2023-08-08 19 瀏覽
好耐冇打邊爐,近排想食就做吓research,見到OpenRice好多人推薦吞pot,所以趁星期日大家放假同屋企人嚟食。我哋叫咗螺片花膠雞煲,湯底好濃郁,感覺好滋潤好養生😂而且都好足料,我哋飲咗湯之後先開始打邊爐🍲真係好鮮甜。我哋配料叫咗桂花蚌,非常爽口彈牙,又帶點鮮味👍🏻👍🏻而且吸收晒湯底嘅精華,仲正。最緊要係桂花蚌好低卡路里,食幾多都唔怕肥🤤另外即炸午餐肉都係必點,上枱仲係熱辣辣,脆卜卜做餐前小食唔錯,邪惡得來會係咁想食。總結今晚真係食得好滿足🫶🏻

2023-08-08 22 瀏覽
之前一直未試過雞煲翅,於是就上網睇下邊到有得食🐥揾落先知原來都真係唔係到到都有,好彩最後都揾到呢間👍🏼今日係同家姐去揾食👧🏻而2個女仔黎講嗌半隻都好夠飽🤰🏻我地嗌左以下呢三樣:極品雞煲翅(半隻)💰$298唐生菜💰$42十全大寶丸(五款共10粒)💰$168👉🏻手打生拆蟹粉墨魚丸👉🏻手打黑松露墨魚丸👉🏻手打黃金海膽黑塁丸👉🏻手打香煎鵝肝蝦丸👉🏻手打芝心牛丸我最驚喜既係食十全大寶丸🥳因為佢一個價錢就試哂五款最有特色既丸類,除左係出面食唔到之外仲要款款都係人工整👍🏼所以係十分彈牙。而另一個欣賞佢嘅地方係有唔少蔬菜選擇🥬因為之前去過既火鍋店都主打肉類🥩呢到既配料選擇都好齊全。
極品雞煲翅(半隻)💰$298
👉🏻手打黃金海膽黑塁丸
👉🏻手打香煎鵝肝蝦丸
👉🏻手打芝心牛丸
2023-08-06 14 瀏覽
冇錯我係最鍾意去滾,無論夏天定冬天都好鍾意,開着冷氣打邊爐最正! 呢間餐廳不嬲都係忠實fans,食咗好多次,見到佢而家做緊好多折頭,一定要介紹俾各位,星期一至四只需要like佢哋嘅社交平台,就已經有全單八五折! 超抵! 我哋叫咗個鴛鴦湯底,先魚湯加蕃茄湯,好滋補啊! 另外,叫咗一個十全大寶丸,個名係咪好得意呢,啲丸都好得意㗎,煙煙韌韌,有啲人會爆餡,正! 同埋夏天梗係要飲凍嘢啦,襯埋杯青瓜特飲,超解渴解暑,又靚啱晒打卡,正!
我哋叫咗個鴛鴦湯底,先魚湯加蕃茄湯,好滋補啊!

另外,叫咗一個十全大寶丸

2023-08-06 22 瀏覽
朋友介紹呢間餐廳真係冇介紹錯! 嘢食新鮮種類超級豐富,賣相又靚,性價比極高! 首選我哋嗌咗呢個知道螺片花膠雞煲(半隻雞) 我哋兩個人叫咗半隻雞,但係好足料完全夠食,鍋底我哋先飲咗兩碗湯,佢嘅湯底唔係味精水,係真係真材實料嘅花膠熬成,好濃郁,雞肉又好彈牙,螺片好大一塊,花膠厚度足足有0.5mm 厚,呢個真係強烈推薦!另外叫咗個十全大寶丸,賣相好靚呀,丸嘅種類亦都有好多,呢個係一個綜合丸子盤,有山拆蟹粉墨魚丸,黑松露墨魚丸,黃金海膽黑墨丸,鵝肝蝦丸,同埋芝心牛丸等等,全部都係手工自家製👍 非常彈牙,係火鍋必備。 另外美國肥牛都好靚好好味,每一塊既肥瘦都相類近,有漂亮嘅雪花形態,喺WoLeiEat面碌5秒左右就可以食,有咩好香賣相一流! 呢間餐廳真係冇介紹錯! 佢仲有好多其他嘅雞煲,有辣有唔辣,仲有魚湯煲薯仔蕃茄煲等,下次要再過嚟試先👍🤟

首選我哋嗌咗呢個知道螺片花膠雞煲(半隻雞)

2023-08-03 26 瀏覽
朋友好耐冇見約出嚟聚餐,諗咗成個星期都唔知道食乜好,最後決定打邊爐,去到首先飲咗個花膠湯都幾好飲,跟住佢帶咗好多嘢食,但係其中有個芝士響鈴,爆芝果下印象深刻,雖然好滯,其他食材都一般
2023-07-28
  • 芝士響鈴
这家鸡煲店真的可以❣️我们点了招牌的重庆鸡煲店,小辣就已经招架不住了,是正宗重庆味道,🌶️又麻又辣。鸡肉选用优质鸡腿肉🍗,滑嫩软弹。咕嘟咕嘟的一锅,太适合聚会啦🍻!吃完鸡煲可以打边炉,一定要点招牌的【芝士响铃】和【手工五色丸子】。🍡丸子是店家自制的,吃的吃新鲜肉味儿,并且一次就可以尝到5⃣️种口味,超值!有些还是爆汁的,一口下去,油香四溢💥,根本停不下来🤩.这家是我在香港吃到环境最好的一家店,高空中全景落地窗。傍晚时刻,看着日落吃鸡煲,是件多美好的事情啊😍
这家鸡煲店真的可以❣️
2023-07-28 28 瀏覽
今日又去打邊爐啦,平時去食通常都係食任食🔥但係就變左係果腹而無乜點care質素,但到大個左就變左重質多啲,所以今日就去揾間係油麻地散嗌既邊爐🫕🍅鴛鴦湯底$128👉🏻蕃茄薯仔濃湯鍋👉🏻招牌螺片濃雞湯鍋如果要試到唔同湯底就緊係要嗌鴛鴦湯底,因為都只係加$10😍貪心既我緊係要試哂啦,而對於唔食得辣既人黎講就岩哂,而係打邊爐前仲可以飲左個湯先🍲🐄頂級安格斯牛小排$288🥔土豆片$42睇相都見到啲雪花分布好靚❄️而我落落蕃茄湯底個面就仲帶得起啲牛味🥩另外我打邊爐都中意嗌土豆片,因為我好中意土豆片同湯底溶埋一齊軟綿綿既口感🥜
🍅鴛鴦湯底$128
👉🏻蕃茄薯仔濃湯鍋
👉🏻招牌螺片濃雞湯鍋
🐄頂級安格斯牛小排$288
🥔土豆片$42

2023-07-26 32 瀏覽
平時都聽唔少人推介呢一間邊爐店🍲不過試就第一次,如果係同男朋友或者兩個人去食既話,我就比較中意呢啲散嗌既火鍋店過多啲任食啦,因為兩個人可以慢慢食慢慢嘆🔥而我上網睇到佢地即日起逢星期日至四只需like或者follow佢地既fb或ig,就可以享有全單85折優惠😍對於中意打邊爐既我地真係一大福音👉🏻極品雞煲翅(全隻)💰$378👉🏻頂級雪花肥牛💰$258👉🏻滑嘟嘟(蟹子墨魚滑、蟹子蝦滑、鯪魚滑)💰$128呢到既雞煲翅好足料而且用料都好實在,另外隻雞都好滑🐥估唔到原來浸住湯都可以keep到肉質唔鞋,如果細食嘅話真係齋食呢一個煲都夠飽🍲但對於我地黎講嗌多兩個餸就岩岩好啦🥩個人中意食肥牛因為啲油脂先係牛既精粹🐟而呢碟滑嘟嘟個人覺得好抵食,因為佢一個價錢就可以試哂三款滑🤩

👉🏻極品雞煲翅(全隻)💰$378
👉🏻頂級雪花肥牛💰$258
👉🏻滑嘟嘟(蟹子墨魚滑、蟹子蝦滑、鯪魚滑)💰$128

2023-07-22 36 瀏覽
我最鍾意食雞,一年365日都會食,呢一間嘅雞煲最吸引我,勁大大份,同埋我最鍾意食芫荽蔥,佢哋個辣度又可以揀,我最鍾意揀小辣,唔太辣好惹味。 配料方面除咗主打嘅牛之外,最鍾意食就係生蠔,雞煲加完雞湯之後就可以打邊爐,啲生蠔超級肥美,成隻手咁大隻! 好足料好回本! 正! 同埋啲牛都係勁大盤勁大份,牛既紋理好清晰,充滿着牛香,咬落去好冧,再加埋雞蛋同埋啲醬汁,超好食! 同埋呢間最吸引嘅係其實佢lunch啦,7:30前離座或者9:30後入座,所有配料同埋小食都會有半價! 超級抵! 我哋當日就係揀咗星期六嘅9:30後入座,有半價! 呢樣嘢真係真心抵,👍👍👍👍👍 依家通貨膨脹咁高,仲有半價,抵爆,呢part我會比5**佢🤣🤣🤣🤣

2023-07-21 49 瀏覽
返工我最鍾意吞Pot,收工梗係要過嚟吞Pot啦! 已經介紹咗比好多朋友,但每次嚟都唔會令我失望! 😆😆😆佢叫得住家菜,俾我發現咗原來佢晏晝都有中式飯㗎,下次要試吓先。 今次都係打邊爐,識我最鍾意食嘅特級安格斯牛小排,啲紋理超靚,又大大份,正! 侍應放低盆牛肉個陣,我地成班都嘩嘩聲,因為好靚丫,好似成玫瑰花哎咁,大家都狂影相。好靚呀。另外夏天關係,前菜就揀咗生蝦刺身,正,淡淡肉,夏天食最正,點埋啲汁,辣辣地好惹味! ! 吞pot 真係好正! 永遠唔會令我失望👍👍👍❤️

另外夏天關係,前菜就揀咗生蝦刺身,正,淡淡
肉,夏天食最正,點埋啲汁,辣辣地好惹味! !

吞pot 真係好正! 永遠唔會令我失望👍👍👍❤️
2023-07-20 32 瀏覽
啱啱派左最尾嗰期消費券喇,都唔知仲有冇得派,咁梗係要用盡佢,對自己好啲啦! 所以忍唔住嗌咗勁多嘢食,正打邊爐最重要就係配料,我最愛呢個牛柳粒,有圖有真相超大粒! 同埋啲肥脂分布好均勻,牛味超級香! 另外超鍾意呢個貴妃蚌,碌3秒就得㗎喇我覺得,超級超級鮮甜! 呢個真心推介! 然後我男朋友話要補下身喎,所以佢叫咗生蠔,生蠔好大粒好肥美! 好鮮甜!正! 消費券差唔多用晒啦,但好滿足❤️❤️❤️❤️❤️ 下次冇消費券都要過嚟幫襯! 😆😆😆

最近不怎么加班,趁着晚餐时间约上好友来旺角打卡吞pot。在旺角,怎么能不来尝尝🇭🇰港式传统火锅?人均400就能喝上鲜香可口的鸡煲翅,鸡肉嫩滑,还能吃上卖相好看 肉香十足的ding级牛小排。十全大宝丸是把超可爱的五种丸子拼在一起我发现这里的配菜真是完全不缺创意😄感觉自己的每一口都在发挥着味蕾的想象力。谁能想到又香甜又弹牙的黑色墨鱼丸里面还加了海胆??!很好吃!
最近不怎么加班,趁着晚餐时间约上好友来旺角打卡吞pot。
在旺角,怎么能不来尝尝🇭🇰港式传统火锅?
人均400就能喝上鲜香可口的鸡煲翅,鸡肉嫩滑,
还能吃上卖相好看 肉香十足的ding级牛小排。
十全大宝丸是把超可爱的五种丸子拼在一起
我发现这里的配菜真是完全不缺创意😄
感觉自己的每一口都在发挥着味蕾的想象力。
谁能想到又香甜又弹牙的黑色墨鱼丸里面
还加了海胆??!很好吃!
2023-05-26 371 瀏覽
這锅花胶雞絕對值得你們去試,因爲僅200多塊錢就能吃到一大只的花胶雞,雞的份量很足,花胶的份量很足。湯頭非常的鮮甜,一口下去可謂是回味無窮。我覺得兩個人光吃這一鍋雞已經飽了,妥妥的人均100家就能吃到非常養眼的花胶雞,簡直是女性的福音。花椒雞一上來的時候,湯的顏色奶黃奶黃色,你已經完全經不起誘惑了,實在太好吃了。我。猜我是連續喝了八碗湯吧。这也太好喝了吞POT 雞煲火鍋.住家菜 (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道560號譽發廣場22樓

吞POT 雞煲火鍋.住家菜 (譽發廣場) (旺角)
旺角彌敦道560號譽發廣場22樓
2023-05-25 193 瀏覽
今日同阿哥一齊嚟咗呢間餐廳度食正宗重慶麻辣鍋🤤,點解我哋會嚟呢度食呢❓其實就係因為我阿哥女朋友同我都係好鍾意食辣嘅🙈所以呀哥今日就帶我哋兩個食返夠本😌呢一度嘅重慶麻辣鍋其實都真係幾得㗎,因為真係好夠麻好夠辣😆冇我哋咁食得辣嘅哥哥都食到流晒鼻水🤣另外我哋仲單嗌左牛三郞、花膠😊哥哥係專登叫俾佢女朋友食嘅,話因為花膠可以養顏,真係錫女朋友多過錫我了😭好彩佢女朋友都嗌咗我最鍾意食嘅牛肉拼盤俾我,就係呢個牛三郎🤭,最鍾意就係食佢哋嘅牛柳粒😳另外我哋都叫咗鹹檸七,佢哋嘅咸檸嘅味道剛剛好🤩

另外我哋仲單嗌左牛三郞、花膠😊

另外我哋都叫咗鹹檸七,佢哋嘅咸檸嘅味道剛剛好🤩
2023-05-21
2023-05-25 163 瀏覽
我又黎呢間餐廳食嘢啦,之前其實我成日都會同朋友一齊嚟食嘅,不過就冇咩影相分享俾大家🤭不過今次就諗住同大家分享吓🎉因為我今日終於食咗佢嘅雞煲翅😍·͜· ♡極品雞煲翅🍲色澤金黃,好好食。煲裏面加咗啲中藥材同菇類,湯頭滋補香濃,令人食指大動。雞翅肉質鮮嫩多汁,煮得入味,係一款好滋補嘅湯底,唔該大家有興趣記得都要嗌😝淨係飲佢個湯底都抵😆·͜· ♡日本廣島蠔🦪蠔肉鮮美,口感豐富,質感好清脆爽口✨,好好味。蠔身鮮嫩多汁,帶咗啲淡淡嘅海洋味道🌊,好開胃。·͜· ♡牛三郎🥩呢道菜色香味俱佳,3️⃣款牛肉各有特色。雪花肥牛肉質柔軟,口感滑嫩,而且脂肪分佈均勻👍🏻,帶咗啲微甜味。牛肋片肉質鮮嫩入口即化,而牛柳粒就細嫩好食。三款牛肉各有千秋🙌🏻

·͜· ♡極品雞煲翅🍲

·͜· ♡日本廣島蠔🦪