2023-09-07 35 瀏覽
呢間位於銅鑼灣黃金地段既餐廳,都已經開左十幾年,但水準一樣穩定地高店如其名,有好多同凡高有關既擺設,成個氣氛好正價錢唔貴,十分公道今日既前菜係無花果牛油果薄脆無花果既清甜好開胃,牛油果既creamy同薄脆既香脆好balance呢個set仲包埋餐湯餐包,水準都唔錯,特別係餐包面既燕麥非常香燒美國豬肋骨配燒烤汁豬肋骨勁高質惹味但不膩既燒烤汁好入味而且最難得係佢既豬肋骨非常軟熟唔似一般坊間成日燒到乾晒值得一讚特別一提係佢既薯菜都好高水準薯角先炸後煮口感佳,上面既醬汁更加係有層次蔬菜咬落去更加係爆晒汁香煎勺草格寧蘭比目魚柳呢個煎魚柳真係可以比美五星酒店級佢可以做到外皮香脆,而入面既魚肉又嫩又滑又juicy令你可以食到魚最原本既鮮味配埋特製醬汁,味道更有層次甜品我加錢轉左做心太軟,真係物超所值淨係個咁賞心悅目既星夜碟已經值晒回票價食物質素更加係冇得頂心太軟做到爆晒流心既效果而且甜度同朱古力濃度既平衡完美食完呢道甜品真心會令你好滿足
店如其名,有好多同凡高有關既擺設,成個氣氛好正
價錢唔貴,十分公道
而且最難得係佢既豬肋骨非常軟熟
唔似一般坊間成日燒到乾晒
值得一讚
特別一提係佢既薯菜都好高水準
薯角先炸後煮口感佳,上面既醬汁更加係有層次
蔬菜咬落去更加係爆晒汁
香煎勺草格寧蘭比目魚柳
呢個煎魚柳真係可以比美五星酒店級
佢可以做到外皮香脆,而入面既魚肉又嫩又滑又juicy
令你可以食到魚最原本既鮮味
配埋特製醬汁,味道更有層次
甜品我加錢轉左做心太軟,真係物超所值
淨係個咁賞心悅目既星夜碟已經值晒回票價
食物質素更加係冇得頂
心太軟做到爆晒流心既效果
而且甜度同朱古力濃度既平衡完美
食完呢道甜品真心會令你好滿足
2023-09-07 20 瀏覽
生日當然揾朋友食餐好啦🥰之前食過晚餐,印象唔錯,今次再黎呢度享受一下充滿藝術氣息既午餐餐廳周圍都掛滿凡高畫作,仲有唔少融合左凡高畫作既打咭位,等你置身於凡高既畫入面咁仲有張枱球枱係度,識打既人可以係度玩下每張枱墊都係凡高既畫黎,真係好靚我今次叫左美國西冷沙律配日式和風汁朋友揀左安格斯牛肉 &西班牙coren豬肉漢堡配美式燒烤醬配香草薯角朋友頭盤係parma ham配哈蜜瓜同黑醋沙津🤤我好想食我就揀左餐湯係野菜湯,入面有好多顏色既蔬菜仲有紅腰豆,好豐富主菜一黎到個漢堡勁大份,餐廳自家打既漢堡扒既厚,差不多一吋厚仲要有兩塊🤤切開熱辣辣好吸引呀,食落好香肉味薯角都脆卜卜又淋滿醬汁好惹味我既西冷牛扒好粉嫩仲有d肥位一齊食好香滑個日式和風醬係用醬油調出黎,的確幾好味,配牛同沙津菜都好夾,沙津菜都係好新鮮,仲有松子仁同蕃茄仔🤤好食Set lunch仲包餐飲同甜品我叫既咖啡都好香濃,甜品係奶凍,面頭仲有d可可粉,試左啖都好滑同有奶香🥰完美地畫上句號下次有機會要再黎食凡高廚房 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
生日當然揾朋友食餐好啦🥰

仲有張枱球枱係度,識打既人可以係度玩下
每張枱墊都係凡高既畫黎,真係好靚
我今次叫左美國西冷沙律配日式和風汁

朋友頭盤係parma ham配哈蜜瓜同黑醋沙津🤤我好想食

薯角都脆卜卜又淋滿醬汁好惹味

我既西冷牛扒好粉嫩仲有d肥位一齊食好香滑
Set lunch仲包餐飲同甜品

我叫既咖啡都好香濃,

下次有機會要再黎食

凡高廚房 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
🐝凡高廚房 - 銅鑼灣今次簡左一間充滿濃厚藝術氣息既餐廳,餐廳好近地鐵站,地點非常方便。由門口至室內的裝修都係充滿不同名作特色,餐廳名是「凡高廚房」所以周圍都係以凡高為主題,無論係佈置、餐桌墊等都是凡高的名作,非常有趣。環境仲好chill舒服。今叫左兩個午餐🍯炭燒美國安格斯西冷牛扒(5成)-$208牛扒好香厚肉勁重牛味,有陣陣的炭燒味,而且size幾大塊,另外薯蓉都幾香滑。🍯香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉&自家制 -$168比目魚都幾大舊,而且煎得很香脆,味道都很不錯,值得一試。另外加了10$ 同時食到頭盤及餐湯,餐湯分別有蔬菜湯及磨菇湯。磨菇湯真係值得一讚,勁香濃菇味,真係新鮮菇打出黎,勁好飲!甜品係tiramisu及奶凍,做得幾精緻,味道唔會很甜。最後,叫左兩杯餐飲,不得不讚熱飲的杯,真係非常靚。整體黎講,佢所有野無論食物或環境都好高質,好對得住價錢。
🐝凡高廚房 - 銅鑼灣

今叫左兩個午餐

🍯炭燒美國安格斯西冷牛扒(5成)-$208

🍯香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉&自家制 -$168

比目魚都幾大舊,而且煎得很香脆,味道都很不錯,值得一試。

整體黎講,佢所有野無論食物或環境都好高質,好對得住價錢。

• 炭燒美國安格斯西冷牛扒
2023-09-05 21 瀏覽
之前都有聽過凡高廚房,上網睇過下好似食裝修都唔錯,今晚同個fd子去食個晚餐先。入到黎佈置係幾靚架!好坐低睇下有咩好食先。俄羅斯菜湯,好多雜菜,飲落微酸,個餐包要講下,焗得好香,食落軟綿綿。叫晚餐除左湯和餐包,仲有呢個餐前小食,係爽口肉嫩既海蝦,配有新鮮蔬菜。香煎勺草格寧蘭比目魚,魚件成個表面都煎到一層脆脆的,裡面魚肉好滑,配埋白豆牛油檸檬忌廉汁,味道再提升多一個層次。配菜個炸薯都好好味。火焰美國Prime護心肉牛柳串,個牛柳係serve之前再燒下加熱,除左令客人食到暖笠笠既肉,仲有視覺享受。牛柳肉味重又軟腍,配埋牛肉燒汁,係bbq既味道,仲要有好多件,食到飽飽。叫左英式餐茶,隻杯好有classic風。最後仲有小卷蛋糕做甜品,今餐呢度又食得又睇得。

入到黎佈置係幾靚架!

好坐低睇下有咩好食先。

配菜個炸薯都好好味。

叫左英式餐茶,隻杯好有classic風。

最後仲有小卷蛋糕做甜品,今餐呢度又食得又睇得。
2023-08-30 30 瀏覽
昨晚同朋友去左CWB呢間餐廳食晚餐, 又幾好食.首先見佢室內環境放左好多畫, 好有藝術氣息.98%野菌忌廉 : 餐廳招牌推介, 飲落好多蘑菇蓉, 落足料, 我覺得都幾好飲.是日餐湯: 俄羅斯雜菜湯, 酸酸甜甜, 好飲, 開胃.餐包夠軟熟同好夠熱, 不錯.牛油果沙律: 牛油果夠健康, 耐唔耐食下係幾好.燒美國豬肋骨伴蒜蓉香草醬薯角: 豬肋骨夠淋, 好易切, 同非常入味, 但又唔會話太咸, 我覺得岩岩好,唔錯.另外佢d薯角我覺得都幾正.火焰美國Prime護心肉牛柳串: 送上來時會係我地面前即刻燒, 所以一定夠熱夠香口, 肉質好好, 我覺得就算唔點醬本身都夠入味, 點埋醬就更好食.朱古力心太軟 : 有流心效果 (如圖所示), 幾好食但又唔算太甜.焦糖燉蛋: 面層薄薄的焦糖, 入面燉蛋超滑, 味道剛好不會太甜.埋單2個人去食大約$800, 價錢合理, 應該都會再去
昨晚同朋友去左CWB呢間餐廳食晚餐, 又幾好食.

首先見佢室內環境放左好多畫, 好有藝術氣息.

是日餐湯: 俄羅斯雜菜湯, 酸酸甜甜, 好飲, 開胃.
餐包夠軟熟同好夠熱, 不錯.

牛油果沙律: 牛油果夠健康, 耐唔耐食下係幾好.

埋單2個人去食大約$800, 價錢合理, 應該都會再去
2023-08-29
開業已經15年嘅凡高餐廳,由電梯走廊到餐廳內都用心佈置,周圍放滿梵高嘅名畫,好似置身喺藝術展覽🖼️門口位置設有桌球、暖黃吊燈,配襯紅色牆身,還原咗牆上其一畫作 ❛The Night Café❜ 嘅場景;而用餐區嘅牆上亦有幅巨型 ❛Café Terrace at Night❜,喺旁邊用餐彷彿融入油畫當中,非常細緻有心思👍🏻/ Set lunch配是日頭盤或精選餐湯,加$10可同時享用!/🍈頭盤 - Parma ham配哈蜜瓜Parma ham幾有咸香味,配埋哈密瓜食,咸香中帶出一點甜味🥰旁邊有黑醋配新鮮沙律菜,非常清新幾開胃~🍄餐湯 - 蘑菇湯 (+$10由雜菜湯轉蘑菇湯)用上不同種類嘅蘑菇,如牛肝菌、大啡菇等熬製,真材實料✨大量粒粒蘑菇茸,口感不錯👍🏻充滿蘑菇香氣,非常濃郁creamy😍再配埋超鬆軟嘅黑芝麻餐包,黑芝麻味好濃好香有驚喜!浸落蘑菇湯一齊食,吸盡蘑菇湯精華,好正想飲多碗!🐟香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉&自家制Salsa Sauce ($168)魚柳煎香後散發豐富魚油香味,魚肉嫩滑多汁,配上酸甜嘅莎莎醬幾解膩~薯蓉好綿密,加入牛油入口細滑,伴有蕃茄感覺冇咁滯🍅🍔美國安格斯牛肉&西

🍈頭盤 - Parma ham配哈蜜瓜
歐陸式前菜小食

🍄餐湯 - 蘑菇湯 (+$10由雜菜湯轉蘑菇湯)
用上不同種類嘅蘑菇,如牛肝菌、大啡菇等熬製,真材實料✨

薯蓉好綿密,加入牛油入口細滑,伴有蕃茄感覺冇咁滯🍅

🍔美國安格斯牛肉&西班牙COREN豬肉漢堡配美式燒烤醬&香草薯角 ($178)
個名夠哂長🤣好少見漢堡餡料會有兩種肉類,牛肉同豬肉各有特色😍整個漢堡份量十足,一啖咬落去有兩種風味幾特別,而且保留到肉汁,唔會令到個包太乾柴柴,夾埋芝士、配料、生菜一齊食,唔會覺得heavy,係幾有特色嘅漢堡~
甜品

🍓是日甜品 - 士多啤梨奶凍
奶凍口感滑溜🥰面頭有一層士多啤梨醬,不過個人認為甜度挺高,螞蟻人應該幾鐘意🙈

總結:環境優雅,就連餐碟餐墊都係名畫,細節位做足💯週年紀念或者生日慶祝嚟呢到都不錯🤍
甜品
2023-08-17 789 瀏覽
銅鑼灣食午餐,朋友推介凡高廚房的午餐,聽落好有藝術氣息,噤一於去試下呢個凡高廚房!原來就喺鵝頸橋消防局隔離;雖然要上十級樓梯先至有𨋢,但係都還算方便!去到門口真係掛滿梵高嘅作品;當然唔會覺得係真跡;而最有趣門口中放一隻鸚鵡仔!一進入餐廳最吸睛嘅地方,竟然係有將美式桌球檯!服務員仲話可以隨便打返盤桌球!內裏嘅裝修亦都充滿梵高嘅作品,同埋氣氛!十分有藝術氣息!我和朋友各點了一個午餐,我點了個烤加州鱸魚健康餐,朋友就點了個夾餅餐再加一個海鮮盤,我們兩個都加十蚊要沙律和湯!餐湯係蕃茄雜菜湯,飲落應該冇味精,比較健康,而健康沙律就是青蘋果和沙律菜,用橄欖油和醋來到調味相當清新!朋友的蜜瓜parma ham都好有特和色鮮味;至於鮮拼盤,裏面有六隻大蝦、六隻青口、兩隻生蠔和兩隻翡翠螺;擺盤相當精細,打卡首選!生蠔相當新鮮肥美,感覺係法國生蠔!翡翠螺都爽甜有鮮味;而青口就似係blue muscle,清甜可口!而蝦都好新鮮,蝦肉結實彈牙有鮮味;至於主菜方面的燒鱸魚:皮脆肉軟有魚汁,食落鮮甜脆口,很不錯;至於煙三文魚配夾餅,食落好有特色!而最後嘅El grade配薰衣草,好有特色嘅一杯伯爵茶!而咖啡就中規

!十分有藝術氣息

蕃茄雜菜湯和麵包

健康青蘋果沙律

!朋友的蜜瓜parma ham都好有特和色鮮味
煙肉蜜瓜

海鮮拼盤

!生蠔相當新鮮肥美,感覺係法國生蠔
新鮮生蠔

!翡翠螺都爽甜有鮮味
翡翠螺

煎鱸魚

;至於煙三文魚配夾餅,食落好有特色
煙三文魚夾餅

!而最後嘅El grade配薰衣草,好有特色嘅一杯伯爵茶
伯爵茶和法式燉蛋

!而咖啡就中規中矩!甜品方面嘅法式燉蛋都做到好有水準!可以講係一個食午餐嘅好去處!
2023-08-17
翡翠螺
煎鱸魚
伯爵茶和法式燉蛋
2023-08-15 36 瀏覽
收工同朋友去chill 下~見到間好有藝術感既餐廳,好奇上去試下。成間餐廳都好「凡高」,到處都系佢既名畫!仲有好多吊燈,成間餐廳氣氛好chill好舒服。埋位仲見到連餐墊都系名畫😮😮,每個細節位都做得好好👍佢個menu都好多選擇,而且菜式都好吸引。今次同朋友叫左海鮮同set dinner 黎share 食。首先上黎既前菜,蕃茄洋蔥碎好開胃,隻蝦仲好貼心甘剝好殼。之後就黎左海鮮拼盤,生蠔隻隻都好肥美,入口即翮,5會太腥,平時5太食生蠔既我都接受到!青口咸香咸香,一d沙都無,d蝦好鮮甜。成個拼盤大大份,好抵食🤤然後上湯同餐包,個餐包幾驚豔,外脆內軟,擦左牛油之後,增加左d濕潤,食完一個仲想再食!個湯就比較健康,口感偏清淡~重頭戲就系個護心肉,店員話呢個部位系成隻牛最嫩既位,仲有淋酒既環節,增添左視覺享受~牛既熟成程度岩岩好,5會好似咬柴甘。如果想熟d,店員都會滿足你既要求。最後甜品個慕絲,口感好清爽,又5會太甜,為呢一餐畫上完美既句號~

首先上黎既前菜,蕃茄洋蔥碎好開胃,隻蝦仲好貼心甘剝好殼。

在熙熙攘攘的銅鑼灣,有一家以著名畫家梵谷命名和裝修主題的西餐廳-梵高廚房。一踏入餐廳,便被梵谷經典畫作《向日葵》等重現的壁畫所吸引,用鮮艷色彩營造出歡樂悠閒的藝術氛圍。我們落座後,服務生熱情地為我們介紹當日的推介菜式。首先上桌的是法式雜菜湯,清澈的高湯内配以各種新鮮蔬菜和香草,每一口都吃得到天然的甘甜,既清淡又開胃。接著是主菜-火焰美國牛柳串,香噴噴的牛柳充滿肉汁,外脆内嫩,再配上特製的黑胡椒汁,味道令人回味無窮。至於我個人最喜歡的澳洲帶子大蜆墨汁意粉,豪華的海鮮搭配粗麵條,每一口都在嘴里綻放海洋鮮甜的香氣,簡直停不了筷子!來到甜點時間,我們選了餐廳招牌朱古力心太軟,濃郁甜滑的朱古力在口中化開,配上微酸的櫻桃,極富層次感。用餐的最后,侍應送上清爽的薄荷茶,解掉剩餘的油膩,為這次盛宴畫上完美的句號。整體來說,梵高廚房提供的用餐體驗無瑕疵,服務周到親切,菜式結合經典與創新,既可欣賞藝術,也可享受味蕾的饗宴,非常值得推薦!

2023-08-13 22 瀏覽
凡高主題的藝術餐廳好獨特又別緻😍👍餐廳牆上掛著滿滿既梵高畫作,喺香港比較小見每一件都散發出濃厚的藝術氛圍,睇得出呢間餐廳有花心思佈置💖令到小編用餐體驗好獨特同難忘☺️☺️👍小編叫咗精選二人套餐午市,再+58蚊有海鮮拼盤🦐🐚🦞海鮮拼盤(跟餐加58蚊)58蚊可以食到海鮮小編覺得好抵🫦😝呢個海鮮拼盤包括:時令活生蠔、新鮮太平洋虎蝦、加拿大翡翠螺以及澳洲青口仔呢個組合好吸引😍💖海鮮好新鮮,好鮮甜滋味🍽️雖然份量唔多,每款都係一兩樣海鮮,但以58蚊的價格嚟講,呢個拼盤算係物超所值Main course 🍽️🦞海鮮配龍蝦汁意大利飯🦞海鮮飯口感豐富有好多配料、龍蝦汁味道濃郁❤️‍🔥不過意大利飯偏硬,可能小編食唔慣😅龍蝦汁意大利飯的香氣和海鮮的鮮美相互融合,好食🫦👅🐟香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉和自家製Salsa sauce ♥️賣相好吸引💖比目魚口感好鮮嫩👍👍加上牛油薯蓉的滑順口感,再加上自家製莎莎醬的獨特調味,大推呢間梵高主題餐廳的用餐體驗非常出色海鮮拼盤的品種豐富,食物味道唔錯,可以一試PS.有好多打卡位,可以喺度瘋狂影相打卡📷📷📸🍽️😍📍凡高廚房銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
凡高主題的藝術餐廳好獨特又別緻😍👍
餐廳牆上掛著滿滿既梵高畫作,喺香港比較小見
每一件都散發出濃厚的藝術氛圍,睇得出呢間餐廳有花心思佈置💖
令到小編用餐體驗好獨特同難忘☺️☺️👍
小編叫咗精選二人套餐午市,再+58蚊有海鮮拼盤

🦐🐚🦞海鮮拼盤(跟餐加58蚊)
58蚊可以食到海鮮小編覺得好抵🫦😝
呢個組合好吸引😍💖
海鮮好新鮮,好鮮甜滋味🍽️

Main course 🍽️
🦞海鮮配龍蝦汁意大利飯🦞
龍蝦汁意大利飯的香氣和海鮮的鮮美相互融合,好食🫦👅

賣相好吸引💖

呢間梵高主題餐廳的用餐體驗非常出色
海鮮拼盤的品種豐富,食物味道唔錯,可以一試
PS.有好多打卡位,可以喺度瘋狂影相打卡📷📷📸🍽️😍

📍凡高廚房
銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
1K
2023-08-12 39 瀏覽
一上到來就看到不少以梵高名畫作主題,真係可以一邊欣賞名畫,一邊品嚐意大利菜餚。名畫之中,美食都有不少選擇如行政套餐:羊架、西冷牛扒;健康午餐:鱸魚柳、虎蝦意粉等…可自由選擇。雜菜湯口感清爽微辣,有不少胡蘿蔔、洋蔥,更顯惹味。98%野菌忌廉湯忌廉湯入口綿密,香濃幼滑。田園沙律用上新鮮沙律菜,輕脆清爽,層次豐富。烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜鱸魚柳香烤後,外皮金黃脆口,內裡肉質則嫩滑帶咸香,再有各款配菜在旁,更顯滋味。招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁以炭燒烤制新鮮羊架,其肉質鮮嫩,豐潤多汁,旁邊還有羊肉濃汁作調味,羊架味道層次更豐富。Natvia 法式焦糖燉蛋特色的法式做法,令燉蛋滑順細膩,味道可口,帶上淡淡的雞蛋香甜味。日本伯爵茶最後送上健康午餐中的日本茶,那柑橘香氣,為我帶來清爽感覺。

雜菜湯
口感清爽微辣,有不少胡蘿蔔、洋蔥,更顯惹味。

98%野菌忌廉湯
忌廉湯入口綿密,香濃幼滑。

田園沙律
用上新鮮沙律菜,輕脆清爽,層次豐富。

烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜

招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁

Natvia 法式焦糖燉蛋

日本伯爵茶
最後送上健康午餐中的日本茶,那柑橘香氣,為我帶來清爽感覺。

2023-08-08 32 瀏覽
同事話想食西餐,之前見到呢間餐廳喺OpenRice好多好評,咁就近近地去試吓。餐廳其實就喺灣仔消防局隔離,位置其實都好易搵。上到去2樓,𨋢門一打開已經充滿藝術感。牆壁上有好多幅掛畫。然後我聽到雀仔嘅叫聲。原來喺門口附近有一對愛情鳥,好得意。咁啱我哋遇着有人喺餐廳裏面彈琴,彈得好好聽。耳朵懷孕了!我叫咗一個行政牛扒餐,同事叫咗一個雞肉串炒雜菜餐。行政牛扒餐($208另加10% 服務費):個餐湯係98% 蘑菇湯。飲得出係真材實料,好多蘑菇,好香。餐包新鮮出爐,熱辣辣,配埋個湯,正. 仲有個沙律菜,新鮮嘅羅馬生菜好脆口,配住脆麵包乾粒同埋簡單嘅醬汁,好清新。牛扒肉味濃郁,唔會覺得油膩。個餐仲配埋一個熱咖啡同埋奶凍。雞肉串炒雜菜餐($118+$10再另加10%服務費):呢個係同事嗌嘅。佢加咗$10,咁就唔使沙律菜或餐湯二揀一,可以同時享有晒兩款。同事話沙律菜好新鮮餐湯係羅宋湯都好足料。個主菜都好足份量,唔會話因為冇澱粉質而肚餓。呢個餐啱晒生酮飲食嘅人。跟餐仲有熱奶茶同焦糖燉蛋。同事話個焦糖燉蛋好正,焦糖做到脆脆嘅效果,入邊係香濃滑溜嘅燉蛋。想輕輕鬆鬆咁食個午飯嘅話,呢度係一個唔錯嘅選擇,係一個

餐廳其實就喺灣仔消防局隔離,位置其實都好易搵。

咁啱我哋遇着有人喺餐廳裏面彈琴,彈得好好聽。耳朵懷孕了!

我叫咗一個行政牛扒餐,同事叫咗一個雞肉串炒雜菜餐。

想輕輕鬆鬆咁食個午飯嘅話,呢度係一個唔錯嘅選擇,係一個令人放鬆嘅好地方。
每次見到呢間餐廳都硬係會覺得佢好有神秘感🫣上到黎個感覺 又唔同心目中本來所想像既咁四周都係擺滿好多唔同既藝術作品同熟悉既畫作🖼️當晚去到仲有鋼琴師註場🎹同時仲有估歌仔環節所以都幾有文藝氣息同氣氛🥳係食物選擇方面都幾豐富 大部分都係set餐🍴基本上佢都係種類整全 所以都好容易滿足😌➷🪐 歐陸式前菜小食晚餐同牛宴既呢個餐前大蝦沙律會有少少唔同🥗分別係伴煙三文魚或者蕃茄牛油果🥑兩者都係以清新為主 所以就唔會有任何飽濟感😌§🪐 廚師精選餐湯當晚餐湯係蕃茄湯🍅不過佢就唔係好濃身個隻反而係比較清香個種雜菜湯 再滲出啖啖蕃茄香👍🏼╾🪐 98%野菌忌廉湯野菌湯係佢地既招牌菜之一🏅叫得98% 顧名思義 有98%都係真材實料既蘑菇🍄用上牛肝菌 大啡菇 等等唔同種類既野菌同蘑菇製成😲能夠係當中食得出好濃郁既菇味 加上忌廉所帶出既creamy可以話係一試難忘 飲完都會想再encore🙋🏻‍♀️§🪐 燒美國豬肋骨伴蒜蓉香草醬薯角豬肋骨既燒烤醬醃得入味但又唔會過分濃厚👍🏼份量都唔算少 肉質腍身 亦都容易離骨 唔洗大費功夫🫢燒豬肋骨同時都會存在一份惹味 特別口香🤤╾🪐 炭燒美國頂級Prime安格斯肉眼伴蒜蓉香草醬薯角用
每次見到呢間餐廳都硬係會覺得佢好有神秘感🫣

有琴聲又有個好有氣氛既環境去用餐 都幾浪漫🥰

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-07-26
2023-08-06 21 瀏覽
呢間凡高餐廳之前已經見好多人推介過,係一間充滿詩情畫意嘅西餐廳,裝修好有心詩有好多梵高嘅畫作,今次上去門口仲有幾籠小鸚鵡,好鬼得意🥰 我地lunch time上去,有唔同價位嘅set lunch可選擇。行政午餐 - 炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩($208) - 行政套餐包左頭盤,98%野箘忌廉湯,主菜,甜品同野飲,非常豐富。野箘忌廉湯菇味超濃,仲有好多磨碎左嘅菇碎,好有咬口。牛扒叫左medium rare,用木板上,外面煎得幾香,真係有微微炭味,牛扒肉汁好夠,好香牛味👍🏼精選午餐 - 意大利雲吞配黑松露汁🫕($158) - 精選午餐都包左好幾道菜,分別只係頭盤或餐湯2選1。頭盤係parma ham配哈蜜瓜,parma ham有咸香,外面少少油份,配蜜瓜食啱啱好。主菜意大利雲吞有大概8-10粒,雲吞皮幾al dente,醬油creamy黑松露味濃郁。食完主菜之後有餐飲同甜品,滿足😊

食完主菜之後有餐飲同甜品,滿足😊

2023-08-04 38 瀏覽
凡高主題藝術餐廳凡高廚房 (銅鑼灣)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~凡高廚房位於銅鑼灣市中心,已經開業超過15年。一出電梯,就能看到兩隻可愛的小鸚鵡和梵高的作品。餐廳內擺滿了梵高的畫作,還設有桌球、鞦韆和其他桌上遊戲,供客人舉行派對使用。餐廳男職員和諧可親,亦都非常細心安排各種需要,又會與客人溝通聯天,的確香港服務來說非常少見(超加分!)菜單上的香煎比目魚配薯蓉($168),肉質鮮嫩,比目魚鮮香,薯蓉也非常好吃。意大利雲吞($158)帶有淡淡的香濃芝士味道,非常好吃。另外推薦大家extra叫海鮮拼盤(+$58),拼盤很豐富,包括一隻生蠔、一個翡翠螺、兩隻青口和三隻大蝦,可以2個人share 。
凡高主題藝術餐廳
凡高廚房 (銅鑼灣)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

凡高廚房位於銅鑼灣市中心,已經開業超過15年。一出