2020-06-09 114 瀏覽
接近下午茶同晚餐之間嘅時段肚餓有啲尷尬最後都係決定搵啲好嘢食呢間喺角落頭唔起眼嘅台灣小店,主打賣嘅都係一啲便當我同朋友一人叫咗一個便當,60蚊一個套餐好抵食 我叫嘅便當係排骨,黐住骨嘅豬扒永遠都係好食啲嘅,又嫩滑又腍大細同我手掌一樣大份量真係唔講得笑調味方面有五香粉同椒鹽,香酥惹味除咗排骨之外,便當仲配有滷肉、溏心魯蛋、醃蘿蔔同埋泡菜,色彩繽紛,真係好有喺台灣食便當嗰種豐富嘅感覺本身個餐跟例湯,今晚嘅湯係:蟲草花菜乾湯,飲落味道好濃郁,而且真材實料 朋友叫咗個鹽酥雞扒便當,塊鹽酥雞扒都同排骨一樣咁大塊而且炸得好香脆,真係同台灣食嘅一模一樣外脆內軟,入面嘅雞髀肉夠滑夠juicy調味適中唔會太鹹 當我哋將個啲手工鹵肉同醃蘿蔔放上去個飯上面,就發現同正宗台灣食嘅滷肉飯好相似 嘢飲方面叫咗一杯紅豆奶茶同埋一杯冬瓜茶 紅豆好綿密幼滑,口感豐富甜度適中 雖然食完個便當好飽,但係最開心嘅係,呢度有我最鍾意嘅芋圓同埋仙草芋圓份量都算多,而且食落qq,口感一流紅豆,綠豆煮到好甜,撈埋仙草嘅味道好夾順帶一提,都幾鍾意佢呢度嘅落單方法畀完錢之後,會有一個pager,上面會顯示你嘅單號碼當你嘅嘢食預備好嘅時候
接近下午茶同晚餐之間嘅時段肚餓
有啲尷尬
最後都係決定搵啲好嘢食
呢間喺角落頭唔起眼嘅台灣小店,主打賣嘅都係一啲便當
我同朋友一人叫咗一個便當,60蚊一個套餐好抵食
台式排骨便當

我叫嘅便當係排骨,黐住骨嘅豬扒永遠都係好食啲嘅,又嫩滑又腍
大細同我手掌一樣大
份量真係唔講得笑
調味方面有五香粉同椒鹽,香酥惹味

鹽酥雞扒便當

朋友叫咗個鹽酥雞扒便當,塊鹽酥雞扒都同排骨一樣咁大塊
而且炸得好香脆,真係同台灣食嘅一模一樣
外脆內軟,入面嘅雞髀肉夠滑夠juicy
調味適中唔會太鹹

芋圓份量都算多,而且食落qq,口感一流
紅豆,綠豆煮到好甜,撈埋仙草嘅味道好夾

順帶一提,都幾鍾意佢呢度嘅落單方法
畀完錢之後,會有一個pager,上面會顯示你嘅單號碼
當你嘅嘢食預備好嘅時候,佢會響到超級大聲,而個傳呼機四周仲會有兩粒紅色嘅燈轉下轉下,閃吓閃吓提你去拎嘢,唔會嘥時間

最後,雖然佢用嘅好多都係即棄嘅餐具,但係喺呢個疫情嘅時期,始終衛生啲都令客人放心

• 台式排骨便當
  • 鹽酥雞扒便當
2020-06-08 31 瀏覽
今日去了將軍澳行街!將軍澳現在真的好方便!可以商場穿商場有好多個商場連接!我們選了一間台灣菜!"台北巷弄"是一間快餐式的台灣菜!我們點了鹽酥雞扒飯套餐鹽酥雞扒外脆內軟,配的酸菜都好開胃!飯的質感好鬆軟糯香!澎湖花枝蝦排拼甜不辣飯套餐花枝蝦餅炸得香脆~分量小了一點!飲品三寶奶茶有仙草,紅豆,珍珠芋泥奶茶味道剛好濃郁!小食鹽酥雞細細粒,脆脆一粒一口!🤤😋😋甜品仙草芋圓👍🏻好足料!有仙草,芋圓,紅豆,芋泥。
今日去了將軍澳行街!
將軍澳現在真的好方便!可以商場穿商場有好多個商場連接!
我們選了一間台灣菜!
"台北巷弄"
是一間快餐式的台灣菜!
我們點了
鹽酥雞扒飯套餐
鹽酥雞扒外脆內軟,配的酸菜都好開胃!
飯的質感好鬆軟糯香!

澎湖花枝蝦排拼甜不辣飯套餐
花枝蝦餅炸得香脆~分量小了一點!

飲品
三寶奶茶
有仙草,紅豆,珍珠
芋泥奶茶
味道剛好濃郁!

小食
鹽酥雞
細細粒,脆脆一粒一口!🤤😋😋
甜品
仙草芋圓👍🏻
好足料!有仙草,芋圓,紅豆,芋泥。

2020-06-06 24 瀏覽
無飯煮婦話要帶我去試試佢平時買開外賣嘅台北巷弄食晚餐,因為佢平時一個人試唔到太多嘢食所以要我陪佢share,心動不如馬上行動放工直接過嚟同佢食晚餐😁鹽酥雞扒便當($60):雞扒鮮嫩多汁,醃料唔會過鹹,味道剛剛好,我哋掛住傾計就算放涼後仍然保持到酥脆而且唔油膩😍澎湖花枝蝦排拼甜不辣便當($70):外皮金黃酥脆,花枝配埋蝦肉鮮甜爽口又彈牙;甜不辣魚味鮮香,口感外酥內軟👍切條滷肉肥瘦均勻,滷肉肉質軟嫰,加入咗紅蔥酥令醬汁更加香濃!白飯米香濃飯味甜,粒粒分明口感飽滿, 好味到平時晚餐食半碗飯嘅我都成碗食晒🤣台式湯品好有驚喜,望落好似淨係得菜但飲落好清甜!便當仲配上滷水溏心蛋同酸酸甜甜嘅蘿蔔甘筍椰菜絲作為配菜!滷肉汁油麥菜(加配$13): 食咗咁多肉,梗係要叫返碟菜平衡一下😆台灣香腸($29):肉汁豐富,口感紮實成條食更有嚼勁,配埋蒜片一齊食好滋味👍芋泥奶茶(中杯/+$20):奶味香濃,芋泥好足料,飲得到細細粒嘅芋頭顆粒,啖啖都充滿芋香😋仙草凍奶茶(中杯/+$10):無飯煮婦話係佢每次必點嘅飲品☺️仙草2號($35):仙草凍入口鮮嫩滑溜溜,仙草香味勁濃郁!手工芋圓,地瓜圓同紫薯圓由台灣直送,口感煙

鹽酥雞扒便當($60):

澎湖花枝蝦排拼甜不辣便當($70):

台灣香腸($29):
肉汁豐富,口感紮實成條食更有嚼勁,配埋蒜片一齊食好滋味👍

芋泥奶茶(中杯/+$20):
仙草凍奶茶(中杯/+$10):
無飯煮婦話係佢每次必點嘅飲品☺️

仙草2號($35):
仙草凍入口鮮嫩滑溜溜,仙草香味勁濃郁!手工芋圓,地瓜圓同紫薯圓由台灣直送,口感煙韌有嚼勁,我自己最愛芋圓芋頭味勁香!蜜紅豆大大粒粒粒分明又鬆軟,蜜綠豆外Q彈內鬆軟口感一流!而且甜度剛剛好 , 加入咗花奶更加香滑,凍冰冰感覺好消暑❤️❤️❤️

餐廳座位唔多見到好多人買外賣,個人認為今餐性價比極高,難怪無飯煮婦成日過嚟買外賣食啦!
2020-06-05 31 瀏覽
宜蘭三星蔥,聽就聽得多,但就未食過。今日同朋友經過這間台式外賣專門店,見有宜蘭三星蔥餡餅,便與友人一起吃個下午茶,試試是什麼味道!這裏雖説是外賣專門店,亦設有少量堂食座位。個餡餅真的很好食,沒有平時蔥的味道,唔似食緊蔥,裏面還有香甜汁液很香很美味!🤤🤤鹽酥雞~做得很香脆,味道鹹鹹香香,唔會太油、亦都唔太鹹😋😋仙草2號~仙草凍配紅豆、綠豆、手工芋圓,仙草味道好出 涼浸浸,芋圓Q彈唔錯!三寶奶茶~三寶係紅豆、仙草凍,珍珠芋泥奶茶🥤隨餐附送$17飲品,亦可補差價換取其他飲品。
鹽酥雞~做得很香脆,味道鹹鹹香香,唔會太油、亦都唔太鹹😋😋
三寶奶茶~三寶係紅豆、仙草凍,珍珠
芋泥奶茶🥤隨餐附送$17飲品,亦可補差價換取其他飲品。
2020-06-04 798 瀏覽
2020年6月2日 星期二最近開始要復工,唔再係home office,講真真係唔太習慣,希望可以盡快適應啦。晏晝同一班同事去遠少少食飯,搵下啲新餐廳食,所以就去到將軍澳廣場一上電梯到一樓就見到呢間餐廳,睇裝修既簡約風格已經聯想到台灣既小店,係充滿回憶嘅感覺,於是就決定食呢一間餐牌可以由大型顯示屏睇到,雖然便當午餐既選擇唔算太多,不過每一款都好似好吸引咁,而且呢到仲有我最鍾意食既芋圓添!!我哋分別要左幾個便當、小食同甜品share黎食,首先有台式排骨便當,店員已經剪好左排骨,所以食嘅時候好方便,而且便當分開咗一格格,食物同滷肉汁唔會撈到亂晒仲有醬油雞翼便當,雖然雞翼份量唔係太多,不過好入味,咬落去雞肉已經被醬油浸到變成啡色,但係唔會太過鹹,送飯一流至於飲品,我要左冬瓜茶加少甜,因為唔想落太多糖水,希望飲到冬瓜既自然甜味。果然,真係透心涼而又唔會過甜,十分解渴小食方面我哋得一份鹽酥雞粒,炸得好香脆而唔多油膩,食到停唔到口,好快我哋就已經清晒最後當然唔少得有甜品,呢個係紅豆綠豆仙草芋圓,估唔到全部一齊食又幾配合,既食到芋圓嘅煙韌,又有紅綠豆嘅甜味如果可以送外賣既話,我相信我一定會每個星期最
2020年6月2日 星期二

如果可以送外賣既話,我相信我一定會每個星期最少食一次,以解想去台灣之苦
2020-06-02
15 分鐘 (堂食)
2020-06-03 23 瀏覽
今日係屋企附近諗住搵啲下午茶食下 見到呢間主打外賣嘅台式下午茶 見佢嘅價錢唔貴又有我鍾意食嘅台式料理於是就試吓黎到已經係下午茶時段 所以就叫咗個鹽酥雞餐$56呢個價錢雞嘅份量都好多㗎可以當主食 鹽酥雞炸到啱啱好 啖啖肉 唔會淨係得皮食咁慘飲品加左$13 芋泥奶茶飲品唔會太貼入邊真係有完個大大嚿嘅芋泥 啱晒我呢啲芋泥控今次由於想試吓佢嘅甜品仲加咗$35 試吓佢哋嘅仙草2號入面分別有仙草芋圓紅豆綠豆 芋圓嘅質地都幾好咬口 仙草唔會太甜 算係健康又好食嘅甜品總括嚟講將軍澳呢間台式料理都幾方便又可以喺度食又可以拎走而且嘢食質素都唔錯大家可以試吓

黎到已經係下午茶時段 所以就叫咗個鹽酥雞餐$56

飲品加左$13 芋泥奶茶
飲品唔會太貼入邊真係有完個大大嚿嘅芋泥 啱晒我呢啲芋泥控

今次由於想試吓佢嘅甜品仲加咗$35 試吓佢哋嘅仙草2號

• 鹽酥雞
2020-06-02 37 瀏覽
今日中午同幾個同事揸車去咗將軍澳廣場食台灣午餐,這間小店幾有特色味道都夠正宗。主菜我哋分別叫咗鹽酥雞粒台灣香腸飯同埋排骨滷肉便當。排骨好好味呀亦都唔會太油膩!強烈推介。另外仲叫咗鹽酥雞小食share,炸得十分香脆你又唔會太油膩。食到停唔到口。另外在叫咗一份仙草2號仙草甜品有奶凍紅豆綠豆荢圓。非常豐富嘅午餐嘢飲我就叫咗三寶奶茶有珍珠荢圓奶凍,有特色比一般珍珠奶茶更有層次感。有個朋友叫咗杯冬瓜檸檬都唔錯非常解渴消暑
2020-06-02 33 瀏覽
某天黎到將軍澳突然見到一間門面好靚淺藍色既餐廳,原來係食台灣菜既,呢間餐廳主打台灣外賣,所以我就叫左下午茶做外賣,叫左一個滷肉飯餐加左杯三寶奶茶,滷肉飯仲配有半隻雞蛋,滷肉唔會太咸,配飯食岩岩好。鹽酥雞真係好多好抵食嫁,無甘脆口肉質比較淋身,三寶奶茶係呢度既特式飲品,三寶分別係自制仙草,珍珠同紅豆,珍珠好煙韌,仙草好香滑,奶茶味道濃郁。甜品揀左仙草2號,職員話係自家制既仙草同平時食既唔同比較滑身,加入牛奶之後好好味,入面仲有芋圓同紅豆綠豆好有咬口。

2020-06-02 17 瀏覽
餐廳環境企理乾淨,每個員工服務態度都好好,笑容滿面!而且上菜嘅速度十分快,餐廳上嘅擺設都十分精緻,叫左幾樣小食,鹽酥雞非常值得食,有台灣嘅味道。炸地瓜條外脆內軟,裏面嘅蕃薯都好甜,宜蘭三星蔥餡餅餡料豐富,宜蘭特產嘅三星蔥加肉碎幾夾,外皮香脆。跟餐加左仙草凍奶茶同香芋奶茶,仙草凍及芋泥都算多,跟餐叫幾抵飲,質素媲美手搖店!整體而言,得閒同屋企人或者朋友去食呢間台式嘢係將軍澳都算係唔錯嘅選擇價錢十分抵份量十足。
Hello Taipei🇹🇼 Taste in Alley🥢💫..平日日日都出街食飯,有時候都想可以舒舒服服在家耍廢吃個飯,hea下唔煮飯 咁食咩好❓西餐🍝、東南亞菜🥘、日本野🍣,都已經食過,今次就來個台灣菜吧。開始掛住台灣了。.將軍澳區最近開左間台灣菜🇹🇼,仲未出得關🥺 就食住台菜思下鄉吧。台式口味 跟香港人好對胃,唔花巧既菜式 平實卻味道好,讓人百吃不厭。今次就來個台式便當晚餐吧。.一個便當🍱🥢:附送滷肉飯,滷糖心蛋、是日配菜及台式湯品。單單飯🍚 用上台灣米 很地道有飯味,仲有台灣必不可少滷肉呢。就算糖心蛋🥚 都整得好靚,溏心效果仲好好。.ll $60ll $70花枝蝦排:用上墨魚mixed 蝦滑,食落好彈牙;甜不辣:食落帶Q 又煙韌;台式排骨:粉很薄帶脆,原塊肉排啊。餐廳仲好貼心,飯跟主菜分開盛載,就算外賣回家吃 都保持到食物質素。.ll套餐可以加菜,當然係配台灣A菜,加上台灣滷肉,就成一碟菜式了🤗。小食方面,點左台灣小食名物,鹽酥雞🐥 炸得香酥,滿滿一碗 好滿足。.llll[甜品:仙草3號]l $40仙草凍芋圓 附送奶油球。。其實係淡奶👻材料有:仙草凍、紅豆、芋泥、手工芋圓,成

l[台式排骨便當]l $60

l[澎湖花枝蝦排 拼甜不辣便當]l $70

l[油菜:油麥菜 +$13;小食:鹽酥雞 +$34]l

l[冬瓜檸檬 (中杯) ]l
l[三寶奶茶 (紅豆、仙草凍、珍珠) (大杯)
冬瓜檸檬🍋 夠消新 夏天飲好fresh。三寶奶茶,一杯有齊晒咁多配料,大大一杯好滿足。

l[甜品:仙草3號]l $40
仙草凍芋圓 附送奶油球。。其實係淡奶👻
材料有:仙草凍、紅豆、芋泥、手工芋圓,成碗甜甜的 又消暑。而手工芋圓,用上台灣手法製成,煙煙韌韌。仲有一球粉紫既芋泥💜,食落好綿密呢,好似雪糕咁。

外賣回家吃,都保持到質素。餐廳主要做外賣,但如果唔想拎走,堂食都可以架。店內設有少量位置可以比你舒舒服服吃個飯呢。
×××[台北巷弄 -Taipei Alley]×××
©將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓006號舖
冇得去旅行,但又好掛住台灣嘢食,就去咗樓下嘅呢間台式餐廳食飯😇店舖採用開放式設計,可以自己搵位,同朋友閒談之下,好快就有嘢食🤤鹽酥雞扒便當~原來鹽酥雞扒淨係夜晚先有,外皮炸得夠香脆,調味粉份量適中,咬落去有兩種層次,既食到香脆嘅外皮,亦食到內裏嫩滑的肉質,肉汁亦夠豐富,食落不乾身~配菜亦十分豐富,有滷肉可以配飯食,亦有糖心蛋及菜,湯品有蟲草花雞湯,味道香濃,卻沒有平時雞湯般油膩🤤台式排骨便當~好掛住台灣嘅排骨,估唔到呢度嘅排骨煎得幾好食,富油香,咬落亦不乾身,反而帶有筋位咬落幾爽口,分量亦夠多🤤配菜亦有滷肉,糖心蛋,菜及蟲草花雞湯,非常足料🤤炸甜不辣~好掛住台灣夜市的炸甜不辣,估唔到呢度食到嘅味道同台灣食到嘅有幾分相似,啱啱炸起熱辣辣,食落口又不會太油膩,反而食到香濃嘅魚味,少少鮮甜,肉質軟滑,忍唔住食多咗幾舊🤤油菜~食咗咁多肉點可以冇碟菜中和下,油菜配合滷肉味道不會太寡,而滷肉嘅汁亦可以做少少調味,味道不錯~胚芽奶茶~平時飲開嘅台式奶茶都係凍飲,今次就試吓熱飲嘅胚芽奶茶,打開見到粒粒胚芽,食落亦非常有質感,配合熱嘅奶茶味道幾夾~台式奶茶~估唔到熱飲嘅台式奶茶口感比凍飲嘅更幼滑,甜度控

鹽酥雞扒便當~

油菜

胚芽奶茶~
胚芽奶茶

台式奶茶~
估唔到熱飲嘅台式奶茶口感比凍飲嘅更幼滑,甜度控制亦十分好,比外面嘅台式奶茶甜度稍為低少少,適合香港人嘅口味多啲🤤
台式奶茶

仙草3號~
點可以少得甜品,仙草加入紅豆,芋泥及芋圓,畫面十分豐富,味道亦十分驚喜,仙草有透心涼嘅感覺,配合紅豆味道較為清甜,而且加入近期比較流行嘅芋圓,質感增添了多一份煙韌的感覺,而且芋泥亦夠綿密,食落味道不錯~
仙草3號
台式奶茶
仙草3號
  • 仙草三號
2020-05-28 26 瀏覽
經過好多次【台北巷弄】,今次終於試下佢 呢度應該主打外賣生意,店員問外賣定堂食,堂食的人唔算多,決定坐低慢慢食。鹽酥雞扒便當 $60選擇堂食的我一定會揀鹽酥雞扒,熱上真係超好食,炸好即時食點都係最滋味!外皮酥脆,雞肉嫩滑多肉汁,唔會過份多鹽/過咸,而且唔會油膩到成個外買盒有油漬,呢方面處理得幾好。呢個價錢有齊前菜、餐湯,超級抵食!澎湖花枝蝦餅配甜不辣便當 $70甜不辣熱辣辣,軟熟口感很不錯。不過最正都係花枝蝦餅,除左炸得脆口之餘,咬落仲食到鮮蝦😲而唔係平時的蝦膠,非常有驚喜!花枝加蝦餅有雙重口感,Q彈有鮮味,一邊食一邊讚嘆😝胚芽奶茶 (跟餐加$10)指定少甜少冰,跟餐點真係超抵飲,胚芽香、奶茶唔會過甜。冬瓜檸檬 (跟餐加$12)檸檬酸好有刺激感,帶點冬瓜的甜味,飲落醒神。仙草2號 $35仙草凍/芋泥/紅豆/綠豆/芋圓芋泥綿滑滿有芋頭香,芋圓有蕃薯/紫薯/芋頭口味,口感煙靱好好食,配搭仙草凍一齊食又唔會過膩。紅豆2號 $34紅豆湯/仙草凍/綠豆/芋圓呢款簡單d,紅豆湯甜甜地,加埋仙草凍,食落有d似少甜版的日式紅豆湯。仲留意到筷子好靚好特別!

經過好多次【台北巷弄】,今次終於試下佢

鹽酥雞扒便當 $60

澎湖花枝蝦餅配甜不辣便當 $70

胚芽奶茶 (跟餐加$10)
指定少甜少冰,跟餐點真係超抵飲,胚芽香、奶茶唔會過甜。

冬瓜檸檬 (跟餐加$12)
檸檬酸好有刺激感,帶點冬瓜的甜味,飲落醒神。

仙草2號 $35
仙草凍/芋泥/紅豆/綠豆/芋圓

紅豆2號 $34
紅豆湯/仙草凍/綠豆/芋圓

仲留意到筷子好靚好特別!
2020-05-27 16 瀏覽
一向喜歡光顧小店,今日將軍澳行街,心血來潮想食台灣野。點咗台式排骨便當+三寶奶茶。排骨熱辣辣,唔會好油,魯肉好夠味,撈埋配有台灣米嘅飯一齊食,好正。宜蘭最出名是三星蔥。揀咗「三星蔥饀餅」,餡料好豐厚,煎到好香口👍🏻因為樣樣都想試,加埋甜品「紅豆2號」「仙草3號」wow...店員介紹係台灣入口嘅芋圓,煙煙靭靭...好好食呀。第一次飲芋泥奶茶,啖啖芋泥,好足料。雖然疫情影響飛唔到台北,但今日嚟到呢間餐廳已經彌補咗我去唔到台灣嘅心情。開心遇到用心製作嘅餐廳。下次一定再嚟食😋
一向喜歡光顧小店,今日將軍澳行街,心血來潮想食台灣野。

第一次飲芋泥奶茶,啖啖芋泥,好足料。

2020-05-27
午餐
  • 台式排骨便當
  • 仙草2號
2020-05-26 41 瀏覽
好耐都冇食台灣嘢,鑑於疫情又唔想係街食,於是係呢間台式餐廳買咗外賣,裝修佈置真係好有台灣feel鹽酥雞粒台灣香腸便當$68-外賣碗分開飯同餸,好方便,鹽酥雞粒咸度剛好,好酥脆,香腸外皮都好脆甜甜地,啲肉好有口感宜蘭三星蔥餡餅$38-兩舊大大塊,入面好足料亦多汁三寶奶茶-有紅豆、仙草凍、珍珠,一次滿足三個願望,奶茶唔會太甜冬瓜檸檬-好清新嘅檸檬味,果酸加上冬瓜香甜味好爽,必飲🍋除咗正餐同飲品仲有甜品芋圓,下次再試下先🥰

宜蘭三星蔥餡餅$38-兩舊大大塊,入面好足料亦多汁

冬瓜檸檬-好清新嘅檸檬味,果酸加上冬瓜香甜味好爽,必飲🍋

除咗正餐同飲品仲有甜品芋圓,下次再試下先🥰
2020-05-20
2020-05-24 65 瀏覽
遲了放工,不想回家又要煮,於是買外賣。這間餐廳主要做外賣生意,如果想糖食,旁邊都有位置。晚上七點多,已有唔少人落單買外賣,我買了兩份便當,加錢買小菜和飲品。⭐️台式排骨便當$60便當奉送一碗菜湯,菜湯味道適中不會太鹹,或者太甜。排骨看起來有點像豬扒,只係一塊肉,份量不算很多,炸得很脆,外賣回家還是暖暖的。⭐️鹽酥雞排便當$60雞扒便當有質素,雞扒有一定厚度,入口10分趣,而且這家餐廳的白飯還加了滷肉 ,不像只吃白飯那般單調。⭐️滷肉汁油菜$13滷肉汁的滷肉煮得好香軟,配上油菜,好味道。⭐️花枝丸半份$13花枝丸有點像炸魚蛋,容易入口。便當配飲品正價減$10⭐️冬瓜檸檬淡淡的檸檬味,味道幾清新。⭐️冬瓜茶$17暖暖的冬瓜茶,味道很好。
遲了放工,不想回家又要煮,於是買外賣。

這間餐廳主要做外賣生意,如果想糖食,旁邊都有位置。

⭐️台式排骨便當$60
鹽酥雞排便當

便當奉送一碗菜湯,菜湯味道適中不會太鹹,或者太甜。

⭐️鹽酥雞排便當$60

⭐️滷肉汁油菜$13

滷肉汁油菜

滷肉汁的滷肉煮得好香軟,配上油菜,好味道。

⭐️花枝丸半份$13
花枝丸半份

花枝丸有點像炸魚蛋,容易入口。

便當配飲品正價減$10

⭐️冬瓜檸檬

淡淡的檸檬味,味道幾清新。

⭐️冬瓜茶$17

暖暖的冬瓜茶,味道很好。
外賣自取