2021-05-22 667 瀏覽
同朋友嚟銅鑼灣學嘢經過希慎廣場就上去睇吓有咩好嘢食啦!見呢間冇乜人就入去試吓…我哋喺出面企咗一陣,都冇人理我哋,過咗一陣終於有員工行過嚟,佢好搞笑囉,同我哋講未執好枱,明明入面就有好多枱冇人坐,得一兩枱食客,(員工雖然戴住口罩,但係都見到佢個面口勁黑囉)鰻魚飯三食 💲88鰻魚味道係可以嘅,茶漬茶味都幾香,不過鰻魚份量就少得可憐🥺照燒雞烏冬 💲65雞扒勁細碟,烏冬冇味😢餐廳冷氣唔夠,越食越熱,邊食邊流汗💦加上員工服務態度好差,唔會再去👎🏻

鰻魚飯三食 💲88
鰻魚味道係可以嘅,茶漬茶味都幾香,不過鰻魚份量就少得可憐🥺

照燒雞烏冬 💲65
雞扒勁細碟,烏冬冇味😢

餐廳冷氣唔夠,越食越熱,邊食邊流汗💦
加上員工服務態度好差,唔會再去👎🏻

2021-05-01 714 瀏覽
#mkeats_cwb #mkeats_japanese______________________________🍱丼配有麵豉湯同酸瓜🥒『•• 鰻魚丼 ••』$𝟲𝟴 鰻魚肥美🤍 但醬汁同鰻魚嘅份量就有啲少💩 雖然飯係無限添 但鰻魚得咁多 唔添都已經唔夠配鰻魚食 更何況再要多啲飯😂 不過咁嘅價錢都差唔多啦~或者下次要叫雙層鰻魚丼先夠喉🥳 『•• 溫玉牛肉丼 ••』$𝟳𝟴牛同溫泉蛋係絕配呀!成個丼不覺乏味🤍『•• 和風牛肉丼 ••』$𝟲𝟴『•• 照燒雞烏冬 ••』$𝟲𝟴 udon煮得恰到好處 夠煙靭雞就不過不失 ᵕ̈ ______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10 +10% service charge 𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 7.5/10 𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7.5/10🖇 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場12樓1202號舖

#mkeats_cwb #mkeats_japanese

🍱丼配有麵豉湯同酸瓜🥒

『•• 鰻魚丼 ••』$𝟲𝟴
鰻魚肥美🤍 但醬汁同鰻魚嘅份量就有啲少💩
雖然飯係無限添 但鰻魚得咁多
唔添都已經唔夠配鰻魚食 更何況再要多啲飯😂
不過咁嘅價錢都差唔多啦~
或者下次要叫雙層鰻魚丼先夠喉🥳

𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 7.5/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7.5/10

🖇 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場12樓1202號舖
2021-04-03 696 瀏覽
隨心去希慎揾吓有咩食,去到隔住玻璃見到👨‍🍳即燒鰻魚,好似幾吸引,就入去試試。雙層鰻魚飯🍱,好似幾肥美,即燒即食唔會差得去邊,咬落有口感,日式碗飯向來不多,已叫了加飯,可能個碗關係,都唔太覺得有多到飯🍚另外,叫了玉子牛肉丼,流心蛋向來係我至愛,牛肉薄薄的,當然不算靭,跟平常吃的差不多。汽水🥤買一送一,都甪抵飲。麵豉湯,漬物都隨後而上,好完整的日式丼。店舖位置不算太大,枱與枱之間都有一定的分隔空間。

汽水🥤買一送一,都甪抵飲。

麵豉湯,漬物都隨後而上,好完整的日式丼。

店舖位置不算太大,枱與枱之間都有一定的分隔空間。

2021-03-19 596 瀏覽
但係呢但係呢⋯當你真係突然好掛住日本、突然好想食日本野、突然好想食鰻魚飯既話,呢度係一個幾方便快捷既選擇。因為廚房做得快靚正、午市時間幫襯都唔駛等太耐。
[銅鑼灣]
名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店
位於希慎廣場的過江龍燒鰻魚餐廳:冇日本大大份鰻魚咁土豪,但咁既時勢、食左當去左日本先啦。
📌日式牛肉鰻魚丼($88+10%):
牛肉略咸。鰻魚本身就幾肥美,但份量則..比較珍貴。或是牛肉同鰻魚飯分開上的緣故,觀感上,個人覺得好冷清。
配:味增湯、漬物
日式牛肉鰻魚丼

日式牛肉鰻魚丼

• 鰻魚飯
和朋友係銅鑼灣睇完戲後,就一齊去希慎食Lunch。我地去到見到憑當日戲飛尾可以減$10,又不用等位,便決定試一試食。我們都點了和風牛肉鰻魚丼。除了飯外,也配有酸瓜和麵豉湯,份量不少。要讚一下佢地分開碟上牛肉和鰻魚飯,咁D饅魚唔會被牛肉汁影響味道。雖然只有一塊鰻魚,但鰻魚肉厚軟腍,已經好滿足。牛肉方面,廚師加了洋蔥和米粉!?口感很得別。牛肉汁咪濃,但牛肉就普普通通。唯一美中不足既係饅魚汁太少,有三份一既飯撈唔到醬汁,幸好有用D牛肉汁可以撈D飯,順利食清光~

和風牛肉鰻魚丼
2021-03-06
和風牛肉鰻魚丼
2021-01-12 1000 瀏覽
收工去食個早飯等食嘅時候發現原來呢間店同道頓堀大阪燒係黐住嘅所以期望不高🙂點知⋯⋯雖然泡菜同豆腐係朋友雖然鰻魚係我好鍾意食嘅嘢但原來呢三樣嘢唔可以擺埋一齊因為擺咗一齊都好似係分開咁至於個飯還可以啦,咁嘅價錢,唔應該有要求🙃但係個麵豉湯偏鹹,飲唔到一半
收工去食個早飯

但原來呢三樣嘢唔可以擺埋一齊
因為擺咗一齊都好似係分開咁
泡菜鰻魚冷豆腐

至於個飯
還可以啦,咁嘅價錢,唔應該有要求🙃
但係個麵豉湯偏鹹,飲唔到一半
鰻魚飯

2020-12-09 795 瀏覽
超好吃!open rice外賣自取效率好高喔⋯⋯15分鐘ready to collect 疫情期間宅家食物強烈推薦😇女生可以選少飯,減少浪費。男生可以選多飯,店家真是太貼心啦。
和風牛肉鰻魚飯
2020-12-09
外賣自取
和風牛肉鰻魚飯
過江龍名代宇奈とと鰻魚飯的分店在東京及大阪都見過,門口經常大排長龍,全因平靚正,今次試吓佢嚟到香港表現如何。招牌鰻魚飯由$68起,有多種份量(原條、半條鰻魚)及食法選擇,配上自家特製醬油及日本米。雙層鰻魚井$108鰻魚重$98鰻魚飯賣相無驚喜飯嘅份量偏少及質地較硬,設有白飯免費加大鰻魚肥美,烤至黃金油亮,但有好多細骨又話係用高級備長炭即烤,但沒有香味饅魚醬油份量少,唔夠淘飯整體來說,品質只是一般日式餐廳的鰻魚飯,沒有鰻魚專門店的級數。

雙層鰻魚井$108

鰻魚重$98
鰻魚飯賣相無驚喜
飯嘅份量偏少及質地較硬,設有白飯免費加大
鰻魚肥美,烤至黃金油亮,但有好多細骨
又話係用高級備長炭即烤,但沒有香味
饅魚醬油份量少,唔夠淘飯
2020-11-18 598 瀏覽
今天去希慎廣場買手機,逛完一輪商場,有點肚餓,見到名代宇奈備長炭鰻魚飯的廣告圖片好吸引,所以便到樓上吃個午餐。點了一份午餐,山芋鰻魚丼。感覺上,好像一份快餐,飯不夠熱而且有種冷感,沒有飯香味。鰻魚有點鬆散,而且鋪在飯面上的紫菜好像放了很久的,山芋即是淮山,淮山蓉感覺上比較粗糙,拼起鰻魚來一起吃,可能沒有想像中的那麼好,所以覺得有點失準。反而上次在尖沙咀分店吃的溫玉鰻魚丼還可以。衛生方面把關滿意,在抗疫期間,客人必須要使用服務員提供的酒精搓手液清潔雙手後才可以進店,服務員也經常清潔座位及桌面,而且有禮。

點了一份午餐,山芋鰻魚丼。

反而上次在尖沙咀分店吃的溫玉鰻魚丼還可以。

2020-11-14
2020-11-18 393 瀏覽
108蚊既雙層鰻魚丼,配味㬝湯同埋漬物~ummm 係好食既,但係就無特別既驚喜,好似有少少普通~🤔🤔🤔鰻魚未算係好肥美,又唔算好厚~食完一碗可能未必夠飽🙈🙈
名代奈宇とと ❤️日本人氣過江龍,主打備長炭現燒鰻魚,喺日本以平價鰻魚飯大受歡迎,雖然價錢貴過日本,但香港黎講呢度最平$68已經可以食到鰻魚飯啦!都算係咁嫁啦!💡不設加一服務費💡配赤味㬝湯及漬物💡+$15轉鰻魚肝湯💡午市套餐4人同行1人免費💁‍♀️和風牛肉鰻魚丼($88)👍“牛肉會分碟另上 牛肉脂肪比例正常唔會太肥""鰻魚都幾肥美 但份量可以再多D 就好lu"💁‍♀️鰻魚重($98)"鰻魚重既鰻魚比較多骨 呢樣有少少扣分雖然d 骨係可以食""醬汁同米飯都係日本進口架"
名代奈宇とと ❤️

💡不設加一服務費
💡配赤味㬝湯及漬物
💡+$15轉鰻魚肝湯
💡午市套餐4人同行1人免費

💁‍♀️和風牛肉鰻魚丼($88)👍
“牛肉會分碟另上 牛肉脂肪比例正常唔會太肥"
"鰻魚都幾肥美 但份量可以再多D 就好lu"

💁‍♀️鰻魚重($98)
"鰻魚重既鰻魚比較多骨 呢樣有少少扣分雖然d 骨係可以食"
"醬汁同米飯都係日本進口架"
鰻魚重
2020-11-04 431 瀏覽
喺銅鑼灣就專登上來食鰻魚飯,可能因為時間早我們是第一檯,幾好呀冇人又舒服可能因為冇人嘅關係,姐姐好細心咁解釋餐牌上鰻魚唔同部位,你想食肥點或是瘦點,好有心機呀!「雙層鰻魚丼」:鰻魚兩大塊都係身,肉身都比較厚且肥美、無骨,炭燒味很出、很香😋「鰻魚重(上)」:呢個就有一件身&一件尾,身就肥美,咬落一口油;尾就明顯瘦點,不過香口,有點骨,食時要小心啲餐係跟麵豉湯&漬物,漬物可幫手消消鰻魚嘅油膩,配合得幾好,而且飯可免費加大,男士也不用驚身唔飽。飲品現在也是買一送一,所以無理由唔點㗎價錢在銅鑼灣晚餐來說真的很實惠👍🏻,最緊要係好食,無將貨就價

雙層鰻魚丼

要小心啲
鰻魚重(上)

雙層鰻魚丼
鰻魚重(上)
2020-10-30 290 瀏覽
去希慎揾野食,原本入京林屋,但好似唔係好吸引,跟住就入左同層嘅名代宇奈,我地係唯一一枱客,心有諗過會唔會中伏,因為冇做過功課咩都唔知就行入去食,哈,好彩又冇好伏喎。兩公婆一人一碗$108厚切鰻魚飯加飯,其中一個加左$15升級鰻魚肝湯。先講鰻魚,厚身,唔係超市貨色,後尾先知佢用備長炭即燒,加分,但唔夠熱又減返少少分,尤其鍾意佢個鰻魚皮,好油潤;佢個鰻魚汁唔會死甜都可以;飯就麻麻地,冇咩飯香,堅要改善,唔好以為有鰻魚汁個飯就可以唔理,好彩叫左加飯,加左飯就夠飽;湯就升唔升級都一般,建議唔洗加錢升級,或者叫佢唔洗比湯改比多啲漬物酸酸地配下飯仲好😅。佢地主打係鰻魚,有好多種唔同嘅份量選擇,有啲係成條上,個人覺得$108呢款係食鰻魚最好嘅位置,如果揀有尾部果啲正常應該冇咁肥美除非好想食多啲鰻魚,所以如果我地下次再幫襯都會食返呢款~

2020-10-25 292 瀏覽
冇得去日本旅行,想念家鄉,咁就食下一啲家鄉美食。呢間野個名好長,所以我從來唔記得佢叫咩名,只會叫佢做希慎鰻魚飯。通常一間店只做一樣食物嘅話品質差極有個譜。呢度有好多種唔同鰻魚飯,都係大同小異,主要係鰻魚份量嘅唔同。當然亦有一啲鰻魚類小食。唯一係由於希慎分店沒有炸爐,所以炸雞、鰻魚天婦羅等炸品都缺乏供應。我叫咗個鰻魚重特上,一個盒飯有3塊鰻魚,分量充足,而且要加飯係免費嘅,對於食量比較大嘅大男生就好了。鰻魚味道唔錯,唯一係炭燒味道唔夠,少咗嗰種刺激嘅感覺。仲跟埋酸菜同麵豉湯,麵豉湯用赤麵豉,不過我就覺得稍為鹹咗一啲。響銅鑼灣地區而呢一個味道同份量,價錢都算合理,喜歡食鰻魚飯嘅都可以去一下。
通常一間店只做一樣食物嘅話品質差極有個譜。

2020-10-25
2020-10-24 264 瀏覽
同個 fd喺銅鑼灣唔知食乜好,佢話有鰻魚飯,我都好耐冇食,見係過江龍,諗住去懷緬吓日本。Sapporo 啤酒買一送一 ,唔叫真心對唔住自己🤣叫左鰻魚飯三食,見$88以為好抵,麵豉湯同茶漬不過不失,點知d鰻魚少得可憐,得嗰幾塊,仲要好細塊囉。喺日本食d鰻魚份量起碼double, 真係唔介意你賣貴d但多d鰻魚。重點係d鰻魚唔好食,同喺supermarket 賣嗰d質素差唔多,汁又少唔多入味,魚又冇炭燒味,失望。溫泉蛋係加嘅,ok la 純粹係自己鍾意食啫。唉,食完先知唔係同路人又唔好食,跪左玻璃兼唔會再去🙄

Sapporo 啤酒買一送一 ,唔叫真心對唔住自己🤣
溫泉蛋係加嘅,ok la 純粹係自己鍾意食啫。
唉,食完先知唔係同路人又唔好食,跪左玻璃兼唔會再去🙄