2023-03-20 241 瀏覽
我一星期前預訂100件蛋糕同撻,跟預訂時間到店取貨時店員話有30-40件未預備好。我地要求將未預備好嘅蛋糕退款,佢地話網上訂單做唔到退款,然後匿埋喺廚房唔出來要我地等。我地打電話俾客服話已經聯絡店長將未準備好嘅蛋糕退款,即係其實做到退款但佢地唔退!一路拖話就嚟得就嚟搞掂,迫我地等佢準備好啲蛋糕,拖咗40-45分鐘,我地訂咁多件係喺party用,佢地咁樣搞到我地大失預算,啲人喺度呆等。店長店員極不負責任,唔解決問題,投訴都唔知搵邊個,我地一星期前已經預訂,如果做唔到其實可以電話/email聯絡我,但冇!如果大家要訂cake, 千祈唔好搵呢間!!!
2023-03-19
45 分鐘 (外賣自取)
2022-06-20 544 瀏覽
忙完一輪,睇睇手錶已經係3點幾,去【半熟工房】食件半熟流心芝士撻($16)做下午茶都係唔錯嘅選擇🧀 芝士控又點可以錯過咁好嘅機會!店舖另外仲有朱古力味🍫抹茶味🍵 撻同埋其他芝士蛋糕細細件價錢又唔貴,係散水餅人氣之選👍🏼📍半熟工房 The LOHAS (將軍澳)將軍澳康城路1號The LOHAS3樓314號舖

細細件價錢又唔貴,係散水餅人氣之選👍🏼

📍半熟工房 The LOHAS (將軍澳)
將軍澳康城路1號The LOHAS3樓314號舖
芝士撻
芝士撻
2022-06-08 273 瀏覽
佢哋切件蛋糕大概$30/件。見到忍唔住買咗幾件。叫咗一個bueno蛋糕,一個普通芝士蛋糕,同埋一個藍莓芝士撻。普通嗰個芝士蛋糕,芝士味好淡。應該係話佢比芝士撻淡,但係如果淨係食個蛋糕嘅話,都有芝士味嘅。覺得個芝士蛋糕普普通通,蛋糕方面,鬆軟。藍莓芝士撻,芝士味極濃。芝士好軟滑。食到停唔到口。覺得可以一個人食六建都冇問題。又唔會好甜。可以品嚐到芝士本身嘅味道。至於個bueno蛋糕,真係覺得自己食緊繽紛樂。中間有啲 whipped 棉花糖。同樣唔會太甜。好好味。

2021-11-08 402 瀏覽
記得當年一興起半熟芝士撻 周街都係排隊店 但係過左咁多年之後 我諗到仲有半熟芝士撻既地方 只有呢間😚😚今晚食完飯有啲唔滿足 所以想買個芝士撻甜一甜 依家要16蚊一個 不過感覺同幾年前既價錢差唔遠 賣相好靚 有種簡單美既感覺 拎上手仲有微微熱既感覺 一咬落去 比起忌廉芝士 撻皮既牛油🧈香即刻湧出黎 同埋好脆 好易碎晒 係街食就要小心啲😅 另外佢既芝士味道非常rich 奶香味好重 最重要係中間十分流心 呢樣應該就係我地追求既半熟👏🏻👏🏻 應該隔一排又會想食😂

應該隔一排又會想食😂
2021-11-06
外賣自取
2021-06-27 448 瀏覽
康城餅舖林立,平日經過冇特別想買。今日發生一些不愉快事,於是想用甜品撫慰心頭愁緒。半熟芝士tart,單純牛油tart底香氣濃郁,如同曲奇餅一般。芝士內餡入口即融,最佳之處甜度剛好,不覺得漏,是少有的可以來多件的甜品。配搭外皮的鬆脆,內餡質感如夢幻般絲滑。這是平凡人生可以確定的小幸福。網紅/IG盛行年代,連鎖店似乎不值一提。方便好味,連鎖又如何?樓下就腳,拎一盒返屋企。一人一件,快捷。熱賣商品芝士小蛋糕未試,好期待。

網紅/IG盛行年代,連鎖店似乎不值一提。

熱賣商品芝士小蛋糕未試,好期待。