2007-08-06 14 瀏覽
由於是日在附近的味軒"四川麻辣米線"食完d"垃圾",急急過黎為個肚仔"補飛",外賣2隻鍋貼~~~食完後好滿足呢~~d鍋貼足料,新鮮熱辣,咬開一半係見倒裡面好多肉汁架~~~好juicy~~~食完2隻仲好味過頭先間米線,總知一早黎呢間食~~~
菜肉雲吞麪 $16 啲皮厚咗少少, 不過好多汁~又大碗, 食唔晒的....鍋貼$6 @3隻皮脆,料正, 汁多, 肉鮮!!上海粗炒$20 炒得好均勻, 夠煱氣, 不過少咗少少餸... 好似細細碟, 不過份量剛剛好~豆漿$3 跟麫價有豆味... 唔太甜, 又抵飲...good!!抵讚!服務合格, 不俗.環境不似傳統上海店, 好似啲食物連鎖店咁, 光線充足, 乾淨衞生.

鍋貼$6 @3隻皮脆,料正, 汁多, 肉鮮!!

豆漿$3 跟麫價有豆味... 唔太甜, 又抵飲...

good!!

抵讚!

服務合格, 不俗.

(非會員)
2007-05-05 18 瀏覽
我有時都同gf去依度食~price平, 食物ok好食~次次食到好飽都係4,50蚊左右~加上豆花好滑....炸饅頭好食!!唯一差d係地方...d位好逼, 加上次次都好多人去食!2個人去食差不多一定要搭枱~~
我有時都同gf去依度食~
price平, 食物ok好食~
次次食到好飽都係4,50蚊左右~
加上豆花好滑....炸饅頭好食!!
唯一差d係地方...d位好逼, 加上次次都好多人去食!
2個人去食差不多一定要搭枱~~
2007-05-03 18 瀏覽
平時一個禮拜都會黎兩次,因為路過.呢度d野食真係好平~鍋貼$6(3件):本人冇乜研究~不過就覺得都幾惹味粢飯$8:好足料~~好好食豆腐花$6:好大碗好抵食,同埋都幾滑~~酸辣湯$13:普普通通咁la..仲有炸雞翼都唔錯~~~其它包類都食得過~~~總括黎講就係抵食夾大件~以咁既價錢,食物質素算係咁嫁喇~~
平時一個禮拜都會黎兩次,因為路過.
呢度d野食真係好平~
鍋貼$6(3件):本人冇乜研究~不過就覺得都幾惹味
粢飯$8:好足料~~好好食
豆腐花$6:好大碗好抵食,同埋都幾滑~~
酸辣湯$13:普普通通咁la..

仲有炸雞翼都唔錯~~~其它包類都食得過~~~
總括黎講就係抵食夾大件~
以咁既價錢,食物質素算係咁嫁喇~~
2007-04-21 17 瀏覽
I tried their dumplings, quite juicy inside and crisp on the outside, same for the pan-fried beef buns. Soybean milk was ok too, not watery. Prices were reasonable, services were prompt. This fast food chain serves quite a variety of food besides dumplings, a good alternative to McDonLo.
2007-04-16 7 瀏覽
都有定期去食。今次都係鍋貼、酸辣湯同牛展麵。鍋貼皮厚、濕兼食落有d散;酸辣湯得個辣字;d牛展薄o左又少o左。樓面伙計明顯減少o左所以顧唔掂又搞錯單。保持唔到水準就會面臨被淘汰,可惜呀。
2007-03-30 25 瀏覽
鍋貼大王,名不虛傳成日見到大大個招牌上禮拜終於試左鍋貼: 一流,好香,好味,d肉好似係手剁,好鬆搞到隻鍋貼好full, 我聞到佢\煎緊發出果d 香味忍唔住叫多兩隻荵油餅: 好食, 炸到外表脆脆地生煎包: 一般可能唔夠新鮮,林左唔夠脆,但肉味好菜肉雲吞豬扒面: 一般,雲吞少餡,但佢\好似唔係用白菜,風味有別於一般上海菜,豬扒都係一般炸豬扒咁,個面林左d,無乜口感,行貨野但個湯阿媽話幾清,都算係咁咸豆漿: 差,唔夠香臨走見到人食痴飯, 裡面d 餡好似好full 咁好開心,下次要試下!我習慣裝下d 人叫d 咩食的!咁做就唔怕蝕底一search之下原來有十間分店, 失敬失敬
鍋貼大王,名不虛傳

成日見到大大個招牌
上禮拜終於試左

荵油餅: 好食, 炸到外表脆脆地
生煎包: 一般可能唔夠新鮮,林左唔夠脆,但肉味好
但個湯阿媽話幾清,都算係咁
咸豆漿: 差,唔夠香

我習慣裝下d 人叫d 咩食的!咁做就唔怕蝕底

一search之下原來有十間分店, 失敬失敬
2006-10-07 7 瀏覽
上次去長沙灣那間好差呀,但呢間截然不同,款式又多.食了牛肉包$3~正,牛肉好似手刴咁,又新鮮又多汁.生煎鍋貼$2~比較一般,但勝在皮夠薄.酸辣湯~較稠(即係好傑呀)
上次去長沙灣那間好差呀,但呢間截然不同,款式又多.
食了牛肉包$3~正,牛肉好似手刴咁,又新鮮又多汁.
生煎鍋貼$2~比較一般,但勝在皮夠薄.
酸辣湯~較稠(即係好傑呀)
2006-09-19 15 瀏覽
同bf 去食~牛月展麵~ 一般la~雲吞炸雞亦米~ 雲吞ok wor~鍋貼~ 好大隻~ 幾juicy~ 好味wor!豆漿~ ok~ 幾甜~2個人~ $50~真係抵~
同bf 去食~
牛月展麵~ 一般la~
雲吞炸雞亦米~ 雲吞ok wor~
鍋貼~ 好大隻~ 幾juicy~ 好味wor!
豆漿~ ok~ 幾甜~

2個人~ $50~
真係抵~
ok!
2006-07-02 24 瀏覽
今次再去無新開張那麼多人一家人叫了鍋貼, 牛肉包, 北菇菰雞飯, 雲吞麵, 雪菜肉絲麵.叫了太了肉類食物, 太飽了.北菇菰雞飯用膠盒盛戴, 味道也麻麻!其他都ok!
今次再去無新開張那麼多人
叫了太了肉類食物, 太飽了.
北菇菰雞飯用膠盒盛戴, 味道也麻麻!
其他都ok!
2006-06-28 10 瀏覽
我今日行過就打算試下啦,,入面好多人,,所以就外賣我問個"不"野食果個人d野幾錢(上面牌有寫,個我眼鏡拿左去整,睇唔到)佢勁冇禮貌+不耐煩咁答我仲話‘唔好混吉啦,,唔識字架?’以後都唔去呀!!
我今日行過就打算試下啦,,
入面好多人,,
所以就外賣
我問個"不"野食果個人d野幾錢
(上面牌有寫,個我眼鏡拿左去整,睇唔到)
佢勁冇禮貌+不耐煩咁答我
仲話‘唔好混吉啦,,唔識字架?’
以後都唔去呀!!
2006-06-19 7 瀏覽
將網主加埋荃灣分店....地址在新村街...今天下午行去街市買野...路經此店...叫左鍋貼$2/隻, 好熱...不過好油! 酸辣湯$12...好足料...油菜一碟$6...生菜(全走)...好大碟..抵食! 門口見有生煎牛肉包同豬肉包...買左俾屋企人食...佢地話好熱, 幾好食..! 上海野都係幾油...此店岩啲喜愛上海食物既朋友...食物新鮮....賣得快..平...!
將網主加埋荃灣分店....地址在新村街...

2006-06-08 23 瀏覽
仔仔今日早放學,見食評幾好,走去買啲試下.窩貼和牛肉包也普通啫,牛肉包啲餡唔係幾好味,都係貴記好味好多.
仔仔今日早放學,見食評幾好,走去買啲試下.
(非會員)
2006-06-03 11 瀏覽
窩貼食完成晚都好想飲水...因人多, 煎時間唔夠所以唔脆皮唔厚但d 肉都ok 肥2蚊隻唔可以要求太多
窩貼食完成晚都好想飲水...
因人多, 煎時間唔夠所以唔脆
皮唔厚但d 肉都ok 肥
2蚊隻唔可以要求太多
2006-06-02 16 瀏覽
端午節既下晝, 又唔想食糭, 見屋企附近新開了一間鍋貼大王既店舖, 我自己都幾鍾意食呢類野, 咁咪去試吓囉, 因為屋企人懶既關係, 所以就買外賣返屋企, 我屋企三個人, 就買咗以吓既食物一)菜肉雲吞上海麵(二)生煎豬、牛肉飽各兩個(三)鍋貼三隻(四)豬扒上海麵返到屋企, 首先食鍋貼, 超油又唔脆口, 生煎包就幾好味仲脆口肉又多汁,跟住開始食麵問題就來啦, 我地開咗菜肉雲吞先, 面層有五粒雲吞, 有小小雪菜係度, 下層係麵, 雲吞D皮又厚又整到穿晒, 一食D麵酸既, 咁我即刻話叫佢地唔好食啦, 點知阿婆話係唔係有D雪菜係度係雪菜D味來架, 老人家梗係話唔好浪費食物, 要食埋佢, 咁我無意見, 我都以為係我自己既味覺既問題, 我阿姨又照聽阿婆講照食佢既豬扒麵, 當晚五時開始, 各人開始出現嘔吐, 腹痛, 腹瀉既現象, 即刻睇醫生, 醫生話係細菌性食物中毒, 我覺得係上海麵出既問題, 總之本人以後都唔會再幫襯!!!
端午節既下晝, 又唔想食糭, 見屋企附近新開了一間鍋貼大王既店舖, 我自己都幾鍾意食呢類野, 咁咪去試吓囉, 因為屋企人懶既關係, 所以就買外賣返屋企, 我屋企三個人, 就買咗以吓既食物:
(一)菜肉雲吞上海麵
(二)生煎豬、牛肉飽各兩個
(三)鍋貼三隻
(四)豬扒上海麵