2019-02-02
行街行行下腳攰,而且好肚餓,朋友就帶左我去一間大廈樓上嘅鋪頭食野!上到去見到好大個魚缸呀,佢地養住好多條大魚,然後裏面應有嘅設備都有,有得睇電視啦,環境都幾衛生同寬大,記到佢仲有lunch set menu ,係間唔只for晚市嘅餐廳坐低望個menu見到有得簡打邊爐還是食雞煲,雞煲嘅味道太香所以二話不說簡左雞煲啦,選擇都幾多,雞煲都有好多款,我就嗌左個BB辣既香辣雞煲,手打四寶丸,牛三郎,唐生菜同鳥冬。見到佢丸款種類好多!而且係手打,一定會叫黎試。等緊野食既時候職員攞咗啲醬油畀我哋揀,我見都有好多款簡,應該岩到好多人既口味,但係我一向只落豉油,只放了豉油已經好好味!雞煲首先佢個份量都好多,裡面有洋蔥同辣椒做配料,個味好夠,雞唔老,係我食過之中較為好食既雞煲,讚手打四寶丸有蝦丸,墨魚丸,牛丸,黑墨丸 四樣每款兩粒,好入味同彈牙,特別係牛丸,真係幾好食牛三郎有雪花肥牛,牛肋片,牛柳粒。擺個型擺到好靚,肥牛好食,浸喺雞煲裡面已經入曬味,豉油都唔洗點已經夠味唐生菜總括嚟講,野食味道係值性價比的,假如唔想食任食呢間係好好選擇,材料,味道都幾好。
雞煲
手打四寶丸