2019-03-14
作為一個印度媳婦,我常常同老公周圍去試香港唔同嘅印度餐廳,以解佢思鄉之情。有日行過娘家樓下,發現新開了一間餐廳,於是今天特登同honey 一齊去試新嘢。甫入餐廳,迎面聽到親切熟悉的聲音問道「幾多位呀?」原來,這𥚃的印藉店員識講流利廣東話!呢間小店不大,只有十多個座位。不過店內裝修時尚清新,唔似一般印度餐廳咁傳統中帶點老土。我哋叫咗羊肉biryani,butter chicken,咖哩角,同埋我至愛嘅mango lassi 。Mango lassi 好正,唔會太甜,份量夠大杯,性價比十足。個羊肉biryani,初嚐一口,嘩!好味到不得之了!重點係,啲飯一啲都唔油膩!而且羊肉入口軟腍,同平時食開嘅好唔同。因為一般食開的biryani 入面啲肉,會因為煮得過久而變韌。呢個biryani,好味到我同老公都爭住食,隻碟清得乾乾淨淨呢!另外,個butter chicken質素都好高,入面嘅雞肉烤得剛剛好,加上好creamy 嘅汁,搞到我同老公忍唔住叫多兩個酥餠去點埋個汁。呢一餐食得我同老公都好滿意,以咁嘅價錢,有咁嘅質素,真係好值得推介。連平日一向係OpenRice只係睇留言嘅我,都忍唔住要寫呢篇
呢一餐食得我同老公都好滿意,以咁嘅價錢,有咁嘅質素,真係好值得推介。連平日一向係OpenRice只係睇留言嘅我,都忍唔住要寫呢篇食評,支持下呢間隱世小店!
咖喱角
Mango Lassi