尋晚同朋友去左元朗既一間西餐慶祝生日 #凡直友里, 其實之前都嚟過兩次不過冇寫食評今次一定要分享下 ,住元朗嘅朋友應該都有留意到呢間餐廳因為佢門口可以坐仲有得食水煙食, 幾特別不過我哋今晚冇試😉..., 呢度有好多特色菜..必食推介:~ 首先一定要介紹下呢度嘅招牌菜斧頭扒, 手臂咁大三四個人先食得曬,係有牛味必食💕💯~ 特式燒乳豬件, 豬仔肉好滑又多肉汁,啲皮燒到脆卜卜 好好味💯💕~BBQ併盤, 有大約十款不同口味嘅食物, 有燒菠蘿味道清新 ,呢個都係要必點《 以上三款都係之前食過,所以冇留低相😂今次一齊推介埋🤩》今晚我哋食咗以下幾款:翠玉瓜花甲炒拉麵泰式鮮魷沙律銀雪魚長通粉白汁煮青口🤩🤩 最精彩嘅甜品拼盤都係必點,因為生日飯, 鋪頭就準備埋煙火蠟燭唱晒生日歌咁樣攞埋枱,比佢嚇左一跳😘😘😘. . 總結:入開元朗想約朋友聚會一定要試下呢間💯💕🎈🎈🎈
尋晚同朋友去左元朗既一間西餐慶祝生日

必食推介:

《 以上三款都係之前食過,所以冇留低相😂今次一齊推介埋🤩》

今晚我哋食咗以下幾款:

• 甜品
  • 斧頭扒
  • 燒乳豬件
2019-12-16 82 瀏覽
黎到元朗必定一試嘅西餐今日同友人一齊食晚飯餐牌上有好多唔同嘅選擇首先我哋叫咗個鵝肝西多士鵝肝外層非常香脆配有蘋果切片感覺不會太油膩西多士亦焗得剛剛好主菜約了一個帶子意大利飯醬汁調校得剛剛好帶子大大粒 煎得非常香最後當然少不了斧頭扒廚師即場處理有我半隻手臂咁大份所以適合多人聚餐時間叫佢哋仲會幫你切好一件件相當香濃牛味 肉質鮮美外層煎過 內層封住肉汁相當juicy 十分有驚喜而且唔太乾 岩岩好最後配上飲品豐富既一餐🥳
黎到元朗必定一試嘅西餐

而且唔太乾 岩岩好

最後配上飲品
豐富既一餐🥳
2019-12-16 59 瀏覽
乳豬係餐廳signature之一🤩 切落去已經feel到佢個皮好脆好吸引😍 唔好以為乳豬淨係可以配甜醬啊 呢度仲有另外三隻醬料同配菜 有芥末 酸菜同埋佢地自家製嘅無花果醬😋😋 酸菜同無花果醬酸酸甜甜 令乳豬食落冇咁油膩啊🤤🤤作為一個黑松露控梗係要試下黑松露pizza🍕 個pizza真係好足料 松露味重 餅底夠薄焗得又夠脆 不過佢份量都唔少 3-4個人share就啱啱好唔會食完個pizza就食唔到其他野😛😛除左乳豬同pizza 我地仲嗌多左個牛扒 同樣都係有幾款醬汁俾你點 不過個牛嘅味道只係一般啦 其他主菜比較值得推介😆餐廳其實sell自己調嘅cocktail 不過見到佢地有熱情果味啤酒就好奇走左去試!🍻🍻 淨係個賣相已經好吸引 飲落去甜甜地唔太重啤酒味 鍾意果味啤酒嘅話一定要試下呢個🤓🤓食完正餐最後再嗌多左個鮮果雪糕厚吐司🥰 呢個toast真係好邪惡😈 將個toast加埋水果 雪糕同cream一齊食真係好滿足架🤤🤤餐廳嘅環境唔錯 夠晒靜 啱晒三五知己一齊食飯 除左做晚市之外 10點後仲會做宵夜🥳🥳有二十幾種小食🥟🍤同串燒🍡俾你揀 一邊食小食一邊飲番杯酒🍸真係最好不過啊😍

2019-12-13 42 瀏覽
好有趣的餐廳名😂比佢個名吸引左 原來食物都高質bo☺龍蝦湯質地濃厚😛散發龍蝦膏的鮮香氣🌬幾有質感👍🏻前菜沙律黎講 都算大份個source仲好好味tim清新健康味美👍🏼呢到宵夜時段有得order串燒😋但每次都係晚餐時間黎食錯過左宵夜串燒時段所以叫左炭烤串燒拼盤試下份量岩岩好夠二個人食有海虎大蝦 鮮三文魚 北海道帶子煙肉車厘茄 西班牙黑毛豬腩 牛舌 美式辣肉腸 菠蘿 粟米 非常豐富😍飲品方面都幾有特色而且唔係得個樣靚得黎又好飲😋👍🏼
好有趣的餐廳名😂

飲品方面都幾有特色
而且唔係得個樣
靚得黎又好飲😋👍🏼
2019-12-13 50 瀏覽
Happy Wednesday約埋朋友放工入元朗食飯,之前係附近都無為意原來有一間Bar and Restaurant - 凡直友里, 食左成晚都覺得個名好難讀…. 但又好想知其實佢係咩meaning, 有無人話我知啊?我地2個女仔驚食唔哂, 所以叫左1個Set Dinner再另加一個主食,但最後都係好飽好飽, 因為佢有好多野可以比你追加。Set Dinner既主菜係乾蕃茄上湯龍躉魚柳意大利 $198, 佢比平時既Risotto 多好多料,入面有西班牙辣肉腸, 勝瓜, 玉子豆腐,最意外既係佢入面有種叫粟米蓉既,對一個粟米愛好者尼講, 都幾新鮮。之後我地追加左一客法式,龍蝦湯 蒜蓉包 $30 同埋黑醋煙鴨胸汁蜜桃沙律 $20。龍蝦湯個味好濃郁啖啖都好似咬緊龍蝦咁,至於個沙律就比較清新,中和返前菜既口味。但重點係,我地睇到餐牌既最尾,竟然有得追加香煎法國鵝肝 $48, 真係超抵價! 必食之選! 如果係中意食鵝肝既話, 一定會愛上, 因為佢係入口即溶,滿口都係幸福既味道。至於另加既主食就係美國特級安格斯牛柳伴香煎法國鵝肝 $348, 因為朋友係牛魔王,而我係唔食牛既, 所以我都係幫手消滅左

至於另加既主食就係美國特級安格斯牛柳伴香煎法國鵝肝 $348, 因為朋友係牛魔王,而我係唔食牛既, 所以我都係幫手消滅左個鵝肝 超級滿足喔。
不過我見佢個肉質好新鮮,所以偷食左一啖,果然無浪費我食牛既Quota
整體尼講,所有食物都好足料同味道唔錯! 最驚喜既係鵝肝!!!! 一定要去試下!!!!!!!!
2019-12-13 46 瀏覽
#cassiegoyuenlong-今次同屋企去左元朗依間餐廳「凡直友里」慶祝生日。依間餐廳氣氛非常好,當晚原來好多人都揀依間餐廳慶祝生日,食物性價比相當高,晚餐套餐唔算好貴(平均每人$180左右),但係食物質素同酒店級數有得揮。👍🏿-晚餐主菜Set瘦編同屋企人分別揀左➡️烤羊扒配黑松露菌燒汁加薯菜➡️烤150天穀飼澳州黑安格斯西冷牛扒配黑胡椒燒汁兩隻扒都可以自己揀幾多成熟,肉質都好鮮甜同夠哂肉汁!每個set本身都會配一份餐湯加個細餐包仔。-重點🔆追加$48就可以有1件香煎法國鵝肝或者1件焗煙肉芝士美國太平洋生蠔,鵝肝入口即溶,好食到喊。生蠔都好新鮮,只係$48炸,好想叫多幾件食。另外都叫左杯雞尾酒White Sangria增添風味。🥂-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️凡直友里 (元朗)📍元朗又新街53-59號滿利大廈地下-IG: cassiecwy/ cassiegetfat
#cassiegoyuenlong
晚餐主菜Set瘦編同屋企人分別揀左
➡️烤羊扒配黑松露菌燒汁加薯菜
➡️烤150天穀飼澳州黑安格斯西冷牛扒配黑胡椒燒汁
重點🔆追加$48就可以有1件香煎法國鵝肝
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️凡直友里 (元朗)
📍元朗又新街53-59號滿利大廈地下
IG: cassiecwy/ cassiegetfat
2019-12-12 55 瀏覽
元朗小店~又飲又食的~😄😄低溫慢煮烤乳豬件伴碟有沙律菜及薯仔乳豬有驚喜,皮脆肉嫩,調味咸度適中,好味道!配無花果乳豬醬,甜甜地帶有無花果味,又幾夾。另外還有港式乳豬醬、芥末醬,酸椰菜。👍澳洲M5和牛內腹牛扒伴碟有沙律菜及薯條牛扒7成熟,熟度剛剛好,有牛味,唔使點醬都已經好味。粗薯條上枱時熱辣辣係至愛!配香草蛋黃醬,望落似係炒滑蛋,食落質地好厚的香草味醬,配牛扒味道幾特別,另外還有茄汁、芥末醬及岩鹽。點了蘋果汁及西柚汁叫走冰走飲管,真係做到,值得一讚。喜愛西柚汁的苦澀味,成餐都係食肉,食完肉飲爽哂,係唔飲酒另類的好選擇。朱古力心太軟 配 開心果雪糕心太軟堅係流心,甜度適中。自家製的開心果雪糕非常岀色,開心果味濃郁,啖啖都食到開心果果仁碎。
元朗小店~又飲又食的~😄😄

低溫慢煮烤乳豬件

伴碟有沙律菜及薯仔
乳豬有驚喜,皮脆肉嫩,調味咸度適中,好味道!

澳洲M5和牛內腹牛扒

伴碟有沙律菜及薯條
牛扒7成熟,熟度剛剛好,有牛味,唔使點醬都已經好味。
粗薯條上枱時熱辣辣係至愛!

點了蘋果汁及西柚汁

叫走冰走飲管,真係做到,值得一讚。

朱古力心太軟 配 開心果雪糕

心太軟堅係流心,甜度適中。

2019-12-08 54 瀏覽
今日同左友人一起去搵食... 呢間鋪地點唔係好易察覺. 搵呢間鋪都搵左一段時間, 可能我自己唔熟路...大家不約而同叫左同一個餐~~~西冷牛扒套餐講起牛扒之前, 先講環境...呢間可以講係一間酒吧.... 最特別係竟然有LIVE BAND 聽... 個日唱懷舊英文歌..一路食一路聽都別有感覺.. 個餐包湯+麪包+西冷牛扒+ 飯/意粉/薯菜我驚太飽就配薯菜, 不過呢度就唔包飲品同送餐時間有D耐. (呢個都算不足既地方)牛扒就左5成熟肉質都唔錯,薯條唔太油膩. 呢個價錢咁既食物質素都算唔錯.

大家不約而同叫左同一個餐~~~西冷牛扒套餐

一路食一路聽都別有感覺..
 個餐包湯+麪包+西冷牛扒+ 飯/意粉/薯菜

西冷牛扒套餐
2019-12-01
5 分鐘 (堂食)
2019-11-26 100 瀏覽
幾個女仔想食西餐,經過見到𠵱間餐廳環境氣氛唔錯,menu都幾吸引,就入左去試下😎第一樣係白酒忌廉汁煮蜆,啲蜆好大隻幾鮮甜,白酒味唔會太重蓋過左其他味道👍🏻4個女仔分完全數多喉🤣第二樣係烤乳豬件,e道菜有驚喜!同平時食開嘅中式乳豬好唔同,佢唔會好咸,但都係脆卜卜,點埋佢地秘製嘅無花果醬,酸酸地好特別😍第三樣係澳洲A5和牛內腹牛肉,牛味好重但唔會蘇,仲要好淋,果然係和牛,冇得輸😆第四樣叫左黑松露菌醬野菌pizza,個人係黑松露迷所以超鍾意e道菜☺pizza係薄底pizza好脆,再加上松露香,4個女仔每人2件啱啱好👍🏻最後我地叫左2個甜品。法式焦糖燉蛋表面燒到好脆,而且個燉蛋唔會太甜。鮮果雪糕厚吐司真心好大份😂想食記得要留肚!兩球雪糕可以自選味道,再加上大量生果同cream配搭蜜糖粒粒吐司,真係好邪惡😈😈飲品方面其實佢有好多唔同嘅cocktail 同酒,怕重酒味嘅朋友可以揀啲水果酒例如桃酒,蜜柑酒。而我地就叫左好少係其他鋪頭見到嘅熱情果生啤😎酸酸地唔會太苦好啱女仔飲🥰Overall野食有特色味道好,環境同位置都唔錯,值得推薦👍🏻👍🏻
4個女仔分完全數多喉🤣

第三樣係澳洲A5和牛內腹牛肉,
牛味好重但唔會蘇,仲要好淋,果然係和牛,冇得輸😆
第四樣叫左黑松露菌醬野菌pizza,

2019-11-25 5827 瀏覽
路過看到奇怪名子的餐廳都不禁停下來研究,原來是一間以中文命名的西餐廳街外放有4-5枱都座無虛席,有喝啤酒的、有少女們談心的及有攜同狗隻的客人,在昏暗帶黃的燈光下顯得份外寫意自在,擁有酒吧感的西餐廳同時又不覺「污煙漳氣」,那氣氛吸引了男朋友與我進內品嚐餐廳呈長方形,燈光較昏暗,簡約設計以黃啡銀色為主,天花掛有草藤裝飾頓時增添了少許小清新之感,右邊為一列座位,左邊則是廚房及收銀處,可以見到廚師認真下煮的英姿有主餐牌、晚餐套餐餐牌及飲品餐牌,主餐牌以報紙形式展示,點餐時增添一份悠閒感,但可以不太習慣以報紙形式的佈局列出食物,閱讀時確實有點令人迷惘,晚餐餐牌相對精簡易明,而價錢合理,供選擇之8款晚餐連餐湯最貴只需二百元內,吸引了我倆點一個晚餐套餐及另點小食拼盤一碟椰菜花加忌廉變得更幼滑,在忌廉中浸出淡淡椰菜花味,而且一點都不油膩,旁邊的吐司烤至外脆內軟,選用厚麵包更能感受到其鬆脆與熱烘,還帶帶香濃牛油味鵝肝控的我嚷著要品嚐鵝肝多士,鵝肝厚度與大小都足夠感受到其質感與香濃鵝肝味,可惜鵝肝未能煎至皮脆,令整塊鵝肝油膩感上升,必須配以多士及沾上旁邊的黑醋汁減低油膩及飽肚感,但整體仍是我最喜愛的鵝肝質

椰菜花忌廉湯

鵝肝多士

鵝肝控的我嚷著要品嚐鵝肝多士,鵝肝厚度與大小都足夠感受到其質感與香濃鵝肝味,可惜鵝肝未能煎至皮脆,令整塊鵝肝油膩感上升,必須配以多士及沾上旁邊的黑醋汁減低油膩及飽肚感,但整體仍是我最喜愛的鵝肝質感與味道,只略嫌油份過多。

餐湯與鵝肝多士為晚餐揭開一個晚期待又興奮的序幕,因為水平都比預期中好,豈料主菜竟足足等了1小時才送到,本來滿心期待的心情都變成煩躁不安,
烤紐西蘭黑安格斯肉眼扒•黑胡椒汁

肉眼扒大小如手掌般,隱約看到表面有燒網紋的痕跡,切開後可見牛肉呈粉偏紅色,果真為五成熟,肉質軟腍又不失嚼勁,而且肉汁豐富,咬下時肉汁不禁在口腔四溢,牛肉味濃度尚可,幸好黑椒汁不多,沒有蓋過牛鮮味,旁邊竟擺放住芥末醬汁,可說是第一次遇見牛扒與芥末的配搭,結果出乎意料之外地夾!小辣而嗆鼻的芥未醬減低了油膩感及增加清新感,但少許蓋過牛鮮味,個人還是喜歡甚麼都不沾地品嚐原有的牛肉鮮
烤紐西蘭黑安格斯肉眼扒•黑胡椒汁

意粉另上碟,意粉經香草、橄欖油及蒜蓉炒,清幽香草與蒜蓉味令意粉生色不少,加上橄欖油令口感順滑,😂一聲便😂進口中,但略嫌橄欖油過多,吃後碟上餘下明顯一層油,更有滿口油之情況,但意粉未煮至全熟有爽口感,與牛扒一同進食更有層次感
凡直小食拼盤

見到餐牌已對它載有的食物十分有興趣,食物呈到一看,果然與餐牌相片相似度99%!每款兩件真適合2人享用,內裡包括6款食物有黑毛豬火腿蜜瓜、低溫慢煮鮮三文魚柳墨魚汁冷烏冬、芝士焗太平洋生蠔、汁燒原隻魷魚筒、炭燒雞翼、炭烤巴塞隆納辣香腸及日本甜番薯,個人喜歡當中4款:
汁燒原隻魷魚筒

大愛拼盤中的魷魚筒,切成件狀的原隻魷魚方便進食,質感嫩滑爽口沒有渣,絕不是柴皮煙韌!輕輕得魷魚味隱約滲出淡淡炭燒味,加上燒汁的點綴令魷魚味道不再單調,重點是不太濃與鹹的燒汁不單沒有覆蓋魷魚味,還突出其鮮味
低溫慢煮鮮三文魚柳墨魚汁冷烏冬

低溫慢煮煮至三文魚扒在生與熟的邊緣!既有熟三文魚的易切質感,亦可保留刺身三文魚的嫩滑口感與鮮味,不用牙力已有口中溶化,完全集取兩者之長處!
低溫慢煮鮮三文魚柳墨魚汁冷烏冬

扁身烏冬煮至非常腍身,墨汁掛麵度適中,每條麵條沾滿墨汁,一如以往符合對墨汁之印象-清淡無味,自覺還帶點腥味,是可接受的程度,不過口感確實非常順滑,而且滿唇墨魚汁的我倆不禁互相取笑
芝士焗太平洋生蠔

燒後蠔沒有明顯縮小,仍能保留到的蠔汁夾雜著白汁一同進食變得更飽滿,加上內藏3-4片煙肉片增加層次感,表面一層薄薄芝士加煙肉一點都不會過鹹,亦不會蓋過蠔味
炭燒雞翼

雞翼控的我對此雞翼表示滿意,雞皮不太厚所以油份適中,而且雞肉嫩滑飽滿,煎後雞翼外脆內熱烘脆脆雞皮能鎖住少許肉汁,令雞翼未至乾身,是集齊脆皮、肉汁及豐富雞肉之雞翼

趕急的用膳只因已10時多,食物水準不俗,而且價錢合理,晚餐套餐更為超值,可惜等待時間太長,我倆呆呆地等待一小時多,我倆有向服務員作催促但未見成效,亦未見與廚師溝通,對此情況感到莫名其妙”
雖然透過玻璃窗可見廚師忙碌不停,但觀察所得除了我枱外,其他枱客人平均需等上45分鐘主菜才呈上,旁邊的那枱等了15分鐘才送上一碗餐湯,等待時間確實過長,若改善上菜時間,加上餐廳水準美食,在元朗必定名列前茅
2019-11-06
椰菜花忌廉湯
凡直小食拼盤
汁燒原隻魷魚筒
芝士焗太平洋生蠔
炭燒雞翼
2019-11-19 79 瀏覽
上次和B兩公婆在凡直友里食過dinner, 佢地都讚絕口,所以今晚又約左我嚟食。Sangria ~以紅酒作主調的水果酒,甜甜的很易入喉Sakejito~有淡淡的清酒薄菏香味,非常清新,以芒果乾裝飾並可當凉果吃,好有心思。炭燒海虎大蝦$128~大虎蝦有好濃郁的炭燒香味,肉質鮮嫩juicy, 配料有提子,番石榴,青蘋果 ,西芹,紅蘿蔔絲,羅馬生菜 配檸檬油醋汁,酸酸的非常開胃。低溫慢煮烤乳豬件配酸椰菜手指薯~皮薄香脆而不油腻,肉質嫩滑多汁,配無花果汁非常美味!上湯龍躉魚柳辣肉腸意大利飯$198~ 龍躉皮富膠質和彈性,肉質嫩滑,魚味濃郁! 意大利飯軟硬適中,配料有卡拉布里亞辣肉腸,乾蕃茄,勝瓜,玉子豆腐和法葱,口感豐富和味道香濃,好美味!

Sangria ~以紅酒作主調的水果酒,甜甜的很易入喉

2019-10-29
  • 上湯龍躉魚柳辣肉腸意大利飯
  • 低温慢煮烤乳豬件
  • 炭燒海虎大蝦
2019-11-08 84 瀏覽
而家搬咗出九龍,好少喺元朗食晚飯!記得家姐之前話有間西餐好正🙊難得爸爸去咗旅行!想比俾媽咪放下假,所以我哋出去食好西!呢間餐廳位於又新街附近,地點非常方便!餐廳面積唔算太大,但有室內同室外位置!睇咗Menu好似普通西餐廳咁😏有意粉,漢堡包,同Pizza☺️但係佢嘅嘢食一啲都唔普通🤪叫咗個鰻魚pizza好少地方食到!味道非常之夾!鰻魚又唔會太薄身,好惹味!漢堡包牛扒好Juice👍🏼薯條熱辣辣牛扒熟到剛好!牛肉嫩滑!牛味濃郁!羊扒一啲都唔蘇,味道剛好!因為臨近Halloween飲品仲有Halloween嘅裝飾好得意呢間絕對係值得回頭嘅西餐廳🥳🥳
漢堡包牛扒好Juice👍🏼薯條熱辣辣
牛扒熟到剛好!牛肉嫩滑!牛味濃郁!
羊扒一啲都唔蘇,味道剛好!
呢間絕對係值得回頭嘅西餐廳🥳🥳
想試好耐既餐廳 終於有時間黎試下生蠔有兩款 叫左每款反二試下 一款黎自加拿大 一款法國$5x 一隻 唔平 但兩款都好好食 新鮮 好甜 質素好好sangria red 略甜 大大杯 酒精濃度不少 都合格啦香梨蜜糖麒麟啤 有驚喜 好好飲 甜甜地 喜歡cocktails 既女士 會好中意 但面頭既泡 其實係沙冰質地 幾苦下 個人就麻麻地龍蝦湯好濃 真材實料 鵝肝大大塊 好味 乳豬外脆內軟 好juicy 廚師功力有返咁上下但略嫌有少少豬徐味海鮮墨魚麵海鮮都新鮮 魚麵係自製的喜歡Al dente有咬口嘅朋友會鍾意但我地中意食林 中意食林既可能要特別叫煮林 墨汁味好濃跟餐加$20就會有甜品冇乜特別期待結果出乎意料好食 好有試意 即整的 餅底 好好味成餐飯感受到餐廳嘅服務誠意食物好用心製作有質素 侍應態度亦很好而且係冇味精嘅餐廳值得支持一定會再黎試下其他野食
想試好耐既餐廳 終於有時間黎試下

食物好用心製作有質素 侍應態度亦很好
而且係冇味精嘅餐廳值得支持
一定會再黎試下其他野食
2019-11-05 96 瀏覽
今晚非常難得,約左幾個好耐冇見嘅中學同學食晚飯。 今次同學推介,所以我哋揀咗呢間。閒日晚市時段都算多人, 好彩一早訂咗位,所以唔使等。和風鰻魚烤雞pizza呢個pizza都幾有gimmick, 用鰻魚和烤雞整嘅pizza,我都係第一次食。 鰻魚大大片,當中有少許雞肉, 再配上甜甜嘅鰻魚汁和沙律醬, 味道特別香和惹味, 啱曬我口味!鵝肝多士鵝肝夠曬大件,煎到燶燶地夠曬香口, 口感軟熟而且一啲都唔腥。澳洲m5和牛內腹牛扒牛扒都幾大份,肉質香甜鮮嫩, 生熟程度適中而且沒有血水, 非常滋味。安格斯牛肉雙層芝士漢堡麵包軟熟,牛肉juicy, 當中仲有伊比尼亞黑毛豬火腿,用料好足, 估唔到呢個burger整得咁好味,比我預期中好食, 水準超高。餐牌款式多,有套餐亦都可以散叫, 梗有一款啱心水。

閒日晚市時段都算多人, 好彩一早訂咗位,所以唔使等。

和風鰻魚烤雞pizza

澳洲m5和牛內腹牛扒

安格斯牛肉雙層芝士漢堡

餐牌款式多,有套餐亦都可以散叫, 梗有一款啱心水。

2019-10-23
2019-11-05 62 瀏覽
想飲杯野傾下偈,去到元朗一間之前食過,cocktail 同酒精類飲品都唔錯既餐廳酒吧🍸叫咗杯幾唔錯既白酒,甜甜地好易入口。Konvent lieblich Riesling 2016 ($74/hh) 下次會再叫呢杯~好得意既爆谷味mocktail🍿Fun movie ($62/hh) 個味道係令人想一啖一啖咁飲晒成杯😛小食揀咗香蒜辣椒特級初榨欖油煎虎蝦 ($98) 呢度有5大隻虎蝦,真係好抵食!!蝦好新鮮彈牙,帶少少辣味係超級惹味!澳洲M5和牛內腹牛扒 ($298) 揀咗紅酒燒汁。好高質,性價比超高既M5和牛!!入口半溶,脂肪比例啱啱好,燒得好香好嫩滑,食落好juicy好香牛味。外邊帶少少脆~ 口感味道都滿分。汁燒鰻魚芝士漢堡 ($138) 個burger好吸睛,條鰻魚好吸引!!首先講條鰻魚燒得好香,個燒汁都好正好惹味🤪 入面夾住d蛋白,賣相靚之餘味道都好好。加埋薯條好脆好好食,整體係冇得輸,下次都一定會叫呢個。