2018-06-08
每一個相遇都是初見, 為咗吸引對方,一定會留下好印象,正如這間初見,令我們非常喜歡。喜歡在福來邨海壩街的店舖樓底很高,一望入去,又一幅綠色草皮,悠然自得,文青味十足。煙三文魚明太子炒意粉,意粉好有咬口。每一啖都充滿奶油味同埋魚子。煙三文魚唔會太鹹,而且好大塊。雜錦海鮮雜菜配龍蝦湯。雖然係話係推介,但係我感覺衹是一般,雖然龍蝦湯不錯,朋友因為健康問題,所以叫我等咗半個鐘先有得食。原因因為爐火很快就燒完,成日都好似慢煮。另外一個問題產生就是火爐很危險,因為如果心急加大咗火力就會好容易揦著身邊嘅嘢。所以這個不討好。我們加了一個雙拼雞翼, 炸明太子釀雞翼和炸芝士餃子釀雞翼。雞翼比我想像中冇咁熱氣,但如果有個,醬料去點嘅話會好啲。我都係中意酸酸甜甜點茄汁。兩個之中我比較喜歡明太子,因為衹是餃子芝士味不濃,沒有太大驚喜。反而明太子味道比較突出。滿分為10分(1分最低,10分最高)食物:8環境:8衛生:8服務:8價錢: 8舒適度:9總分:8
雜錦海鮮雜菜配龍蝦湯。
我們加了一個雙拼雞翼, 炸明太子釀雞翼和炸芝士餃子釀雞翼。
雞翼比我想像中冇咁熱氣,但如果有個,醬料去點嘅話會好啲。
我都係中意酸酸甜甜點茄汁。
滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8
環境:8