2021-04-04
第一次係懷孕嘅時候同老公去食dinner,今次已經係生咗BB同屋企人去食lunch💗鍾意食鐵板燒嘅原因係可以坐吧枱,望住師傅去整美食俾我哋食。遇返同一位師傅好開心,你除咗會講解食材同整法之外仲會同我哋傾偈😁同埋其他Staff都好好,見到我哋帶住BB好細心,仲提供埋暖水俾我哋沖奶👍🏻講返野食先,食lunch質素同夜晚一樣都係咁好食,就咁睇Menu揀錯咗,早知嗌返omasake. 因為會少咗幾樣,因為之後我哋再加返個腦天,價錢只係爭$30。🤣🤣一開始係茶碗蒸,加咗黑松露好好味老公平時唔食魚,佢食都覺得好食👍🏻上次dinner係另一種塊皮炸到起出黎既魚,個人認為呢隻好食啲(可能上次就係冇食到塊皮😅)鮑魚整法同上次都唔一樣,兩次都好食今次係大過隻手掌嘅大蝦,上次係龍蝦係我最鍾意食嘅日本禾草煙燻腦天,好香煙熏味,入口即溶!加埋wasabi超正。個人認為唔加紫蘇葉好啲,因為紫蘇葉嘅味太濃會蓋過腦天。鵝肝多士配新鮮菠蘿揀咗和牛,生熟度岩岩好。有牛味亦都唔靭本身唔鍾意食芝麻,但係咁樣整法好好味,食埋碗飯已經好飽。仲有碗湯,唔夠位擺相。呢個多士上次整得好好食,但係今次有少少燶,而我哋亦都怕麻煩師傅所以冇
一開始係茶碗蒸,加咗黑松露好好味
老公平時唔食魚,佢食都覺得好食👍🏻
鮑魚整法同上次都唔一樣,兩次都好食
今次係大過隻手掌嘅大蝦,上次係龍蝦
煙燻腦天
鵝肝多士配新鮮菠蘿
揀咗和牛,生熟度岩岩好。有牛味亦都唔靭
呢個多士上次整得好好食,但係今次有少少燶,而我哋亦都怕麻煩師傅所以冇再叫佢整過。
四個人食咗$3000 lunch,父母亦都好滿意,下次都會再黎😊👍🏻