2024-01-31 2857 瀏覽
餐廳樓底高 燈光明亮設自助醬料區座位還有USB充電接頭 很方便這裡有定量套餐  也可以單點每人都可以選自己喜歡的湯底其中一大賣點是提供前菜、肉燥飯、麵類 (烏冬、王子麵、出前一丁、刀削麵、紫薯麵)、手工Q冰粉任食完全不怕不夠飽而且全部味道都很不錯想特別稱讚滷肉飯和紫薯麵平時很少機會可以吃得到紫薯麵麵的質地不會太軟 味道帶點少甜很特別也好吃我跟朋友各自點了「 滋選豬肉套餐」和「 豪華老饕套餐」我們點的兩個鍋都自動附有一個小鍋裝著養生菌菇湯養生菌菇湯由多種菌菇切碎炒香後再加入松露醬和菌菇醬調製而成滾起後可以先喝一口湯 再放食材進去煮套餐也包括一份樂活蔬菜盤 (有蕃茄、粟米、豆腐、丸、蔬菜等等)🔹️ 滋選豬肉套餐 (巴西豬肩肉) $158金湯酸菜鍋湯底的味道跟吃酸菜魚的差不多酸酸的很開胃本來以為這種定量套餐裡面肉的份量會不多沒想到是一大盤而且豬肉的肥瘦均勻 質素不錯🔹️ 豪華老饕套餐 (美國特選級牛肩小排 & 尚青海鮮拼盤) $238另一個選了比較清淡的昆布柴魚鍋這樣更能吃到肉本來的味道美國特選級牛肩小排不多說  牛味足海鮮拼盤裡面有蝦、帆立貝、花甲、魚片、魷魚每款都有一些後來把魚片放到金湯酸菜
餐廳樓底高 燈光明亮

想特別稱讚滷肉飯和紫薯麵
平時很少機會可以吃得到紫薯麵
麵的質地不會太軟
味道帶點少甜很特別也好吃

我跟朋友各自點了「 滋選豬肉套餐」和「 豪華老饕套餐」
我們點的兩個鍋都自動附有一個小鍋裝著養生菌菇湯

而且豬肉的肥瘦均勻 質素不錯

另一個選了比較清淡的昆布柴魚鍋
這樣更能吃到肉本來的味道
美國特選級牛肩小排不多說  牛味足
海鮮拼盤裡面有蝦、帆立貝、花甲、魚片、魷魚
每款都有一些
後來把魚片放到金湯酸菜鍋裡也很搭

套餐還包括每人一杯台式飲品
我們選了冰茉莉綠茶和冰一襲紅袍
茶味很真也濃 也可以加錢加配料 (例如珍珠)
搭配火鍋一起吃真不錯

綜合來說個人覺得這裡CP值頗高
在THE ONE這種環境不錯的大商場裡
最便宜的套餐才$158+10%就可以吃火鍋、定量肉或海鮮、一杯飲料、無限前菜+肉燥飯+各種麵類、甜點(手工Q冰粉)
根本是太便宜了
而且味道和服務也不錯  值得去

2023-12-21 2911 瀏覽
鍋底❣️昆布柴魚鍋/養生菌菇鍋❣️味道:🐧🐧🐧🐧🐧大鴛鴦一共有六款湯底可選,🐧 選了餐廳推薦的昆布柴魚鍋,味道清香又鮮甜,滾煮牛肉或者蔬菜類都非常合拍。小鴛鴦是由特選杏鮑菇、洋菇、珍珠菇等多種菌菇切碎炒香後,再加入松露醬和菌菇醬調製而成。直接飲用可清清喉,涮涮肉食滋味濃郁又醇香。珍選牛肉套餐❣️美國特選級牛肩小排(140g)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛肩小排新鮮紅潤,油花分佈均勻,肥瘦合適,食落軟腍嫩口,牛味濃郁,香味滿溢,令人回味無窮。🐧❣️跟餐附送精美的蔬菜拼盤和聞茶香系列茶飲乙杯❣️🐧❣️餐廳設有自助醬料區,提供多款地道特色醬料,客人可按喜好調製合心意的火鍋醬油❣️🐧❣️醬料區上方和側邊有前菜、麵食和肉燥飯無限提供,保證夠飽肚🥴 🐧❣️另一邊設有甜品區,客人可親手自製刨冰,並任意添加各式配料,好玩又美味❣️環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳裝橫簡約光鮮,座位配合一人一鍋設計,寬闊又便利,一人前來獨食都不怕尷尬🥴❣️ 🐧❤️結語:超抵食一人一鍋套餐,獨食推薦👍
昆布柴魚鍋/養生菌菇鍋
鍋底❣️昆布柴魚鍋/養生菌菇鍋❣️

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

養生菌菇鍋

美國特選級牛肩小排(140g)

珍選牛肉套餐❣️美國特選級牛肩小排(140g)

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

蔬菜拼盤

🐧❣️跟餐附送精美的蔬菜拼盤和聞茶香系列茶飲乙杯❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:超抵食一人一鍋套餐,獨食推薦👍

昆布柴魚鍋/養生菌菇鍋
養生菌菇鍋
美國特選級牛肩小排(140g)
蔬菜拼盤
2023-12-11 2497 瀏覽
早就聽聞呷哺呷哺開到香港,哩個火鍋好有人氣,一定要試試。餐廳裝修得好清新,坐得好闊落。用QR code落單,有數款套餐鍋底同飲品可以揀。落咗單,可以係出面自助bar拿小料,小食同面等。凍翡翠檸檬茶,茶底好溫和,飲落少少回甘,好飲。大紅袍珍珠奶茶,佢嘅人氣飲品,大紅袍茶味好香濃,同奶味balance得幾好,珍珠Q彈。呷哺羊肉套餐,湯底揀咗麻辣靈魂鍋,每個湯底都係鴛鴦鍋配置,細鍋裡面係黑松露菌菇湯底。麻辣鍋唔會好辣,同埋裡面已經有鴨血,好抵食。精選羊肩肉,厚薄均勻,食落唔膻。尚青海陸套餐,海鮮拼盤(小)加美國特選級牛上蓋肉,湯底揀咗金湯酸菜鍋。酸菜鍋加咗大葉芥菜,黃金蘋果同迷迭香等配料,飲落好有層次。數款海鮮配置,啱曬每款都想試試嘅FD。美國特選級牛上蓋肉,雪花分明,食落好軟嫩。每個套餐仲搭配埋雜菜拼盤,有粟米,數款蔬菜,同丸類,真係好豐富。食完火鍋,一定要DIY一份正宗臺式甜品,有數款topping可以揀,超開心。食得好飽,人均都200幾,真係抵食!

精選羊肩肉,厚薄均勻,食落唔膻。

數款海鮮配置,啱曬每款都想試試嘅FD。
美國特選級牛上蓋肉,雪花分明,食落好軟嫩。

食得好飽,人均都200幾,真係抵食
2023-12-10
  • 凍翡翠檸檬茶
  • 尚青海陸套餐
2023-11-22 2421 瀏覽
台灣黎嘅呷哺呷哺喺尖沙咀iSquare開左香港第一間分店以一人火鍋打響名堂以後自私打邊爐都唔怕喇!用QR code落單流程簡單暢順先選套餐再選鍋底再加配飲品一人餐就係咁easy所有窩底都係鴛鴦鍋小鍋係養生菇菌湯底單飲又得又涮肉亦得味道香濃特別👍試左昆布柴魚鍋同麻辣靈魂鍋昆布湯味道清淡但味香麻辣鍋辣度唔高但後勁凌厲我地兩個都揀左人氣牛肉套餐美國特選級肥牛美國特選級牛上蓋肉份量足質素有目共睹油花超靚👍牛味濃肉質都好除左有牛肉仲有雜菜拼盤另外餐廳仲有自助bar可以自取醬汁同前菜、麵食最正竟然係有肉燥飯!真係食前菜都夠飽🤭最令我急不及待嘅係自助Q冰粉區材料好豐富有芋圓、芋泥、紅豆同各款水果凍仲可以自己刨冰!一碗抵得上糖水鋪賣幾十嘅甜品!雖然話係一人火鍋但絕對係滿滿儀式感嘅一人火鍋一個人食都可以超豐富!
台灣黎嘅呷哺呷哺
喺尖沙咀iSquare開左香港第一間分店
以一人火鍋打響名堂
以後自私打邊爐都唔怕喇!

用QR code落單

肉質都好

除左有牛肉
仲有雜菜拼盤
另外餐廳仲有自助bar
可以自取醬汁同前菜、麵食
最正竟然係有肉燥飯!
真係食前菜都夠飽🤭

最令我急不及待嘅
係自助Q冰粉區
材料好豐富
有芋圓、芋泥、紅豆同各款水果凍
仲可以自己刨冰!
一碗抵得上糖水鋪賣幾十嘅甜品

雖然話係一人火鍋
但絕對係滿滿儀式感嘅一人火鍋
一個人食都可以超豐富!
2023-11-18
  • Q冰粉
2024-04-25 16 瀏覽
今日有同事話要去the one買嘢,於是我們陪佢去the one順便睇下有咩lunch食,點知喺電梯口見到有呢間台式火鍋做特價68蚊1人火鍋好抵。 雖然套餐只有兩款選擇,但一問之下原來還有醬料,刨冰甜品,面類及肉燥飯都係任食,只要做會員就可以用優惠價食,還可以即場做會員!我們決定一於試下另有加一收費。 套餐包一杯台式飲品,我們4人每人一鍋叫了: 肥牛蔬菜拼盤套餐配青花椒及昆布湯底$68 ~ 同事反映青花椒湯底好辣,她已是食得辣的人,如果減少少辣味會更好。肥牛有牛味,蔬菜新鮮 豬肩肉蔬菜拼盤套餐配昆布湯底$68 ~ 昆布湯底清新同豬肉好配, 蔬菜新鮮好食食物吧枱有十多款醬料,又有各款面類如刀削麵,出前一丁,王子麵等。。 肉燥飯也好好食又可以自製刨冰,正我們食得好飽好滿足
另有加一收費。

自製刨冰
2024-04-22
1K
2024-04-21 47 瀏覽
新開嘅時候嚟食過一次 今日再同同事嚟依到食lunch依家有lunch set都幾抵食美國特選級牛肩小排 $168肉味濃郁啲 相對無乜脂肪湯底:脫俗蕃茄鍋淡淡嘅蕃茄味 中規中規啦 未算係好出色美國特選級肥牛 $148依款就油脂感重啲-金湯酸菜鍋幾夠酸幾惹味每個餐都有一個蔬菜盤 都係大路嘢啦 質素都正正常常自助吧枱仲有我最愛嘅王子麵除咗王子麵之外 都有好多唔同嘅麵食選擇依到勝在有任食滷肉飯飯前飯後啪一碗 係滿滿嘅幸福🦦個frd就睇中佢嘅刨冰+芋圓
新開嘅時候嚟食過一次 今日再同同事嚟依到食lunch

依到勝在有任食滷肉飯
飯前飯後啪一碗 係滿滿嘅幸福🦦個frd就睇中佢嘅刨冰+芋圓
2024-04-12
2024-04-18 40 瀏覽
試了人氣牛肉套餐養生菌菇鍋,湯底清澈鮮美,入面有各式各樣嘅菇類,口感好豐富脫俗番茄鍋湯底帶有濃郁嘅番茄味,同牛肉一齊食好好味,酸甜口感好正最吸引嘅係美國特選級牛肩胛肉眼,肉質鮮嫩多汁,一咬即化,絕對係肉食愛好者嘅最佳選擇招牌雞肉套餐養生菌菇鍋嘅湯底清爽美味,同樣有多款蘑菇,味道更加豐富昆布柴魚鍋湯底很鮮,同雞肉好搭配無骨雞腿肉肉質鮮嫩多汁,好好食大紅袍珍珠奶茶,茶香濃郁,珍珠Q彈!茉香珍珠奶綠,茶香同奶香嘅結合好好,好清新!如果你鍾意豬肉同牛肉,加配$38既無肉不歡豬牛雙拼係一個好選擇,好抵!呷哺呷哺仲有自助調料同埋自助刨冰服務,增添咗用餐嘅樂趣!我可以自己加調料,調出獨特嘅口味。而自助刨冰就有好多款口味嘅雪糕同配料,好適合消暑!呷哺呷哺提供咗多款抵食美味嘅套餐選擇,無論係牛肉定係雞肉,湯底同食材嘅搭配都好出色!
試了人氣牛肉套餐
養生菌菇鍋,湯底清澈鮮美,入面有各式各樣嘅菇類,口感好豐富

招牌雞肉套餐
養生菌菇鍋嘅湯底清爽美味,同樣有多款蘑菇,味道更加豐富
昆布柴魚鍋湯底很鮮,同雞肉好搭配
無骨雞腿肉肉質鮮嫩多汁,好好食

大紅袍珍珠奶茶,茶香濃郁,珍珠Q彈!
茉香珍珠奶綠,茶香同奶香嘅結合好好,好清新!

用MCL戲院積分兌換了一張買一送一優惠券,請Hubby去The ONE商場「呷哺呷哺」吃台式小火鍋👫🍲,套餐包括:🔸自選肉食(豬/牛/羊/雞/海鮮)🔸鴛鴦鍋湯底🍲🔸鮮綠蔬菜拼盤🥗🔸台式現搖茶🧋還可以無限暢食各款麵食🍜、台式滷肉飯🍛、自助台式刨冰🍧 肉食選了USDA美國特選級牛肩胛肉眼+牛上蓋肉,賣相和味道都很讚🥓👍 養生松露菌菇、番茄、昆布柴魚3款湯底健康滋味,單獨喝了很多,事後也不覺得口渴🍄🍅🐟🍲  任食刨冰除了芋圓、芋泥、紅豆、仙草凍、茶凍等配料🍡🍠🫘☘️🍵,還有很特別的西瓜凍、小黃瓜凍值得試試🍉🥒🍧😋 喜歡餐廳樓底高,視野開揚,一整排窗口座位可以邊享用美食,邊欣賞清真寺、九龍公園和柏麗購物大道一帶的景色😊 買一送一優惠券再加上信用卡優惠,最後埋單每人才$90多港幣😊
🔸自選肉食(豬/牛/羊/雞/海鮮)
🔸鴛鴦鍋湯底🍲
🔸鮮綠蔬菜拼盤🥗
🔸台式現搖茶🧋
還可以無限暢食各款麵食🍜、台式滷肉飯🍛、自助台式刨冰🍧

鮮綠蔬菜拼盤

USDA美國特選級牛肩胛肉眼
USDA美國特選級牛上蓋肉
自助台式刨冰
2024-03-22 81 瀏覽
成日聽到呢間火鍋店經過尖沙咀 終於嚟試吓一人火鍋😋今日同朋友三個人嚟 店員安排咗我哋坐靠窗位置 係望住牆食 對於三人行黎講就唔係咁方便 好難傾到計~呢間一人一火鍋係每人一個爐 然後會包每人一碟牛 同埋一盤蔬菜 見到當然試吓比較吸引嘅日本和牛套餐🥩嚟到見到盤肉都係正常份量 和牛都新鮮👍🏻另外蔬菜當中都會有都會有金菇、紅蘿蔔等等嘅配料今次試咗麻辣湯底 湯底冇咩特別唔算太麻比較特別嘅 係每個湯底隔離都會有一個菇湯個湯可以食完再加 味道非常唔錯👍🏻另外加錢再叫咗個珍珠奶茶~珍珠奶茶茶香唔錯 而且啲珍珠都唔粉 係有口感嘅煙靭珍珠😍最後食飽之後可以去自製刨冰甜品 配料都唔少 第一次食覺得幾新奇!對於平時習慣食任食嘅人 如果呢個價錢嘅牛喺相對少 同埋蔬菜嘅款式都唔算超級多 就會局限咗個選擇🥹但係有時想一人打邊爐都係一個好選擇~最後埋單每人$300 左右 呢個價錢同份量嚟講就唔算超級抵食啦~
成日聽到呢間火鍋
經過尖沙咀 終於嚟試吓一人火鍋😋
今日同朋友三個人嚟 店員安排咗我哋坐靠窗位置 係望住牆食
對於三人行黎講就唔係咁方便 好難傾到計~

呢間一人一火鍋係每人一個爐
然後會包每人一碟牛 同埋一盤蔬菜
見到當然試吓比較吸引嘅日本和牛套餐🥩
嚟到見到盤肉都係正常份量
和牛都新鮮👍🏻

另外蔬菜當中都會有都會有金菇、紅蘿蔔等等嘅配料

今次試咗麻辣湯底
湯底冇咩特別唔算太麻
比較特別嘅 係每個湯底隔離都會有一個菇湯
個湯可以食完再加 味道非常唔錯👍🏻
另外加錢再叫咗個珍珠奶茶~
珍珠奶茶茶香唔錯 而且啲珍珠都唔粉 係有口感嘅煙靭珍珠😍

但係有時想一人打邊爐都係一個好選擇~
最後埋單每人$300 左右
呢個價錢同份量嚟講就唔算超級抵食啦~
2024-02-23 150 瀏覽
尖沙咀有唔少新餐廳,咁啱去到The One見到呢間一人一鍋嘅餐廳,見天氣咁凍即刻入去試吓!餐廳有六款湯底可以揀,我同朋友分別揀咗蕃茄同昆布柴魚湯底,味道好清甜,用嚟煮牛肉啱晒!🥰🟢美國特選級牛肩小排見到牛肩小排色澤咁靚,已經知道係靚嘢,一食落口亦冇失望,肉質好鮮嫩,牛味濃郁,食落亦唔會有渣!🫰🏻🟠尚青海陸套餐呢個套餐包左海鮮拼盤,有齊鯛魚、魷魚花捲、白蝦、干貝及蛤蠣咁多選擇。除左海鮮,仲有美國特選級牛上蓋肉,牛肉雪花分明,好好味!😋另外,套餐仲包埋拼盤,有粟米,冬菇等等!真係滿足曬所有🥰

🟢美國特選級牛肩小排

🟠尚青海陸套餐

另外,套餐仲包埋拼盤,有粟米,冬菇等等!真係滿足曬所有🥰
2024-02-12 197 瀏覽
近期開了好多家一人火鍋店,自己一個人也可以享受火鍋啦!這家醬料,麵食,甜品可以吃到飽,簡直不要太好。🥩人氣牛肉套餐 (番茄鍋)點了特選級牛肩肉眼,通常這些我都不對肉的品質有所期待。但!居然很好吃,很有牛味還有品相還是挺不錯的,很瘦不肥,也不是一煮就爛的那種。還有得誇一下他們的蔬菜盤,也太多了吧,很多不同種類還有一些丸子。多到吃不完,菜也是新鮮的。🐥王牌雞肉套餐 (酸菜鍋)雞肉放在冰上不易壞,雞肉也是挺嫩的。基本上都是很不錯的!📍 呷哺呷哺 (The ONE) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE UG2樓220-221號舖📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

🥩人氣牛肉套餐 (番茄鍋)

🐥王牌雞肉套餐 (酸菜鍋)
雞肉放在冰上不易壞,雞肉也是挺嫩的。

基本上都是很不錯的!

📍 呷哺呷哺 (The ONE) (尖沙咀)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
人氣牛肉套餐
王牌雞肉套餐
人氣牛肉套餐
王牌雞肉套餐
2024-02-11 142 瀏覽
呷哺呷哺呢一間台式火鍋店,門外有台式飲品舖頭🧋🍹,之前經過見到幫襯過,覺得佢哋嘅台式飲品好好飲,所以對呢間舖頭嘅印象好好🉐🉐!見近排天氣凍,今日就決定過嚟試吓佢哋嘅火鍋!😍😍佢哋嘅套餐價錢大約係$150至$250一個人,我哋就決定選擇豪華老饕套餐🦐🦑🥬🍅🥘$258,一個套餐就包括咗鴛鴦鍋湯底—養生菌菇鍋mix麻辣靈魂鍋🥘、美國特選級牛肩小排🥩、尚青海鮮盤🐟🦐、🥬🍅樂活蔬菜盤、支裝手工冷泡茶—雪芽茉莉🍵除咗啱啱嘅湯底、拼盤之外,啱啱套餐嘅價錢仲包括咗自助調料區 同埋 自助刨冰🍧,自助調料區除咗有一般醬料之外,仲有唔同嘅粉麵、肉燥飯等等提供,非常豐富㗎!至於自助刨冰可以話喺呢度嘅一大特色,刨冰有成10幾款配料可以選擇,其中最鍾意嘅就係仙草同埋紅豆🫘,足足食咗兩大碗啊!❤️驚唔夠食嘅話,,大家仲可以逐樣配料嗌㗎!好似我哋今次咁就揀咗響鈴卷$29、好菇拼盤$58、鮮味干貝$58、鹽酥雞$42,真係好滿足呀!😍😍
呷哺呷哺

2024-02-08 142 瀏覽
星期四中午12點15分到達,不需要等位😄, 店舖裡面大約坐咗三成人, 同埋店內有大玻璃窗,十分之開揚, 我哋坐玻璃窗位置,望出去九龍公園風景🏡。我哋嗌咗兩個商務午餐,第二個午餐仲有半價優惠, 分別揀咗一個肥牛餐, 另外一個豬肉餐,追加咗一碟雙拼肉(38蚊)。 每個餐包咗一杯手搖飲品🧋,有啲特別啲嘅飲品要另加錢, 最得意係出面有個刨冰機可以畀你自製刨冰 甜品🍧 ,有多款配料供應,例如芋圓.芋泥 .淡奶.黑糖等等。肉類質素比其食肆任飲任食火鍋放題🤔 相差無幾, 肥牛真係幾肥吓, 可能多加十蚊要肉眼位置,會更好。湯底最出名嘅應該係養生菌菇鍋 ,充滿黑松露鮮菌味,湯非常之好飲,飲完之後 唔覺得口渴應該冇味精。 埋單二百八十蚊, 性價比ok💖,如果有機會下次再嚟。
主打一人一鍋的火鍋店🥣有6款獨家秘製湯底可以揀, 最特別每個鍋都有個迷你「養生菌菇湯底」🍄菇菌既濃度可以直接飲都可以🥩我地揀左滋選豬肉套餐 「巴西豬肩肉」🐖同珍選牛肉套餐 「美國特選級牛肩小排」🐄湯底就揀左金湯酸菜魚鍋🐟同脫俗番茄鍋🍅推介一下呢度既酸菜湯,味道酸甜, 有點酸辣清爽唔嗆喉每個套餐配有蔬菜拼盤🥗, ᴅɪʏ刨冰台🍧, 自助醬料小食吧同任食台式滷肉飯🍚&王子麵🍜仲有茶米茶手搖杯送🥤食到好滿足☺️

2024-02-03
2024-02-02 197 瀏覽
近排天氣keep住凍,當然最好就係去打邊爐,剛好我最好嘅朋友又好鍾意打邊爐,佢生日一於帶佢去打個靚邊邊 😍 今次就去咗荔枝台灣嘅呷哺呷哺 🤤 一人鍋精緻又多選擇,而且湯底唔使爭,大家都可以食鍾意嘅 🫶🏻日本和牛套餐朋友揀咗呢個套餐入面嘅日本和牛胸小排真係非常之高質,啲雪花分布得好均勻,上枱嘅時候我哋見到真係心心眼 😍 淨係呢碟都已經值回票價 👍🏻 輕輕淥一淥 ,肉質十分之嫩滑,亦都有牛嘅香味,我覺得完全唔掂醬料都已經好好味 🤤 呢個餐朋友就配咗佢哋嘅麻辣靈魂鍋,入邊仲有埋鴨血 😋尚青海陸套餐我就當然揀有海鮮嘅套餐啦 😍 呢個餐有魷魚、鯛魚、蝦同埋蛤蠣,全部都好鮮甜,另外再配埋牛肉三選一,我就揀咗美國特選級牛肩胛肉眼,肥瘦適中又夠牛香;至於湯底方面,我就揀咗暖心豬肚鍋,個胡椒味香到連對面嘅朋友都聞到 😍 而且入邊仲有一嚿嚿嘅豬肚,好足料 👍🏻飲品:大紅袍珍珠奶茶、茉香奶綠兩杯嘅茶底都好出好香 😋 奶味又夠濃厚,就算全糖我都覺得唔會死甜,完全可以媲美出名嘅茶飲店,諗唔到跟餐嘅嘢飲都可以咁高質 😍醬料自助區、甜品區佢個湯底有一格細細格嘅,入邊有個菇菌湯,可以就咁飲,超級足料,啖啖都係菇,勁好

日本和牛套餐

尚青海陸套餐

飲品:大紅袍珍珠奶茶、茉香奶綠

醬料自助區、甜品
佢個湯底有一格細細格嘅,入邊有個菇菌湯,可以就咁飲,超級足料,啖啖都係菇,勁好飲 😋 另外佢個醬料自助區選擇到好多,除咗基本嘅豉油、蒜蓉同芫荽嗰啲之外,仲有好特別嘅蜜桃醋,用嚟點肉都幾正 😋 另外甜品區就可以自製刨冰,部刨冰機都幾好玩 😆 而且佢嘅配料非常之多,除咗芋圓同仙草之外,仲有涼粉、芋泥、青瓜凍、紅豆同花生等等,又有檸檬汁同埋黑糖汁, DIY一碗屬於自己口味嘅甜品完全冇難度 🤩

醬料區仲有各種唔同嘅麵食同埋前菜、仲有肉燥飯 🤤 見到有烏冬、王子麵等等,最正就係有個紫薯麵,可惜個餐本身太豐富,所以都食唔到麵 🙈 至於前菜就有木耳同埋蘿蔔,佢個酸蘿蔔醃得幾好食㗎 🫶🏻 另外個餐仲有個蔬菜籃,入邊仲有埋貢丸同埋福袋,菜同菇嘅份量都唔少,而且都好新鮮,感覺成個餐健康咗好多 😆