餐廳: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
資訊:

2022-12-11 274 瀏覽
2/5 Not as flavourful as before. Broth has lost the layers with spices, peppercorn, saltiness. Saliva chicken as well, sauce is not on point anymore. New item pork belly is not bad tho.
2/5

2022-12-08 322 瀏覽
琴日同老公帶個仔出銅鑼灣行街,行到下午五點幾,大家都肚餓,我就話想去吃酸辣粉,老公話巨都想吃,於是就去左,一行到門口,有個粉紅襯衫嘅男侍應,用好惡瘧嘅態度叫我地掃安心,我想講我地只係咽炎行到過去,又推住BB車,都未曾入鋪頭,巨就咁嘅態度,但係都算啦,掃完安心+針卡,就入去,當我正琳住退開張凳放架BB車入去座位時,個男侍應黑起塊面用同樣惡瘧嘅態度,話張凳我拿得啦,OK都算啦。不過食物仲係幾好食嘅,個涼拌花甲好入味,酸辣粉好吃過元朗分店,其實味道真係好好,就係服務唔掂。
2022-11-28 244 瀏覽
昨天第一次來吃,覺得還挺不錯,還安利給朋友,結果今天第二次來加了一份雪花肥牛到家打開,根本沒有肥牛,跟昨天的酸辣粉一樣,打電話被告知衹能明天再來然後補一份肥牛,不能退錢,按道理是你們餐廳的問題,少給我材料就應該退錢給我現金最方便,或者其他方式都可以。結果餐廳就是說很難退錢,衹能給我補一份。就這種服務,還想讓我再來?昨天第1次吃選了baby辣,少酸少麻今天點的是一樣的,但是在上面還加了一份十塊錢的肥牛。
昨天第1次吃選了baby辣,少酸少麻
今天點的是一樣的,但是在上面還加了一份十塊錢的肥牛。
外賣自取
2022-11-24 254 瀏覽
今日會議排得滿滿的,都在港島區。早上在銅鑼灣,開完會才11點多, 下個會是兩點在中環,早知我就不取消在尖沙咀的午餐約啦!算了先吃飯吧, 一個人的午餐不知選什麼好,最近的飯約太多, 都吃膩了。於是在崇光門口抬頭望, 被傷心酸辣粉黃色的招牌吸引了, 想著我從來未吃過, 不如就輕鬆吃碗粉,再找家咖啡店嘆咖啡吧。我選了皇牌口水雞套餐配酸辣粉套餐,配凍檸茶。酸辣粉我選了中辣,配料本身已經有肉醬、蔥花、菜莆、花生等等,紅薯粉煙煙韌韌的,粉量剛剛好。但中辣好像也不是很辣,吃得很舒服。皇牌口水雞很大一份,紅油很香,辣度比酸辣粉強一點, 雞肉皮爽肉嫩,好吃。另外貪心加了份乾撈牛肚, 也是中辣。乾撈牛肚主要是用了乾辣椒碎、香料、蔥花、芫荽等, 其實入口會覺得較乾澀,牛肚質地也較硬實。所以我還是把他放到粉湯裡,就變得很好吃了。

2022-11-22
2022-10-02 285 瀏覽
💁🏻‍♀️ 傷心酸辣粉食左好多年,最近知佢新出左個酥香脆豬腩🤤,身為老粉絲的我當然不能錯過,一向都係食開銅鑼灣分店,銅鑼灣分店開左好多年,特別有親切感🥰►🍖酥香脆豬腩套餐 $68✻套餐包酥香脆豬腩、傷心酸辣粉🍜(可選辣度)及健康冷泡茶-白桃烏龍茶/四季春茶🍵酥香脆豬腩可選香辣粉🌶️或甜酸醬,我地揀左香辣粉,脆豬腩皮非常香脆,但唔會炸得太乾,肉厚肥瘦各一半,味道帶咸香,超惹味。►🐓王牌口水雞套餐 午市套餐$57✻套餐包王牌口水雞及傷心酸辣粉(可選辣度),口水雞🐓揀左小辣,肉量多肉質嫩滑。傷心酸辣粉配料豐富,夠酸又夠辣,同以前一樣都係咁好味。►🥔酸辣土豆絲(套餐加配$22)土豆絲口感爽脆鮮甜,條條土豆絲粗幼均一,酸辣度調較得恰到好處。〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.5/5 呢個價錢仲要無加一,份量又唔小,都幾抵食💖。

►🍖酥香脆豬腩套餐 $68

►🐓王牌口水雞套餐 午市套餐$57

►🥔酸辣土豆絲(套餐加配$22)

〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.5/5
呢個價錢仲要無加一,份量又唔小,都幾抵食💖。
2022-09-17 245 瀏覽
經過無數次銅鑼灣,金百利樓上有食肆若干家,今日,終於有mood試一下呢度的酸辣粉!中午時間,入座order了兩份酸辣粉+一份小食如下:1)蒜泥白肉+酸辣粉/中辣 = HKD57.- 👍👍👍蒜泥白肉!出乎預料的好食,肉片切得薄,肥瘦兼宜,而最最重要的是,呢度真係用:蒜泥!唔係普通切碎d蒜粒or樽裝酸蓉!! 呢度d蒜泥香得來有小小辣小小甜…,d白肉薄得來更容易入味,正!! (就是量少左d,得5片)2)夫妻肺片+酸辣粉/中辣 = HKD57.-普普通通,味道唔係好突出,唔推薦😆3)小食:涼拌牛百葉 = HKD38.-價格不貴,味道一般,可能受上面蒜泥白肉的影響,食其他都冇咩味…..我直情將牛百葉和夫妻肺片都倒入蒜泥白肉的碟中提味🤣4)飲品,食酸辣粉必須要飲d凍嘢👇🏿買單,唔平!但發現咗‘蒜泥白肉’真係好味!

中午時間,入座order了兩份酸辣粉+一份小食如下:

1)蒜泥白肉+酸辣粉/中辣 = HKD57.- 👍👍👍

蒜泥白肉+酸辣粉
酸辣粉/中辣

2)夫妻肺片+酸辣粉/中辣 = HKD57.-
普普通通,味道唔係好突出,唔推薦😆
夫妻肺片+酸辣粉

3)小食:涼拌牛百葉 = HKD38.-
我直情將牛百葉和夫妻肺片都倒入蒜泥白肉的碟中提味🤣
涼拌牛百葉

4)飲品,食酸辣粉必須要飲d凍嘢👇🏿

買單,唔平!但發現咗‘蒜泥白肉’真係好味!
2022-09-03
蒜泥白肉+酸辣粉
酸辣粉/中辣
夫妻肺片+酸辣粉
涼拌牛百葉
  • 蒜泥白肉
2022-09-16 181 瀏覽
傷心酸辣粉絕對是學生時代的回憶,那種酸香麻辣正宗的重慶酸辣粉和小吃,多年來依舊美味,令人垂涎三尺。有多款優惠划算的套餐,更有二人或四人餐,就連雞煲烤魚也有。酥香脆豬腩套餐 - $68全新出品的套餐,有一排酥香的脆豬腩,豬五花腩肉肥瘦相間層次分明,整塊外皮都很酥脆,更可蘸上甜酸醬解膩;不少得馳名的招牌酸辣粉,晶瑩剔透的薯粉充滿彈性,更有肉醬、蔥花、菜莆及花生等配料,酸辣得好有層次,最低可選BB辣;再配一杯健康又解辣的冷泡白桃烏龍茶,或可選四季春。豬骨湯粉 - $75超過二十款配料可自行加配,鮮美的豬骨湯好濃郁,同樣有招牌的酸辣粉配料,加上爽脆的牛柏葉、嫩滑的肥牛和香口的腩肉片,份量好多好豐富,更跟送咖啡或茶一杯。海蜇手撕雞 - $45無骨嫩滑的手撕雞啖啖嫩滑的雞肉,更有少少麻辣香,夾雜一絲絲海蜇,充滿膠質,口感更清爽,完全不膩。炸水餃 - $23即炸的水餃金黃酥脆,飽滿的豬肉餡好鮮美多汁。時令油菜 - $22頗大碟翠綠的生菜,配蠔油更鮮香。

有多款優惠划算的套餐,更有二人或四人餐,就連雞煲烤魚也有。
酥香脆豬腩套餐

海蜇手撕雞

海蜇手撕雞 - $45
炸水餃

炸水餃 - $23
即炸的水餃金黃酥脆,飽滿的豬肉餡好鮮美多汁。
時令油菜

時令油菜 - $22
頗大碟翠綠的生菜,配蠔油更鮮香。
2022-09-16
以前讀書成日都同同學去食傷心酸辣粉,大大碗抵食又好味,男仔都夠飽,當然各款小食都深得我心。早幾日去開銅鑼灣行街,突然間好懷念個種酸辣味,就上咗去開餐🍜Bubu推介🔥👍 酥香脆豬腩套餐夏日推介期間限定產品☀️包括有酥香脆豬腩、傷心酸辣粉、健康冷泡茶。酥香脆豬腩即叫即炸熱辣辣,皮肉層次好分明,外皮炸得超酥脆,以腩肉都好有咬口。傷心酸辣粉作為招牌產品,酸同辣控制得啱啱好,好過癮。👍 胡麻醬手撕雞蟹柳凉拌烏冬見到個名都知呢個配搭一定好味!涼拌烏冬夏天食真係好消暑,彈牙烏冬加上胡麻醬,再加上手撕雞絲同埋蟹柳絲,每一啖都可以食晒咁多份材料,大人細路都啱食。👍 香酥軟骨我每次食都一定會嗌嘅小食,非一般嘅炸雞軟骨。除咗即叫即炸炸得香脆之外,雞軟骨每粒都大大粒,除咗骨仲有唔少肉,每一啖都有豐富嘅口感,大滿足!📍傷心酸辣粉銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室

Bubu推介🔥
👍 酥香脆豬腩套餐

👍 胡麻醬手撕雞蟹柳凉拌烏冬

👍 香酥軟骨

📍傷心酸辣粉
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室
  • 酥香脆豬腩
介紹返💁🏻‍♀️。。🇨🇳 酸辣粉 在銅鑼灣 🇨🇳。傷心酸辣粉。金百利廣場5樓R3室。酥香脆豬腩 套餐酥香脆豬腩 配 酸菜薯粉 及 白桃烏龍冷泡茶。HKD68午市招牌套餐夫妻肺片 配 傷心酸辣粉 。HKD57加配 小食酸辣土豆絲。HKD22加配 飲品白桃烏龍冷泡茶。HKD12單點 小食貢菜皮蛋。HKD28黃金芝士豆腐。HKD31 @ 6 pcs🤫 Happy Friday..同事仔話今次搞搞新意思..叫我一齊衝落銅鑼灣食佢近排食上癮嘅粉喎..咁一於死跟啦🤫 一仆一碌去到銅鑼灣原來同事仔想食嘅係傷心酸辣粉..(喂喂..我唔食辣個喎..)原來酸辣粉唔係一定要食酸辣嘅..haha..真係孤陋寡聞啦..咁我今次就食佢哋新出嘅超FatFat 酥香脆豬腩配酸菜薯粉..同事仔就揀咗夫妻肺片配傷心酸辣粉BB辣..另外仲加咗三個小食Share🤫 先嚟講吓小食..三樣小食裏邊..我最鍾意食嘅係芝士豆腐..雖然係現成嘅雪藏小食..但係佢哋都炸得相當唔錯..外皮香脆入邊軟滑..唔會話好油膩..然後都真係有流心芝士架喎..另外就叫咗份貢菜皮蛋..一睇都知道係靚嘢..非常流心..鍾意食皮蛋嘅朋友仔就知道嗰種好味道..
介紹返💁🏻‍♀️

貢菜皮蛋
。HKD28

黃金芝士豆腐
。HKD31 @ 6 pcs

🤫 先嚟講吓小食..三樣小食裏邊..我最鍾意食嘅係芝士豆腐..雖然係現成嘅雪藏小食..但係佢哋都炸得相當唔錯..外皮香脆入邊軟滑..唔會話好油膩..然後都真係有流心芝士架喎..另外就叫咗份貢菜皮蛋..一睇都知道係靚嘢..非常流心..鍾意食皮蛋嘅朋友仔就知道嗰種好味道..然後伴碟竟然係好少見嘅貢菜..貢菜爽口絕對係冷盤嘅其中一個首選..最後一個小食係比較傳統嘅川菜冷盤..酸辣土豆絲..食頭兩啖嘅時候我都仲覺得好好味..食多兩啖就發現嗰啲辣慢慢咁滲出嚟..同事仔話咁樣先夠過癮喎
🤫 再嚟就講吓同事仔嘅嗰一碗夫妻肺片酸辣粉..一啲都唔食辣嘅我一路以為夫妻肺片就係將牛肺切片煮到好辣..今次親眼見到夫妻肺片嘅真身先知道原來佢叫做肺片但係其實唔止肺片..仲有牛肚牛肺牛舌牛展等等嘅牛嘅部份(差唔多成隻牛都俾你食晒啦..)加入麻辣調味製造而成..真係大開眼界..同事仔揀咗BB辣..佢話咁樣就已經非常足夠..輕輕嘅麻味刺激味蕾再加上輕輕嘅辣味提鮮..食到佢舔舔脷
🤫 至於我嘅酥炸豬腩酸菜薯粉..係最後先上枱嘅..唔知係咪即炸㗎呢..上枱嘅時候熱辣辣..最鍾意食肥膩嘢嘅我梗係忍唔住即刻一啖放落口..塊豬皮真係好酥脆啊..然後入邊嘅嗰一啲肥膏再加埋腩肉..口感驚人..異常滋味..雖然呢個套餐嘅酥炸腩肉份量唔多..有四大塊..但係真係好好味..搞到我連碗酸菜薯粉都擺埋一邊..真心肥膩..一路食一路個心喺度諗今次大鑊啦..但係又笑笑口再夾嚿腩肉入口..同事仔笑我係咁特登咬嗰嚿脆皮啲索索聲比佢聽..證明真係好酥脆
🤫 係..差啲唔記得講我嗰碗酸菜薯粉..因為掛住食小食同埋腩肉已經飽咗七成..薯粉其實我都係第一次食..原來佢比起瀨粉更加跣手..然後質地都幾煙韌..但係點解薯粉一啲薯仔味都冇嘅..我真係識條鐵..至於酸菜呢..佢哋將酸菜切成粒粒..微酸易入口..如果下次再嚟食嘅話我諗我唔會再嗌粉lu..淨係食餸都夠我飽
🤫 Btw..跟餐嘅嘢飲都有好多選擇..又唔知乜嘢涼粉奶茶..豆花奶茶..我哋兩個都係傳統人士..最後都係揀咗白桃冷泡烏龍茶..簡簡單單又可以去油膩..然後話咁快兩個鐘嘅Lunch已經去到盡頭..我哋又再一次狗衝返公司
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2022-08-26
✻酥香脆豬腩餐($68)豬腩炸到好香脆 點埋甜酸醬一齊食好match酸辣粉一如既往嘅好食😋 我一直都好鍾意食佢嘅薯粉💓呢個餐包埋冷泡茶 可以揀白桃烏龍茶/四季春茶男朋友揀咗四季春茶都幾好味~ 茶味好香✻蒜泥白肉($37)份量都幾多 而且超多蒜蓉好邪惡冒住食完會口臭嘅危機都要食因為真係好好食😆😆 推介✻川味麻婆豆腐 ($63)同樣份量好多 麻婆豆腐好滑~而且辣辣地非常惹味✻手撕雞冷麵 ($65)呢個基本上係我每次去傷心酸辣粉都會叫嘅其中一個原因係因為佢包埋我最愛嘅可樂😎❤️另外就係因為佢份量多又好食~ 超多手撕雞✻芝士豆腐 (+$13)呢個都係我嘅最愛之一 咬開入邊好多芝士好好食🤤 芝士控表示係必點😳🧀

✻酥香脆豬腩餐($68)
豬腩炸到好香脆 點埋甜酸醬一齊食好match

酸辣粉一如既往嘅好食😋
我一直都好鍾意食佢嘅薯粉💓

呢個餐包埋冷泡茶 可以揀白桃烏龍茶/四季春茶
男朋友揀咗四季春茶都幾好味~ 茶味好香

✻蒜泥白肉($37)
份量都幾多 而且超多蒜蓉好邪惡
冒住食完會口臭嘅危機都要食
因為真係好好食😆😆 推介
蒜泥白肉

✻川味麻婆豆腐 ($63)
同樣份量好多 麻婆豆腐好滑~
而且辣辣地非常惹味

✻手撕雞冷麵 ($65)
呢個基本上係我每次去傷心酸辣粉都會叫嘅
其中一個原因係因為佢包埋我最愛嘅可樂😎❤️
另外就係因為佢份量多又好食~ 超多手撕雞
手撕雞冷麵

✻芝士豆腐 (+$13)
呢個都係我嘅最愛之一
咬開入邊好多芝士好好食🤤
芝士控表示係必點😳🧀
手撕雞冷麵
  • 芝士豆腐
2022-08-19 119 瀏覽
是日友人特意過來陪我lunch,由於要趕番工,所以決定食個快靚正嘅lunch!👉🏻酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉 $68即叫即炸,油香味濃,個皮超級香脆,仲可以揀辣醬或甜酸醬!薯粉口感煙韌彈牙!白桃烏龍茶清新,解膩一流!👉🏻牛展牛肚生菜酸菜紅薯粉 $72傷心酸辣粉入面都有唔辣嘅好選擇,自選粉麵叫夠3餸仲免費送野飲,好抵!一上枱友人見到巨量酸菜即刻心心眼!牛展牛肚嘅量都幾多,一啲都唔吝嗇,加埋煙韌滑溜溜嘅薯粉!飽肚又抵食!👉🏻涼拌海帶絲 $22(偽)健康友人見到有海帶絲食就忍唔住嗌!一上枱比個份量嚇親,好大碟!海帶絲切到好幼身,所以更容易沾到辣汁,有心思!👉🏻皇牌口水雞 (套餐加配)$33呢度嘅小食都可以揀唔同辣度,我同友人都唔係辣妹,所以叫左BB辣,估唔到加配都比左髀位我地,啖啖肉!雞肉仲勁滑!加埋小小辣嘅口水汁,好味好過癮!推介!👉🏻夫妻肺片$47一碟有齊牛展牛肚牛舌,加上辣油、蔥花同花生,滿足哂選擇困難症嘅我地!牛肚爽口,仲沾滿辣油,正!啲料夾極都仲有,岩哂同朋友share!見到隔離枱叫左皇牌口水雞套餐(加大)$77,超大碟超吸引!下次一定要帶個大胃王友人嚟食!

👉🏻酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉 $68

👉🏻牛展牛肚生菜酸菜紅薯粉 $72

👉🏻涼拌海帶絲 $22

👉🏻皇牌口水雞 (套餐加配)$33

👉🏻夫妻肺片$47

2022-08-14 167 瀏覽
1. 酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉🐷✨2. Stirred Fried String Beans with Minced Pork and Black Beans 🌱3. Original Chongqing Tingling and Spicy Chicken Casserole🐔🔥📍: 傷心酸辣粉 (金百利廣場) (Causeway Bay), Room R3, 5/F, Island Beverley, 1 Great George Street, Causeway Bay⭐️: 8/10💰: 1. $68, 2. $58, 3. $139Review: I am in love with their pork belly 💖It is perfectly fried and crispy all around with sweet & sour sauce (you can also opt for the spicy sauce!) which really compliments the pork 🥰 Imo, it is quite affordable as it
1. 酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉🐷✨

⭐️: 8/10

💰: 1. $68, 2. $58, 3. $139

Review: I am in love with their pork belly 💖It is perfectly fried and crispy all around with sweet & sour sauce (you can also opt for the spicy sauce!) which really compliments the pork 🥰 Imo, it is quite affordable as it comes with a big portion of delicious chewy sour noodles + oolong/four seasons tea for only $68 🌈 Their string beans is quite salty for me but it also comes with a portion of rice so it can overcome the saltiness, and last but not least is their chongqing chicken 🐓It comes in a pot with stove on 🔥serve hot, with lots of sauce, and very flavourful (you can also adjust the spiciness to your liking!) Great for sharing when you want to have a family dinner/gathering ❤️✨
酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉
傷心酸辣粉
酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉
傷心酸辣粉
為食貓好耐都無幫襯過傷心酸辣粉啦為食貓同朋友出開銅鑼灣,唔知食咩好,但又想食得平平哋,我哋喺金百利廣場附近左兜右兜,結果就上咗去食傷心酸辣粉酥香脆豬腩餐 (甜酸醬+湯米線+白桃烏龍茶)$68為食貓記得傷心酸辣粉嘅menu多數都係雞多,估唔到宜家新出咗個脆豬腩呀呢個豬腩真係相當有驚喜呀👍🏾佢唔係一般嘅燒肉嚟,而成舊都係炸脆咗嘅腩肉😎食落去咸咸地,又鬆脆可口,好似送酒嘅小食咁,非常好食另外,佢重有個新出嘅白桃烏龍/四季春茶😍 個桃味勁濃郁,好啱為食貓呢d唔想飲甜野,但又想解渴嘅人而呢個set包埋米線都係$68,係銅鑼灣嚟講都幾抵食♥️♥️二人套餐 $198我哋3個人重叫咗個2人set🥰個口水雞保持得相當有水準,夠哂大份,幾個人食都無問題🤤而且隻雞連入面d肉都好夠入味,出面好難食到✔️呢個口水雞真係每次去都必叫呀少幫襯開真係唔知,原來宜家傷心酸辣粉重有雞煲同烤魚食下次可以試埋添喎😍😍
為食貓好耐都無幫襯過傷心酸辣粉啦

酥香脆豬腩餐
(甜酸醬+湯米線+白桃烏龍茶)$68
酥脆豬腩餐

二人套餐 $198
招牌口水雞
二人套餐

必叫

少幫襯開真係唔知,原來宜家傷心酸辣粉重有雞煲同烤魚食
下次可以試埋添喎😍😍

招牌口水雞
二人套餐
2022-08-11 158 瀏覽
無論你係咩世代,傷心酸辣粉都係代表青春嘅回憶。 由讀書時期食到成為社會人,味道配菜唔係非常突出,但總係好似食屋企飯咁有親切感。久唔久就會過嚟食下,嗰日同同事過嚟食傷心酸辣粉嘅中午套餐。銅鑼灣店晏晝都係坐咗三分一人,仲有好多張枱係一個人食(可見大家對呢間餐廳幾有親切感)每次去法國傷心酸辣粉嘅價錢都會微跳 ,不過喺百物騰貴嘅時代,係接受程度。傷心酸辣粉轉紅薯粉(中辣)配豬耳 。 傷心酸辣粉嘅配菜係擺位恰當, 遇著有對配菜有偏愛嘅食嚇客,隔開一邊就得,唔需要撈埋一齊。每次我都要賺傷心酸辣粉嘅花生粒粒脆口 花生夠香肉碎肥肉較多,辣味掩蓋咗豬味係傷心酸辣粉嘅特色,重點放喺紅薯粉度同小菜。 紅薯粉唔知係咪煮耐咗?定係轉牌子?比較難咬。。 咁多年佢哋都冇剪麵服務,不過下次會問同姐姐講要剪開啲麵豬耳脆口又薄身,同出面舖頭份量差唔多, 我個人就好欣賞切到咁脆薄嘅豬耳 整體嚟講都係滿意嘅,坐咗幾耐傷心酸辣粉食店就都唔會趕你走(當然我都坐得唔耐),服務姐姐態度親切,上菜又快,水準穩定下次叫佢剪麵先

無論你係咩世代,傷心酸辣粉都係代表青春嘅回憶

久唔久就會過嚟食下,嗰日同同事過嚟食傷心酸辣粉嘅中午套餐。

傷心酸辣粉轉紅薯粉(中辣)配豬耳 。

每次我都要賺傷心酸辣粉嘅花生粒粒脆口 花生夠香

同姐姐講要剪開啲麵

2022-08-04
2022-08-07 111 瀏覽
第一次挑戰食傷心酸辣粉💪🏻專登帶定包紙巾😂-酥香脆豬腩套餐 $68好彩酸辣粉我嗌左bb辣都算食度🙈🙈幾中意佢個酸辣粉既質感, 雖然好難夾🤣🤣另外佢個豬腩皮好脆同邪惡感十足😈😈女仔食就略嫌肥左少少🙊🙊跟餐飲品我嗌左白桃烏龍冷泡茶, 幾中意佢呢個茶無額外加糖, 飲落唔會好甜又解度辣👍🏻-家鄉毛血旺配金牌酸辣粉 $103呢個毛血旺雖然我都係嗌左bb辣, 但食落辣過上面個bb辣🤣但好惹味~另外佢d餸都好豐富, 有鴨血, 豬大腸, 午餐肉, 腸仔同蟹柳~-海蜇手撕雞 $45好中意佢個辣味, d雞又嫩滑, 好開胃勁快食哂😂- 干撈牛肚 $33牛肚都新鮮, 如果辣味可以出d會惹味d好食d~- 題外話, 佢播d歌好廣, 由開頭播d懷舊金曲到之後播ian, mc, anson lo🤣🤣
第一次挑戰食傷心酸辣粉💪🏻專登帶定包紙巾😂
酥香脆豬腩套餐 $68
家鄉毛血旺配金牌酸辣粉 $103
海蜇手撕雞 $45
好中意佢個辣味, d雞又嫩滑, 好開胃勁快食哂😂
干撈牛肚 $33
牛肚都新鮮, 如果辣味可以出d會惹味d好食d~