2019-11-09 2525 瀏覽
支持黃店,翻版吉野家,當然一分價錢一分貨,下午茶價錢平,仲包飲品,凍既只有汽水,熱既有玄茶,但份量就少左啲啲。#牛肉飯 $20牛肉有啲過肥,見咁平就算,但同圖片有出入。#薯餅 $6 #脆辣炸雞 $5所有小食全部$10以下,薯餅幾食,薯蓉好滑,仲有粒粒粟米。炸雞都唔錯,新鮮熱辣炸出黎,肉質幾滑。#牛肉米粉 $22牛肉少得可憐,得個兩三片咁,湯底比較清淡,食得唔飽肚。下午茶時段好多人,但翻枱翻得好快,唔使等好耐位。

#牛肉飯 $20
牛肉有啲過肥,見咁平就算,但同圖片有出入

#薯餅 $6 #脆辣炸雞 $5

#牛肉米粉 $22
牛肉少得可憐,得個兩三片咁,湯底比較清淡,食得唔飽肚。

下午茶時段好多人,但翻枱翻得好快,唔使等好耐位。
2019-10-18 1489 瀏覽
一直都有聽過加藤屋嘅大名,知道佢買嘅丼飯好平好大碗。最近上網見到佢長沙灣分店就快結束營業,終於的起心肝嚟試食,閒日嘅中午估唔到都有勁多人排隊買嘢食,個場唔算好多位,所以keep住好full。 加藤屋最癲係下午茶$20嘅飯,但壽喜燒湯好吸引,所以今日叫左牛肉鍋定食,配壽喜燒湯,total:$43成個餐非常豐富,有前菜:麻油味嘅泡菜一碟仔,有一碗飯,有壽喜燒牛肉鍋:鍋入面有椰菜,娃娃菜,豆腐卜,半隻蛋,牛肉,木耳,粟米,蘿蔔。仲有杯可樂價錢都只不過係$43勁抵食!壽喜燒湯底味道唔錯,雖然食食下覺得太甜,另一敗筆就係牛肉份量雖然都有成五六塊,但好鞋有渣,不過絕對對得住個價錢,個飯最後都食唔曬
一直都有聽過加藤屋嘅大名,知道佢買嘅丼飯好平好大碗。

• 壽喜燒鍋物
2019-10-14 643 瀏覽
嗌左泡菜豬肉飯啲泡菜好好味包埋湯都係$37!得幾個姐姐做 但佢地都做唔停手 希望大家可以比啲耐性 ps今日等左八個字🤣但係又平又好味值得等啦大家要多啲黎懲罰佢!光時五缺
嗌左泡菜豬肉飯
啲泡菜好好味
包埋湯都係$37!
得幾個姐姐做 但佢地都做唔停手 希望大家可以比啲耐性
ps今日等左八個字🤣
但係又平又好味值得等啦
大家要多啲黎懲罰佢!
光時五缺
泡菜豬肉飯(唔辣)
外賣自取
泡菜豬肉飯(唔辣)
2019-10-14 855 瀏覽
呢排加藤屋好鬼Hit, 以前都唔洗排隊,而家竟然要排到岀店外,真係好痴線,但好嘢係要多啲人知,多啲人分享嘅。我都係因為咁先知原來有間抵過吉家嘅牛肉飯,不過呢排屋企煮得多,今次嚟試佢個火鍋。😂😂原以為火鍋係有火係到煲嗰隻,原來唔係既,係一鍋已經煲好再上菜嘅,都好,唔洗自己煮,啱哂我呢啲懶人。幾十蚊勁大碗,一個女仔真係食唔哂,個飯多到,食淨咗一半😢真心良心連鎖小店,勁足料,又抵食,無得輸,糧尾既時候既好去處嚟。😂😂

最近網上見到好多人都推介加藤屋,話佢啲牛肉飯又平又好食🤔我同朋友決定去試試佢🙌🏼去到長沙灣分店真係好多人啊🙈排隊點餐嘅人龍排到出分店外面👀但係等位就比較快,5分鐘就有位了🤩我同朋友分別嗌咗牛肉飯同麻辣牛肉飯🤤我嗌嘅牛肉飯加埋凍飲都係$39😱真係好抵食!牛肉煮嘅時間啱啱好,肉味香濃🥰而米飯係珍珠米,粒粒分明,撈埋啲牛肉汁食,真係無得輸!💯而朋友嗌嘅麻辣牛肉飯都非常好味,香濃惹味🤩飯粒仲沾滿咗麻辣汁同牛肉汁,鐘意食辣嘅話一定要試!

2019-10-08 1465 瀏覽
近排少咗去食吉野家,多咗食加藤屋,呢一間嘅選擇都唔錯,唔單止有日式牛肉飯,仲有唔少其他鍋物嘅選擇,例如係壽喜燒鍋、麻辣鍋等等,雖然啲湯同醬汁都係果幾樣,但係有時食吓麻辣汁牛肉飯,有時食下壽喜燒鍋物都唔錯~料有牛肉、蟹柳、糖心蛋、木耳、蘿蔔、粟米粒、娃娃菜,個湯因為多蔬菜而變到更鮮甜!好好味~我搭咗烏冬,要加兩蚊不過我覺得烏冬好彈牙好好食呀,重點係價錢超值,都係40幾蚊炸👍🏻 不過留意番中午時間都幾多打工仔去食,所以唔係成日都有位,要等一陣,建議一係就一點前去或者2點半打後去會好啲。

2019-10-08 765 瀏覽
講開食牛肉丼飯 香港日式選擇好似唔多😥😥黎黎去去都係食果一,兩間而家終於有多一個選擇了,等到頸都長🤪🤪加藤屋🏠分店暫時唔算叫多,主要集中在九龍區,港島得北角有🙈🙈今日同朋友睇係長沙灣睇完戲,朋友仔話未食過,所以晚餐就决定再食佢我之前已經食過牛肉丼飯,今次試佢嘅鍋物料理🥘🥘💁🏻‍♀️鍋物定食套餐(配牛肉,麻辣湯中辣🌶🌶)品種都唔少,有牛肉,豆卜,椰菜,香菇,粟米,獅子狗,半邊蛋,蟹柳,金針菇,木耳⋯一人鍋黎講,配埋一碗白飯都十分飽肚🤗🤗💁🏻‍♀️雜泡飯 炊(配雞肉,壽喜燒日式濃湯)朋友仔就食另一款鍋物,食物種類其實都差不多,不過佢個飯就擺埋左入面姐😆😆😆‼️加藤屋選擇比較多元化,味道好食之餘,最重要係佢價錢十分親民🥺🥺抵
講開食牛肉丼飯 香港日式選擇好似唔多😥😥
黎黎去去都係食果一,兩間
而家終於有多一個選擇了,等到頸都長🤪🤪

加藤屋🏠
分店暫時唔算叫多,主要集中在九龍區,港島得北角有🙈🙈

我之前已經食過牛肉丼飯,今次試佢嘅鍋物料理🥘🥘

💁🏻‍♀️鍋物定食套餐(配牛肉,麻辣湯中辣🌶🌶)

一人鍋黎講,配埋一碗白飯都十分飽肚🤗🤗

💁🏻‍♀️雜泡飯 炊(配雞肉,壽喜燒日式濃湯)

• 牛肉飯
  • 鍋物
次次食親牛當都係去吉野家,試吓呢一間地道一啲嘅小店,加藤屋~我哋兩個人一個叫咗牛丼,一個叫咗黑椒鐵板牛肉飯。其實次次去親食呢類型,都係食吉野家同埋pepper lunch,真係冇乜點試過其他。個賣相都唔錯,都幾多牛肉,第一啖食落去,咦?原來完全唔同味!佢好似有種港式fusion 日式牛丼咁我覺得二呢一個價錢來講,30幾蚊,晚餐來講真係好平,要買個嘢飲都係加幾蚊,真心值得一試。牛丼套餐有麵豉湯。另外我哋叫咗個黑椒鐵板牛肉飯,佢唔同Pepper Lunch咁有另外一啲汁,但係我覺得食落非常之夠味,呢一個比起牛丼更加好食!我相信下次我都會繼續叫呢個!總結,$100都唔使就可以食飽兩個人嘅晚餐,性價比高哂啦

牛丼套餐有麵豉湯。

總結,$100都唔使就可以食飽兩個人嘅晚餐,性價比高哂啦
2019-09-29 935 瀏覽
依排流行食加藤屋,今日係長沙灣mcl睇完戲,都去朝下聖先!未夠八點,成間鋪頭都滿坐了,好彩咁岩我地揾到一個兩位姐!不過排隊買野食都多人,幾長龍。趁排隊時都研究下個menu,佢有唔同既飯餐、有鍋物餐(類似邊爐),亦有小食,全部都價錢$50內,另外佢飲品有可樂、亦有咖啡奶茶,甚具港式風味。我叫了一個鍋物($41),有泡菜+鍋物配飯,要了壽喜燒湯底,飲可樂。再加左個野菜($10)Menu有雜炊係一早將飯撈埋落鍋物度煮,可加$2變鳥冬。等左一陣就有得食喇,份量好多!佢個泡菜係椰菜+泡菜醬,幾特別,肯定啲菜唔係生醃。鍋物足料,有好多肉、菜(粟米、蘿蔔、冬菇)等等,幾滿,可以倒飯落去當雜炊食都得!野菜好大碟,多過吉X家,對鍾意食菜既人黎講幾正!總結,加藤屋價錢平,性價比高,但材料一般,食完都幾頸渴,但係依加時勢咁平靚正,都唔怪得咁多人食!

Menu有雜炊係一早將飯撈埋落鍋物度煮,可加$2變鳥冬。

等左一陣就有得食喇,份量好多!

佢個泡菜係椰菜+泡菜醬,幾特別,肯定啲菜唔係生醃。

野菜好大碟,多過吉X家,對鍾意食菜既人黎講幾正!

• 鍋物
2019-09-22 2226 瀏覽
加藤屋應該成為最近潮流熱點🤘🏻夜晚經過成日見到深水埗分店大排長龍😝所以特登中午先去試一試長沙灣分店🙈🍴雜炊配雞肉 轉烏冬 $40雜炊其實似係吉邊🙈但佢已經幫你一兜煮好左,雖然價錢好平,但料就好足~食極都有嘅嫩滑雞肉,好多蔬菜,例如雲耳,粟米,椰菜同冬菇,不過就偏生~feel到係煮得唔耐🙈配料仲有蟹棒同豆卜,而烏冬就煮得彈牙,食到最後都唔會變軟😝加埋甜甜嘅壽喜燒湯底,真係幾正🥳🥳價錢又平,份量又大,又係良心店🙌🏻🙌🏻可以後做飯堂都ok😍

雜炊

🍴雜炊配雞肉 轉烏冬 $40

價錢又平,份量又大,又係良心店🙌🏻🙌🏻可以後做飯堂都ok😍

1K
2019-09-22 1122 瀏覽
曾幾何時見到加藤屋,只想起一位日本人物,今時今日再見到,必食! 4人睇戲日,今次去長沙灣MCL,來得呢到,更係必去幫襯加藤屋,一來近二來平三來值得支持,又名吉野家+Pepper Lunch的混合版,因食物上有丼飯、鍋物、鐵板黑椒牛肉飯及和風咖哩等,好多選擇。 店子以黃色為主調,木系設計,環境光猛,7點多時段,十分多人。 Menu,丼飯選擇有牛、豚、雞,據聞出名係麻辣牛肉飯,但因怕辣冇揀到,仲有鍋物、鐵板黑椒牛肉飯及和風咖哩,有機來食再試。 加藤牛肉飯。   泡菜牛肉飯,田會長的。 加藤牛肉飯套餐,$36。 肉份量適中,肉質香口少韌,牛肉汁唔算太濃,但味道不俗,不過份量少左點,個飯正常水準。 麵豉湯,跟餐的。港版牛丼,30幾蚊有埋野飲真係幾抵食,下次有機再試埋Pepper Lunch個fd呢。
加藤牛肉飯。
   泡菜牛肉飯,田會長的。
加藤牛肉飯套餐
加藤牛肉飯套餐,$36。
麵豉湯
麵豉湯,跟餐的。

2019-09-19 1160 瀏覽
啱啱開幕嘅時候曾經嚟食過,嗰時啲咖喱真係一般,結果就好耐都冇食啦!不過近期有人話好食左好多就決定嚟試吓,今次叫咗兩樣野,一個係鍋物,另一個係咖喱飯!首先講鍋物,加兩蚊轉左烏冬,湯底揀左麻辣少辣,係鹹左啲啲,但麻辣都幾香,餸比想像中多,牛肉幾香,重點係有獅子狗!另外係鐵板咖喱飯,咖喱味濃厚,又唔會太鹹,最重要係汁夠多,撈晒成個飯食啱啱好!$100嗌左兩樣嘢都有找,仲包嘢飲添,睇戲前後可以嚟幫襯下良心小店!!

!!
2019-09-04 3270 瀏覽
良心食店 請大家多多支持 多多幫襯小店食物質素很好 日本風味料理 融入香港人口味 更重要嘅係老闆用心經營 烹調出有良心高質素嘅日本美食 令人一試難忘服務態度很好 貼心食客一定會再返黎幫襯 加油
良心食店
請大家多多支持 多多幫襯小店
食物質素很好 日本風味料理 融入香港人口味
服務態度很好 貼心
食客一定會再返黎幫襯 加油

2019-08-30 4016 瀏覽
放左工覺得肚餓就好想食吉野家,但係附近冇分店,就諗起係附近既呢間餐廳,經過就經過過好多次,但係反而未食過~入到去見到呢到既座位好寛鬆,就算係滿座事會坐得好舒適,好抵讚呀~鍋物套餐系列幾吸引,又唔算貴,於是就扑左鎚啦~雜炊泡飯配雞肉 壽喜燒日式濃湯 $38雜炊係指:金菇、菇、雲耳絲、粟米、豆卜等等。壽喜燒日式濃湯呢個湯底好甜好香,令到泡飯都即刻變到好好食,而且啲蔬菜亦都好甜,呢個湯底必需一試!呢個價錢食個鍋物同汽水都真係幾抵!如果大家經過都可以一試~

鍋物套餐系列幾吸引,又唔算貴,於是就扑左鎚啦~

雜炊泡飯配雞肉 壽喜燒日式濃湯 $38

呢個價錢食個鍋物同汽水都真係幾抵!如果大家經過都可以一試~
每逢禮拜三都會喺附近做運動 做完運動 又要煩食啲乜好 元州街嗰邊 嘅嘢食都食得七七八八 食到有啲悶 咁啱見到呢間嘢 就試下佢啦一入到去 睇到個餐牌見到一個餐三十幾蚊平到爆炸 香港地仲有幾可可以食到咁平嘅晚餐 茶餐廳都唔止啦 所以就即刻睇下有咩食我哋嗌咗一個 麻辣野菜牛肉飯 都幾夠麻辣 仲食到有一粒花椒 不過呢啲 牛肉汁就唔係好夠嗰啲乾 所以就出去問佢攞一碗牛汁 至驚佢唔肯畀我 呢碗牛肉飯肉嘅比例都唔少 但係整體分量我就覺得少咗啲我朋友就食咗個鐵板牛肉飯 我問佢啲未識唔識pepper lunch 佢就話 啲汁唔似咁我就試下喇我又覺得雖然唔似但係 呢一個鐵板都幾好食 最搞笑嘅就係佢有飯焦囉 仲要唔係硬掘掘以係脆卜卜嗰啲飯焦 所以我都幾鍾意食 總結: 大家月尾嘅時候撐唔過去 但係又要食晚飯的話就可以試下呢間嘢

麻辣野菜牛肉飯

呢碗牛肉飯肉嘅比例都唔少 但係整體分量我就覺得少咗啲