老公生日,出走元朗食個生日飯。元朗真係好多好野食,次次行過呢間都見到滿座,諗住平日會好d。但我地7點半去到,都已經full到得返兩張台。餐廳仲有消夜燒烤,今次未夠鐘,可以有個籍口下次再黎試過凱撒沙律配雞胸肉$98非常爽脆又好fresh 既羅馬菜係my favour。仲有芝士碎、beacon粒同麵包粒,再加埋雞胸肉真係好健康!我就叫左個set dinner ,跟左個濃郁又有口感既南瓜湯,再加個熱辣辣又香脆既蒜蓉包。鮮魷魚、蝦乾、蒜片鮑魚汁意大利粉$148確實係新鮮魷魚好彈牙,一d都唔un,蝦乾好香,成個配搭都好惹味。入面仲有甘筍、雲耳、韮菜花、腰果,中西合璧,好有fusion 風味跟餐仲可以加$38白酒忌廉汁藍青口,或者$48有份生蠔/鵝肝,我就揀左藍青口,好鮮甜,配埋白酒忌廉汁,very good北海道帶子香草蒜片汁扁意粉$178有三粒大大既帶子,真心覺得好抵,有少少辣,但接受到。配料仲有菠菜、煙肉、車厘茄乾,用料十足楊枝甘露$88,雖然元朗出名糖水甜品店多,但都想試下店員推介有懷舊「鳳仙」風味,確係無介紹錯,十分有驚喜。大大碗,有別於平時食開既楊枝甘露,仲有三大球芒果雪葩、椰子雪糕同

餐廳仲有消夜燒烤,今次未夠鐘,可以有個籍口下次再黎試過
凱撒沙律配雞胸肉$98

鮮魷魚、蝦乾、蒜片鮑魚汁意大利粉$148

北海道帶子香草蒜片汁扁意粉$178

楊枝甘露$88,雖然元朗出名糖水甜品店多,但都想試下店員推介有懷舊「鳳仙」風味,確係無介紹錯,十分有驚喜。大大碗,有別於平時食開既楊枝甘露,仲有三大球芒果雪葩、椰子雪糕同奇異果雪糕,仲有非常抵,真心推介。
Purple dream$54
Honey同提子味,甜甜的,好岩女士。
Sour soda$54
菠蘿汁 calamansi soda,好正,有少少似fruit punch。
2019-10-30
慶祝紀念
生日
2019-11-03 57 瀏覽
每次去元朗都會想食凡直友里🤤d野食真係好唔錯!!Assorted snacks 份量超級大😻😻樣樣都超高質:烤雞翼🍗、烤菠蘿🍍、烤小紫薯🍠、Parma ham+Melon🐷、燒吊筒🦑(超正、正大舊上!!)、墨汁冷面+三文魚🐟🍝(超鮮味)、仲有兩大條烤腸🌭🌭(勁爆肉汁芝士汁...🤤🤤)大滿足!!💯💯💯💯💯有香口美食一定要叫埋生啤!呢間野勁多生啤簡-呢隻菲律賓烈啤red horse 都有!!🍺🍺🍺🍺大啖大啖既主菜🍝🍖applause to the chef 真係樣樣都咁好味!!隔離枱慶祝生日🎂店員超好,仲有標哂火既蠟燭...正食得超開心滿足...埋單一人3舊左右...CP超高!大力推薦呢間👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
每次去元朗都會想食凡直友里🤤d野食真係好唔錯!!

Assorted snacks 份量超級大😻😻
樣樣都超高質:
大滿足!!💯💯💯💯💯

有香口美食一定要叫埋生啤!

隔離枱慶祝生日🎂店員超好,仲有標哂火既蠟燭...正

食得超開心滿足...埋單一人3舊左右...CP超高!
大力推薦呢間👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2019-10-26 3160 瀏覽
最近約朋友食飯都係盡量選擇離開油尖旺區,今晚就約左朋友去到凡直友里食飯!可能大家既諗法都同我差唔多,所以7點幾都坐得滿滿,由室內到室內,飲酒既飲酒,食飯既食飯,基本上都坐到滿滿!今晚我同朋友安排左坐喺近廚房既位置,可以睇到又聞到廚房既煮食同味道,陣陣既燒烤香味搞到我同朋友都流晒口水!晚餐選擇一如以往的多,有些小食改到宵夜才有供應,但亦新加了一些新的菜式!order落完之後,我叫左杯一番榨,芒果味啤酒,淡淡既芒果香味,甜甜地好易入口,面頭仲有滑溜既沙冰泡泡,賣相吸引之餘,味道都係滿分!飲下啤酒傾下計,小食都好快送到!先嚟有香煎'Rougie' 法國鵝肝,焦糖蘋果多士,香噴噴既鵝肝香味比賣相更吸引!切開鵝肝,入面既油馬上滲晒出嚟,塊多士又吸晒,中間既蘋果,正好平衡返油膩既感覺,由最面頭幾乎入口即溶既感覺,食到最底層既脆口,口感真係非常有層次!我而家諗起都流晒口水!我哋叫左兩份主食share食,朋友叫左份烤羊扒,3件大大件,份量十足,一貫水準,外面煎得帶點焦香,內裡肉汁豐富!而我叫既殼飼澳洲黑安格斯西冷牛扒,比羊扒更吸引! 由份量,賣相到味道都係非常吸引!百幾蚊一份又真係幾抵食!切開5成熟既

飲下啤酒傾下計,小食都好快送到!

切開5成熟既牛扒,盡見廚師既功力,生熟程度恰到好處,牛扒牛味十足,肉質嫩滑,肉汁亦豐富!真係而家打緊食評都想再食!

食到好飽晚我哋傾傾下見隔離檯既朱古力心太軟配雪糕又幾吸引,我哋都叫埋一份嚟食,熱辣辣既心太軟,一切開,入面既朱古力已經急不及待地流出嚟,加d雪糕一齊食,又熱又凍,真係最佳既組合,今晚又係一餐令人非常滿足既晚餐!

• 朱古力心太軟
  • 殼飼澳洲黑安格斯牛扒
  • 鵝肝多士
好有趣的餐廳名😂原來係元朗高質用心小店!☺️仲有龍蝦湯添!正呀!😍 法式干邑龍蝦湯配多士🦞 ($69)龍蝦湯質地濃厚杰稠😛散發龍蝦膏的鮮香氣🌬湯底鮮甜濃郁👍🏻 脆脆多士灑上惹味蒜蓉🍞外脆內軟又熱辣辣!🔥索哂龍蝦湯精華🤩入口爆發陣陣濃烈鮮味❗️ 泰式鮮蝦多士🦐 ($68)泰式+蝦多士 =❓原來食落好有驚喜😮 鮮蝦上有熱溶芝士配蕃茄🧀配上酸酸甜甜醬汁🍅口感非常新奇!👏🏻 低溫慢煮烤乳豬件🐽 ($208)烤乳豬外層真係金黃色脆卜卜架!😳外皮包裹著鮮嫩烤乳豬肉🐷肉質非常嫩滑☺️ 餐廳仲有心思配上四種醬汁👏🏻有傳統乳豬醬、無花果醬、🍯芥末醬、酸蘿蔔醬💪🏻一次過試哂唔同風味😍新奇又有趣!👻 炭烤龍蝦海鮮汁意大利飯🦞 ($228)大大隻原隻龍蝦瞓喺飯上😍全黃色超吸睛呀!😳Risotto完美吸收龍蝦精華👏🏻味道同法式干邑龍蝦湯非常相似😛龍蝦肉彈牙而不膩👄與意大利飯無縫結合!👅 同場加映仲有Kirin Ichiban沙冰啤酒🍻 ($66)甘醇啤酒配上熱情果沙冰🌊正好中和啤酒的微苦😊啤一啤正呀!🍺
好有趣的餐廳名😂
原來係元朗高質用心小店!☺️
仲有龍蝦湯添!正呀!😍

法式干邑龍蝦湯配多士🦞 ($69)
龍蝦湯質地濃厚杰稠😛
散發龍蝦膏的鮮香氣🌬
湯底鮮甜濃郁👍🏻

脆脆多士灑上惹味蒜蓉🍞
外脆內軟又熱辣辣!🔥
索哂龍蝦湯精華🤩
入口爆發陣陣濃烈鮮味❗️

泰式鮮蝦多士🦐 ($68)
泰式+蝦多士 =❓
原來食落好有驚喜😮

鮮蝦上有熱溶芝士配蕃茄🧀
配上酸酸甜甜醬汁🍅
口感非常新奇!👏🏻

低溫慢煮烤乳豬件🐽 ($208)
烤乳豬外層真係金黃色脆卜卜架!😳
外皮包裹著鮮嫩烤乳豬肉🐷
肉質非常嫩滑☺️

餐廳仲有心思配上四種醬汁👏🏻
有傳統乳豬醬、無花果醬、🍯
芥末醬、酸蘿蔔醬💪🏻
一次過試哂唔同風味😍
新奇又有趣!👻

炭烤龍蝦海鮮汁意大利飯🦞 ($228)
大大隻原隻龍蝦瞓喺飯上😍

甘醇啤酒配上熱情果沙冰🌊
正好中和啤酒的微苦😊
啤一啤正呀!🍺
2019-10-10
5 分鐘 (堂食)
  • 法式干邑龍蝦湯配多士
  • 低溫慢煮烤乳豬件
2019-10-25 55 瀏覽
兩個人撐枱腳,必然要揀西餐,係元朗呢間凡直友里真係冇得輸。好,坐底睇下有咩好食先。烤海虎大蝦海鮮汁意大利粉,虎蝦煎得香脆,大大隻好新鮮,乾番茄鹹鹹酸酸好特別,意粉同醬汁比例啱啱好,跟餐仲有凱撒沙律。澳洲藍青口白酒忌廉汁,忌廉汁唔會太漏,有少少白酒香。香煎法國鵝肝,乾煎得外脆內軟,配埋法包一流。低溫慢煮烤乳豬件,酸椰菜手指薯,乳豬皮好香脆,滑滑嘅乳豬肉,西式嘅烹調方法和調味,同中菜乳豬好唔同,配少少酸椰菜食,仲有三個醬汁,無花果醬汁最特別,甜甜地仲有無花果肉Grapeson ,係巨峰提凍飲,好有果汁感覺,唔會有藥水味,好飲!Purple dream,有啲似士多啤梨奶昔,上面嗰層打泡,下面係奶昔。焗香蕉酥皮卷焦糖朱古力雪糕,酥皮又薄又脆,裏面係原條香蕉配上海棉蛋糕,有三重口感。雪糕係自家手作,香濃朱古力味,G夾住焦糖脆脆,好好味!
兩個人撐枱腳,必然要揀西餐,係元朗呢間凡直友里真係冇得輸。

好,坐底睇下有咩好食先。

澳洲藍青口白酒忌廉汁,忌廉汁唔會太漏,有少少白酒香。

香煎法國鵝肝,乾煎得外脆內軟,配埋法包一流。

2019-10-25 63 瀏覽
呢間係我地係元朗happy friday的回頭之選,因為男朋友鐘意飲返兩杯,而我就無澱粉質不歡,所以有酒飲又有正餐食的餐廳,岩晒我地。其實呢間我地已經食過幾次,通常食完飯先過黎,就會叫個松露芝士薯條,加個ham,再飲下啤酒🍻但今次食正餐,就當然唔只咁少🤣首先都有叫薯條,因為個薯條真係好好食,淡淡的松露味,好岩配啤酒,如果再多d芝士更好🤣雖然望落好大碟,但我地每次食下食下就會食晒🙈然後係我最愛之一的鵝肝多士,呢個真係好驚喜,中間層焦糖蘋果簡直係神來之筆,中和左鵝肝的油膩感,但又唔會搶左重點,為成件事加左好多分💯廚師的心思好值得一讚。跟住仲俾我發現左餐廳有威靈頓牛柳,又點可以唔叫,我鐘意食酥皮又鐘意食牛,呢個菜簡直係一次滿足我兩個願望🤣Btw,我覺得呢個餸真係好考廚師功力,要酥皮烤焗得岩岩好,牛柳要香口,又要鎖住肉汁,實在估唔到係元朗小店可以食到,而且可以做到呢個級數👍🏻I’ll be back😌

但今次食正餐,就當然唔只咁少🤣

I’ll be back😌
2019-10-23 52 瀏覽
平時食西餐離唔開食西冷肉眼同羊架,今日就介紹下另類西餐。兩個晚餐set都有包湯。我就升級揀左龍蝦湯,濃厚味好香蝦味餐包即焗非常之脆。頭盤加錢叫左鵝肝。嘩,勁厚切。鵝肝油俾多士索左好好味!必食主菜海鮮餐,龍躉球意粉!好fusion好少餐廳有龍躉食蛋黃焗大蝦拼雞扒亦好野味。最喜歡食蝦頭嘅糕雞扒肉嫩入味,薯條亦非常夠份量。甜品係無可取代嘅焦糖燉蛋係超級好味,加雲喱拿籽,精華所在。心太軟配以雪糕一冷一熱好夾,濃朱古力醬流出好吸引勁滿足勁飽嘅一餐,價錢中肯地方好啱傾吓計!
平時食西餐離唔開食西冷肉眼同羊架,今日就介紹下另類西餐。

兩個晚餐set都有包湯。我就升級揀左龍蝦湯,濃厚味好香蝦味
餐包即焗非常之脆。
頭盤加錢叫左鵝肝。嘩,勁厚切。鵝肝油俾多士索左好好味!必食
主菜海鮮餐,龍躉球意粉!好fusion好少餐廳有龍躉食
蛋黃焗大蝦拼雞扒亦好野味。
最喜歡食蝦頭嘅糕
雞扒肉嫩入味,薯條亦非常夠份量。
甜品係無可取代嘅焦糖燉蛋
係超級好味,加雲喱拿籽,精華所在。
心太軟配以雪糕一冷一熱好夾,濃朱古力醬流出好吸引
勁滿足勁飽嘅一餐,價錢中肯地方好啱傾吓計!
2019-10-19 61 瀏覽
餐廳位於元朗又新街,裝修一邊係酒吧及廚房,另一邊係一整列座位,佈置既有風格又有時尚,用餐感覺自在舒服。橙漬鮮吞拿魚鮮果藜麥沙律 ($138) - 相當大份,絕對夠2-3人食用。橙漬吞拿魚表面有稍加火炙,鮮嫩中帶有火炙香味,加上大量三色藜麥、香橙、哈蜜瓜、青蘋果、沙律菜……等,清新健康味美。西班牙黑毛豬火腿番茄比薩 ($138) - 薄身嘅比薩餅底圍邊烤得香脆,比薩表面鋪滿番茄及巴馬臣芝士、莫薩里拉芝士,加上帶點鹹香得嚟仍保持到肉汁嘅西班牙火腿及爽口白菌,味道豐富融和好食!炭烤龍蝦海鮮汁意大利飯 ($228) - 一上枱已經香氣撲鼻,龍蝦鮮甜爽口彈牙,刻意保留點咬口嘅意大利飯索滿龍蝦鮮味,絕對係鮮味飽肚之選!友里香蕉船 ($68) - 以新鮮香蕉加上朱古力、士多啤梨及開心果雪糕,再加上幾款新鮮生果,賣相及味道俱佳。Red Sangria ($70/HH) - 有酒味得嚟甜甜地,易入口又好飲。Bloody Berries ($54/HH) - 酸酸甜甜有氣解渴。呢餐嘅食材、擺盤、味道都相當有水準,價錢亦十分實惠,我哋會再返嚟幫襯。

2019-10-19 66 瀏覽
今晚朋友約左我去元朗食飯Happy Friday一聽個名:凡直友里 仲以為係食日本野原來係一間類似Bar既西餐廳今晚既set dinner 跟飯餐既前菜 有沙律同湯 椰菜花忌廉湯好濃忌廉味但又唔會流 沙律配有火腿同青蘋果醬 兩樣野好夾好清新 雖然只係配菜 但一D都唔hea👍🏻👍🏻牛扒叫左四成熟 大大塊勁juicy 因為朋友唔食太生 待應好好咁叫廚房再煎 服務態度一流🥰到今晚既主角出場啦😍🦞因為我真係好鍾意食龍蝦 所以就冇叫set 散叫左個龍蝦意大利飯 估唔到真係有全隻龍蝦啖啖肉 意大利飯都充滿龍蝦味 好滿足呀!🥳🥳🥳最後happy friday又點可以冇甜品呢 甜品拼盤有齊咁多樣我心愛既甜品 雖然已經好飽 但甜品係第2個胃嘛😝每一樣甜品都好用心制作開心果雪糕有勁濃既開心果味 仲有粒粒果仁朱古力心太軟勁流心!今晚既晚餐唯一美中不足就係上菜有D慢 不過慢功出細貨嘛 飲住cocktail同朋友吹下水冇咩所謂啦😝兩個人食左咁多野 好食又好睇 飽到差D郁唔到都係700幾蚊喳 仲要星期五喎!好抵!
今晚朋友約左我去元朗食飯Happy Friday
一聽個名:凡直友里 仲以為係食日本野
原來係一間類似Bar既西餐廳

今晚既set dinner
前菜

西冷牛扒

龍蝦意大利飯

甜品拼盤

最後happy friday又點可以冇甜品甜品拼盤有齊咁多樣我心愛既甜品 雖然已經好飽 但甜品係第2個胃嘛😝每一樣甜品都好用心制作
開心果雪糕有勁濃既開心果味 仲有粒粒果仁
朱古力心太軟勁流心!

2019-10-19
前菜
西冷牛扒
龍蝦意大利飯
甜品拼盤
2019-10-15 49 瀏覽
地鐵晚晚收早,巴士就架架都爆到七彩,住係大西北既我唯有早點返去,再係附近搵食啦!今晚就去光顧這間在YOHO附近的西餐廳,晚餐都百多二百元起,款式甚多。南瓜湯配多士南瓜湯比較甜而且幼滑,有淡淡南瓜香。龍蝦湯配多士有蝦殼的焦香,湯底鮮甜濃郁。凱撒沙律以羅馬生菜、煙肉及麵包粒拌入沙律醬,羅馬生菜爽脆,整體帶芝士香。烤雞蘑菇酥皮卷雞卷雖然是小食,但份量有四件,酥皮焗至酥脆,裏面的半溶芝士,餡料豐富,即叫即做,所以新鮮熱辣。溫泉蛋配辣肉腸肉醬自家製手造幼蛋麵蛋麵比平時的意粉較彈牙,麵質亦較濕潤,配上辣肉腸及番茄等材料,微微酸辣香,十分開胃。烤150日穀飼澳洲黑安格斯西冷牛扒配黑椒汁及薯菜西冷以網燒方式燒至七成熟,中間還帶粉色,表面焦香裏面保留了肉汁,而且入口肉質鬆化無渣,不過肉味較淡,炸薯條新鮮炸起十分香脆。Sakejito & White sangria前者清酒味道很淡,但有青檸及薄荷的清新;後者帶甜有淡淡的酒香,兩者都很適合女士飲用。

南瓜湯配多士
南瓜湯比較甜而且幼滑,有淡淡南瓜香。

龍蝦湯配多士
有蝦殼的焦香,湯底鮮甜濃郁。

凱撒沙律

烤雞蘑菇酥皮卷

溫泉蛋配辣肉腸肉醬自家製手造幼蛋麵

烤150日穀飼澳洲黑安格斯西冷牛扒配黑椒汁及薯菜

Sakejito & White sangria

2019-10-10 51 瀏覽
黃昏過後,收工嘅上班族逐漸入座,工作了一日,三五知己約埋喺凡直有里,型住飲,Hea住食,咁正嘅一個場,食客角度睇,開心有你就真😍😍😍特級西冷牛扒,牛扒煮至七成熟,裏面嘅肉仲係好鮮紅,但係已經冇血水流出啦,肉質好林,而且夠晒厚身,入口肉汁散發口內每一個細胞,好香濃,而且味道夠晒突出,至於薯條方便,新鮮炸起,入口脆身,真係好夾呀。之後我地就點咗兩個set dinnerSet dinner配上餐湯,另外+$48就可以追加一份焗生蠔或者一份煎鵝肝作為前菜!美國大平洋生蠔,蠔身份量十足,焗完仲保持到好飽滿同鮮味!加上用煙肉+芝士焗,食落更加豐富美味!三文魚夠晒大件,而且仲好滑身,唔會太過火喉,唔會似柴皮,但係熟咗嘅三文魚,始終都有少少腥味,不過尚可接受啦。

之後我地就點咗兩個set dinner

2019-10-10 55 瀏覽
平時都鍾意去一啲有情調嘅餐廳度飲下酒食下扒,今日嚟到元朗既凡直有里同三五知己傾吓計,食飯見吓嘆下先,一班八婆坐落就真係要幾個鐘先走得啦。服務員都係後生仔後生女,令到成間餐廳充滿活力,而且服務細心,我哋一坐低,就同我地介紹咗啲新嘅菜式,果然抵讚啦。烤羊扒,一上枱真係俾佢嚇咗一跳,因為真係超大件超大件啦,好少見羊扒可以有咁大件,真係好抵食啊,而且煎得唔錯,入面嘅肉質好鮮嫩,食落口充滿好濃郁嘅洋味,十分之出色,味道又香,配上薄荷醬簡直一流。餐湯,夠晒熱辣辣,而且仲有忌廉做拉花,分外覺得香滑,配上蒜蓉法式包,法式包新鮮熱辣,而且充滿濃濃嘅牛油同蒜蓉香氣,唔會烤到好燶,入口又脆,真係想食多兩件啦。而且叫晚餐,仲可以加錢,叫一份鵝肝多士,鵝肝入口即溶,充滿濃濃嘅鵝肝香氣,又香又滑,入口真係要慢慢品嚐,多士脆口一脆一滑入口滋味無窮飲品方面,分量夠晒大杯,又夠晒冰凍,甜美充足,飲落口分外覺得清新,而且餐廳嘅格調好有外國嘅氣氛,三五知己嚟到呢度真係坐到唔捨得走啊。

2019-10-07 71 瀏覽
我結婚後搬入新界後,同事介紹凡直友里這間西餐廳。介紹過後,我沒有立即來試,因為不是在家附近。後來有次過來元朗,到晚上吃飯時間,沒有訂位,於是提議老公不如過來一試。鴨胸沙律 - 鴨胸一般,沙律新鮮。南瓜湯 - 很creamy,好味!用配上蒜茸包點湯吃,很match!帶子天使麵 - 帶子爽口,天使麵軟硬適中,味道不錯!牛扒 - 因為我懷孕的關係,牛扒叫了七成熟,(不過其實最好還是吃全熟啦),牛扒都算嫩,容易咬開,配上source都不錯。薯條是我最愛的配菜,香口,配上茄汁,不錯!蘋果汁 - 有孕的我不能喝啤酒,於是叫了杯蘋果汁,味道ok。質素不錯的西餐廳,值得回頭。

鴨胸沙律 - 鴨胸一般,沙律新鮮。

帶子天使麵 - 帶子爽口,天使麵軟硬適中,味道不錯!

質素不錯的西餐廳,值得回頭。
2019-07-10
5 分鐘 (堂食)
2019-10-04 93 瀏覽
呢到係我暫時元朗雞地中覺得要介紹一下既餐廳👍🏻呢到餐廳對食物有要求, 落完order真係要俾小小時間, 所謂慢工出細火所以我叫左酒黎邊飲邊等食😂Kirin ichiban Frozen Beer 🍺 ($66 HH)試左熱情果味除左果味香外,啤酒泡係沙冰咁,好特別燒烤醬西班牙五花腩漢堡($118)材料多,有菠蘿🍍、菜、五花腩、蕃茄五花腩表面仲要脆口👍🏻👍🏻澳洲M5和牛內腹牛扒($298)肉質好, 肉味濃又滿足一餐🤤🤤❤️❤️
呢到係我暫時元朗雞地中覺得要介紹一下既餐廳👍🏻

所以我叫左酒黎邊飲邊等食😂

試左熱情果味
除左果味香外,啤酒泡係沙冰咁,好特別

燒烤醬西班牙五花腩漢堡($118)
材料多,有菠蘿🍍、菜、五花腩、蕃茄
五花腩表面仲要脆口👍🏻👍🏻

澳洲M5和牛內腹牛扒($298)
肉質好, 肉味濃

又滿足一餐🤤🤤❤️❤️
2019-10-03
2019-10-03 49 瀏覽
大家唔好覺得好食嘅西餐一定要喺尖沙咀或者中環!今次我係元朗搵到一間CP值好高嘅西餐廳兼酒吧,半開放式嘅設計,有露天嘅部份同埋室內,鍾意吹風或者嘆冷氣都得。首先叫咗個小食:香煎”Rougie”法國鵝肝,足足有三層啊!除咗鵝肝同埋多士嘅部份,仲有一層好特別係焦糖菠蘿,連埋鵝肝一齊食,就唔會太油膩,一啖就有幾個層次。澳洲M5和牛內腹牛扒🥩係今晚嘅main course,第一次見到牛扒係超級薄切,肉質鮮嫩指數爆燈!食落口有一種好似刺身魚嘅感覺,醬汁方面仲有四種比大家選擇。暴龍🦖Pizza🍕聽個名就覺得好得意,其實餡料係香辣牛肉、美國辣肉腸、Salami、Mozzarella同埋蘑菇。芝士嘅拉絲好勁,加上各種口感一流嘅配料,味道真係豐富。而且薄底嘅Pizza食多兩舊都唔會濟。難得嚟到酒吧冇理由唔飲返兩杯,呢度都有好多唔同嘅cocktail🍸,唔飲酒嘅朋友可以點Mocktail🍹。我就點咗White Sangria 同Red Sangria,用Wine🍷調製嘅雞尾酒真係比較少見,我好鍾意入面加入橙皮粒,有另一種嘅感覺。