2014-10-28
夜鬼深夜宵夜文👻 #cc宵夜食走到去廟街個邊即使凌晨時分都仲有不少選擇,串燒點心打冷粉麵🍢🍲🍚🍜🍗不過又真係無邊間覺得好好味,有人提意食十八座狗仔粉。招牌狗仔粉(大) HKD $30原來狗仔粉就係我以前食既粉仔!個樣似碎既偏林口感烏冬,加上冬菇蝦米之類既稠湯,精髓在於加上一匙辣菜甫😆👍👍👍辣到喉嚨都熱既好爽,當然唔辣菜甫都會加少少太中意呢個口感,口感好豐富既平民美食,好似愈來愈少見了。火鴨(下)脾 HKD $30上脾已經賣完,下脾較貴不過都試下,雞脾就食得多🍗鴨脾其實都貴好多,少食嘛,都幾特別,而且有少少翅汁唔會好乾,都真係幾大一隻,不過食幾啖就會覺得好單調🙈放低了。火鴨翅 (大) HKD $30左右火鴨翅都可算真材實料,味道夠濃料夠足,有木耳蛋花仲有素翅,口感好好,質素對得起價錢有餘👍👍😬起碼唔會覺得係粉絲湯!大雜會在加魚蛋同魚皮餃等等小食,好豐富的一餐😋大雜會太甜唔係我杯茶,魚蛋係細粒既豉油魚蛋👍夠辣正正!魚皮餃都幾好味不過個汁都係偏甜既原來十八座係二十四小時營業,不過坐係露天馬路邊,都係宜家既時分同天氣舒服✌️
夜鬼深夜宵夜文👻 #cc宵夜食
。招牌狗仔粉(大) HKD $30