2023-05-09 2427 瀏覽
見有優惠就去試下, 由12:00開始至14:30, 有足夠時間慢慢食 食物 : 半自動餐食品物類不算好多, 但有凍海鮮 / 沙律吧 / 冷盤 / 水菓 / 甜品蛋糕, 全道味道都算不錯, 食物補充快, 常常都有廚師在檢查食品。還叫咗兩個主菜, 牛扒味道正常, 但有筋~失望, 另一個比目魚扒都是正常。環境 : 酒店比較舊, 裝修只是普通, 但座位都舒服乾淨 服務 : 員工主動有禮貌 價錢 : $218/人 + 10%服務費
環境 : 酒店比較舊, 裝修只是普通, 但座位都舒服乾淨
服務 : 員工主動有禮貌
價錢 : $218/人 + 10%服務費
2023-05-06
2023-05-06 1717 瀏覽
睇左影片分享網站上面介紹呢間酒店嘅下午半自助餐好似幾抵食,所以立即book枱走去食。話說5月5號晏晝自己一個走咗上去食,當時大約八九成滿座,我先攞咗一啲凍青口、凍蜆同凍蝦,凍青口同凍蜆就麻麻唔係好新鮮,凍蝦就勉強OK !第二轉去攞沙律,由於啲人攞嘢食比較瘋狂,我去夾嘅時候有啲已經所餘無幾,勉強攞咗一啲沙律同海蜇,啲海蜇唔爽兼有啲腥腥地,跟住攞咗啲生果同蛋糕、芒果布甸,蛋糕同芒果布甸勁甜食唔到,原先冇諗過點主菜,見咁嘅情形知道實唔飽,唯有點左主菜紐西蘭牛扒,點知食落大半都係筋,越食越激氣,其實我都知道一分錢一分貨,都唔會有好大期望,但起碼都唔好大半都係筋吖!到埋完單同經理反映,點知經理同我講,話係我「唔好彩」,咁啱食正有筋嗰塊,我聽完嬲到爆,一間酒店嘅餐廳,連塊扒嘅品質都冇保證,倒反轉頭嘲諷個客人,話係你自己好彩,唔會有下次!
2023-05-05
$214.5 (午餐)
2023-05-02 1463 瀏覽
和太太11點9個字上去到,店方已放緊人客入場.還差幾分鐘才到12點正,有些客人蠢蠢欲動走去拿食物之際。當報時訊息一響,大家都出去拿食物了. 健康飲食法則,照例由沙律菜吃起.沙律區分兩邊,一邊是捞好的沙律款,另一邊是自行調配區捞好的沙律再細分有沙律醬和沒有的.有六盤,分別有鮑魚雞絲芒果沙律,南瓜火雞片配草莓醬沙律,菠薩蜜桃沙律.和風烤牛肉沙律,龍眼海鮮沙律等.

✅君怡酒店咖啡廳係尖沙咀除咗係商場食飯外 其實仲可以係酒店咖啡廳食下buffet最近君怡酒店既buffet 重新開返 午餐同星期日至四都有semi buffet而星期五六就有全自助晚餐~今次就去咗食佢哋既全自助晚餐當晚仲有駐場既樂隊演奏 食住buffet又有得聽歌 好有feel🫶🏻🔆全自助晚餐自助晚餐既選擇雖然唔太多但唔需要擔心食唔飽啊~有壽司刺身~ 仲有長腳蟹,凍蝦同青口沙律上更用心 菜款既種類比較多 而且見到啲菜都好新鮮!有幾款唔同既醬汁可以連埋粟米等配料一齊食!熟食就有川式雞 蒸魚 蒜蓉粉絲蒸蝦👍🏻Pizza 法式焗田螺 焗青口呢啲西式菜式都唔少得!肉類都會有牛扒同 豬仔骨而最特別既莫過於岩鹽板烤肉見住廚師將生既牛脷 豬頸肉片 同牛肉片放係板上燒慢慢用熱力烤熟之如 又可以令岩鹽板上既味道融入啲肉入面熱辣辣又少少既咸味 的確唔錯!😆甜品亦都有唔少款式 仲會不時換新款添呢到啲甜品都比較少糖 唔會係死甜既味道芝士蛋糕同Tiramisu都推介俾大家😝鐘意朱古力既更加可以試下特濃朱古力批批皮脆得黎唔會太厚 朱古力餡料超濃郁仲有少少果仁係入面添🤪食完甜品就可以食埋雪糕啦仲係movenpick
✅君怡酒店咖啡廳
係尖沙咀除咗係商場食飯外
其實仲可以係酒店咖啡廳食下buffet
最近君怡酒店既buffet 重新開返
午餐同星期日至四都有semi buffet
而星期五六就有全自助晚餐~
今次就去咗食佢哋既全自助晚餐

🔆全自助晚餐
自助晚餐既選擇雖然唔太多
但唔需要擔心食唔飽啊~
壽司刺身~ 仲有長腳蟹,凍蝦同青口
沙律上更用心 菜款既種類比較多 而且見到啲菜都好新鮮!
有幾款唔同既醬汁可以連埋粟米等配料一齊食!

熟食就有川式雞 蒸魚 蒜蓉粉絲蒸蝦👍🏻
Pizza 法式焗田螺 焗青口呢啲西式菜式都唔少得!
肉類都會有牛扒同 豬仔骨

食完甜品就可以食埋雪糕啦
仲係movenpick雪糕添😝
特濃朱古力口味仲有朱古力薄片係入面添!😆

地址: 尖沙咀金巴利道28號君怡酒店大堂
平時喺餐廳食一餐海鮮閒閒地都要幾百,仲要撞手神,因為價錢同份量味道唔一定成正比,每人銀包唔厚都埋唔到單,如果喺自助餐有得任食就太好喇😝上網見到『君怡酒店咖啡屋』推出CP值極高嘅自助晚餐及半自助晚餐,除咗有駐場歌手演唱,仲可以任食長腳蟹、 刺身、海鮮,仲有Movenpick 雪糕添😯今次我哋食呢一款係全自助晚餐 (逢星期五及星期六供應) 價錢係$518再7折,計番數都只不過係300幾蚊,長者及兒童更有六折優惠,咁抵嘅價錢睇睇質素如何👀一入到嚟君怡酒店咖啡屋,見到燈光昏暗有種古典味道,環境偏向有格調,配合現場樂隊演奏都幾有氣氛✨喺現場即刻行個圈先,食物種類方面都幾多下,一時之間唔知道由邊度落手介紹😂有海鮮、沙律、涼菜、壽司、刺身、燒肉、甜品、各式小炒、中湯西湯、果汁、茶飲、新鮮水果...首先係涼菜小食及各式沙律,我見到有中華沙律、涼拌雲耳、涼薯拌仔絲、麻醬秋葵、水牛芝士蕃茄串、巴馬火腿拼蜜瓜、煙三文魚等等... 款款精緻惹味又開胃,淨係要試齊呢啲都已經唔簡單😆另外各種刺身應有盡有,例如魷魚、吞拿魚、八爪魚、希靈魚、三文魚等,呢度嘅刺身係拉開小趟門自己夾嘅,自由度高又唔使排隊💁再嚟緊係唔少得

一入到嚟君怡酒店咖啡屋,見到燈光昏暗有種古典味道,環境偏向有格調,配合現場樂隊演奏都幾有氣氛✨喺現場即刻行個圈先,食物種類方面都幾多下,一時之間唔知道由邊度落手介紹😂有海鮮、沙律、涼菜、壽司刺身、燒肉、甜品、各式小炒、中湯西湯、果汁、茶飲、新鮮水果...

再嚟緊係唔少得佢哋嘅海鮮啦💞有蟹、蟹腳、蜆、青口、蝦等,呢個價錢有咁多海鮮選擇係喜出望外嘅🎉另外熱葷種類都幾豐富,例如清蒸原條魚、蒜蓉蝦、揚州炒飯、芝士焗田螺、西班牙烤乳豬、炆豬手、雞肉pizza、口水雞、粉絲蒸扇貝都有添🤩食到咁上下又不時會有新食物推出 (其中行咗兩轉都發現有新食物上架) 好有驚喜呢😎最吸引我嘅緊係即叫即燒食嘅烤肉啦!廚師將肉類放喺岩鹽板上烤製,岩鹽板嘅高溫瞬間鎖住肉汁,誘人香氣撲鼻而來,推介推介👍

另一驚喜係湯品,中式有粟米蟹肉湯,西式有忌廉蘑菇湯兩款都好好飲🙋甜品方面有泡芙塔、芒果椰子餅、香濃朱古力撻、意大利奶凍、忌廉筒、迷你蛋白檸檬撻、豆腐花等等,更有MOVENPICK雪糕嘅加持,夠哂滿足😏

總括嚟講,呢個價錢真係好抵食,淨係有歌聽呢一個賣點已經吸引到我😙因為現場樂隊表演係非常落力,知道現場有食客生日,更即場演奏生日歌配合,又有提供一張紙仔俾你點唱,好有新鮮感🎶當日我哋聽咗Beyond及貓王等多首耳熟能詳嘅作品,仲有人鬼情未了嘅主題曲添呀🤭眼見現場食客都聽得好陶醉‼『君怡酒店』同尖沙咀地鐵站相距約4分鐘嘅步行距離,交通超方便,而且服務員熱情親切,整體嚟講係一個好好嘅體驗💖下次有長輩或親友生日,我都會想帶佢哋嚟呢度慶祝👌
這個地方可妙呢~在尖沙咀鬧市的酒店自助餐,一進去竟然有live band!是老歌之夜呢,好多好好聽的英文歌,大家都好積極點歌好high😂環境有種古色古香的感覺,懷舊風講返食物,自助餐區域不算大,但種類卻不少,特別是沙拉區域,菜非常新鮮,仲有唔少coldcut同冷盤,沙律部分很滿足😊壽司同魚生也有不少款式!熟食我發覺有好多海鮮,無論是凍海鮮還是蒸魚、焗青口等等,種類蠻多的,但特別喜歡肉的人也不用擔心?鹽燒高質肉類,完全不用調味,不斷吃哈哈哈😆甜點部分都比想像中出色,有唔小蛋糕,芝士蛋糕好吃!仲有中式糖水同movenpick雪糕任食,夠啦,抵哂~😋

環境有種古色古香的感覺,懷舊風

魚生

壽司同魚生也有不少款式!

鹽燒高質肉類,完全不用調味,不斷吃哈哈哈😆
甜點區

甜點部分都比想像中出色,有唔小蛋糕,芝士蛋糕好吃!

仲有中式糖水同movenpick雪糕任食,夠啦,抵哂~😋
魚生
甜點區
餐廳古典風設計,空間闊落適逢復活節,擺左可愛兔仔擺設每星期五六晚會有Live Band表演仲可以點歌,朋友仔瘋狂點歌超興奮現在黎食自助餐仲有折扣優惠,十分抵食而且店員服務態度好好,親切友善✾ 海鮮刺身每張枱上放有剪刀同濕紙巾,十分貼心有多款不同海鮮,蟹腳、海蝦、青口等等肥妹就鐘意海蝦,鮮甜爽彈,最重要係有膏刺身方面都有成六款三文魚肥美,油脂滿滿;鯛魚緊緻細膩✾ 冷盤沙律吧有紅菜頭、粟米粒、車厘茄等等日式中華沙律同味付螺肉;中式川味雲耳泰式酸辣鳳爪;意大利Cold Cut 等等十分多元化肥妹最愛巴馬火腿伴蜜瓜❤️❤️✾ 熟食估唔到有原條蒸魚,好Surprise!!魚肉好鮮嫩,魚骨都唔多仲有蒜蓉粉絲蒸蝦同帶子蒜香十足;粉絲索曬精華薄脆Pizza、惹味咖喱牛腩、香辣口水雞等等✾ 肉類扒類扒類有即切燒豬柳同澳洲西冷仲有岩鹽板烤肉,即叫即烤肥妹Encore 左好多次🤭🤭最推薦牛舌,軟腍;牛味香濃✾ 甜品水果甜品種類選擇好多,而且味道唔會過甜鮮果白酒啫喱酒味好濃郁,推薦比愛酒人士香蘭雪芳蛋糕十分鬆軟帶淡淡斑蘭香原黑森林蛋糕、Tiramisu同芒果蛋糕自己想食幾多就切幾多✾ 飲品無限量供應果
餐廳古典風設計,空間闊落
適逢復活節,擺左可愛兔仔擺設
每星期五六晚會有Live Band表演
仲可以點歌,朋友仔瘋狂點歌超興奮
現在黎食自助餐仲有折扣優惠,十分抵食
而且店員服務態度好好,親切友善

✾ 海鮮刺身
每張枱上放有剪刀同濕紙巾,十分貼心
有多款不同海鮮,蟹腳、海蝦、青口等等
肥妹就鐘意海蝦,鮮甜爽彈,最重要係有膏
刺身方面都有成六款
三文魚肥美,油脂滿滿;鯛魚緊緻細膩

✾ 冷盤
沙律吧有紅菜頭、粟米粒、車厘茄等等
日式中華沙律同味付螺肉;中式川味雲耳
泰式酸辣鳳爪;意大利Cold Cut 等等
十分多元化
肥妹最愛巴馬火腿伴蜜瓜❤️❤️

✾ 熟食
估唔到有原條蒸魚,好Surprise!!
魚肉好鮮嫩,魚骨都唔多
仲有蒜蓉粉絲蒸蝦同帶子
蒜香十足;粉絲索曬精華
薄脆Pizza、惹味咖喱牛腩、香辣口水雞等等

✾ 肉類扒類
扒類有即切燒豬柳同澳洲西冷
仲有岩鹽板烤肉,即叫即烤
肥妹Encore 左好多次🤭🤭
最推薦牛舌,軟腍;牛味香濃

甜品水果
甜品種類選擇好多,而且味道唔會過甜
鮮果白酒啫喱酒味好濃郁,推薦比愛酒人士
香蘭雪芳蛋糕十分鬆軟帶淡淡斑蘭香
原黑森林蛋糕、Tiramisu同芒果蛋糕
自己想食幾多就切幾多

✾ 飲品
無限量供應果汁、咖啡和茶
2023-04-21 4228 瀏覽
隨著香港正式復常 好多酒店嘅餐廳都陸續重開呢間都係其中一間 今次帶咗媽媽去撐下枱腳食buffet 估唔到原來呢間餐廳星期五同六晚都有live 聽媽媽仲點到佢鐘意嘅歌 氹到佢開心咁就得喇🥰******************************食物s:因為咁啱唔食得太多生冷野🥹所以我哋主力都係食熱盤 淺嘗冷盤💖熱盤最吸引人嘅係即叫即燒嘅特式大棑檔岩鹽板烤肉有牛脷/牛片/豬腩片/豬爽肉片可以揀廚師會將肉肉放喺岩鹽板上慢烤我就揀咗豬頸肉 大約5️⃣分鐘左右就食得鹽嘅香味入晒豬肉裡面 香口得嚟又唔會好乾💕另有多款熱食新鮮熱辣辣上盤 包括:🐟鮮甜厚肉嘅清蒸原條大紅班火喉啱啱好 淋上蒸魚豉油同蔥花真係好好味🦐蒜蓉開邊蒸蝦 蝦肉鮮美彈牙 蒜香味濃底下仲有啲粉絲索晒蒜蓉同蝦汁 好滋味😋✨青口配大蒜白酒同樣吸引煎焗過嘅青口特別香口 大蒜白酒調味亦好正另外仲有啲白菜仔啦 好搶手㗎好多人同我爭草食🤣仲有揚州炒飯、蘑菇忌廉湯、芝士焗田螺、羊架等等鐘意食熟食嘅媽媽食到咁多熟食真係好滿意呀🥰💖冷盤多款冰鎮海鮮放咗喺自助區嘅正中央區域呢度雪花蟹腳大大隻 好新鮮見到個個都食完又拎 拎完再食就知正喇😜其他冷盤選擇仲有凍
隨著香港正式復常 好多酒店嘅餐廳都陸續重開

底下仲有啲粉絲索晒蒜蓉同蝦汁 好滋味😋

✨青口配大蒜白酒同樣吸引
煎焗過嘅青口特別香口 大蒜白酒調味亦好正

另外仲有啲白菜仔啦 好搶手㗎好多人同我爭草食🤣
仲有揚州炒飯、蘑菇忌廉湯、芝士焗田螺、羊架等等
鐘意食熟食嘅媽媽食到咁多熟食真係好滿意呀🥰

💖冷盤
多款冰鎮海鮮放咗喺自助區嘅正中央區域
呢度雪花蟹腳大大隻 好新鮮
見到個個都食完又拎 拎完再食就知正喇😜
其他冷盤選擇仲有凍海蝦、藍青口、翡翠螺同白蛤等等

💖沙律及頭盤吧
沙律吧嘅薯仔火腿沙律同中華沙律都好惹味
頭盤吧有我愛嘅水牛芝士蕃茄串🥰
仲有煙三文魚、巴馬火腿拼蜜瓜、川味雲耳、麻醬秋葵同煙燻雞等等

💖壽司
有多款刺身選擇同雜錦壽司選擇🍣
包括八爪魚、魷魚、吞拿魚、希靈魚、鯛魚同三文魚

💖甜品
就算食到幾飽都好 女人總係有第2個胃!
見到咁多款甜品 即刻胃口大開夾咗滿滿一盤😅
最得我哋心嘅係芒果椰子餅 好出色 💕
椰香味突出且同芒果味好夾 口感幼滑
菠蘿香酥香脆 而Tiramisu同藍莓芝士餅味道都唔錯
仲有MOVENPICK雪糕可以任食呢

💖水果及飲品
食返新鮮嘅水果平衡下 有火龍果、西瓜同蜜瓜
飲品方面有蘋果汁、橙汁同咖啡茶水等
我最愛嘅係自己鮮製嘅熱檸檬紅茶多檸檬😂

小結:

餐廳佔地都幾大 環境寬闊舒適
裝修有種古典嘅典雅風格 喺度聽住live 幾寫意
去完差啲唔記得咗第2日仲要返工🥹
而家openrice訂位特價咗每位只係$415蚊!
以呢個價錢幾到咁多種食物 仲要有歌聽🎼
覺得性價比頗高 媽媽對呢餐亦感到滿意
推薦大家帶埋鐘意聽歌嘅長輩一齊嚟呀❣️

• 各式甜品
本來想趁星期日好好吃一餐 ,並且休息一下 ,~怎料由於今日是公眾假期 ,收費不但貴了, 而且因為有幾台旅遊人士,,酒店方面 把食物的種類 大大減少, 與平日相比, 很多平時有供應的食品 都不見了, 平日每天都供應的翡翠螺?不見了, 甜品嗎 ?不要寄予厚望,很多出色的甜品都比酒店收起來了 ,例如 Tieamisu、 黑森林蛋糕和豆腐花 等等全都失蹤了 。所以 今天的 自助午餐一點也不值得推介, 建議各位 訂位的時候,, 先聞聞當天有沒有旅行團,因為食物質素和種類會大大下降, 失望的一天。
2023-04-12 3609 瀏覽
🌟海鮮🦞雪糕🍧都有齊的酒店半自助晚餐復活節過後屋企人想食豪華d,又唔想過分破費🤯對食物要求多多又唔想火鍋,好難滿足wor🥱...於是比我搵到呢間🈹️$200幾❗️埋❗️單❗️既酒店semi-dinner buffet試左有驚喜🥰😛 ➡️半自助晚餐 主菜+豪華沙律吧🦐唔洗book檯直接$328 7折(加埋加一先$262.2起) 長者小童更有6折😝⬅️ * ──沙律吧──*見到食物種類覺得真係性價比高得不敢相信...🤯!有齊海鮮🦞,餐湯🥣,豪華沙律吧🥗,蛋糕甜品🍰🧁,同3款Movenpick雪糕🍨既半自助晚餐😝 ✨️冷盤區✨️海鮮有長腳蟹🦞,蝦🦐,青口,螺和蜆🐚等等,夠新鮮屋企人食左好多😌有廚師refill左幾次✨️ 沙律選擇有驚喜😍🥗 #kurin沙律地圖除了7款自選沙律菜同煙三文魚🍴,我推介日本秋葵,帕馬火腿拌密瓜,日式牛蒡,同紅菜頭好開胃🤤✨️🥒🍅個燈籠椒長通粉都好值得一試🌟食主菜都飽左一大半😛✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼✨️甜品區✨️不愧係酒店出品 甜品整體有質量🍴就算半自助餐都選擇好多,而且有好多選擇,例如Tiramisu,日式芝士蛋糕,濃朱古力撻,法式燉蛋等吸引選擇😍💓起碼有9款甜品,3款M
🌟海鮮🦞雪糕🍧都有齊的酒店半自助晚餐

個燈籠椒長通粉都好值得一試🌟食主菜都飽左一大半😛
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
✨️甜品區✨️
Movenpick雪糕

起碼有9款甜品,3款Movenpick雪糕🍓🍫,木瓜雪耳糖水同3款水果🍈(密瓜好甜!)我推介⬇️

🍰香橙蛋白餅:
香橙蛋白餅

Q彈蛋白蛋糕食落去好似雲朵☁️,入口即化💖淡淡香橙味🍊大家都encore左幾次🤤!

🍰Tiramisu:
Tiramisu

甜品最怕死甜😪呢款好濃咖啡味,配合綿滑帶輕盈cream唔膩💓

🍨日式芝麻奶凍:
日式芝麻奶凍

精緻既細細奶凍杯充滿芝麻香味🤤唔會太甜~需試٩(ˊωˋ*)و✧
甜品

* ──半自助餐主菜──*
🔸️炭燒美國頂級肉眼扒+$120
🔸️香煎三文魚柳伴带子 +$40 🌟
香煎三文魚柳伴带子

重點推介三文魚🤤‼️出面食三文魚通常偏貴🐟🥺酒店既三文魚柳質素好高夠嫩滑👍🏻,無overcook🍳仲有粒大大既帶子同開胃配菜,同個醬好夾🤤

肉眼扒大大份,適合大食既人~🥩建議生熟度可以點生d比較juicy😙
炭燒美國頂級肉眼扒

真係食完個主菜都回晒本🤣🉑️

* ──環境──*
作為傳統4星酒店🍽暗系格調有窗口座位😚檯夠大,而且座位數好多,空間感足夠 唔會有逼的感覺(重要)🤭
可以慢慢食無人催👍

• 炭燒美國頂級肉眼扒
  • Tiramisu
  • 長腳蟹
2023-04-03 1139 瀏覽
酒店做紧七折优惠,半自助午餐只需要百多元,食品选择多,計有翡翠螺丶烧牛肉片及沙律等等。不过我最欣赏是他的甜品区,黑森林蛋糕及提拉米苏布甸,不但非常美味,而且更勾起我一連串童年的回忆。虽然新鲜水果只有西瓜蜜瓜及菠萝供应,但是,三者都非常新鲜甜美,我足足吃了三大碟。总括而言,酒店的自助午餐十分值得推介。
假日約親朋戚友聚餐, 周圍的全自助餐都滿座了🫠難得能預約到尖沙咀君怡酒店的西式半自助餐👍🏻 正值初三,人流不算太多🐶 可以享用悠閒午餐👍🏻半自助餐提供放題沙律吧、冷盤、 中西式 甜品、 西湯麵包、飲品放題✨雖然不算很多款式但都夠食飽飽✨除此以外還有main course 如 紐西蘭肉眼扒、烤羊架、意大利飯,卡邦尼意粉等等✨部分賀年甜品👉🏻蛋花大菜糕👉🏻班蘭戚風蛋糕👉🏻香芒慕絲蛋糕👉🏻英式焦糖燉蛋雪糕有movenpick 的 朱古力 、雲呢拿、士多啤梨 三個口味選擇, 忍唔住食左三碗🤣✨肉眼扒 醬汁都好好味✨, 肉質味濃✨✨👍🏻 雖然同行朋友推介嘅係 烤羊架 聽說有意大利大廚師的水準, 但我覺得牛扒都不錯👍🏻

部分賀年甜品
👉🏻蛋花大菜糕
👉🏻班蘭戚風蛋糕
👉🏻香芒慕絲蛋糕
👉🏻英式焦糖燉蛋

2022-10-29 3653 瀏覽
早前知道君怡咖啡屋午餐有semi-buffet,仲可只食沙律吧(重點有凍海鮮同movenpick),睇過youtuber stephen leung介紹都唔錯,所以今日同成班同事去試下。食後覺得好壞參半,先講好的方面:1. $125+(原價加一),即係大約$143,呢個價唔包main course ,看似有D貴,但沙律吧有的食物真係多,比海景嘉福semi-buffet多好多,有凍海鮮,有即磨咖啡,cold cut 又有四五款,同埋有movenpick 雪糕,性價比算高,當然食物水準一定要OK先得啦,跟住就講食物方面;2. 凍海鮮今日四款,青口仔、凍蜆、凍蝦、翡翠螺,當中青口仔真係無味,如果沾咯嗲汁可能好D,凍蜆就咁食都有魚味,係幾好,凍蝦係旫好既凍海鮮,冇死冇臭,爽口彈牙有鮮味,點泰式酸辣汁仲正,唔點就咁食都得,翡翠螺就唔會死實同臭,算中等偏高少少既,所以整體凍海鮮都係水準之上,而且refill快,未見過底,就算我撈到剩三成,轉頭又fill滿,值得一讚;3. 湯得一種係蘑菇湯,飲得出係手打,可惜師傅野加多左,唔夠滑口同有味精,但一定比罐頭湯好;4. 其他cold cut同沙律都可以,呢
食後覺得好壞參半,先講好的方面:

4. 其他cold cut同沙律都可以,呢D好難有大驚喜;
5. 甜品方面最好係朱古力布朗尼,有nuts响中間口感好,又不太甜,其次cheese cake都幾香;

6. 經理服務唔錯,我哋同公司一定分批到,佢不厭其煩分開問要乜main course ,又多次表示可以不要只食沙律吧,唔會挾你叫。

好既講完就到壞既野,真係間間餐廳都有新奇刺激好玩野

一、先進式落單😂阿經理係好有禮貌同熱心,可惜蠢,我同事開口叫左個牛肉眼,但諗住睇一睇其他人轉頭先落,即叫經理hold(15秒內經理未離開企的位置,而且係手抄單唔係手機入單),居然答我同事話已經煎左,大佬呀,你講大話咪咁誇張,行都未行開就落左仲煎埋,跟住要比我同事串“乜咁先進架,語音定張紙同廚房有感應”,如果你行開入左機都算,唔好一步未郁又唔係手機入就吹到咁大先得架;
二、萬聖節特別甜品?😏呢鑊成也cheese cake ,敗也cheese cake ,明明優點上話佢好食,點解敗呢?因為其中一舊由cheese cake 變左“蜘蛛’s cake”🤮,你估真係萬聖節就出蜘蛛咩;
蜘蛛's cake 🤮

三、再嫌既就係醃漬前菜味道不足,當然無可能樣樣都咁好,所以輕輕一提就算。

主菜唔差,但無驚喜,响咁多種類既沙律吧,除非中午必須食熱葷,否則可以慳返果七十蚊;

其實除左上面呢三點問題,真係其他都唔差,所以尖沙咀區酒店呢個價,我真心覺得值得推薦,平時食晏都七八十蚊,間中食下呢個貴少少當慰勞自己係OK👍
2022-10-28
  • 凍海鮮
君怡酒店,好多年前同爸媽一起來吃晚餐自助餐慶祝中秋節。今日放假同老公來吃午餐自助餐,價錢真的化算。有公司咭片就可以平一點。佢地個餐係咁既1)只食沙律自助餐$125(有咭片) 再加一(原價$178)2)主茶加沙律自助餐$188(有咭片) 再加一(原價$268)主菜有好多款揀餐廳是舊式裝修,但人不多,好乾淨,食得舒服。我想地兩個只叫沙律自助餐都好飽,因為野食食都唔少。有凍蝦,青口,蜆,螺,沙律都多款,又有豆腐,冷面,中華沙律,螺,甜品都多,基本芝士蛋糕,朱古力蛋糕
君怡酒店,好多年前同爸媽一起來吃晚餐自助餐慶祝中秋節。

佢地個餐係咁既
主菜有好多款揀

餐廳是舊式裝修,但人不多,好乾淨,食得舒服。

今日係街超熱,行到人都忟,想揾冷盤食吓。 最後揀咗呢間,有半自助午餐,有沙律吧午餐。 呢到有沙律有甜品即克order咗沙律吧午餐解吓暑,嘢食高出期望,今日只享用咗沙律吧午餐。臨走見到人哋份豬柳大蝦好似好Ok,聞到好香,但要趕開會唯有下次再試。價錢ok,待應服務態度良好有禮貌,抵讚,地方乾淨。坐得舒服。 會再來。*揾到撻地方靜靜地開部notebook覆吓mail,正! *呢到openrice寫咗 只開五,六,日。 而家問咗 星期一到五12:30 至 14:30。
*揾到撻地方靜靜地開部notebook覆吓mail,正!
2022-08-01
  • 沙律吧