2019-09-23
🐽晚餐食點心都幾開心😝呢間點心店有好多平時少見啲既點心款!。👅紫薯流心球($28)個皮好多脆口既粒粒,咬落去中間個層有啲煙韌😆紫薯味就唔太食得出,最入面有流心同沙沙地既咸蛋黃😈好香好邪惡~。👅金玉滿堂蘿蔔糕($28)最有驚喜係呢款!有層炸皮包住一舊舊既蘿蔔糕好香脆🤤最中意係面頭郁郁下既木魚同芝士沙律醬😋酸酸甜甜咁無咁膩亦夾到喎!。👅籠仔馬蹄章魚肉餅飯($39)大大塊厚厚地既肉餅😍食到章魚既鮮甜味,仲有馬蹄粒粒好爽口!配埋甜豉油連埋飯食,每啖都好滿足🤓。👅相識脆皮腸($38)入面有網脆幾香口,包住蝦都香甜😃但腸粉皮略厚,個質感濕左啲有淋淋爛爛既感覺🤔呢到會扣啲分~。👅小鮮肉小籠包($24)肉餡好鮮甜亦幾juicy!小籠包個皮幾薄👍🏻整體比想像中出色!。👅奇趣沙律盞($28)呢個係小朋友中意食既口味🤣面頭有生果沙律酸酸甜甜好開胃!個底係炸雲吞皮😙炸得幾香脆亦唔會油膩!
。
👅紫薯流心球($28)
。
👅金玉滿堂蘿蔔糕($28)
。
👅籠仔馬蹄章魚肉餅飯($39)
。
👅相識脆皮腸($38)
。
👅小鮮肉小籠包($24)
。
👅奇趣沙律盞($28)