招聘中
$18,000-$23,000
$19,000-$50,000
$19,000-$50,000
月薪
更多筍工 (8)
天氣涼涼地成日想去打邊爐,最近發現尖沙嘴呢間一人一鍋,外面任食芋圓 好吸引😆❣️套餐肉類份量十足,如果升級嘅話,份量更大更多❣️外面仲有麵、烏冬任食,另外就係自助配搭芋圓 bar,有紅豆、涼粉等,正!❣️店內好企理,舒舒服服打邊爐嘆芋圓 🍲 元氣豬肉套餐$188 (推介)- 配上伊比利亞梅花肉,肉質軟嫩 juicy,有油脂香- 本來配嘅養生菌菇鍋味道唔錯,粒粒菇香口。就算之後要加湯,都係加野菌湯!- 每set仲配上菜盤,有蘿蔔、丸、菜、蜆 蛋餃子,都幾豐富🍲呷哺羊肉套餐 $178- 羔羊肉有嚼勁,肉質唔錯- 脫俗番茄鍋入面真係有番茄粒粒,幾足料✨自助bar- 建議大量食芋圓,q彈得來唔會太甜- 另外紅豆都係必食之選,唔甜又大大粒夠淋- 醬料方面,花生芝麻醬香口滋味下次想打邊爐食芋圓,呢道係一次過滿足2個願望💟

❣️套餐肉類份量十足,如果升級嘅話,份量更大更多
❣️店內好企理,舒舒服服打邊爐嘆芋圓

🍲 元氣豬肉套餐$188 (推介)

- 配上伊比利亞梅花肉,肉質軟嫩 juicy,有油脂香

🍲呷哺羊肉套餐 $178

- 羔羊肉有嚼勁,肉質唔錯
- 脫俗番茄鍋入面真係有番茄粒粒,幾足料

✨自助bar

- 建議大量食芋圓,q彈得來唔會太甜
- 另外紅豆都係必食之選,唔甜又大大粒夠淋
- 醬料方面,花生芝麻醬香口滋味

下次想打邊爐食芋圓,呢道係一次過滿足2個願望💟
自製刨冰🍧過江龍盡興一人火鍋🍲主打台式一人小火鍋的「呷哺呷哺」終於登陸香港😍首店選址在地點方便的The One商場,身為火鍋迷既我,趁住呢兩日天氣轉涷,去食返個火鍋暖暖身先🔥🔥湯底有六款特式湯底選擇,今次揀左「脫俗番茄鍋」和加$18的「暖心豬肚鍋」。蕃茄鍋酸酸甜甜,以新鮮的蕃茄和洋蔥絲熬煮,好濃郁🍅;而豬肚鍋則在雞湯中加入白胡椒、大薏仁、燕麥奶,香滑營養滿滿鐘意黎「呷哺呷哺」打邊爐的其中一個原因,就係不需要加錢就能享受到兩個湯底,鍋具的小鍋會附上招牌「養生菌菇鍋」,將多種菇菌切丁炒香並加入製成!🔥人氣牛肉套餐、羊肉套餐選了牛肩胛肉眼,富含大理石紋油花,肉質緊嫩,大大塊食落好滿足🤤薄切的羊肉,羊羶味不重,口感軟嫩套餐包左蔬菜拼盤,食材好豐富,有福袋、牛肉丸、蛋餃、蜆、雲耳、粟米、芋頭、蕃茄、香菇、翠肉瓜等蔬菜🥬 推介福袋,入面係原隻八爪魚仔🐙🔥 自助配料區餐廳好貼心,有多款秘製醬料搭配推介,其中手蜜桃醋幾特別,酸酸甜甜,配上肉類可以提升肉香!另外,也有前菜小食如木耳、醃蘿蔔;主食亦有滷肉飯、王子麵、烏冬、出錢一丁和麵線等🔥 自助刨冰區食完火鍋,記得去刨冰區親手DIY一碗冰粉,自由選擇喜愛
自製刨冰🍧過江龍盡興一人火鍋🍲

🔥湯底

🔥人氣牛肉套餐、羊肉套餐

🔥 自助配料區

🔥 自助刨冰區
食完火鍋,記得去刨冰區親手DIY一碗冰粉,自由選擇喜愛既配料(西瓜凍、黃瓜凍、芋泥、芋圓、紅豆、燕麥、珍珠等),有得食又有得玩
2023-12-01 101 瀏覽
ෆ⃛ 呷哺呷哺 ෆ⃛見到係the One新開咗間有自助整刨冰同實現芋泥自由嘅火鍋店太吸引🥹 決定即刻去!♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 尚青海陸套餐配昆布柴魚鍋 $208套餐包左4款海鮮:鯛魚、魷魚、蝦同蛤蠣🦐仲可以係美國特級肥牛、特級牛肩胛肉眼同特級牛上蓋肉到任揀一款牛,有肉同海鮮protein滿滿的🪺每個套餐都包左一個蔬菜拼盤,入面有兩款菜、三款菇、粟米、貢丸、蛋餃、同埋非常特別既章魚福袋,唔係常見的年糕(=´ω`=)除咗自選一款湯底,餐廳仲配置左一個黑松露菇菌湯底,好有驚喜!黑松露味濃郁,煮菜同煮麵都非常好食💖ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 呷哺羊肉套餐配金湯酸菜鍋 $178諗住有牛又有海鮮,另外一款試羊肉,羊冇羊臊味之餘,肉質鮮嫩~同黑松露菇菌湯底好夾ლ ლ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5✎ 總括:套餐仲包左指定飲品一杯🥤自助醬料、任食滷肉飯、烏冬、菠菜麵等比較特別嘅麵食♨︎ 最吸引都係自助甜品區🥹可以任食刨冰同埋仙草、青瓜凍、西瓜凍、茶凍、芋泥等配料!係一間CP值高既火鍋店!✼ 加一服務費✔︎ෆ̈
ෆ⃛ 呷哺呷哺 ෆ⃛

 尚青海陸套餐配昆布柴魚鍋 $208

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
 呷哺羊肉套餐配金湯酸菜鍋 $178

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 呷哺呷哺
✇ 地址:尖沙咀The ONE UG 2樓220-221號鋪
2023-11-30 74 瀏覽
呷哺呷哺終於開到黎香港啦!主打台式一人小火鍋套餐,每個套餐都包自助調料,蔬菜盤,同埋自助刨冰~自助刨冰有多款配料同醬汁,可以按自己喜好diy🩷❥滋潤豬肉套餐 $158每款套餐都有鴛鴦鍋,入面嘅養生菌菇鍋係固定嘅~另一款湯底自選🫶🏻菌菇湯底超級鮮甜,建議點都飲一碗先🤤番茄鍋嘅番茄味好濃郁,番茄愛好者就唔好錯過🍅巴西豬肩肉豬味都重,不過要小心火候,淥太耐就會韌😚❥尚青海陸套餐 $208呢個套餐揀咗麻辣鍋(+$18)🔥整體唔算特別辣,但食落好過癮,而且仲有Q彈鴨血🫶🏻海鮮盤入面有花甲,蝦,帶子同埋魚🦐強烈建議海鮮用菌菇鍋煮,鮮味翻倍!👍🏻除咗海鮮之外仲有牛肩胛肉眼🐮❥冰大紅袍珍珠奶茶 +$9珍珠Q彈,比起普通嘅奶茶更加香🥰❥冰燕麥奶茶 +$5揀咗3分甜,甜度啱啱好👅同埋燕麥奶令到口感更加醇厚,奶香中帶有穀物香😋

❥滋潤豬肉套餐 $158

菌菇湯底超級鮮甜,建議點都飲一碗先🤤
番茄鍋嘅番茄味好濃郁,番茄愛好者就唔好錯過🍅
巴西豬肩肉豬味都重,不過要小心火候,淥太耐就會韌😚

❥尚青海陸套餐 $208

呢個套餐揀咗麻辣鍋(+$18)🔥
整體唔算特別辣,但食落好過癮,而且仲有Q彈鴨血🫶🏻
海鮮盤入面有花甲,蝦,帶子同埋魚🦐
強烈建議海鮮用菌菇鍋煮,鮮味翻倍!👍🏻
除咗海鮮之外仲有牛肩胛肉眼🐮

❥冰大紅袍珍珠奶茶 +$9

珍珠Q彈,比起普通嘅奶茶更加香🥰

❥冰燕麥奶茶 +$5

揀咗3分甜,甜度啱啱好👅
同埋燕麥奶令到口感更加醇厚,奶香中帶有穀物香😋
2023-11-29 94 瀏覽
人氣牛肉套餐 $198美國特選級牛肩胛肉眼(140g)珍選牛肉套餐 $208美國特選級牛肩小排(140g)湯底:昆布柴魚鍋x 養生菌菇鍋 脫俗番茄鍋x 養生菌菇鍋套餐仲包咗蔬菜籃、丸、餃、蜆肉等等飲品:大紅袍燕麥奶茶 抹香珍珠奶綠推薦美國特選級牛肩小排!肥瘦比例優秀,肉質嫩肉味濃,真心不錯👍🏻菌菇湯極為濃稠,有大量菌菇碎,味道鮮甜!2杯飲品都好出色,尤其鍾意大紅袍燕麥奶茶入面嘅燕麥粒,健康之餘又好味👍🏻自助區有刨冰芋泥同芋圓同其他配料無限供應👍🏻呷哺呷哺 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE UG2樓220-221號舖
人氣牛肉套餐 $198
美國特選級牛肩胛肉眼(140g)

珍選牛肉套餐 $208
美國特選級牛肩小排(140g)
湯底:昆布柴魚鍋x 養生菌菇鍋
脫俗番茄鍋x 養生菌菇鍋

套餐仲包咗蔬菜籃、丸、餃、蜆肉等等
飲品:大紅袍燕麥奶茶
抹香珍珠奶綠

菌菇湯極為濃稠,有大量菌菇碎,味道鮮甜!

自助區有刨冰
芋泥同芋圓同其他配料無限供應👍🏻

呷哺呷哺 (尖沙咀)
2023-11-29 51 瀏覽
🍴 呷哺呷哺 🍴✨ 一人一鍋台式火鍋✨-· 尚青海陸套餐 - - - $208湯底有一細格係養生菌菇鍋(超好飲超濃郁!重有菇粒起入面❤️)之後可以揀多一個湯底昆布柴魚湯好清香😋但係好重柴魚味🤣海鮮有鯛魚、蝦、蜆😋宜個餐重有一款肉我地揀左牛上蓋👍🏻唔太肥但係又一啲都唔韌😋重有蔬菜盤都有好多種類嘅食物🥰飲品叫左正山紅茶 係冷泡茶黎👍🏻不過我地加左珍珠、茶凍等嘅配料就要分開上🤣· 呷哺羊肉套餐 - - - $209宜個叫左麻辣湯底😌夠曬台式😌鴨血好大舊😋越食越辣🥵羊肉都唔錯可以一試!超有羊味🫣阿華田奶茶都好好飲😋加埋珍珠有啲咬口👏🏻重有自助刨冰機有超多配料!最中意佢個芋泥🤣🤣平時真係好少見有得仼食芋泥🤣真係好有surprise 🎊重有澱粉類都係任食!唔汁輸都食左個王子面同烏冬🤣-Total: 470推介指數:8/10———————————————🔺 呷哺呷哺🔺 尖沙咀彌敦道100號The ONE UG2樓220-221號舖-----------------------
🍴 呷哺呷哺 🍴

———————————————
🔺 呷哺呷哺
-----------------------
2023-11-28 85 瀏覽
“元氣豬肉套餐”($188)“尚青海陸套餐”($208)天氣轉涼係時候要打邊爐😆去咗呢間新開嘅一人火鍋店呷哺呷哺火鍋有多種套餐可以選擇我地就點咗元氣豬肉,尚青海陸套餐元氣豬肉揀咗比利時五花肉🐷而尚青海陸嘅肉就揀咗美國特選級牛上蓋肉🐂海鮮就包括咗鯛魚,魷魚花卷,白蝦,蛤蠣點完套餐就可以選擇湯底餐廳有6種湯底最正係每款都會配上養生菌菇鍋做鴛鴦鍋我地就各點咗昆布柴魚鍋,暖心豬肚鍋(+$18)菌菇鍋超級超級香濃🍄豬肚鍋帶點胡椒香,十分暖胃☺️豬肚亦好腍滑所點嘅豬肉同牛肉賣相已經好夠靚食落質素當然都好唔錯🥰套餐另外包咗樂活蔬菜盤,飲品蔬菜盤十分豐富,除咗菜連蛋餃都有😍而飲品就係我最愛嘅茶米茶😛點都要補錢叫返杯大紅袍珍珠奶茶🤤食到最後仲可以自製刨冰🍧配料有茶凍,芋圓,紅豆等等食完真係好飽好滿足😋
“元氣豬肉套餐”($188)
“尚青海陸套餐”($208)

天氣轉涼係時候要打邊爐😆
去咗呢間新開嘅一人火鍋店呷哺呷哺
火鍋有多種套餐可以選擇
我地就點咗元氣豬肉,尚青海陸套餐
元氣豬肉揀咗比利時五花肉🐷
而尚青海陸嘅肉就揀咗美國特選級牛上蓋肉🐂
海鮮就包括咗鯛魚,魷魚花卷,白蝦,蛤蠣
點完套餐就可以選擇湯底
餐廳有6種湯底
最正係每款都會配上養生菌菇鍋做鴛鴦鍋
我地就各點咗昆布柴魚鍋,暖心豬肚鍋(+$18)
菌菇鍋超級超級香濃🍄
豬肚鍋帶點胡椒香,十分暖胃☺️豬肚亦好腍滑
所點嘅豬肉同牛肉賣相已經好夠靚
食落質素當然都好唔錯🥰
套餐另外包咗樂活蔬菜盤,飲品
蔬菜盤十分豐富,除咗菜連蛋餃都有😍
而飲品就係我最愛嘅茶米茶😛
點都要補錢叫返杯大紅袍珍珠奶茶🤤
食到最後仲可以自製刨冰🍧
配料有茶凍,芋圓,紅豆等等
食完真係好飽好滿足😋
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 T̾a̾i̾w̾a̾n̾e̾s̾e̾ ̾H̾o̾t̾ ̾P̾o̾t̾ ̾G̾o̾ ̾S̾o̾l̾o̾ @ 🌟 呷哺呷哺《👽食神大媽打邊爐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:人氣牛肉套餐 HKD 228- 麻辣靈魂鍋- 美國特選級牛肩胛肉眼- 荔枝綠茶QQ珍珠元氣豬肉套餐 HKD 194- 金湯酸菜鍋- 伊比利亞梅花肉- 翡翠橙綠.👽 大媽係湊湊嘅粉絲,近日發現佢開咗新線「呷哺呷哺」,主打台式小火鍋,當然要試下啦!見佢餐牌話佢嘅一人火鍋套餐全部包湯底、肉類、蔬菜拼盤、再有埋自助嘅冰粉區!同埋好大自由度,可以隨意加錢要小食或者升級嘢飲湯底等等。我地今次叫咗兩個套餐。.🐂 第一份係「人氣牛肉套餐」,加錢要「麻辣靈魂鍋」湯底,係幾夠辣,不過就唔麻。呢個餐配美國特選級牛肩胛肉眼,胃口大嘅朋友仔可以加錢要大份。另外加錢要「荔枝綠茶QQ珍珠」,超高質,超多珠珠喺入邊,好彈牙,甜而不膩。.🐖 另一份就係「元氣豬肉套餐」,呢款係配伊比利亞梅花肉,揀左金湯酸菜鍋做湯底。佢每個鍋本身就係鴛鴦,會拼一個菇菌湯鍋。再加錢要一杯「翡翠橙綠」,酸酸甜甜,好開胃又消滯。.🍡 每份套餐都會配一個蔬菜拼盤,有丸類、福袋、
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- 伊比利亞梅花肉
- 翡翠橙綠

美國特選級牛肩胛肉眼

伊比利亞梅花肉

🍡 每份套餐都會配一個蔬菜拼盤,有丸類、福袋、蛋餃、蔬菜。仲可以出去自己自助攞自己鍾意嘅配料做一碗冰粉做甜品,好少地方有呢個選擇。

蔬菜拼盤
冰粉
荔枝綠茶QQ珍珠  &  翡翠橙綠

🌟 佢喺尖沙咀呢間分店最大嘅一個優點就係一大個落地玻璃,採光度一流,坐喺度打邊爐呢個景真係非常正。

📍 尖沙咀彌敦道100號The ONE UG2樓220-221號舖
☎️ +(852)2838-8835
蔬菜拼盤
冰粉
荔枝綠茶QQ珍珠  &  翡翠橙綠
2023-11-26 81 瀏覽
珍選牛肉套餐🥩美國特選級牛肩小排🥩食落口真係有分別的,牛肩小排好好食,湯底更係好緊要啦…脱俗番茄鍋有牛番茄 ×乾洋蔥絲×迷迭香,配埋養生菌菇鍋個湯一定要飲好好飲係個湯底靈魂,套餐仲包左一籃蔬菜,有丸、餃、蔬菜類等等足夠一個人份量。人氣牛肉套餐🥩美國特選級肥牛🥩肥牛配邊爐就係定律,湯底就選擇左金湯酸菜鍋,我鍾意酸酸地嘅感覺好鬼香。套餐仲可以去自助吧羅麵類同配菜,仲有自製刨冰機可以自己選擇配料添。我想講最正係可以點埋珍珠奶茶同翡翠檸檬茶,真係好豐富好滿足。
珍選牛肉套餐🥩

人氣牛肉套餐🥩

2023-11-24 125 瀏覽
尖沙咀The One 新開左間台式火鍋,即刻約埋朋友去試下。90分鐘用餐時間,有六款湯底十一個餐選擇。湯底全部都係鴛鴦鍋,有一小格係獨有嘅養生菌菇鍋。可以當湯飲,又可以當湯底打邊爐。有多款麵供選擇,王子麵絕對係台式火鍋必食。仲有自助冰Q粉。⚓️🐮尚青海陸套餐 $208(金湯酸菜鍋(六選一),養生菌菇鍋,尚青海鮮盤,樂活蔬菜盤,美國特選級牛肩胛肉眼(三選一))🧋冷阿華田珍珠奶茶 +$9成個餐份量都多,海鮮有蜆,魚片,蝦,扇貝,魷魚。蔬菜盤大大盤,福袋好特別,入邊有章魚,另外有蜂巢豆腐,花菇,金菇,蕃茄,紅竹蘿蔔,貢丸,芋頭,雞髀菇,翠肉瓜,仲有隻好特別好似蛋角嘅餃子。食哂全部勁飽。酸菜湯底都唔錯。但菇湯就同邊爐有d唔夾,但佢係有好多菇粒,當湯飲係唔錯。阿華田珍珠奶茶感覺冇咩奶茶味,似阿華田加珍珠,入邊係細珠,個人覺得感覺幾match, 好飲而且好大杯。🐷滋選豬肉套餐 $158(麻辣靈魂鍋(六選一),養生菌菇鍋,巴西豬肩肉,樂活蔬菜盤)🥤冰茉莉綠茶豬肉套餐嘅豬肉份量就稍稍俾牛肉餐少一啲,蔬菜盤就一樣咁大份,另外多左豬紅。朋友就話佢嘅豬紅好食。麻辣鍋嘅味道都好味。冰茉莉綠茶亦都係大大杯。除咗套

⚓️🐮尚青海陸套餐 $208
🧋冷阿華田珍珠奶茶 +$9

🐷滋選豬肉套餐 $158
🥤冰茉莉綠茶

冰茉莉綠茶亦都係大大杯。

除咗套餐之外,佢仲有小食叫。包括響鈴啦,豬紅啦等等。而當日我哋因為食得太飽,所以都冇食到冰粉Q。

總結,份量多,價錢實惠。如果座位方面可以同隔籬坐得冇咁近,同埋唔使望到對面枱會比較冇咁尷尬。雖然話食90分鐘,不過當日食完都冇趕我哋走。唔會太chur。當日都見到唔少人自己一個嚟食,可能因為佢有好多面壁位。自己一個食都好適合。
2023-11-23 106 瀏覽
在它新開時,已經bookmark了,這天有空,立即試試🤤 一個價錢已包括了兩個湯底、肉片、蔬菜拼盤、手搖,以及自助的醬料、粉麵前菜、滷肉飯、刨冰及各式配料😍 ✿ 尚青海陸套餐 $208 (另加一)蝦子彈牙、蜆肉飽滿、雕魚厚切、花枝柔軟牛上蓋肉肉味濃,質地柔軟😋✿ 呷哺羊肉套餐 $178 (另加一)羊肉不太羶,不過較肥,牛肉較優勝😜 <湯底>• 養生菌菇鍋固定的,可以先喝一碗,很多菌菇碎,濃郁! 不過少許油膩• 昆布柴魚鍋清澈,喜歡淡口味建議這個• 金湯酸菜鍋帶輕微辣度,不太酸,惹味,重口味的就選這 <蔬菜拼盤> 色彩繽紛,很有食慾,而且全部新鮮,不錯特別牛丸牛味很濃,驚喜😝 <飲料>• 熱大紅袍珍珠奶茶 (+$9) (另加一)一進店,剛好遇上餐廳派發試飲的大紅袍奶茶香滑,雖甜度略高但味道真的不錯,立即決定升級餐飲😂• 熱燕麥奶茶+珍珠 (+$2+$4) (另加一)裡面真的有燕麥,很適合喜歡咬咬咬的我😂 以下為無限任食的自助區: <甜品>無限刨冰和配料!!尤其喜歡芋泥和蜜紅豆😍😍,軟綿不過甜還有珍珠、芋圓、茶涷、小黃瓜涷、西
在它新開時,已經bookmark了,這天有空,立即試試🤤

✿ 尚青海陸套餐 $208 (另加一)
蝦子彈牙、蜆肉飽滿、雕魚厚切、花枝柔軟

牛上蓋肉肉味濃,質地柔軟😋

✿ 呷哺羊肉套餐 $178 (另加一)
羊肉不太羶,不過較肥,牛肉較優勝😜

<湯底>
• 養生菌菇鍋
固定的,可以先喝一碗,很多菌菇碎,濃郁! 不過少許油膩
• 昆布柴魚鍋

清澈,喜歡淡口味建議這個
• 金湯酸菜鍋

帶輕微辣度,不太酸,惹味,重口味的就選這

<蔬菜拼盤>

色彩繽紛,很有食慾,而且全部新鮮,不錯
特別牛丸牛味很濃,驚喜😝

<飲料>
• 熱大紅袍珍珠奶茶 (+$9) (另加一)
一進店,剛好遇上餐廳派發試飲的大紅袍奶茶
香滑,雖甜度略高但味道真的不錯,立即決定升級餐飲😂
• 熱燕麥奶茶+珍珠 (+$2+$4) (另加一)
裡面真的有燕麥,很適合喜歡咬咬咬的我😂

以下為無限任食的自助區:

<甜品>
無限刨冰和配料!!

尤其喜歡芋泥和蜜紅豆😍😍,軟綿不過甜
還有珍珠、芋圓、茶涷、小黃瓜涷、西瓜涷等😳

<澱粉😂>
王子面、胡蘿蔔麵等都有,選了菠菜麵,顏色亮麗,不過沒有特別味道的🤣
滷肉任加😍忍不住吃了一碗,味道中上,飯粒也很高質!

<醬料>
有菌菇醬和水蜜桃醋,很特別、開胃😍
有不少的建議調配方式供大家參考

限時90分鐘,足夠慢慢吃主食,然後來兩碗甜品😌
而且整個套餐很igable,色彩繽紛😂吃完心情大好

2023-11-22 2468 瀏覽
台灣黎嘅呷哺呷哺喺尖沙咀iSquare開左香港第一間分店以一人火鍋打響名堂以後自私打邊爐都唔怕喇!用QR code落單流程簡單暢順先選套餐再選鍋底再加配飲品一人餐就係咁easy所有窩底都係鴛鴦鍋小鍋係養生菇菌湯底單飲又得又涮肉亦得味道香濃特別👍試左昆布柴魚鍋同麻辣靈魂鍋昆布湯味道清淡但味香麻辣鍋辣度唔高但後勁凌厲我地兩個都揀左人氣牛肉套餐美國特選級肥牛美國特選級牛上蓋肉份量足質素有目共睹油花超靚👍牛味濃肉質都好除左有牛肉仲有雜菜拼盤另外餐廳仲有自助bar可以自取醬汁同前菜、麵食最正竟然係有肉燥飯!真係食前菜都夠飽🤭最令我急不及待嘅係自助Q冰粉區材料好豐富有芋圓、芋泥、紅豆同各款水果凍仲可以自己刨冰!一碗抵得上糖水鋪賣幾十嘅甜品!雖然話係一人火鍋但絕對係滿滿儀式感嘅一人火鍋一個人食都可以超豐富!
台灣黎嘅呷哺呷哺
喺尖沙咀iSquare開左香港第一間分店
以一人火鍋打響名堂
以後自私打邊爐都唔怕喇!

用QR code落單

肉質都好

除左有牛肉
仲有雜菜拼盤
另外餐廳仲有自助bar
可以自取醬汁同前菜、麵食
最正竟然係有肉燥飯!
真係食前菜都夠飽🤭

最令我急不及待嘅
係自助Q冰粉區
材料好豐富
有芋圓、芋泥、紅豆同各款水果凍
仲可以自己刨冰!
一碗抵得上糖水鋪賣幾十嘅甜品

雖然話係一人火鍋
但絕對係滿滿儀式感嘅一人火鍋
一個人食都可以超豐富!
2023-11-18
  • Q冰粉
2023-11-21 148 瀏覽
之前一直聽別人說,這次終於輪到我去吃了!我們2個都是叫套餐,但另外有一些任食的,比和自製刨冰,肉燥飯和一些主食。招牌雞肉套餐+金湯酸菜鍋肉對我來說沒有太大吸引力,主要還是看湯底。酸菜鍋味道酸酸甜甜,配肉也很不錯,而且解膩。珍選牛肉套餐+脫俗番茄鍋番茄鍋會偏酸一點,更適合我,而且用來煮烏冬,豆皮之類的很合適,就算加了湯還是很濃番茄味。個人推薦一定一定要吃自製刨冰!超好玩,而且配料很多很新鮮,連花生碎都是脆的!另外,有些地方很貼心,比如說有usb插頭,還有紙巾和濕紙巾放在座位上隨便拿,不過有限時90分鐘,如果時間更長就好。

招牌雞肉套餐+金湯酸菜鍋

珍選牛肉套餐+脫俗番茄鍋

2023-11-21 164 瀏覽
去尖沙咀The One行街見到新開左呢間shabu shabu店,仲好多人好受歡迎! 睇餐牌見到呢度係一份份套餐set咁,有一份肉類、菜籃、刨冰自助吧任食同一杯飲品! 而家新開張期間仲可以8折添! 呢度既湯底有D特別,每人都係一個鴛鴦鍋,鴛鴦鍋裡面,招牌既養生菇菌湯係固定,我地只需要揀另一邊既一款湯底,呢度既湯底有6款! 我地就叫左:.🦐尚青海陸套餐- 海鮮拼盤 (小) : 特選魷魚、魷魚花捲、白蝦及蛤蠣、帆立貝- 美國特選級牛上蓋肉 100g- 湯底: 昆布柴魚湯- 飲品: 凍翡翠檸檬茶想講碟牛真係高質,紋理靚,一碟都有7-8片仲要大大片! 係湯淥熱後,唔點醬就咁食都好好味! 而海鮮拼盤份量都多,帆立貝好大粒! 蝦肉好爽甜,蛤蠣鮮甜,魷魚爽! 菜籃份量都大,有兩款菜、金菇、南瓜片、粟米、豆腐、木耳、蕃茄、翠玉瓜、雞脾菇等,好足料! 所以其實一個套餐set一定夠飽😋 凍翡翠檸檬茶好濃郁,自己幾鍾意呢杯飲品!.🥩人氣牛肉套餐- 美國特選級牛肩胛肉眼 140g- 湯底: 脫俗蕃茄湯- 飲品: 凍一襲紅袍呢份牛肩胛肉眼140g大約有9-10片,肉味濃,幾好食! 而蕃茄湯都幾多蕃茄,偏酸較開胃
🦐尚青海陸套餐
- 美國特選級牛上蓋肉 100g
- 湯底: 昆布柴魚湯
- 飲品: 凍翡翠檸檬茶
🥩人氣牛肉套餐
- 美國特選級牛肩胛肉眼 140g
- 湯底: 脫俗蕃茄湯
- 飲品: 凍一襲紅袍
呢份牛肩胛肉眼140g大約有9-10片,肉味濃,幾好食! 而蕃茄湯都幾多蕃茄,偏酸較開胃! 講返個固定湯底 - 養生菇菌湯,可以完全唔駛落料,就咁飲兩啖先,係極濃郁既菇湯,好好味! 👍🏻 凍一襲紅袍其實就係凍既大紅袍茶,上面有少少奶蓋,個人覺得呢款紅茶都幾香,而且茶味幾濃!
🍧刨冰
呢度既刨冰可以自己去製作,將冰塊擺落刨冰機度,再按下機關就會出碎既刨冰啦! 然後旁邊有10款配料同醬汁,包括有芋泥、檸檬汁、小黃瓜果凍、西瓜果凍、蜜紅豆、珍珠、淡奶、黑糖糖水等等,我就當然咩都落啦🤣 最鍾意芋泥好綿,帶微甜,好啱我心水!
2023-11-16
2023-11-21 58 瀏覽
湊湊同一個集團嘅另一品牌一人台式邊爐呷哺呷哺,香港都有得食啦,新店環境好大好開揚 採光好好,坐喺窗邊望住街好舒服中午套餐包肉,菜,飲品,仲有自助醬料,白飯,即食麵,刨冰,好豐富🥩人氣牛肉套餐牛肉餐有三款牛可以揀,我揀左美國特選級牛肩胛肉眼,湯底揀左昆布柴魚鍋,有一格仔係養生菌菇鍋,好特別,牛肉有140g,都幾多,大大塊好香牛味,入口即溶,蔬菜盤除左有幾款蔬菜,仲有餃子,冬菇,丸,好豐富,食完全部野仲食個王子麵😙好滿足🥩呷哺羊肉套餐朋友揀左麻辣靈魂鍋,精選羔羊肉,食得辣嘅佢略嫌麻辣唔夠辣😮如果可以加辣就好🧋熱茉莉綠茶,冰大紅袍燕麥奶茶餐包兩杯茶,可加錢轉其他特飲我轉左大紅袍燕麥奶茶,原來係有粒粒燕麥代替左珍珠,有口感之餘又健康,大紅袍茶味濃,用黎做奶茶好香好滑

🥩人氣牛肉套餐

🥩呷哺羊肉套餐

🧋熱茉莉綠茶,冰大紅袍燕麥奶茶
餐包兩杯茶,可加錢轉其他特飲