2017-12-21 812 瀏覽
呢間嘢根本上就係吉野家同 Pepper Lunch 嘅混合體。話明係吉野家同 Pepper Lunch 嘅混合體,運作基本上同吉野家 & Pepper Lunch,屬半自助形式,自己買飛、搵位、攞餐等等。 食過佢好幾款,so far 發現泡菜唔係咁好食,麻辣又唔夠辣,其他都滿意嘅。今次食鐵板餐 - 麻辣牛肉飯(小辣),醬油同七味粉就可以喺 condiment corner 自行添加。牛肉嘅份量的確比飯類嘅多,呢方面令我非常滿意,味道亦值得讚許。價錢幾抵,食鐵板餐 ($49) 計埋熱飲 (+ $2) 都只係 $51,作為 working day 嘅午餐係唔錯嘅選擇。

2017-12-12
2017-09-19 665 瀏覽
lunch放飯果時周圍餐廳都好多人,呢間加藤屋就等左十分鍾左右~~環境~啲位坐落有小小逼,姐夠瘦就冇咩問題,但係如果閣下肥大少少可能就坐得少少唔舒服~因為間餐廳都有啲鐵板餐,所以入到去都會無可避免咁聞到陣陣嘅油煙味。~食物~佢嘅食物走嘅路線同吉野家都有啲似,不過佢就多咗啲鐵板餐~我叫左個麻辣豚肉飯~姐不嬲都好鍾意食麻辣,可惜同好多香港人一樣,鍾意食但唔係好食倒太辣~好彩佢有得揀辣度~咁姐就叫左個小辣。賣相都正正常常,食落去浸麻辣味同豚肉浸味味配合得剛剛好。加多左一杯玄米查唔洗40蚊~性價比都算唔錯~中午想食平平嘢既話都不失為一個好選擇。

~環境~

~食物~

佢嘅食物走嘅路線同吉野家都有啲似,不過佢就多咗啲鐵板餐~
賣相都正正常常,食落去浸麻辣味同豚肉浸味味配合得剛剛好。
加多左一杯玄米查唔洗40蚊~
性價比都算唔錯~
中午想食平平嘢既話都不失為一個好選擇。
麻辣豚肉飯
2017-09-19
10 分鐘 (堂食)
2017-07-23 634 瀏覽
快餐店黎講加滕屋裝修算係幾光鮮,餐桌設計得好好,嚮最多人既午餐時段,令行人通道零擠迫感~通道可以容納2-3人,當然以標準身型為單位啦~(因為我地都嚮通道等左一陣先有位)午餐時候搵飯食真係有啲困難,如多過4位同事一齊食飯,建議行快2步尼度係先買票,後取餐,票務員親切有禮,記得有賣咖喱飯,烏冬,牛肉,豚肉同雞肉... ...我就買左一個C3餐:泡菜豚肉飯配玉泉忌廉$37(飲品可配汽水或味噌湯)豚肉既份量好夠餸飯,質感似冰鮮火鍋肥牛,雖然佢係日式快餐,但個飯唔係日本珍珠米,泡菜同個汁唔係好夠味,成個飯淡淡的~汽水係大杯裝,好夠凍好有汽~ 天氣熱隊番杯真係勁爽~!!!加藤屋有個泡菜麻辣豚肉飯,下次試吓尼個應該會夠味啲~
快餐店黎講加滕屋裝修算係幾光鮮,
餐桌設計得好好,嚮最多人既午餐時段,
令行人通道零擠迫感~通道可以容納2-3人,
當然以標準身型為單位啦~
(因為我地都嚮通道等左一陣先有位)
午餐時候搵飯食真係有啲困難,
如多過4位同事一齊食飯,建議行快2步

尼度係先買票,後取餐,票務員親切有禮,
記得有賣咖喱飯,烏冬,牛肉,豚肉同雞肉... ...
我就買左一個C3餐:泡菜豚肉飯配玉泉忌廉$37
(飲品可配汽水或味噌湯)
豚肉既份量好夠餸飯,質感似冰鮮火鍋肥牛,
雖然佢係日式快餐,但個飯唔係日本珍珠米,
泡菜同個汁唔係好夠味,成個飯淡淡的~
汽水係大杯裝,好夠凍好有汽~
天氣熱隊番杯真係勁爽~!!!
加藤屋有個泡菜麻辣豚肉飯,
下次試吓尼個應該會夠味啲~

2017-06-18 501 瀏覽
原本同朋友打算喺樓上酒樓飲茶⋯點知要等位先諗起今日係爸爸節😅時間關係就落左去食呢間加藤屋⋯睇一睇牆上Poster先發現係新開張⋯食滿$80仲有A4 size file送⋯一入到去朋友已經話「係咪吉 _ 家啲Friend黎咖?」咁岩兩點幾有下午茶餐⋯朋友點左個和風牛肉飯 飲 玄米茶 $22我就點左和風牛肉湯烏冬 飲 麵豉湯 $25烏冬出奇地非常好食!超嫩滑彈牙!洋蔥有點生⋯麵豉湯太咸,連豆卜都有點太硬⋯朋友個飯⋯啲飯煮得好黏口⋯不過勝在價格實惠。一分錢一分貨 可以接受⋯烏冬甚至喜出望外
原本同朋友打算喺樓上酒樓飲茶⋯
點知要等位先諗起今日係爸爸節😅

時間關係就落左去食呢間加藤屋⋯
睇一睇牆上Poster先發現係新開張⋯
食滿$80仲有A4 size file送⋯
一入到去朋友已經話「係咪吉 _ 家啲Friend黎咖?」

咁岩兩點幾有下午茶餐⋯

朋友點左個和風牛肉飯 飲 玄米茶 $22
我就點左和風牛肉湯烏冬 飲 麵豉湯 $25

和風牛肉湯烏冬(下午茶)

烏冬出奇地非常好食!
超嫩滑彈牙!洋蔥有點生⋯
麵豉湯太咸,連豆卜都有點太硬⋯

朋友個飯⋯啲飯煮得好黏口⋯

不過勝在價格實惠。
一分錢一分貨 可以接受⋯

烏冬甚至喜出望外
2017-06-18
和風牛肉湯烏冬(下午茶)
  • 和風牛肉湯烏冬
2017-06-10 313 瀏覽
我一向鍾情麻辣味嘅嘢食,而這間店就比到我,午餐我點了一個泡菜麻辣豚肉飯(中辣), 跟一杯汽水。共$38。不過奇怪就是我以為泡菜是韓式的(紅色) ,但出到嚟原來是椰菜,而豚肉方面比較過熟,但無所謂啦,有麻辣味盍過晒所有缺點了,今次叫了中辣,我覺得唔夠辣,我下次會挑戰大辣的。
我一向鍾情
泡菜麻辣豚肉飯
2017-06-08
好彩早放lunch jei , 如果唔係就有排等位lor , 位置唔算少但長沙灣呢頭一放lunch就多人......人又多車又多,,,廢氣又多,,,見呢間野靚靚地就入去試下la...d野食有咖哩豬扒飯...咖哩牛肉飯...仲有d似吉野家加 pepper lunch 咁樣樣, 我叫左個鐵板牛肉飯加芝士...跟餐有杯colacola... 都幾好味...有飯焦....................正過 pepper lunch  !!!

我叫左個鐵板牛肉飯加芝士...

跟餐有杯colacola...

都幾好味...

2017-04-05
2017-03-13 548 瀏覽
過年前,公司附近有間鋪位裝修中,鋪內是主打黃色調 頗有新鮮感,調節下附近食肆啡色主調 又D悶喇。 好期待⋯終於今天幫襯了。主打牛肉 豚肉飯。感覺是 「吉X家」和其他食肆混合版買左個泡菜䐁肉飯 +可樂套餐 $37唉⋯點解泡菜咁嘅似椰菜多D喎五花腩 豚肉片真的很薄,而且分量少呢個 moment 真係有 D掛住⋯ 吉X家牛肉飯喔原來 ⋯不一樣

買左個泡菜䐁肉飯 +可樂套餐 $37
唉⋯點解泡菜咁嘅
似椰菜多D喎
五花腩 豚肉片真的很薄,而且分量少
呢個 moment 真係有 D掛住⋯ 吉X家牛肉飯喔
原來 ⋯不一樣
2017-03-13
午餐
2017-03-07 508 瀏覽
今天試咗間新野幾特別,簡直似吉野家和平價版pepper lunch 一般之前食過牛肉飯,味道幾好今次食鐵版 哈哈,鐵板配上生牛肉、粟米、飯加黑椒,一陣煙般,好香不要錯過飯焦,脆卜卜的下次會試麻辣味呢
之前食過牛肉飯,味道幾好
不要錯過飯焦,脆卜卜的
下次會試麻辣味呢