第三次食,紫薯流心球好食,服務員小姐態度仍然系超差 黑口黑面。仲見到兩個老廚師喺廚房一邊煮嘢食,一邊傾偈。口罩掛下巴,噴晒口水落去。疫情嚴重下衛生意識咁差,不了。冇下次
第三次食,紫薯流心球好食,
服務員小姐態度仍然系超差 黑口黑面

疫情嚴重下衛生意識咁差,不了。冇下次
最近點心癮係咁起😅 尋日又捉左男友同我出元朗食點心✌️頭先準備寫comment果陣先發現尋日食果間同我之前收藏左係openrice前排同屋企人試過既點心極度相似😮 估計係同一老闆尋日去到已經接近下午4點驚夜晚食唔落飯,所以真係淨係叫左點心無叫籠仔飯~我地order左紫薯流心球,金玉滿堂蘿蔔糕,招牌流沙包,別有洞天脆皮腸,同埋豉汁蒸排骨(原本男友係想食蒸鳳爪不過我眼大睇過龍剔錯左下面果格🤣)紫薯流心球外層好脆,仲有D白色粒粒增加脆既口感,裡面做到流心效果,幾香蛋黃味,唯一敗筆之處係外層太油膩。。。食完呢粒紫薯球之後我同男友個肚即時攪攪地唔好講笑😱金玉滿堂蘿蔔糕外層都係炸過好香脆,有D千島醬係上面,估佢唔到又幾夾😅裡面正常蘿蔔糕口感,唔會好粉,但始終覺得佢既炸物太油膩無迫返D油出黎。。。。招牌流沙包就係令我失望既,話明"招牌"點知佢一上菜我即刻食已經唔流,但食到裡面係好重蛋黃味,我諗係牛奶/忌廉份量落少左所以攸唔到流心效果。。。別有洞天脆皮腸好味!😋好多層次口感豐富,外層清淡裡面香脆,收埋係裡面既蝦都好爽👍🏻豉汁蒸排骨味道正正常常但係略嫌太肥無咩肉食。。。整體點心水準係好壞參半,如果流沙包做
最近點心癮係咁起😅 尋日又捉左男友同我出元朗食點心✌️

豉汁蒸排骨味道正正常常但係略嫌太肥無咩肉食。。。
整體點心水準係好壞參半,如果流沙包做返流心效果同油炸物唔好咁油膩就PERFECT!😬
2020-04-23
  • 別有洞天脆皮腸
2020-04-23 211 瀏覽
係元朗食點心其實有好多選擇,但除了酒樓之外,要食冇咁多味精既点心店,其實確實不多選擇,至小我覺得呢間五算好多味精,食完個口唔會好口渴,味道都不錯會可以再来吃的,今次第二次吃由於疫情既關係,入店前都好專業會探熱,至於坐位就有塊膠隔住旁邊台,我覺得幾好,食得幾安心流沙奶黃包,趁熱吃,好味道小籠包都係要趁熱食,果啖湯,正本人五鐘意食醬,五記得走醬,但整得似小丸子口味既蘿蘿蔔糕,係好食的啖啖肉鳳瓜就咸咗D整體算唔錯的點心,用咗1小時吃完
會可以再来吃的,今次第二次吃

流沙奶黃包,趁熱吃,好味道

小籠包都係要趁熱食,果啖湯,正

啖啖肉

鳳瓜就咸咗D

整體算唔錯的點心,用咗1小時吃完

• 小鮮肉小籠包
2020-03-01 406 瀏覽
蝦餃小籠包番茄春卷菜苗餃燒賣脆腸粉腐皮卷好味,食完再食!一星期內已經幫襯左兩次有蝦嘅點心非常足料,也很彈牙,感覺上蝦肉很多!小籠包又大粒又多汁,必食所有點心都熱辣辣,正升高點心的食物比元朗區很多大大小小嘅酒樓還要好很多,亦有很多新派點心,值得食完再食! 佢嘅椰汁糕薑汁糕也不錯,如果肚子能放得下,也不妨可以試試地點也算方便,西鐵站行過去都只不過是幾分鐘腳程這間嘅點心不但熱辣辣,份量足,蝦肉都又多又彈㗎,而且每粒都大大粒
蝦餃小籠包番茄春卷菜苗餃燒賣脆腸粉腐皮卷好味,食完再食!

一星期內已經幫襯左兩次
有蝦嘅點心非常足料,也很彈牙,感覺上蝦肉很多!

小籠包又大粒又多汁,必食

所有點心都熱辣辣,正

佢嘅椰汁糕薑汁糕也不錯,如果肚子能放得下,也不妨可以試試

地點也算方便,西鐵站行過去都只不過是幾分鐘腳程

蝦餃
蝦餃
  • 小鮮肉小籠包
  • 升哥蝦餃皇
  • 別有洞天脆皮腸
  • XO醬菜苗餃
2020-01-30 298 瀏覽
今日第二次嚟,上次覺得都OK今日諗唔到食乜所以同男朋友嚟食今日無乜位,一入去同坐收銀嗰位濃妝小姐講2位,佢即刻bear我唔出聲,幾秒之後話,自己揾位咁算啦由於我哋一袋2袋我哋未落單時有一半人走咗好多吉位就同呢個濃妝小姐講想陣間轉枱佢即刻鬧我哋:轉?未執台wor我哋即刻呆咗佢繼續好惡咁鬧我哋:你哋話想轉呀嘛?!未執台呀!執咗先再算!吓,我有無聽錯我哋都話等陣先轉,而且都好有禮貌諗唔到要俾錢受氣嘅理由我同男朋友決定走佢一句唔好意思都無(雖然係意料之內)決定以後唔再幫襯😡ps. d餐具好污糟,有塵又有裂縫有跡。覺得出嚟食飯唔要求得咁多已經無向店員表達
今日第二次嚟,上次覺得都OK
今日諗唔到食乜所以同男朋友嚟食

咁算啦
由於我哋一袋2袋
我哋未落單時有一半人走咗好多吉位
就同呢個濃妝小姐講想陣間轉枱
佢即刻鬧我哋:轉?未執台wor
我哋即刻呆咗

吓,我有無聽錯
我哋都話等陣先轉,而且都好有禮貌
諗唔到要俾錢受氣嘅理由
我同男朋友決定走
佢一句唔好意思都無(雖然係意料之內)
決定以後唔再幫襯😡

2020-01-30
行開元朗咁岩到左下午茶時間,天氣又乾乾地,唔想日日食炸雞脾薯條實在太乾燥,同埋食到好厭. 見到附近有間精緻既點心鋪就試下佢啦.門面雖然細細間 但好有日本feel,又無乜人. 重點係唔洗等位,鋪面裝修以白色為主,好似日式點心鋪咁有種好特別既感覺. 唔似一般咁污糟,茶檔真係幾有創意架,好適合忙裡偷閒個陣時歎下茶慢活一下😄首先開番壺水滾靚茶先,店主特意推介兩種茶分別係:蕎麥茶,菊花茶(額外加$10)因為係特製既茶,聽落菊花茶個名好普通無咩特別,所以試試下蕎麥茶. 聽落個名幾健康咁,仲要唔係用普通茶葉碎去沖,係用茶包,咁就唔會有茶葉碎飲到. 真係好細心呀,加多$10好抵. 蕎麥茶飲落好甘香,唔會有一點點苦澀味,飲落喉嚨帶點清新的味道好舒服😃因為今朝未食午餐所以就叫左一盅土魷肉餅荷葉飯試上佢,食落口度好大陣荷葉味道,啲肉餅好新鮮,仲聽到店主講肉餅係自己剁架好有誠意👍🏼點心方面試左個薑蔥豆卜牛栢葉,味道只係同普通茶樓一樣,無咩特別,但都唔會太難食,可以講話係一般. 之後想推介個馬拉糕,食落去有種蜂蜜既香味,又吾會太過甜,好好食呀😄最後吾夠飽來多個小籠包 ,個賣相吾錯,食落好多湯,但吾會太咸必試啊👍

點心方面試左個薑蔥豆卜牛栢葉,味道只係同普通茶樓一樣,無咩特別,但都唔會太難食,可以講話係一般. 之後想推介個馬拉糕,食落去有種蜂蜜既香味,又吾會太過甜,好好食呀😄最後吾夠飽來多個小籠包 ,個賣相吾錯,食落好多湯,但吾會太咸必試啊👍🏼👍🏼👍🏼
2019-09-24 1049 瀏覽
早前去元朗探朋友,去左間點心舖食下午茶位於鳳琴街體育館附近既[升哥點心]店舖細細間,佈置簡單整潔。餐廳定價不高,每款點心都係$20-30左右蜜汁叉燒腸粉 $23腸粉皮夠薄,叉燒餡料都好足夠,又唔會太多肥肉鮮肉小籠包 $24小籠包外皮比較硬身,可能我地放得太耐先食🤔豬肉餡料多肉汁,味道合格籠仔雲耳滑雞飯 $43估唔到個飯會咁大碗😯😯 足夠兩個人分享,而且雞肉嫩滑又多肉,唔會得塊雞皮😌😌鮑汁鳳爪 $38鳳爪不算大隻,但都有六、七隻,幾抵食丫!而且煮得好腍身,鮑汁亦好入味紫薯流心球 $28見到好多食客都有點依款,我地都試下先~賣相好似紫色煎堆咁,外皮口感都好脆咬開裡面係流心奶黃 好特別既點心,我地都係第一次食~師傅好有心思薑汁千層糕 $17最後點了份千層糕做甜品 加左薑汁味道更豐富,食多件都唔怕膩!
早前去元朗探朋友,去左間點心舖食下午茶
位於鳳琴街體育館附近既[升哥點心]

店舖細細間,佈置簡單整潔。

餐廳定價不高,每款點心都係$20-30左右

蜜汁叉燒腸粉 $23

腸粉皮夠薄,叉燒餡料都好足夠,又唔會太多肥肉

鮮肉小籠包 $24

籠仔雲耳滑雞飯 $43

鮑汁鳳爪 $38

紫薯流心球 $28

見到好多食客都有點依款,我地都試下先~
賣相好似紫色煎堆咁,外皮口感都好脆

咬開裡面係流心奶黃
好特別既點心,我地都係第一次食~師傅好有心思

薑汁千層糕 $17

最後點了份千層糕做甜品
加左薑汁味道更豐富,食多件都唔怕膩!

下午茶
  • 紫薯流心球
2019-09-24 183 瀏覽
今日去元朗!找美食!升哥點心!內面乾淨整潔!我們點了小籠包,皮好簿!內面好多汁!入口就化了!👍🏻😘😍😍紅油抄手,😚😋好有咬口!內面的肉好香,醬汁好野味!雲耳滑雞飯,雞好滑好香,飯香香軟軟,吸收了雞的肉汁和油分!😍😝😍😝😝食唔停口!叉燒腸,腸粉淋滑彈牙,叉燒好香好甜。姬松茸茶樹菇湯好香菇味,湯色清,但好香好清淡總結環境 舒服整潔!價錢 合理味道 不錯 ,點心師父手工不錯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日去元朗!找美食!
升哥點心!內面乾淨整潔!
我們點了
小籠包,皮好簿!內面好多汁!入口就化了!👍🏻😘😍😍

紅油抄手,😚😋好有咬口!內面的肉好香,醬汁好野味!

食唔停口!

叉燒腸,腸粉淋滑彈牙,叉燒好香好甜。
姬松茸茶樹菇湯
好香菇味,湯色清,但好香好清淡

總結
環境 舒服整潔!
價錢 合理
味道 不錯 ,點心師父手工不錯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-09-23 142 瀏覽
🐽晚餐食點心都幾開心😝呢間點心店有好多平時少見啲既點心款!。👅紫薯流心球($28)個皮好多脆口既粒粒,咬落去中間個層有啲煙韌😆紫薯味就唔太食得出,最入面有流心同沙沙地既咸蛋黃😈好香好邪惡~。👅金玉滿堂蘿蔔糕($28)最有驚喜係呢款!有層炸皮包住一舊舊既蘿蔔糕好香脆🤤最中意係面頭郁郁下既木魚同芝士沙律醬😋酸酸甜甜咁無咁膩亦夾到喎!。👅籠仔馬蹄章魚肉餅飯($39)大大塊厚厚地既肉餅😍食到章魚既鮮甜味,仲有馬蹄粒粒好爽口!配埋甜豉油連埋飯食,每啖都好滿足🤓。👅相識脆皮腸($38)入面有網脆幾香口,包住蝦都香甜😃但腸粉皮略厚,個質感濕左啲有淋淋爛爛既感覺🤔呢到會扣啲分~。👅小鮮肉小籠包($24)肉餡好鮮甜亦幾juicy!小籠包個皮幾薄👍🏻整體比想像中出色!。👅奇趣沙律盞($28)呢個係小朋友中意食既口味🤣面頭有生果沙律酸酸甜甜好開胃!個底係炸雲吞皮😙炸得幾香脆亦唔會油膩!
🐽晚餐食點心都幾開心😝呢間點心店有好多平時少見啲既點心款!

👅紫薯流心球($28)

👅金玉滿堂蘿蔔糕($28)

👅籠仔馬蹄章魚肉餅飯($39)

👅相識脆皮腸($38)

👅小鮮肉小籠包($24)

👅奇趣沙律盞($28)

平時去酒樓飲茶飲得多,好少去呢啲小店度食點心,今日嚟到升哥點心,真係好有驚喜。🤩呢度嘅點心種類冇酒樓咁多,但係勝在每一碟都精心炮製,味道好食,賣相精緻,而且大件夾抵食,真❤️值得推薦,事不宜遲為大家逐一介紹呢度嘅點心😋🌟白灼靚菜心🥬呢個菜心真係好大碟,同埋一d都唔油膩。🌟小鮮肉小籠包🥟呢個小籠包一啲都唔小,剛剛蒸氣每一隻都脹卜卜,中間仲有少少🦀蟹子,望落去賣相十分吸引。我都好小心翼翼夾起,一咬開個皮,裏便嘅湯汁好熱好多,而且湯汁嘅味道係好清甜,冇油膩感,真係好好食。😋🌟 🐛草花棉花雞🐔呢個棉花雞好足料,有好多件雞、冬菇、魚肚、蟲草花燉。啲雞食落去好滑,魚肚一啲都唔腥,好好食。🌟奇脆沙律🥗盞見到呢個名稱,就吸引到我想叫佢。呢個係好特別嘅,上邊充滿着雜果沙律,下邊原來就係普通嘅炸雲吞,有別於一般嘅咋雲吞配襯喼汁。上邊有豐富嘅雜果沙律,食落去減低左油膩感,味道新鮮又好食。🌟泰式炸蟹鉗🦀炸蟹鉗剛剛炸起好大粒、好熱。食落去啖啖肉,而且配上泰式醬汁,好好食。🌟麻辣抄手🍲唔好睇個細細個砵仔,但係裡面有好多粒雲吞。真係皮薄餡靚,而且食落去麻麻辣辣,味道好食。🌟紫薯流心球🍡呢個紫薯流心球大大粒,外貌好似

🌟白灼靚菜心🥬
呢個菜心真係好大碟,同埋一d都唔油膩。
白灼靚菜心

🌟麻辣抄手🍲
麻辣抄手

🌟紫薯流心球🍡

紫薯流心球

呢個紫薯流心球大大粒,外貌好似煎堆咁,不過係用咗紫薯去製造,咬落去好脆、又好煙韌,裡面仲充滿左流心奶皇,食果時真係要小心😋

總括而言,呢間點心鋪頭值得推介,因為真係一間好用心既餐廳,而且價格合理。
2019-09-16
炸蟹鉗
麻辣抄手
紫薯流心球
2019-09-18 337 瀏覽
尋晚好夜收工,於是乎去咗星高度食點心, 但係好似有少少失準, 我哋叫咗七樣嘢,分別係有:金玉滿堂蘿蔔糕 ,原隻蝦燒賣,山竹牛肉球,醬皇蒸鳳爪,潮州蒸粉果 , 懷舊糯米雞以及 沙參玉竹煲螺頭湯。遂樣講下首先👉懷舊糯米雞:都算大隻,有一個蒸燒賣個蒸籠8成,不過調味就欠奉👉原隻蝦燒賣:蝦爽口彈牙,整體都好大粒,鹹淡適中潮州粉果:皮簿餡靚,不過成個皮係痴牙,一係蒸奈咗無人要,一係個粉漿開得太稀,就算等怇凍哂都好都係痴牙👉醬皇蒸鳳爪:有色無味,係無醬香味👉是日美顏湯:玉竹沙參煲花膠,食材都有放,大約每款兩至三塊,唔算好大,但整體都有一隻麻雀大小,不過個湯就飲得出溝咗水同師傅,不過師傅就落得唔多,不過我覺得就真心麻麻,1.湯的份量少 2. 有D稀👉 金玉滿堂蘿蔔糕: 十分有創意同埋幾有 fusion菜,佢好似日本章魚燒,不過就少咗咬落中間嘅爆漿嘅口感,同埋食兩嚿就開始有D滯總括黎講我覺得佢差咗唔少,比我地第一次去的時候,會唔會現家小咗人出黎食嘢呢

遂樣講下首先

👉原隻蝦燒賣:蝦爽口彈牙,整體都好大粒,鹹淡適中

👉醬皇蒸鳳爪:有色無味,係無醬香味

2019-09-07
2019-09-13 66 瀏覽
今日同另一位大食友人去咗元朗試間都幾多好評嘅新式點心 - 升哥點心店鋪唔係好大,入到去都幾光猛整潔,坐底之後好快就有人招呼,服務態度唔錯☺️☺️我地2個人叫左6個點心同1個飯🍀茶位 ($4@1)🍀攞膽春卷 ($52)非常值得一試👍,佢真係唔腥仲幾甜,食到好滿足! 😋🍀鐵板叉燒包 ($25)真係用鐵板上,好正!!! 😍 外層煎到好香脆,食落好香口!🍀升哥蝦餃皇 ($30)皮薄餡靚,蝦肉好新鮮好彈牙,正! 😋🍀小鮮肉小籠包 ($24)入面有好多湯汁🤤,加埋蟹籽鮮味十足,好好食🍀金玉滿堂蘿蔔糕 ($28)成個都好出色,大阪風混合芝士醬都幾特別👍🍀相識脆皮腸 ($38)腸粉夠薄,食落又脆又滑,加埋蟹籽多重口感! 😍🍀籠仔馬蹄章魚肉餅飯 ($39)份量勁足,用荷葉包住嚟蒸,味道更香! 🤤

我地2個人叫左6個點心同1個飯

🍀茶位 ($4@1)

🍀攞膽春卷 ($52)
非常值得一試👍,佢真係唔腥仲幾甜,食到好滿足! 😋

🍀鐵板叉燒包 ($25)
真係用鐵板上,好正!!! 😍 外層煎到好香脆,食落好香口!

🍀升哥蝦餃皇 ($30)
皮薄餡靚,蝦肉好新鮮好彈牙,正! 😋

🍀小鮮肉小籠包 ($24)
入面有好多湯汁🤤,加埋蟹籽鮮味十足,好好食

🍀金玉滿堂蘿蔔糕 ($28)
成個都好出色,大阪風混合芝士醬都幾特別👍
🍀相識脆皮腸 ($38)
腸粉夠薄,食落又脆又滑,加埋蟹籽多重口感! 😍
🍀籠仔馬蹄章魚肉餅飯 ($39)
份量勁足,用荷葉包住嚟蒸,味道更香! 🤤
2019-09-04
2019-09-13 55 瀏覽
今日小編黎到元朗一間點心店,全日都提供點心。岩曬一班茶友呀!🌽相識脆皮腸 - $38好驚喜的腸粉,一款入面竟然有鰻魚。另一款就係粟米同蝦。脆脆好食,真係打破左傳統腸粉既食法。🦐升哥蝦餃皇 - $30食點心點少得蝦餃。蝦餃新鮮,爽口彈牙。🐷小鮮肉小籠包 - $24小籠包吾係到到都做得岀色,依間餐廳真係做到皮薄,肉嫩,爆汁。🐖原隻蝦燒賣 - $22發現好多食材都有蝦,好抵食。🥩沙嗲金錢肚 - $23依個係小編媽媽最愛,小小辣,而且新鮮又吾韌。🥣沙蔘玉竹花膠燉螺片 - $38估吾到依到都有靚湯飲,美顏同養生都得。用料十足呀。🥬白灼西生菜 - $15平時茶樓叫菜邊有甘多嫁。

🌽相識脆皮腸 - $38
好驚喜的腸粉,一款入面竟然有鰻魚。
另一款就係粟米同蝦。
脆脆好食,真係打破左傳統腸粉既食法。

🦐升哥蝦餃皇 - $30
食點心點少得蝦餃。
蝦餃新鮮,爽口彈牙。

🐷小鮮肉小籠包 - $24

🐖原隻蝦燒賣 - $22
發現好多食材都有蝦,好抵食。

🥩沙嗲金錢肚 - $23
依個係小編媽媽最愛,小小辣,而且新鮮又吾韌。

🥣沙蔘玉竹花膠燉螺片 - $38
估吾到依到都有靚湯飲,美顏同養生都得。
用料十足呀。

🥬白灼西生菜 - $15
平時茶樓叫菜邊有甘多嫁。

2019-09-10 163 瀏覽
依排心思思好想食點心,估唔到最後係晚飯時間黎食點心!依間點心舖係比較新式果種,餐廳係主打Fusion點心,除此之外亦都有傳統既點心,仲有燉湯添!餐廳每日都會有唔同款既燉湯,嗌左佢既是日美顏燉湯—沙參玉竹花膠湯,材料好足,調味啱啱好唔會太鹹,飲落完全唔覺油膩,感覺好舒服!再試左佢兩款Fusion點心,泰式蟹鉗比一般坊間既大隻,咬落外皮好香脆,最驚喜係食到有蟹肉,係真既蟹肉,撈埋蝦膠口感好彈牙,值得一試!和風千島醬薄餅一上碟有少少驚訝,份量比想像中大份,薄餅有蟹柳、粟米同翠玉瓜,配埋千島醬同面頭滿滿既柴魚絲,味道好豐富!傳統點心都嗌左幾款,最有驚喜係椰香黃金糕同山竹牛肉,黃金糕用蒸既方法比一般黃金糕無咁油膩,好重椰香味,口感非常煙韌,值得推介!山竹牛肉好足料,有馬蹄同芫茜香,口感彈牙唔粉,幾有牛肉味!整體食物質素唔錯,上菜速度幾快,絕大部分點心都係十幾蚊到廿幾蚊,好抵食!絕對值得推介既點心舖!
依排心思思好想食點心,
估唔到最後係晚飯時間黎食點心!
依間點心舖係比較新式果種,
餐廳係主打Fusion點心,
除此之外亦都有傳統既點心,仲有燉湯添!
餐廳每日都會有唔同款既燉湯,
嗌左佢既是日美顏燉湯—沙參玉竹花膠湯,
材料好足,調味啱啱好唔會太鹹,
飲落完全唔覺油膩,感覺好舒服!
再試左佢兩款Fusion點心,
泰式蟹鉗比一般坊間既大隻,
咬落外皮好香脆,最驚喜係食到有蟹肉,
係真既蟹肉,撈埋蝦膠口感好彈牙,值得一試!
和風千島醬薄餅一上碟有少少驚訝,
份量比想像中大份,薄餅有蟹柳、粟米同翠玉瓜,
配埋千島醬同面頭滿滿既柴魚絲,味道好豐富!
傳統點心都嗌左幾款,
最有驚喜係椰香黃金糕同山竹牛肉,
黃金糕用蒸既方法比一般黃金糕無咁油膩,
好重椰香味,口感非常煙韌,值得推介!
山竹牛肉好足料,有馬蹄同芫茜香,
口感彈牙唔粉,幾有牛肉味!
整體食物質素唔錯,上菜速度幾快,
絕大部分點心都係十幾蚊到廿幾蚊,好抵食!
絕對值得推介既點心舖!
2019-09-09
2019-09-09 71 瀏覽
放工係元朗搵食時經過升哥點心同男友食咁多次日式野韓式西式野,但就一直未試過去飲茶食點心二話不說就決定入去食7點幾入唔駛等位,入邊都已經坐滿一半人睇Menu除左傳統點心,都有好多新派點心但今次主要食傳統點心!當然要食蝦餃、燒賣、菜苗餃呢三樣都有鮮蝦,都好大粒同彈牙,邊食邊覺得好幸福~同酒樓食有過之而無不及!高性價比小籠包,湯汁好鮮甜煎同香口野就有有蘿白糕,茄子,港式味道~值得一提,呢度既燉湯好有誠意!沙蔘玉竹花膠燉螺片足料,鮮甜同好夠火喉,一定要點!好特別既係,好多係一個人入去飲單人茶食蒸飯,呢度D蒸飯好大籠,下次黎要試試佢!
放工係元朗搵食時經過升哥點心

同男友食咁多次日式野韓式西式野,但就一直未試過去飲茶食點心
二話不說就決定入去食
7點幾入唔駛等位,入邊都已經坐滿一半人

睇Menu除左傳統點心,都有好多新派點心

但今次主要食傳統點心!

當然要食蝦餃、燒賣、菜苗餃

呢三樣都有鮮蝦,都好大粒同彈牙,邊食邊覺得好幸福~

酒樓食有過之而無不及!

高性價比小籠包,湯汁好鮮甜

煎同香口野就有有蘿白糕,茄子,港式味道~

值得一提,呢度既燉湯好有誠意!沙蔘玉竹花膠燉螺片

足料,鮮甜同好夠火喉,一定要點!

2019-09-06