2022-08-16 64 瀏覽
⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀🤗今次黎到一間好正嘅cafe店打卡,呢間cafe裝修喺以白色為主,門口位置有靚靚打卡位,以為淨係𝘈𝘋𝘉出名,點知原來泰西𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯先係佢地𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦.除左主食有𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 仲有好多泰西𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯特飲 ,可惜好多都係咖啡,夜晚去所以就無叫到 😆⠀⠀⠀⠀⠀🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀①啱啱好全日早餐 🥙 $128呢度嘅All Day Breakfast份量十足,我諗一個女仔未必食得嗮😍走傳統英式風格,還有素食版添十分貼心。最鐘意佢用左菠菜蛋餅代替炒蛋🥚有好香芝士味,正⠀⠀⠀⠀⠀②Cheesy Mushroom & Spanish Toast 🍞$48用嘅喺丹麥多士,先搽菠菜野菌沙律再鋪芝士喺面拎去焗,焗到芝士焦香熱辣辣送上嚟,芝士味香濃,丹麥芝士鬆化,四邊麵包皮位置都脆脆地, 番尋味!⠀⠀⠀⠀⠀③炎炎菠蘿梳打🍹$45味道清新甜度適中 菠蘿味天然加左𝘑𝘢𝘭𝘢𝘱𝘦𝘯𝘰 有微微辣味好過癮但又唔會好奇怪值得一試!⠀⠀⠀⠀⠀⠀④泰布甸🍮 $58超級推薦呢個布甸🤤因為真係好好食呀👍🏻上面有vanilla雪糕同粒粒咖啡啫喱,而低層就喺用泰式紅茶
⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀

味道清新甜度適中 菠蘿味天然
加左𝘑𝘢𝘭𝘢𝘱𝘦𝘯𝘰 有微微辣味好過癮但又唔會好奇怪
值得一試!
④泰布甸🍮 $58
超級推薦呢個布甸🤤因為真係好好食呀👍🏻上面有vanilla雪糕同粒粒咖啡啫喱,而低層就喺用泰式紅茶整成嘅布甸,味道有層次感得黎欲罷不能🤩

冚棒唥 @ham6baang6laang6
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#黃店推介 #冚棒呤 #hkcafe #旺角cafe #佐敦cafe #旺角美食 #佐敦美食 #香港美食 #黃店 #黃色經濟圈 #hkfoodie #foodie #hk #🇭🇰#foodiehk #eat #美食 #一日一黃店 #hkig #hkgirl #懲罰黃店 #打卡 #hkfoodblogger #美食日記 #hkeats #kol #chill #enjoy #alldaybreakfast #travel
2022-08-14 43 瀏覽
不記得是第幾次回訪了‼️😹 小店既有玩味感又充滿多元化風格‼️最近小店的飯堡強勢回歸,當然要跑來試試‼️🤩▫️❥$𝟭𝟭𝟴 千島拉差雞肉飯堡配乳酪水果雜菜沙律🍔飯堡兩邊煎得香脆‼️夾著新鮮的蕃茄生菜🍅🥬 香氣撲鼻的香茅雞扒🐤 加上調配的千島拉差醬,很有泰式風味‼️🫰🏻 厚厚的一份令人不知從何入口才好‼️😆▫️❥$𝟭𝟮𝟴 岩岩好全日早餐🥗每次都必試小店的ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ‼️👍🏻 碟中堆滿了薯餅、蛋餅、火腿、煙燻三文魚、乳酪、雜菜沙律、蒜蓉烤多士,色彩繽紛又美味‼️👍🏻▫️❥$𝟰𝟬 ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ☕️有著美美的拉花,口感順滑充滿咖啡香‼️🙌🏻

❥$𝟭𝟭𝟴 千島拉差雞肉飯堡配乳酪水果雜菜沙律🍔

❥$𝟭𝟮𝟴 岩岩好全日早餐🥗

❥$𝟰𝟬 ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ☕️
有著美美的拉花,口感順滑充滿咖啡香‼️🙌🏻
2022-08-11 671 瀏覽
#chuchu食在旺角📍 冚棒唥翻工之後好耐冇去cafe喇🥹 #chuchucafé 呢間係朗豪坊附近所以都好方便,裝修好靚,打卡冇問題,嗰日平日早去得兩檯客~—————————————————————❣️ 泰正冬蔭功海鮮意大利粉 $118香茅香料味好濃郁,味道有層次好惹味,條條意粉都掛到汁!海鮮份量亦都好多,青口、魷魚、蝦,唔會有雪味!雖然唔會好多醬汁但夠濃味,店員叫加啲青檸汁先食,但係🐷覺得唔落已經好好味,落左就冇咁漏.❣️ 千島拉差雞肉飯堡配乳酪水果&雜菜沙律 $118Burger食得多,飯堡真係好小食,裡面係大大塊香茅雞扒,好惹味不過略嫌炸得有少少乾身,飯堡係壓到脆脆嘅,冇咁易散!乳酪水果杯幾好食,greekyougurt好開胃仲有沙律菜,幫助消化😂.❣️ 水蜜桃乳酪 $50餐牌好得意,會有description 「沒有紅茶 水蜜桃與乳酪還是一拍即合的配搭」🐷冒生命危險試左啖,係真係幾好飲,唔會太甜!.❣️ 黑朱古力 $36「沒有黑森林 可可豆與牛奶也是形影不離的組合」嗰日🐷經歷緊女人周期,淨係可以飲熱朱古力,佢好大杯,好濃可可味,但唔係茶餐廳嘅熱朱,幾唔錯的!——————————
#chuchu食在旺角

👅好味指數: 7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: 冚棒唥 (廣福大廈) (旺角)
旺角廣東道983號廣福大廈地下D號舖
👉🏻佐敦有總店!!!
🕑營業時間:
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-07-29
2022-08-05 57 瀏覽
店舖走簡約風,加上鮮黃色既牆身令人感覺充滿活力,而且食品方面走泰式fusion風,係朗豪坊後兩條街都幾易搵👍🏻🍞脆脆豬多士 $68幾特別既一樣小食,出面既cafe好少有呢款小食。啲多士烘到金黃色咁而且好脆,加埋豬肉餡口感一流👍🏻🍝卡邦尼意粉 $98溫泉蛋撈意粉先係正式卡邦尼架嘛!意粉偏硬,中意食硬少少既人就可以試下,除左意粉入嚟有煙肉,面頭仲加左少少煙肉碎點綴下,影相靚靚🥰🥙全日早餐 $128份量感覺上多過出面,有玫瑰花形既煙三文魚,薯餅,烤多士等等既料,幾乎擺滿晒成個碟!☕️Affogato $38其實有好多款特色既咖啡飲品,今次就試左呢款,因為有兩球雪糕,所以倒完咖啡之後既味道都會偏甜

🍞脆脆豬多士 $68

🍝卡邦尼意粉 $98

🥙全日早餐 $128

☕️Affogato $38

呢間係旺角朗豪坊附近嘅冚棒唥主打all day breakfast 除咗西式嘅嘢食之外 仲有泰式同埋越式嘅食物同飲品 玩味十足~ 成間Cafe以白色為主調清新簡約 環境舒適坐得舒服 店面仲放咗啲好靚嘅畫~~ʕ •ᴥ•ʔ ✻ 啱啱好全日早餐系列($128)☀️見到好多人都推介佢哋嘅All day breakfast所以叫嚟試吓 果然冇令人失望😆 首先賣相靚啱晒打卡 而且佢配料好豐富好有心思🫶🏻 有煙三文魚 煙腿片 菠菜芝士蛋餅 薯餅 乳酪水果 雜菜沙律🥗 厚切蒜蓉烤多士等等 有三塊唔同嘅煙腿片 菠菜芝士蛋餅好滑 沙律好新鮮 乳酪水果好好食 煙三文魚仲拼成左成咗個玫瑰花咁好靚~ 食完好飽好滿足(*¯︶¯*) ✻椰奶泰式紅茶冰 ($65)❤️老老實實本身係見佢賣相好特別所以叫嚟試吓點知估唔到咁好味🤣 超級推介😚紅茶雪成一個冰波波好得意 另外有杯熱椰奶等我哋倒入去將個紅茶冰球溶化~茶味香濃配埋濃郁香滑嘅椰奶超match!! 完全係我鍾意嘅泰式奶茶味🤤👍🏻✻ 別人笑我.泰布甸($58) 🍮布甸好滑好香紅茶味又唔會太甜 面頭有球雲呢拿雪糕🍨配埋同脆餅一齊食好正🥰 另外仲有啲咖啡啫喱粒粒 咬落去好有口感
除咗西式嘅嘢食之外 仲有泰式同埋越式嘅食物同飲品

有煙三文魚 煙腿片 菠菜芝士蛋餅 薯餅 乳酪水果
雜菜沙律🥗 厚切蒜蓉烤多士等等
有三塊唔同嘅煙腿片 菠菜芝士蛋餅好滑
沙律好新鮮 乳酪水果好好食
煙三文魚仲拼成左成咗個玫瑰花咁好靚~
食完好飽好滿足(*¯︶¯*)

✻椰奶泰式紅茶冰 ($65)❤️
老老實實本身係見佢賣相好特別所以叫嚟試吓
點知估唔到咁好味🤣 超級推介😚
紅茶雪成一個冰波波好得意 另外有杯熱椰奶
等我哋倒入去將個紅茶冰球溶化~
茶味香濃配埋濃郁香滑嘅椰奶超match!!
完全係我鍾意嘅泰式奶茶味🤤👍🏻
椰奶泰式紅茶冰

✻ 別人笑我.泰布甸($58) 🍮
布甸好滑好香紅茶味又唔會太甜
面頭有球雲呢拿雪糕🍨
配埋同脆餅一齊食好正🥰
另外仲有啲咖啡啫喱粒粒
咬落去好有口感同紅茶布甸好夾~~

總結係本身一心想試佢嘅 All Day Breakfast
點知其他嘢食都好味
「冚棒冷都好食🤣」
尤其是係杯嘢飲真心又特別又好味😋
另外佢喺佐敦都有分店~

ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮

𓌉◯𓇋 冚棒呤
📍佐敦西貢街 3-5號昌華商業大廈地下2號舖

椰奶泰式紅茶冰
  • 啱啱好全日早餐
呢間係朗豪坊附近嘅「冚棒唥」聽過好多次,但今次都係第一次食,呢個名一聽就覺得好有創意,玩味感十足👍🏼呢間藝術咖啡店原來係由四位熱愛咖啡、藝術文化的女生創立,環境簡約舒適,主打泰西fusion菜🤩餐廳環境好舒服,牆身主要用黃色同白色。睇睇個menu由沙律、主菜、小食同甜品乜都有,連咖啡都有好多款!果然真係「冚棒唥」- 全部野乜都有🤪🔻啱啱好全日早餐 $128不嬲都好中意食All Day Breakfast, 呢個全日早餐個名好有趣😂賣相好吸引同好豐富咁,有煙三文魚、煙腿片🥓菠菜芝士蛋餅🧀薯餅、乳酪水果、雜菜沙律同厚切蒜香西多士😍菠菜芝士蛋餅充滿菠菜同菇,味道清淡健康,仲有乳酪水果,入面有多款雜果和燕麥片,好清新好健康🥳🔻別人笑我。泰布甸 $58呢個底層係泰式奶茶味嘅布甸,香滑少甜,再配搭粒粒咖啡奶凍😋最頂層係雲呢拿雪糕,仲有一塊香脆嘅窩夫餅,中間仲加左花奶,口感都好豐富,而且打卡一流😛🔻雙檸青梳打咖啡 $55雙檸加青瓜加expresso都係第一次試,飲落同tonic expresso有啲似,但再加左啲青瓜味,感覺好清新好爽!
啱啱好全日早餐 $128
別人笑我。泰布甸 $58
雙檸青梳打咖啡 $55
2022-07-19
2022-07-25 118 瀏覽
同朋友小聚,選擇左呢間Cafe,第2次黎,鋪頭唔太大,10張8張枱,位置都ok,唔會太迫,可以慢慢坐下食下。啱啱好全日早餐幾大份,睇落好豐富,當然最正系塊薯餅🤣 其他野都正正常常芝士吉列茄子朋友推薦必食,佢個芝士樣已經夠吸引,食落有驚喜,好香,唔知以為食緊蟹肉餅咁🤭 啖啖肉😋😋 我唔食茄子既都覺得好味我仲叫左杯🍊🍫橙味朱古力,超好味呀!由細到大都好鐘意食橙味朱古力個隻餅,呢個可以話同佢一樣味,橙味濃🤣🤣

啱啱好全日早餐
幾大份,睇落好豐富,當然最正系塊薯餅🤣 其他野都正正常常

2022-07-25 36 瀏覽
店名冚棒唥意思是全部,無例外英文名ham5baang6laang就是廣東話和聲調Cafe屬於文青寫意風格30幾度高温下一走進cafe即時變得涼快慶幸冷氣夠涼而且座位之間的距離較遠不會有焗促的感覺啱啱好全日早餐$128All day breakfast包括煙三文魚、三塊火腿、菠菜芝士蛋餅、薯餅和厚切蒜蓉烤多士還有非常健康的雜菜沙律和乳酪水果份量十足而且所有食物的味道也很好爆炸芝士菠菜野菌厚切烤多士$48意想不到地好吃芝士味香濃特出溶化後和菠菜野菌的味道很夾多士香脆不會太硬泰鴛鴦$50三層漸變的泰式鴛鴦打卡一流咖啡不會過於苦澀底下還有涼粉十分加分店內以自助形式拿餐具、水等,不收加一職員態度尚算友善可是煮食時多次發出巨響
店名冚棒唥意思是全部,無例外
英文名ham5baang6laang就是廣東話和聲調

泰鴛鴦$50
三層漸變的泰式鴛鴦打卡一流
咖啡不會過於苦澀
底下還有涼粉十分加分

店內以自助形式拿餐具、水等,不收加一
職員態度尚算友善可是煮食時多次發出巨響
2022-07-23 31 瀏覽
1)拉差雞肉飯堡$118千島拉差雞肉飯堡(期間限定)飯堡係壓到脆脆嘅(快啲食就好,唔好掛住影相呀)配乳酪水果&雜菜沙律2)菠蘿梳打(Iced)$45視覺上已經令人想飲,好清新。3)青瓜梳打咖啡 (Iced)$55呢杯真係要試,青瓜清新、咖啡唔濃,加埋有汽梳打水,天氣咁熱飲杯凍冰冰嘅咖啡,一流呀⋯⋯4)素素 ALL Day$128芝士吉列茄子、翠肉瓜、菠菜芝士蛋餅、薯餅、乳酪水果、雜菜沙律、厚切蒜蓉烤多士
1)拉差雞肉飯堡$118
千島拉差雞肉飯堡(期間限定)
飯堡係壓到脆脆嘅(快啲食就好,唔好掛住影相呀)
配乳酪水果&雜菜沙律
2)菠蘿梳打(Iced)$45
視覺上已經令人想飲,好清新。
3)青瓜梳打咖啡 (Iced)$55
4)素素 ALL Day$128
2022-07-21 29 瀏覽
早前去咗間叫冚棒唥😂聽個咁特別嘅名就知道哩間cafe唔簡單🤩餐廳走多元化風格☕️有西式越式同泰式🌱🌿餐廳裝潢簡潔舒適🖼啱啱好全日早餐🍴見食評多人推薦All Day Breakfast🥗就點來試吓🤭喜歡厚厚蛋餅🥚煙三文魚花花🌹夠哂香脆薯餅🥔勁香蒜香多士🍞其它食材份量都好足同豐富👍哩個全日早餐好滿足😋別人笑我.泰布甸 個名好特別😆哩個布甸共有三層🍯泰式奶茶布甸🍮咖啡製造果凍 雲呢拿雪糕🍧喜歡咖啡果凍香濃 奶茶布甸同雪糕又不會過甜😋味道好夾又好食👍雙檸🍋青瓜梳打咖啡🥒梳打同咖啡係分開的🥃隨著自己喜愛加入梳打水🤩青瓜同檸檬本身已經好fresh🌿加埋梳打咖啡味道非常之夾同好飲😍炎炎夏日好適合飲👍推薦💯總括來講餐廳食物比我想像中好😋 價錢唔算貴 回頭指數好高👍

啱啱好全日早餐🍴

雙檸🍋青瓜梳打咖啡🥒

總括來講餐廳食物比我想像中好😋 價錢唔算貴 回頭指數好高👍

2022-07-04
  • 別人笑我.泰布甸
2022-07-19 25 瀏覽
今日黎到一間玩味十足嘅咖啡店佢哋嘅Menu除咗西式加入泰國元素今日自己去享受佢哋嘅all day breakfast 有啱啱好全日早餐系列或者素素全日早餐我就揀左素素全日早餐份量十足自從朋友食素之後我都多接觸到素食對環境同身體都有好多好處所以決定平日減少啲食肉好鍾意食佢地個芝士吉列茄子同菠菜蛋餅再配埋雙檸 青瓜梳打咖啡 好適合夏天飲食多個別人笑我 泰布甸 泰式奶茶布甸配合咖啡果凍 難道係鴛鴦嘅概念 兩種唔同口感 由呢一餐開展我嘅Good morning冚棒唥 @ham6baang6laang6📍旺角廣東道983號廣福大廈地下D號舖📍佐敦西貢街3-5號昌華商業大廈地下2號舖#冚棒唥 #hkcafe #旺角cafe #佐敦cafe #旺角美食 #alldaybreakfast #brunch
今日黎到一間玩味十足嘅咖啡店

難道係鴛鴦嘅概念 兩種唔同口感
由呢一餐開展我嘅Good morning

冚棒唥 @ham6baang6laang6
2022-07-09 25 瀏覽
見鋪名咁特別 食物都好吸引一於試下😍款式唔多 但貴精不貴多 十分推介🙌🏻✨素素全日早餐 $128呢款有別傳統嘅All day breakfast 勁有特式❤️芝士吉列茄子 外型好似薯餅咁吸引 的確味道都唔差 配左濃濃嘅芝士😍翠肉瓜爽甜青脆 脆卜卜嘅嘅薯餅菠菜芝士蛋餅 配乳酪水果 雜菜沙律 仲有蒜蓉烤多士份量十足 真心推薦🤩✨希臘乳酪水果沙律 $88健康之選🥳見到七彩顏色嘅水果已經好吸精包括蘋果 青蘋果 士多啤梨 橙 菠蘿十分豐富 沙律菜都好新鮮配埋滿滿嘅乳酪 唔會話太乾✨泰布甸 $58小店推介之一 果然無失望獨家奶茶布甸配咖啡啫喱粒布甸非常香滑 仲有雲呢拿雪糕配窩夫餅 😋

見鋪名咁特別 食物都好吸引

小店推介之一 果然無失望
獨家奶茶布甸配咖啡啫喱粒
布甸非常香滑 仲有雲呢拿雪糕配窩夫餅 😋

2022-07-09 22 瀏覽
喺附近做完yoga, 好肚餓,揾左間玩味cafe chill下~ menu款式都幾多元化,除左有正路嘅西式野食,有d仲crossover左泰式同越式嘅drink 同野食😻✨啱啱好全日早餐系列 - 佢同素素全日早餐都係餐廳熱門,我地揀呢款都超豐富,有煙三文魚,蒜蓉包,自家製蛋餅,薯餅,乳酪水果杯,火腿,沙律菜,每樣都好夾,我最中意個蛋餅同蒜蓉包,有驚喜😋✨千島拉差雞肉飯堡 - 配搭好特別,裡面係大大塊香茅雞扒,好juicy又惹味,飯堡唔會散,整得幾好~ 伴碟一樣有乳酪水果杯同沙律菜,幫助下消化😂✨別人笑我. 泰布甸 - 第一次食用泰茶整嘅布甸,好香好滑,面頭仲有咖啡凍,balance返個味道,唔會太甜,夏天食正正🤩✨凍香橙朱古力 - 堅好飲,尤其咁熱天氣飲啖凍朱,簡直係人生享受!仲真係飲到有橙香味,唔會膩,份量夠大杯,抵鑽❤️😸✨Flat White - 太眼訓要飲杯咖啡提提神,flat white正常發揮😉

啱啱好全日早餐系列

別人笑我. 泰布甸
香橙朱古力
Flat White
2022-07-05 472 瀏覽
【旺角多國菜創意咖啡店😝】/////呢間係小編去過比較有獨特風格嘅咖啡店〰️小店位於朗豪坊後兩條街 玩味感十足🧸牆身用上活力鮮明嘅黃色 配搭梳化座位 簡潔舒適 餐牌上有泰西越Fusion菜式 由主食到甜品都相當多元化💛.👉🏻啱啱好全日早餐系列 ($128)個名好盞鬼 啱啱好但份量係比較多🤣有煙三文魚 煙腿片 菠菜芝士蛋餅 薯餅 乳酪水果 雜菜沙律 厚切蒜香西多士 非常豐富(´▽`)煙腿片代替傳統全日早餐嘅香腸 唔油膩 頗清新🤭菠菜芝士蛋餅充滿菠菜同菇 味道清淡健康 芝士味出啲會更好.👉🏻涷香橙朱古力 ($50)Waa飲品佈滿朱古力粉 朱古力味相當香濃😚加上香橙果亁 甘苦同甜味取得平衡 更顯獨特風味 想要飲管可以去餐具位置自取 小店用不銹鋼飲管好環保啊‼️👉🏻別人笑我. 泰布甸 ($58)夏天必推甜品🥰底層有泰式奶茶味嘅布甸 香滑少甜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)再配搭粒粒咖啡奶凍 最頂層嘅雪糕同花奶 層層味道同口感都好豐富又美味 ————📍冚棒唥 @ham6baang6laang6📍旺角廣東道983號廣福大廈地下D號舖📍佐敦西貢街3-5號昌華商業大廈地下2號舖#冚棒唥 #hkcafe #旺角cafe #佐
【旺角多國菜創意咖啡店😝】
/////

👉🏻啱啱好全日早餐系列 ($128)

👉🏻涷香橙朱古力 ($50)

👉🏻別人笑我. 泰布甸 ($58)

————
📍冚棒唥 @ham6baang6laang6

2022-06-27
2022-07-05 359 瀏覽
「冚棒唥」想起了電影《九品芝麻官》的經典對白「我全都要」。店內裝修充滿簡約風格,同時又有懷舊的大哥大和汽水樽等裝飾,相當有玩味。除了西式食品外,亦有泰式及越式的飲品及主食,認真多元化,真的「冚棒唥」也有~此行的目的是連All day breakfast 關注組都推薦的啱啱好全日早餐/素素全日早餐啱啱好全日早餐 - $128這款全日早餐色彩繽紛非常吸睛,有堆砌成玫瑰花般的煙三文魚、煙腿片、菠菜芝士蛋餅、薯餅、乳酪水果、雜菜沙律和厚切蒜香西多士,比起外面的更豐富更健康。最喜歡菠菜芝士蛋餅,菠菜讓口感更加清爽,芝士又增加香氣。還有乳酪水果,有多款雜果和燕麥片好清新好健康。雙檸.青瓜梳打咖啡 - $55檸檬溝咖啡已不是新鮮事,但用雙檸加青瓜倒是第一次試。酸甜清香的檸檬和青檸,加上脆嫩的青瓜,與醇厚的ESPRESSO,再有梳打的碳酸氣泡,感覺好有層次。別人笑我.泰布甸 - $58香甜綿滑的雲呢拿雪糕球,加一片香脆的窩夫餅,再有一顆顆爽滑的咖啡啫喱,慢慢滲出咖啡的甘香,有少少香甜的泰式奶茶,而布甸同樣是泰式奶茶味,有著濃郁的茶香,充滿美感,好適合打卡。
「冚棒唥」想起了電影《九品芝麻官》的經典對白「我全都要」。
啱啱好全日早餐 - $128
雙檸.青瓜梳打咖啡