2023-12-18 50 瀏覽
好姊妹推介屯門有間中菜幾好食,叫做❤️八方庭❤️。佢話同屋企人食過之後大家都捧住個大肚腩返屋企😂所以我哋決定要去試試佢!極品燒鵝皇,係超美味既燒鵝呀🫂極品燒鵝皇,每一道菜式都充滿驚喜😍。首先要提的就是嗰隻燒鵝,皮非常之脆口,底下的肥肉豐滿鮮甜,唔單單止有滋味,更係口感上面都達至一種難以言喻的均衡。再者,佢嘅肉質𠵱呀,紮實嫩滑,配上特製醬汁,每一吃一口都彷彿嚐到人間美味的滋味⭐️。此外,嘅確,佢們的秘製醬料真係出色,獨特香甜,完全提升咗燒鵝的味道到另一個境界。真係每一口都係一種享受,食過之後,就算在記憶深處,都會留下深刻嘅味覺烙印💖。有時,食住佢,真係會令我忍不住微笑😊。絕對係值得推薦比朋友嘅一家餐廳,每次諗起,都令人垂涎三尺,無法自已👍🌟!香噴噴的避風塘大肉蟹,真係人間極品🥳濃濃既蟹鮮味,咬落淡淡肉,蟹汁流岀,鮮味十足之餘,蟹肉既口感亦相當爽口,絕對要試🤭辣味十足川辣豬手,完全感受到食過返尋味。豬手鮮嫩彈牙,豬手香氣超正。辣汁仲提升哂成道菜風味,而家諗起都令人回味無窮🤤好姊妹一致同意下次慶生都要再嚟食,太好味啦✨
好姊妹推介屯門有間中菜幾好食,叫做❤️八方庭❤️。
好姊妹一致同意下次慶生都要再嚟食,太好味啦✨
2023-12-15 116 瀏覽
兩老一向喜歡美食,同時又好中意廣東菜,所以呢間八方庭就最適合。😻脆米焗中蝦實在食左好多樣,蝦肉果然係好厚身,而且好新鮮,食得好有口感。😻😻鴛鴦水庫魚頭上面鋪滿曬紅椒同埋青椒,見到都流曬口水。魚頭肉質細嫩鹹香,口感軟棉棉,有好豐富蛋白質,認真好食,全部野夾埋口感豐富。辣子雞炸大腸👍🏻👍🏻👍🏻辣子雞炸大腸🌶️就係飲食界嘅夢幻配對😍,令食客一試難忘🥰!香口辣子雞🐔炸得好香好脆,配上嗰種麻辣嘅味道😋,真係啖啖都係驚喜,你一定會愛上佢嘅滋味👌!大腸方面🍗,佢哋炸得外脆內軟,好食到停唔到口👏!成條大腸炸到金黃酥脆,爽口無比💯!個個全都炮製得剛剛好,未有食到你已經聞到佢嗰陣香味👃,迫唔住就會想食晒佢!呢款菜式,無論係口感、味道定係色澤👀,都做得非常好🤗,我強烈推薦大家試試😘!再加上佢嘅份量足,比你一個滿足嘅享受💝,值得你幾多次嚟黎品嚐😉!荔芋油鴨煲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個鴨煲出名肉味濃而且彈牙,果然如此。而且醬汁調得好好,好入味。包你一定要食過返尋味🤭古五到甘快用餐完畢後,我覺得餐廳提供的食物種類算是包羅萬有的,而味道方面,今日真系令我非常滿足!
😻脆米焗中蝦
😻😻鴛鴦水庫魚頭
辣子雞炸大腸👍🏻👍🏻👍🏻

荔芋油鴨煲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-12-15 65 瀏覽
☺️最近來到八方庭,試了他們的其中幾款特色小菜,這是一家值得推薦的餐廳,他們的廚藝技巧與食材都相當出色☺️👅👅臘味炒芥蘭👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿這道菜用上新鮮的芥蘭,再配以蠟腸和臘肉等等,芥蘭保持了鮮嫩的口感,而臘味既鹹香平衡了這道菜,達到色香味俱佳👅👅脆米焗中蝦👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿這道菜以鮮蝦來做主菜,再烤製而成的,蝦肉鮮美,帶有微妙香氣,中間仲有好有份量的米飯👅👅椒鹽九肚魚👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿這道菜以九肚魚作為主菜,經過加以椒鹽再炸至金黃香脆,椒鹽的味道以提升了整個九肚魚,增加了美味👅👅荔芋油鴨煲👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿這道菜菜式很特別,結合了芋頭,以及嫩滑的鴨肉,這種鮮味能夠互相結合,這道菜式味道豐富,非常好吃整體來講:這家餐廳提供的菜式有獨特的風味,也有出色的廚藝技術,他們的菜式多樣性豐富,服務態度好且專業,所以值得推薦
👅👅臘味炒芥蘭👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
👅👅脆米焗中蝦👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
👅👅椒鹽九肚魚👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
👅👅荔芋油鴨煲👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿

2023-12-15 48 瀏覽
好少見到一間酒樓竟然會有酸菜魚、辣子雞食,仲要比起我喺出面嘅專門店食好食,真心覺得有驚喜!今次我哋就叫咗三樣嘢食,第一樣就係辣子雞炸大腸,第二樣就係避風塘大肉蟹,第三樣就係臘味炒芥蘭。以下係我對呢幾樣食物嘅少少評價。💯辣子雞炸大腸:一上枱見到真係好震撼,有勁多嘅辣椒,食到個嘴勁麻,真係又辣又香。辣子雞同埋炸大腸都好入味,每一舊都食到麻辣嘅味道,雖然加咗好多辣椒,但係整完又唔會太油膩。💯避風塘大肉蟹:避風塘大肉蟹碟頭送上嚟嘅時候,就已經有種震撼嘅感覺喇🤩!肉蟹整個一個好大好肥,而且色澤鮮豔,睇到已經令人口水直流。蟹身上包住嘅避風塘醬更加是醬香四溢,眼見之下令人食指大動🤤。真係要大讚花鳳才處理得咁好。試吓一口,隻蟹肉白滑而且肉多,每一口都食得感覺到滿滿的蟹肉在口中解體,同埋反襯住避風塘嘅辣香口感,實在太美妙🥰!最好食嘅部分當然係蟹身同蟹蓋,其濃郁嘅蟹膏正剛好混入了避風塘,令人一試難忘嚟😋。避風塘大肉蟹每一位大細都啱食,無論係火邊大鑊煮起仲成個飯檯就飄香,定係微火慢熬帶嚟嘅入口即化,都一定可以滿足到每一個人嘅需求👏🏻。最後,除咗食味醇厚之外,肉蟹養份豐富更加係一大亮點。誠言,可以食到咁正嘅避

💯避風塘大肉蟹:避風塘大肉蟹碟頭送上嚟嘅時候,就已經有種震撼嘅感覺喇🤩!肉蟹整個一個好大好肥,而且色澤鮮豔,睇到已經令人口水直流。蟹身上包住嘅避風塘醬更加是醬香四溢,眼見之下令人食指大動🤤。真係要大讚花鳳才處理得咁好。試吓一口,隻蟹肉白滑而且肉多,每一口都食得感覺到滿滿的蟹肉在口中解體,同埋反襯住避風塘嘅辣香口感,實在太美妙🥰!最好食嘅部分當然係蟹身同蟹蓋,其濃郁嘅蟹膏正剛好混入了避風塘,令人一試難忘嚟😋。避風塘大肉蟹每一位大細都啱食,無論係火邊大鑊煮起仲成個飯檯就飄香,定係微火慢熬帶嚟嘅入口即化,都一定可以滿足到每一個人嘅需求👏🏻。最後,除咗食味醇厚之外,肉蟹養份豐富更加係一大亮點。誠言,可以食到咁正嘅避風塘大肉蟹,真係難得🎉!
💯臘味炒芥蘭:芥蘭青甜又冇渣,配上酸甜紅黃椒,鹹香味十足嘅臘味,味道不錯!
2023-12-13 65 瀏覽
上個月同老公同老公家人一齊去了他們家附近的餐廳食夜晚。原本抱住一個應該沒有期待的心態食,點知又出乎意料喎😳😳😳叫咗幾款食物其中包括了椒鹽鮑魚、荔芋油鴨煲、椒鹽九肚魚、私房欖角骨等等。鮑魚整得好好,調味十分適中,鮑魚好好咬再加上炸蒜食真係超級香🤓油鴨煲茘芋濕濕地又好棉密配鴨肉食真的很夾,應該燉煮得好耐所以兩者也好淋,荔芋係令到成個煲香氣大大提升😝九肚魚係用咗椒鹽的方式炸,真係完全唔會輸的,炸的食物朝係好難會唔好食,配埋炸蒜食就完美了🎵 欖角骨加咗大量調味料後就充滿味道,唔係煮得好耐所以亦然有啲嚼口💁🏻‍♀️
2023-12-12 75 瀏覽
今日同朋友過嚟屯門呢間茶樓食飯聚會,呢間茶樓嘅食物一向有水準,今日我哋就嚟呢度食啲比較特別嘅菜。椒鹽九肚魚(美味指數🐟🐟🐟🐟🐟)九肚魚炸得非常靚,外皮脆漿炸得金黃又香脆,九肚魚肉又嫩又滑,香脆嘅外皮同柔軟嘅魚肉形成好大對比,口感一流,再加上鹹鹹辣辣椒鹽,味道一絕。脆米焗中蝦(美味指數🦐🦐🦐🦐)脆米係炒飯然後再整到D米一粒粒又香又脆,蝦🦐有成十幾隻,就算焗熟咗都非常鮮甜,道菜非常特別。荔芋油鴨煲(美味指數🪿🪿🪿🪿🪿)呢個荔芋油鴨煲入邊有芋頭,南瓜和油鴨,芋頭住得非常腍,入口軟綿溶化,有好濃郁嘅鹹香芋頭味,油鴨味道鹹香,而且鴨肉非常鮮嫩好有鴨香味,芋頭泥黏附喺油鴨表面,令鴨肉嘅味道跟鮮甜。私房欖角骨(美味指數🐖🐖🐖🐖🐖)欖角骨真係非常非常好味😋,呢個菜已經唔係度度都有人識煮,欖角鹹香味十足,排骨炸到香脆,油脂同肉汁鎖晒喺肉入邊條,又脆又柔軟嘅口感加上陣陣嘅豬肉香味,就咁食已經好好味。欖角切到碎粒再灑喺排骨上面,更有風味。
椒鹽九肚魚
(美味指數🐟🐟🐟🐟🐟)
脆米焗中蝦
(美味指數🦐🦐🦐🦐)
荔芋油鴨煲
(美味指數🪿🪿🪿🪿🪿)
私房欖角骨
(美味指數🐖🐖🐖🐖🐖)
2023-12-12 63 瀏覽
屯門向來多好西,今日黎呢間酒樓試下,屋企人都讚呀!先食椒鹽鮑魚,一人一隻鮑魚,原隻拎去鹽燒,鮑魚味道濃郁,鮮甜味明顯,肉厚爽身,加埋鹽燒既香味,味道更濃,惹味香口!之後食老壇酸菜魚,老壇酸菜魚係一款及好人氣嘅川菜,特別係配以精緻嘅盛器來呈現🍲。佢獨特嘅口味令人一試難忘。就算你唔係嗰個鐘意辣嘅人,佢都可以準確咁命中你嘅味蕾。食嗰啲唔係普通嘅酸菜,係老壇酸菜,酸度適中唔會過份咬人,反而為魚湯帶出一種微妙嘅鮮味。🥒魚肉部份,佢係選用肉質細嫩嘅草魚,烹調得非常得宜。又香,又滑,又味美,每一口都賺盡舌頭尖嘅想像。影響感能力最大嘅,當然唔少得佢嘅醬料。辣椒、薑、蒜、花椒等等調料呈現出一種層次豐富而複雜嘅味道,仲有種辣中帶香嘅感覺,真係令人欲罷不能。🌶️而家再食多少次,每次食到嗰一刻,老壇酸菜魚依然可以俾我一種新鮮嘅驚喜。剛巧對味道由淡到濃、由酸到辣嘅漸變,似乎總會有一種味道,躲係其中等你去發掘同去品嚐。跟住再食正宗文昌雞,文昌雞整得好滑嫩,皮滑肉嫩,雞味濃郁,雞肉少少鞋口感覺都無,肉質超嫩超鮮,有啲咸香,唔駛調味都夠晒味啦!之後食私房欖角骨,排骨先炸到酥香,半肥瘦既豬肉更加滑嫩,炸香既排骨同欖角再一
屯門向來多好西,今日黎呢間酒樓試下,屋企人都讚呀!
之後食私房欖角骨,排骨先炸到酥香,半肥瘦既豬肉更加滑嫩,炸香既排骨同欖角再一齊爆炒,味道更濃,甜甜咸咸,更加惹味!
最後再食臘味炒芥蘭,芥蘭超翠綠勁新鮮,口感爽脆,臘味油香十足,加埋啲蒜粒,咸香味十足,超惹味!
2023-12-11 38 瀏覽
呢日係同男朋友拍拖既日子🫶🏻好耐都無同佢食粵式菜,屯門有間餐廳叫做八方庭,就咁睇個名已經覺得好想試,睇到好多好評,點知入到入面真係咁靚,環境好大,🫶🏻成間餐廳好優優雅風,跟著我地再睇到餐牌,好多都好想試,所以每人叫了一些小菜🙌🏻好食既話下次叫一班姐妹過來先得。🥳私房欖角骨私房欖角骨真係一道讓人愛不釋手嘅美食!首先,佢嘅外觀金黃香脆,外脆內嫩,一口咬下去,彷彿聽到啲香脆聲音喎!佢嘅炸製做得好到位,香氣四溢,食落一個字:香!而且,佢嘅肉質鮮嫩有彈性,加埋豐富嘅欖角骨,令味道更加濃厚,口感更加豐富。啱啱上碟嗰一刻,咁香嘅味道真係讓人食指大動!食落到肚入面,味道更加出色。滑嫩嘅骨肉好入味,多汁嘅肉汁充斥口腔,使人愈食愈開心!至於底部嘅骨髓,一口食落去,濃郁嘅肉汁頓時釋放出來,令人讚不絕口!總括嚟講,私房欖角骨真係一道令人嘆為觀止嘅美食。骨肉鮮嫩,炸至香脆,味道濃厚,肉質多汁。試過食過之後,各位嘅表情一定會同我一樣:😋 😍 🤩🥳正宗文昌雞如果講到食雞,呢度既雞肉真係幾靚架,嫩滑一定有佢份,肉質夠晒好食,近年來都好難得食到咁好食既雞🥳椒鹽鮑魚食過兩道菜,已經充滿信心,而呢個椒鹽味道既鮑魚真係好正,
🥳私房欖角骨
🥳正宗文昌雞
🥳椒鹽鮑魚
食過兩道菜,已經充滿信心,而呢個椒鹽味道既鮑魚真係好正,上面放滿好多椒鹽,岩晒重口味既我,椒鹽既味道仍然仲食到鮑魚既鮮味,好高章
🥳避風塘大肉蟹
避風塘大肉蟹真係一款令人回味的美食!首先,佢嘅外觀鮮亮誘人,呈現出鮮紅色嘅螃蟹身,令人垂涎欲滴。佢嘅鮮肉富彈性,入口即化,鮮甜嫩滑,絕對是海鮮愛好者的極致享受!避風塘大肉蟹以避風塘烹調技法為主,炸至金黃酥脆,表面佈滿了香脆的蒜末、辣椒和香菜碎,讓味蕾瞬間爆發!每啖咬下去,都能感受到滿滿的蟹香和微辣的風味,與嫩滑的肉質完美融合,令人愈嚟愈難忘!避風塘大肉蟹絕對係一款超級美味的海鮮佳餚。肉質嫩滑、鮮甜,搭配蒜末辣椒香菜,香脆可口,讓人欲罷不能。試過食過之後,各位嘅表情一定會同我一樣:😋 😍 🤩
2023-12-08 82 瀏覽
天氣凍就要食呢個咁傳統嘅荔芋油鴨煲,特登為咗食呢個而嚟到呢間茶樓,眼見而家出面越來越少茶樓有做呢一款菜式,而喺屋企有好難做到佢嘅水準。呢一個荔芋油鴨熱辣辣暖笠笠嘅煲,芋頭好香甜,油鴨都好入味,肉質方面鴨肉都幾結實。另外,我哋仲叫咗脆米焗中蝦,實在係款令人難以忘懷嘅精緻美食😍。首先,個蝦仔煮得啱啱好,保持咗彈牙嘅質感,一啖咬落去,鮮甜嘅海鮮味即刻喺口腔裡面爆發,美妙得不得了👍。而且,蝦仔表面嘅脆米裹得均勻,經過焗烤之後,金黃脆香,同蝦肉嘅鮮嫩形成咗絕妙嘅對比,令人越食越有味😋。當你輕輕一咬,個脆米嘅外衣就喺口裏「嘶嘶」作響,伴隨著啲蝦仔嘅鮮味,簡直係口感同味覺嘅完美結合🎉。再加上廚師用心調配嘅醬汁,既不會喧賓奪主,又能提升整體嘅風味,實在係考慮得非常周到👌。每份脆米焗中蝦既視覺效果吸引,又有豐富嘅層次感,每一啖都讓人回味無窮,實是一次味蕾上嘅盛宴🥳。這種美味,不僅感動咗食客嘅胃,更係對煮食工藝嘅一種致敬,令人由衷讚嘆,真係值得推介比大家享受一番🙌。跟住呢款椒鹽九肚魚都好入味,九肚魚煙韌有咬口,一啲腥味都冇,絕對係鑊氣小炒必食推介。椒鹽實在太好味,所以仲有叫埋椒鹽鮑魚,椒鹽令到鮑魚惹味好多

椒鹽實在太好味,所以仲有叫埋椒鹽鮑魚,椒鹽令到鮑魚惹味好多,鮑魚口感彈牙,真係好有咬口。
2023-12-08 66 瀏覽
今朝一早跑完步,中午時間約左朋友來呢家餐廳聚會。一邊食一邊享受美食,呢個經歷真系高級享受啊。「川辣豬手」方面,豬手經過熬煮後,肉質鮮嫩多汁,豬手的皮炸得酥脆,內部的肉質則保持著柔軟的口感,非常適合喜愛辣食的人品嚐,食完成個人都好幸福😆👍🏻「豉油皇鵝腸」方面,鵝腸肉質鮮嫩,彈牙有嚼勁,搭配豉油皇的醬汁,味道鮮美香濃,good😎 「臘味炒芥蘭」▶️將鮮嫩的芥蘭與香濃的臘味炒製而成。芥蘭保持了脆嫩的口感,臘味的鹹香與芥蘭的清爽相得益彰,香氣四溢,食得黎又好開胃「極品燒鵝皇」,鵝皇肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出濃鬱的鵝肉風味,令人回味無窮。外皮烤得酥脆金黃,帶有微妙的燒烤香氣,搭配著鵝皇特製的醬料,增添了菜品的層次感,不錯🤙🏻😙朋友都對呢間餐廳既評分非常高,覺得選擇豐富,而且仲有埋湯送,不論環境同味道都十分出色,而且亦好近我住既地方,下次會再來😹😹😹😹

2023-12-07 70 瀏覽
今次去咗屯門品嚐中菜1️⃣打頭陣嘅有極品燒鵝皇,燒鵝🦢燒得靚靚🤩🤩,燒鵝嘅皮好脆,肉質鮮嫩,很肥美,加埋酸梅汁食真係絕配👐🏻呀2️⃣接下來登場嘅有,私房欖角骨,👍🏻肉質韌而不實,甜甜嘅醬汁再加欖角嘅香味,包住每舊肉,令你食到停唔到口👄呀,撈飯🍚食不得了3️⃣最後壓軸出場嘅係臘味炒芥蘭🥬,臘味份量勁多,可以話係同芥蘭一樣咁多,臘腸加潤腸有好香嘅油香味♨️,而每條芥蘭都帶有果份油香,一碟普通嘅炒芥蘭就已經食得出餐廳嘅水準💯💯整體食物質素都好高🔝,服務又好✔️,加水換碟都即叫即到☑️,價錢仲好抵食💱,今時今日邊到搵。
今次去咗屯門品嚐中菜

2023-12-06 67 瀏覽
💯極品燒鵝皇燒鵝皮脆肉嫩,燒鵝皮連住少少肥膏再連住少少鵝肉,口感豐富,鵝香十足,新鮮熱辣,大大隻燒鵝髀非常脆皮,油香味濃,再點啲燒鵝汁就仲正!💯脆米焗中蝦白飯本身先輕輕炒香佐,之後再同海中蝦一齊去焗,蝦既鮮香滲晒落飯,飯焗到好脆口,脆到索索聲既口感,蝦肉又鮮甜彈牙,鮮味十足!💯椒鹽九肚魚九肚魚好嫩滑,魚肉肉質超滑,好似滑入喉嚨咁,表面就炸得好香脆,香酥鬆化,加埋金蒜,更加香口!💯豉油皇鵝腸鵝腸係新鮮鵝腸,一啲雪味都無,鵝腸既鵝味香濃,好鮮味,煮得岩岩熟,煙韌爽彈,鵝腸吸收晒豉油既香味,鮮味又咸鮮,味道一流!
💯極品燒鵝皇
💯脆米焗中蝦
💯椒鹽九肚魚
💯豉油皇鵝腸
2023-12-05 63 瀏覽
收咗工,同老公過嚟愛東商場食飯,酒樓離屋企好近,可以慢慢食食耐啲都得,叫咗三道菜,每一道菜份量都好多。1️⃣荔芋油鴨煲呢個廚師用心之作,荔芋油鴨煲,油鴨肉非常嫩,本身已經充滿鹹味,加咗芋頭和南瓜一齊煮,鹹味被沖淡,所以食落去鴨肉更加鮮甜,芋頭煮到開始溶起沙,包住每一件鴨肉,喺食鴨肉嘅同事有食到芋頭蓉,又香又好味。而且入邊仲加咗我最鍾意食嘅南瓜,甜甜地充滿纖維,大家一定要試呢道菜!2️⃣鴛鴦水庫魚頭你一個鴛鴦水庫魚頭,一邊紅色一變黃色,紅色和黃色上面鋪滿綠色,顏色非常鮮艷,令人充滿食慾。其實佢喺水庫魚頭上面鋪上調味料,紅色嗰一邊上面係放咗新鮮即剁紅辣椒,而另一面就係新鮮識即剁嘅黃辣椒,然後放上蔥花一齊蒸。魚頭新鮮熱辣食落去非常鮮甜,每一啖都係魚肉鮮味和香辣味,真係非常開胃。3️⃣極品燒鵝皇呢個燒鵝王果然係極品,燒鵝味濃郁,不論係外皮還是可肉都非常香,鵝肉帶有一定油脂,食落去唔會太乾太柴,有好香嘅鵝肉味。而且每一啖都食到肉,真係太好味啦!
1️⃣荔芋油鴨煲
2️⃣鴛鴦水庫魚頭
3️⃣極品燒鵝皇
2023-12-04 63 瀏覽
唔知大家有冇嚟過屯門食呢間中菜館,餐廳叫做八方庭,座位闊落又舒適,餐廳環境裝修都好光猛新淨。⭐️老壇酸菜魚酸菜魚好大盤呀,魚肉都好多,而且全部大塊唔分散,入口肉質嫩滑,酸菜提升到魚肉原來嘅鮮味,正。⭐️正宗文昌雞正宗嘅文昌雞真係好好食,首先啲雞肉好滑,而且佢嘅雞味特別突出,文昌雞用咗特別嘅飼料,所以俾你食其他雞就更健康。⭐️極品燒鵝皇望到個賣相已經覺得好吸引嘅燒鵝,燒鵝外皮香脆,入口鵝肉結實有咬口,有外脆內軟嘅層次感。環境:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)食物:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)整體嚟講都非常滿意,仲有好多菜式都好吸引,下次會再回訪🫶🏻
⭐️老壇酸菜魚
⭐️正宗文昌雞
⭐️極品燒鵝皇
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
整體嚟講都非常滿意,仲有好多菜式都好吸引,下次會再回訪🫶🏻
酒樓環境好舒服,🎭裝修好新派,又夠光猛,望住👀個大大嘅魚缸食嘢都食得開胃啲。環境:✔️✔️✔️✔️✔️一枱餓鬼👻望住個餐廳樣樣都想食😽,但又怕眼闊肚窄浪費食物,所以經過一輪激烈嘅討論🗣️同投票🗳️,最終豉油皇鵝腸大熱取勝🥇。不負所望,鵝腸清理得好乾淨,鵝腸份量都算幾多👍🏻,但由於太好味😋😋,比我哋一件不漏咁秒殺⏲️。老壇酸菜魚就🥈緊次於鵝腸,酸菜嘅微辣感🌶️,湯汁酸辣香濃,魚片🐟則厚嫩彈牙。椒鹽魷魚🦑就食得多,椒鹽鮑魚都係第一次食,原來鮑魚除咗蒸仲可以椒鹽炸😛鴛鴦🌗水庫魚頭,密密麻麻嘅蒜蓉🧄,蔥粒,加剁椒🌶️,好野味🤗。水庫魚頭啖啖肉,食川菜唔可以唔叫呀😬。正宗文昌雞🐥皮薄肉嫩,加埋啲薑蓉食一流👍🏻。我哋個個食到好滿足🈵。食物:✔️✔️✔️✔️✔️服務:✔️✔️✔️✔️

環境:✔️✔️✔️✔️✔️

正宗文昌雞🐥皮薄肉嫩,加埋啲薑蓉食一流👍🏻。
我哋個個食到好滿足🈵。

食物:✔️✔️✔️✔️✔️

服務:✔️✔️✔️✔️