲品,沙律區,甜品區,爆谷機,自動棉花糖機(每一可整一次)黎到哩度主力食牛,都試左好多款式,個人最中意係和牛肋肉.里脊肉,肉眼,我中意牛味好重油脂多少少既牛,日本和牛先做到,唔同部位既牛口感軟硬程度都唔同,但都係好軟滑入口即溶,點埋枱上既牛汁已經好好食,而加埋蛋食既薄灸壽喜燒里脊肉感覺又唔同,因為薄切基本上10秒就食得加埋蛋仲滑而且多左蛋香好食!食到飽試埋個甜品,牛奶布丁好清好濃奶香,加埋個牛奶雪條好完美,最後仲同老婆出去整左1支綿花糖,幾特別影相打卡都幾令!我地食得好開心好滿足,下次要同屋企人再黎,高質和牛放題唔係度度有!
燒肉講左咁耐都未去試,老婆好想食,
所以收工就去試下,見到種類都有好多!

今次點既係Course C,未去到最高級,
但見到種類都好多

⚪️舟.盛合
特選牛.豚.雞.海鮮.菜
⚪️桶.盛合
牛肋肉.牛里脊肉.豚肉.雞
⚪️是日寶箱
當日新鮮即切和牛
⚪️極上花盛盒
和牛肋肉.和牛里脊肉.里脊肉.牛外橫隔膜.
豚肋肉.牛舌.菜

除左以上哩4項食品店員會係我地座低後
送一份上黎,其餘食品都係APP點,
會係旁邊既列車送上黎,

出面仲有飲品,沙律區,甜品區,爆谷機,
自動棉花糖機(每一可整一次)
黎到哩度主力食牛,都試左好多款式,
個人最中意係和牛肋肉.里脊肉,肉眼,
我中意牛味好重油脂多少少既牛,日本和牛先做到,
唔同部位既牛口感軟硬程度都唔同,
但都係好軟滑入口即溶,
點埋枱上既牛汁已經好好食,
而加埋蛋食既薄灸壽喜燒里脊肉感覺又唔同,
因為薄切基本上10秒就食得加埋蛋仲滑而且多左蛋香好食!
食到飽試埋個甜品,牛奶布丁好清好濃奶香,
加埋個牛奶雪條好完美,
最後仲同老婆出去整左1支綿花糖,
幾特別影相打卡都幾令!
我地食得好開心好滿足,下次要同屋企人再黎,
高質和牛放題唔係度度有!
想食令既燒肉好耐啦,一直都好想試下哩間放題,見最近胃口好返好多.可以食返多少少野,即刻同老公BOOK位收工去食!!食物方面:⚪️我地點左Course C 平日$598 +10%服務費有超過110款食物,應有盡有(Course C,D另外會有一個是日寶箱,係即日新鮮切既和牛,賣相一流)入座後店員就放左一隻船,一個木桶,一個極上花盛盒,同埋一個寶盒上黎.而入面包括有特選牛.豚.雞.海鮮.菜.唔同部分既牛見到枱上咁多野食,所以開頭我都只係點左幾樣最想食既野先,和牛里脊肉,薄灸牛肋肉,厚切牛舌,同埋少少前菜當中我最中意既就係寶盒,係有店員幫我地燒,油脂分佈好令,做到入口即溶,牛味好重好好食,而厚切牛舌都好好食,好爽口彈牙,相比薄切口感好好多,和牛里脊肉,和牛肋肉都好食,肉質都好嫩,而炸咖哩薯餅熱辣辣仲外脆內嫩,明太子薯仔沙律都好食😋食完肉類出左去自助食埋個甜品,牛奶布丁,石板街同埋雪條好正一人仲可以出去自助機整一次棉花糖!整體方面:餐廳好大好舒服,而卡位右邊仲有自動送餐,出面仲有沙律吧,飲品,甜品自助,今次食哩個Course C已經好夠,好多野食,而一入去仲見到有個牌列左今日食既和牛NO同產地2
想食令既燒肉好耐啦,一直都好想試下哩間放題,
見最近胃口好返好多.可以食返多少少野,
即刻同老公BOOK位收工去食!!

食物方面:
⚪️我地點左Course C 平日$598 +10%服務費
有超過110款食物,應有盡有
(Course C,D另外會有一個是日寶箱,
係即日新鮮切既和牛,賣相一流)

入座後店員就放左一隻船,一個木桶,
一個極上花盛盒,同埋一個寶盒上黎.

而入面包括有特選牛.豚.雞.海鮮.菜.唔同部分既牛
見到枱上咁多野食,所以開頭我都只係點左幾樣
最想食既野先,和牛里脊肉,薄灸牛肋肉,厚切牛舌,
同埋少少前菜

當中我最中意既就係寶盒,係有店員幫我地燒,
油脂分佈好令,做到入口即溶,牛味好重好好食,

而厚切牛舌都好好食,好爽口彈牙,
相比薄切口感好好多,
和牛里脊肉,和牛肋肉都好食,肉質都好嫩,
而炸咖哩薯餅熱辣辣仲外脆內嫩,
明太子薯仔沙律都好食😋
食完肉類出左去自助食埋個甜品,
牛奶布丁,石板街同埋雪條好正
一人仲可以出去自助機整一次棉花糖!

整體方面:
餐廳好大好舒服,而卡位右邊仲有自動送餐,
出面仲有沙律吧,飲品,甜品自助,
今次食哩個Course C已經好夠,好多野食,
而一入去仲見到有個牌列左今日食既和牛NO同產地
2個鐘夠哂食到好飽好滿意,下次都一定要再黎食!
2023-02-27 40 瀏覽
前日同男友去左食日式燒肉放題🥩餐廳主打日本直送和牛,仲有智能化既「燒肉新幹線」送餐模式🚅,只需用QR code 落單,食物就會自己送黎,而且仲有音樂提示,撳開玻璃門就拎到食物,方便又衛生😙🥩Course B 嚴選牛肉放題及盛合 餐廳有4個價位既放題套餐,我地揀咗B餐嚴選牛肉放題及盛合,B set有精選牛肉25款、牛肉刺身、日本豚肉、雞肉、仲有海鮮等102款食物,可以食足兩個鐘 🫠呢個set有一個舟 •盛合,係一隻好壯觀既船,入面有牛肋肉、牛里脊肉、扇貝、蝦、雞肉、豚肉等等,好豐富😆另外仲有多款和牛同海鮮可供選擇,最推介和牛薄炙壽喜燒里脊肉,超大塊🤩就需輕輕一炙就食得,再配埋蛋汁同壽喜燒醬汁,又滑又香,超正🤤呢度既海鮮都唔錯,帶子同蝦都夠大隻同新鮮,真係食到停唔到口😋除左各款燒肉外,仲會有和牛刺身,食落口感幾似吞拿魚咁,都幾得意😂另外仲有前菜同熱食,可惜太飽食唔到咁多,但係都好滿足🥰🥰外面仲有自助區🥗有飲品、沙律同甜品任食任飲,飲品款式都幾多,有自家製既水果茶、果汁同汽水等,而甜品就有爆谷、甜品杯同日本雪條,我個人比較中意焦糖布丁,焦糖布丁又香又滑,焦糖味仲好濃郁,必試👍🏻👍🏻👍🏻

🥩Course B 嚴選牛肉放題及盛合

2023-02-20
2023-02-26 40 瀏覽
course B 嚴選牛肉放題及盛合今日去咗食燒肉放題餐廳整體質素好好而且環境都幾舒服肉類 (牛,豚,雞) /海鮮我哋主要食牛肉餐廳提供咗唔同醬汁同食法我哋最中意壽喜燒牛肉牛肉油花分佈平均配搭上蛋汁同壽喜燒汁鹹鹹甜甜好好味😌另外厚切牛舌都好好食爽口而唔會難咬牛味都好濃郁🎉豚和雞味道正常都可以食吓🤣可惜我地冇食太多海鮮我地只係食咗扇貝同蝦都ok 😛熟食/伴菜套餐包括好多熟食我哋最中意泡菜,炸雞,炸蠔明太子沙律,紫菜飯,黑松露薯條熟食基本上都唔錯👍而且種類好多甜品有好多唔同種類嘅雪糕最特別係可以整棉花糖小朋友一定鍾意❤️
course B 嚴選牛肉放題及盛合

今日去咗食燒肉放題
餐廳整體質素好好
而且環境都幾舒服

肉類 (牛,豚,雞) /海鮮

我哋主要食牛肉

可惜我地冇食太多海鮮
我地只係食咗扇貝同蝦都ok 😛

熟食/伴菜

套餐包括好多熟食
我哋最中意泡菜,炸雞,炸蠔明太子沙律,紫菜飯,黑松露薯條
熟食基本上都唔錯👍
而且種類好多

有好多唔同種類嘅雪糕
最特別係可以整棉花糖
小朋友一定鍾意❤️
2023-02-26 41 瀏覽
和牛燒一朗 (寶琳)course B 嚴選牛肉放題及盛合一黎就上左個雜錦拼盤船✨非常igable🤣有曬肉類 (牛,豚,雞) /海鮮當中嘅牛里脊肉幾出色!油花分布平均 一點都唔靭油脂感幾高可以encore🤪另一個一定要encore嘅就係壽喜燒薄切牛🫣薄薄一片 輕輕煎10幾秒再點上蛋汁同濃味嘅壽喜燒汁鹹鹹甜甜好味!蛋汁令到片牛好滑✨一定要encore!另外厚切牛舌條比薄片牛舌正!爽口軟淋好有牛味👍其他嘅豚、雞同海鮮味道都ok但建議食牛🤣熟食/伴菜比現象中多熟食提供🤣仲要幾有驚喜🙈炸雞🍗雞肉好嫩 仲好juicy 熱辣辣 正❤️黑松露薯條個醬好香黑松露味唔錯~另外泡菜、明太子沙律同紫菜飯都唔錯配燒肉食一流😽甜品自家製嘅牛奶布丁同石板街mousse 都好好食唔會好甜 個味又濃郁建議食佢哋自家製嘅甜品好過雪條🤣🤣最後門口仲可以整棉花糖好靚 岩曬小朋友🤪
和牛燒一朗 (寶琳)

course B 嚴選牛肉放題及盛合

一黎就上左個雜錦拼盤船✨
非常igable🤣
有曬肉類 (牛,豚,雞) /海鮮
當中嘅牛里脊肉幾出色!
油花分布平均 一點都唔靭
油脂感幾高
可以encore🤪

另一個一定要encore嘅就係壽喜燒薄切牛🫣
薄薄一片 輕輕煎10幾秒
再點上蛋汁同濃味嘅壽喜燒汁
鹹鹹甜甜好味!
蛋汁令到片牛好滑✨
一定要encore!

另外厚切牛舌條
比薄片牛舌正!
爽口軟淋
好有牛味👍

其他嘅豚、雞同海鮮味道都ok
但建議食牛🤣

熱辣辣 正❤️

黑松露薯條個醬
好香黑松露味
唔錯~

另外泡菜、明太子沙律同紫菜飯
都唔錯

好過雪條🤣🤣

最後門口仲可以整棉花糖
好靚 岩曬小朋友🤪
2023-02-25 29 瀏覽
好耐沒吃燒肉、見新都城開了和牛燒肉一郎 一於試下。晚市有五個燒肉set可選、豐儉由人。我地選了特選牛套餐$448 120分鐘任點。先送上壽司船般的牛肉盛合、裡面有牛肋肉、元貝、蝦等、牛肋肉、牛里脊等。其他的可以自助用手機app 單點、簡單方便。套餐可任點牛肉、豚肉、石鍋飯、壽司、炸物等選擇超多。然後沿密封食物路軌直接送到枱上。秘製味噌豚里脊肉醃得好入味炸蝦 牛肉可樂餅 炸蠔送上都係熱辣辣、酥脆香口。飲品區有多款汽水和自家製飲料、美人果茶酸酸甜甜好清新、中和了燒肉的油膩感。甜品我地試左玉桂青蘋果芝士餅、䣬酸甜甜細細杯唔會太膩。
好耐沒吃燒肉、見新都城開了和牛燒肉一郎 一於試下。

秘製味噌豚里脊肉醃得好入味

炸蝦 牛肉可樂餅 炸蠔送上都係熱辣辣、酥脆香口。

甜品我地試左玉桂青蘋果芝士餅、䣬酸甜甜細細杯唔會太膩。
2023-02-25 34 瀏覽
和牛燒肉一郎有幾款燒肉套餐、今晚跟家人試了套餐B — 120分鐘特選牛套餐。牛肉盛合裡有牛肋肉、牛里脊、牛肋肉、元貝、蝦等、另外可透過手機QR code 挑選其他食物、除了牛肉、豚肉、雞肉、還有壽司、水冷麵、石鍋飯、炸物、前菜小食、超多選擇。 外面有沙律吧、甜品吧、雪條櫃和自家製飲品區、水果茶配日式燒肉配搭都好好夾。極上牛舌比較有咬口。大判壽喜燒牛里脊肉、薄薄一塊好易燒、里脊肉軟熟有種入口融掉的的感覺、蘸上雞蛋口感更滑。燒牛油帆立貝和生蠔一過口癮。石鍋牛肉飯熱騰騰送上、牛肉配料都好足料、份量剛剛好兩個人share。除了汽水、還有各款自家製飲品、水果茶配日式燒肉配搭都好新鮮。雪糕櫃都有好多款日本雪條、兒時口味的紅豆冰條、Orea雪條等、白桃烏龍茶都不錯。

極上牛舌比較有咬口。

燒牛油帆立貝和生蠔一過口癮。

• 和牛西冷