2019-09-29
好想成日黎食嘅餐廳,今之換左新餐牌,又多左新意思!澳洲M5和牛內腹牛扒呢個真係一流,5成熟,好香牛味,又夠林,香而不膩! 配上自制紅酒燒汁,真係要推介!輕煎北海道帶子香辣蒜片汁扁意炒輕煎北海道帶子好大粒,外面煎得好香,入面仲係好林Juicy,好鮮味,而且切開仲見到一絲絲嘅(係乾瑤柱嘅前身呀!),意粉帶小小辣,好fresh,好好味!Tai Basil Sorbet+Mango Sorbet呢個係新嘅前菜,超特別,Mango Sorbet好味係預計之外,但係Tai Basil Sorbet真係好特別,唔係個個接受到嘅香葉味,但我個人好鍾意,佢應該加左青檸/檸檬汁,令到成個Sorbet酸酸甜甜帶Tai Basil味!鍾意嘅朋友就會好鍾意,唔鍾意嘅朋友就一D都唔鍾意,無灰色地帶,好似榴槤咁!哈哈!值得一試的!Grapeson + Sour Soda兩杯飲品都唔錯,唔會話調得超甜!
澳洲M5和牛內腹牛扒
輕煎北海道帶子香辣蒜片汁扁意炒
Tai Basil Sorbet+Mango Sorbet
Grapeson + Sour Soda
兩杯飲品都唔錯,唔會話調得超甜!