2018-01-31
又一過江龍係荃灣落腳,進駐中染新城。呢間係有現場歌手駐場唱Live 同食的火鍋店,主打椰子雞煲,深圳廣洲都有分店,所以第一時間book位去試下,剛剛好可以同朋友順度慶生添。26晚 20:00 到達係門口已經聽到悅耳嘅流行歌,因為朋友兩人已到達佢地坐抵左先。我同老公就拍車後差不多時間到達。現場門口企滿人好熱鬧,兩傍放滿祝新店開張嘅花牌。裝修都好落本,好華麗而且覺得老闆係一個有品味識飲識食又識享受的人! 因為店內樓底高枱亦較寬闊令人感覺舒服,不過因為現場演唱加多人變得有點嘈,想傾計時就變得要點難度,真係辛苦的伙計但係反而伙計好細心同習慣左呢種模式 勁呀舞台係店中間,全場都可聽到,歌手水準高。原味椰子雞鍋~~ 他們選用文昌雞(一份) $328四個人食剛好,椰子湯滾起後落雞,之後關爐用原始的漏斗計時,當漏斗嘅沙注滿另一邊,就可以食過剛熟鮮嫩無比的嘅雞肉,還帶著一陣椰香味嘅清雞湯清甜無比,原汁原味不用添加其他!非一般調味用上薑粒,青檸同辣椒加入醬油,真係幾特別清香好和諧。頂級安格斯肥牛 $198雪花紋理均勻,份量亦算多,只需灼十零秒剛熟好軟滑,但牛味唔太濃,下次試手切先!極品生拆蟹皇丸 $1
舞台係店中間,全場都可聽到,歌手水準高。
原味椰子雞鍋~~ 他們選用文昌雞(一份) $328
頂級安格斯肥牛 $198
極品生拆蟹皇丸 $148 (一份)
驚喜必叫,彈牙每粒丸內有蟹肉同蟹黃,其他地方未食過,應該係廚師自家創作的,夠特別又味美!賣相仲要靚喎!
響鈴較普通但放落雞湯就索晒d精華!
極品燕液鵝肝虾丸 $108半份
每粒都好飽滿還有燕窩所以放落湯時要小心d, 用湯匙幫手,熟左之後急不待咬一口,發現丸內真係有粒鵝肝架! 而且虾打到起膠質好彈牙爽口添 !
脆肉骨腩 $68
無乜魚味但就有脆口彈牙我只輕嘗一件,老公同朋友最鐘意。
桂花蚌 $98
爽鮮甜好鐘意呢種質地,真係新鮮!