餐廳: 傷心酸辣粉 (聯和道)
資訊:

傷心酸辣粉帶領咗大家食酸辣粉嘅熱潮🥰曾幾何時我一個星期會食兩餐傷心酸辣粉之餘仲會日日心思思掛住佢😂但因為佢嘅分店開始離開係我出沒嘅地方所以食少咗好多每次去到必定會食口水雞套餐再加貢菜皮蛋🥰今次嚟其實係比佢哋嘅放題吸引咗😂 $79/位就可以食90分鐘!喺出面食邊有咁嘅價錢🤣一條魚都食唔到!!!除咗烤魚外仲有雞煲選擇!4位以上就可以又食雞煲又食烤魚今次嘅烤魚要咗《老壇酸菜味》比較有烤魚特色黎講又清啲🥰 味道都好足夠!夠酸又夠味烤魚先煎香過再放上爐 魚肉好厚。2個人食完條魚都飽飽地 但心靈唔夠滿足😂 一定要食番個傷心酸辣粉!另外想讚一下係佢哋嘅菜都好新鮮,自助區食物都ok!以斯咁嘅價錢黎講真係無可挑剔👍🏻👍🏻《口水雞套餐》口水雞連雞肉都有味🥰另外好香麻辣油嘅味道傷辣粉嘅份量好多!一個女仔唔會食得晒而且配料好多好香,另到傷辣粉嘅口感增加咗今次食番,係回憶同熟悉嘅味道🤤
傷心酸辣粉帶領咗大家食酸辣粉嘅熱潮🥰

但因為佢嘅分店開始離開係我出沒嘅地方
所以食少咗好多

每次去到必定會食口水雞套餐再加貢菜皮蛋🥰

除咗烤魚外仲有雞煲選擇!4位以上就可以又食雞煲又食烤魚

今次嘅烤魚要咗《老壇酸菜味》

比較有烤魚特色黎講又清啲🥰 味道都好足夠!夠酸又夠味

烤魚先煎香過再放上爐 魚肉好厚。2個人食完條魚都飽飽地
但心靈唔夠滿足😂 一定要食番個傷心酸辣粉!

《口水雞套餐》

口水雞連雞肉都有味🥰另外好香麻辣油嘅味道

傷辣粉嘅份量好多!一個女仔唔會食得晒
而且配料好多好香,另到傷辣粉嘅口感增加咗

今次食番,係回憶同熟悉嘅味道🤤
2021-11-14 29 瀏覽
一直以為傷心酸辣粉是只吃酸辣粉、薯粉、土豆絲那類食物,今次呀Ju跟朋友去到粉嶺聯和墟覓食發現粉嶺這間傷心酸辣粉竟然是做雞煲和烤魚放題的,意外驚喜🤣🤣🤣 在門口看餐牌已經非常有驚喜,因為6點之前結賬竟然只需要$79/位,而6點之後結賬都是$99/位,這個價錢食雞煲/烤魚放題可以說是十分優惠,可以選擇的口味竟然也不少,除了一般的辣雞煲之外,還有烤魚/肉骨茶煲/胡椒豬肚雞煲/藥膳雞煲/滋補雞煲選擇,我仲留意到餐廳免收加一,性價比之高😍我會將這店列入糧尾想食放題首選。 除了煲類之外,餐廳放一個雪櫃放了不同的火鍋食材供大家拿取,還有兩個雪櫃放了飲料(烏龍茶、竹蔗茅根、可樂、啤酒、連最新出的維他有氣檸檬茶都有),旁邊還有兩個熱盤放了一些小食,用餐完畢職員還送了豆腐花做甜品🙆🏻‍♀️ 在物價上漲的都市生活,吃到不足一百元的全包雞煲放題實在太滿足了,推薦大家都來試試!傷心酸辣粉地址:粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖營業時間:08:00 a.m.至 22:00 p.m.價錢:18:00 p.m.前結賬$79/位,18:00p.m.後結賬$99/位

傷心酸辣粉
地址:粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖
營業時間:08:00 a.m.至 22:00 p.m.
2021-11-12
  • 胡椒豬肚雞煲
2021-11-14 51 瀏覽
秋天係食雞煲邊爐的季節🥳 呢度嘅雞煲火鍋放題包任飲啤酒汽水,晚市$99,6點前離座只需$79,而且免加一,店員服務都好周到,超級抵食!點咗招牌麻辣雞煲,上枱後焗一陣已經食得,雞肉滑嫩,醬汁味道香濃,過吓癮揀咗最輕微嘅辣度,滋味得嚟又唔洗不斷飲水解辣👍🏽 好好食😋 食完雞煲就自助加熱湯打邊爐😆 自助吧嘅火鍋配料選擇都唔少,有雞牛豬魚蝦魷魚、各款丸類等,仲有第一次見嘅白色腸仔🧐 外層口感似年榚,內裏有芝士,幾特別😛 當中覺得魚肉同薯粉配麻辣煲味道最搭,魚肉肉質亦滑另外點咗海蜇牛𦟌,邊食邊等食物淥熟😛 亦可以去自助吧拎小食😆 有青瓜、魚餅等😋 店員會不斷refill自助吧嘅食物同火鍋配料,唔洗擔心拎得慢會冇哂😉最後仲有豆腐花做甜品,好滿足!🤰🏽
秋天係食雞煲邊爐的季節🥳

麻辣雞煲

海蜇牛𦟌

最後仲有豆腐花做甜品,好滿足!🤰🏽
2021-11-12
麻辣雞煲
海蜇牛𦟌
2021-11-14 417 瀏覽
聯和墟一向美食多,這次又來到訪尋美食,雖然有不少都已經bookmark🔖有待嘗試,不過看到這個連鎖店新推出放題,即時吸引👀到我跟男友一同尋滋味海蜇脆耳 $36(例)/ $29(套餐加配)招牌腸頭 $48先來兩個餐前小吃:海蜇脆耳跟招牌腸頭前者點了一個小辣🌶版,豬耳跟海蜇同樣爽彈脆口,還拌入不少青瓜絲🥒,一口有齊3款不同程度的清爽口感,加入少量紅油變得更惹味😙,建議吃前將所有食材再攪勻一次,因紅油都在碟底會令整體調味會不平均,撈一下會比較好😌招牌腸頭其實就是😈邪惡無比的油炸大腸!份量不少,入口不算油膩反之比較乾身,大腸處理得不錯沒有怪味,值得一讚👍🏻!店家已為大腸稍作調味,不過碟邊還附有🧂准鹽,微微加入准鹽會將味道變得更加豐富~ 兩款絕對是開胃👅之作!雞煲/ 烤魚放題 $79位/90分鐘(1800前離座)$99位/120分鐘(1800後)(2位任選一款口味;4位可選兩款口味)來到主角🌟登場!這次點的是胡椒豬肚雞煲~ 其實店家提供的雞煲跟烤魚🐟口味超過十種,夠4位朋友🫂一同來吃就可以同時吃盡🐔雞煲跟烤魚!胡椒豬肚雞煲份量不少:雞件🐓、豬肚、杞子、胡椒粒、薑片還帶有蔥段,🥣湯頭越煲越重白胡椒

海蜇脆耳 $36(例)/ $29(套餐加配)
招牌腸頭 $48
先來兩個餐前小吃:海蜇脆耳跟招牌腸頭

(2位任選一款口味;4位可選兩款口味)
胡椒豬肚雞煲份量不少:雞件🐓、豬肚、杞子、胡椒粒、薑片還帶有蔥段,🥣湯頭越煲越重白胡椒味香,由於店家會先烹調將食材煮熟再上檯慢慢加熱,雞件大小適中肉質嫩滑,🐽豬肚口感爽脆
火鍋材料統一放到自助區讓客人按照個人喜好😍自助提取,有豬肉片、🐂肥牛片、魚片跟🦐蝦串,丸類蔬菜類,麻雀雖小但種類也不少;冷盤小食有木耳、青瓜、雞腳,🧃飲品類也有很多的選擇,最誇張的是啤酒🍻也可以任飲~
這次中午來到可以吃足90分鐘,其實⏰時間上絕對足夠,味道好又夠飽肚而且價錢超值!

酸辣粉一向少食,印象中的店家由小食檔起家,到現在已經有多間分店遍佈港九新界🚩
現在還推出放題系列,除了雞煲還有烤魚可選,味道之多嗜辣不嗜辣的顧客都能吸納,我這個不太愛酸辣粉的也🤩吸引到來試試
加上💰價格超親民,不用百元就吃得撐肚子,味道亦不錯,實在超值~ 值得來試試🥳! 不過要留意放題暫時只有粉嶺店推出,其他分店🙅🏻‍♀️沒有啊!
2021-11-13
2021-11-12 33 瀏覽
😋 《傷心酸辣粉》@sourspicynoodle粉嶺聯和墟開咗「傷心酸辣粉」一段時間,身為北區人嘅我,點可以唔幫襯吓呢⁉️晚市約埋朋友去食,睇睇Menu,有烤魚/雞煲任飲任食放題,最估唔到只係$99一個咋❗️你無睇錯❗️你亦無眼花❗️我都覺得好抵🤣最後我地選擇咗烤魚🐟,6款烤魚口味中,揀咗老壇酸菜味❗️一上魚嘅時候,真的嘩然了❗️怎麼咁大條㗎😸性價比好高❗️啖啖肉嘅魚,食得好過癮,加上酸菜,超開胃❗️而任食嘅火鍋🍲料有牛🐮豬🐷雞🐔肉🦐蝦,丸類都有好多選擇,亦有寬粉、公仔麵❗️飲品都好多選擇,基本嘅汽水、啤酒🍻等等都係無張供應❗️真心好味又抵食❗️重點一提,火鍋配料當開始無哂嘅時候,員工都會不停咁refill❗️I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 粉嶺 📍聯和道63號嘉和軒地下6號舖#粉嶺 #傷心酸辣粉
😋 《傷心酸辣粉》
@sourspicynoodle

你無睇錯❗️你亦無眼花❗️我都覺得好抵🤣

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 粉嶺 📍聯和道63號嘉和軒地下6號舖

#粉嶺 #傷心酸辣粉
2021-11-12 258 瀏覽
過左粉嶺探朋友~唔係朋友介紹~都唔知原本而家傷心酸辣粉有雞煲烤魚放題🤩🤩價錢~仲要超級抵添~👍👍👍👍6pm後$99/位~食足2個鐘~仲要免加一🤩🤩▶️老壇酸菜味烤魚怕辣既可以好似我咁叫BB辣~酸酸地加埋少少辣咁~夠哂惹味呀~烤魚係原條沙巴魚黎既~大大條~啖啖肉又唔多骨咁~😋除左烤魚~出面仲有唔少火鍋配料自助比你拎~肥牛~豚肉片~雞肉~腸仔同丸哩d打邊爐大路野當然唔少得啦~另外~我幾鍾意食佢地既魚柳加落烤鍋內就好似多左另一款魚可以食咁~🥰🥰仲有凍豆腐~薯仔片~薯粉哩d食雞煲/酸菜魚最夾既配菜~揭開menu~見到佢地既小食款式多又吸引~而且價錢又係超值~忍唔住叫左2款黎試下~▶️涼拌豆腐皮($25)酸酸既醋味加少少辣~醬汁既味道調教得岩岩好~而且豆腐皮十分入味~真係好正呀!!😋▶️海蛪脆耳($36)海蛪脆耳相當爽脆~加埋秘製醬汁~少少辣咁~食落相當惹味~估唔到既係2款小食~價錢唔貴~不過份量都算幾多飲品方面都好齊全架~汽水~烏龍茶~冬瓜茶~啤酒都有~總有一款岩你飲
過左粉嶺探朋友~
唔係朋友介紹~
都唔知原本而家傷心酸辣粉有雞煲烤魚放題🤩🤩
價錢~仲要超級抵添~👍👍👍👍
6pm後$99/位~食足2個鐘~仲要免加一🤩🤩
▶️老壇酸菜味烤魚

怕辣既可以好似我咁叫BB辣~
酸酸地加埋少少辣咁~夠哂惹味呀~
烤魚係原條沙巴魚黎既~
大大條~啖啖肉又唔多骨咁~😋
除左烤魚~出面仲有唔少火鍋配料自助比你拎~

肥牛~豚肉片~雞肉~腸仔同丸
哩d打邊爐大路野當然唔少得啦~

另外~我幾鍾意食佢地既魚柳
加落烤鍋內就好似多左另一款魚可以食咁~🥰🥰
仲有凍豆腐~薯仔片~薯粉
哩d食雞煲/酸菜魚最夾既配菜~
揭開menu~見到佢地既小食款式多又吸引~
而且價錢又係超值~忍唔住叫左2款黎試下~
▶️涼拌豆腐皮($25)

酸酸既醋味加少少辣~醬汁既味道調教得岩岩好~
而且豆腐皮十分入味~真係好正呀!!😋
▶️海蛪脆耳($36)

海蛪脆耳相當爽脆~加埋秘製醬汁~
少少辣咁~食落相當惹味~
估唔到既係2款小食~價錢唔貴~不過份量都算幾多
飲品方面都好齊全架~

汽水~烏龍茶~冬瓜茶~啤酒都有~總有一款岩你飲
2021-11-11
  • 老壇酸菜烤魚
2021-11-12 28 瀏覽
傷心酸辣粉相信大家都唔陌生,好多人都食過,佢既酸度過一段時間就會想再食🤤🤤價錢便宜💰食物大份👍🏻每一款食物嘅配料都好足👍🏻👍🏻依家仲做埋雞煲、烤魚放題!仲要唔差,一啲都唔輸比專做雞煲放題既鋪頭,肉質同味道仲要好過大多雞煲放題鋪頭🙆🏻‍♀️💕 午市每位$79晚市都係每位$99!-👅:麻辣雞煲因為我就唔太食得辣,所以就叫小辣,不過唔會話麻到條利有感覺,佢既小辣純粹想邨人過下辣引。至於肉質方面雞件唔會話一啲好大一啲好細,大細都岩岩好,雞肉都唔肥,幾嫩滑,另外!如果唔夠食可以去自助區到夾👍🏻👍🏻-自助區仲有好多配料可以揀,各種丸、腸仔、牛肉雞肉等等。-👅:傷心酸辣粉+口水雞一如既往一樣酸辣適中,佢既味道係我覺得真係酸辣既問題,唔會好似坊間啲酸比辣度搶哂味,尼個味道會愈食愈開胃既feel🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️👅口水雞一樣都係好嫩滑👍🏻-👅:雙拼飯估唔到傷心酸辣粉會有飯叫😂仲要係唔差!飯都勁大碗,絕對食飽!佢既豆腐唔會話好咸,拎黎送飯一流!至於手撕雞都好滑。
👅:麻辣雞煲
自助區仲有好多配料可以揀,各種丸、腸仔、牛肉雞肉
等等。
👅:傷心酸辣粉+口水雞
👅:雙拼飯
2021-11-11 21 瀏覽
平時黎傷心酸辣粉都淨係食米線同埋小食,仲記得佢嘅BB辣都頗辣~估唔到佢哋依家有出火鍋放題,所有肉類同埋火鍋配料都任拎,有熟食同免費盒裝罐裝任飲,仲要唔收加一,真係好平🤩今次試咗胡椒豬肚雞煲,兩人份量有半隻雞,仲有好多豬肚件,湯底濃郁入味,食完之後自己落唔同嘅肉類同配料打邊爐,款式都唔少,豬牛雞同基本嘅菜同丸類都有,兩個鐘慢慢食夠晒飽👍🏻我另外追加左蠔油唐生菜($18)同埋皮蛋($28),生菜都好大碟,建議食得辣嘅朋友可以試吓自選辣度嘅皮蛋會更加惹味😋食完可以問職員攞每人一盒豆腐花作甜品收尾,大滿足🥳

食完可以問職員攞每人一盒豆腐花作甜品收尾,大滿足🥳
講起酸辣粉大家一定諗起傷心酸辣粉,但依家可以改變呢個印象,推出烤魚/雞煲放題,仲要$79-$99/人,非常抵食!所以即去試下單係湯底已經好幾款選擇,今次揀咗花椒湯底小辣,一上隻魚好大條好多肉,濃底花椒好夠味,而且小辣好夠辣😆火鍋料係自助,食幾多拎幾多最正有大大片肥牛,放落湯十幾秒食得,嫩滑夠味!而丸方面好多選擇,蟹子丸就最好食,咬開蟹子汁爆出黎😆當然唔小得落薯粉😆掛湯力十足,吸曬啲湯汁,超正!!大部份平時打邊爐要食嘅火鍋料都有😜飲品方面,基本可樂、冬瓜茶都有,最正係連啤酒都可以任飲,咁嘅價錢真係好抵!最後都會有甜品做結尾,以100 蚊左右食足120 分鐘仲有甜品真係好抵食😆

火鍋料係自助,食幾多拎幾多

2021-11-09 288 瀏覽
《🐥麻辣雞煲🥘》相信好多人都鐘意食雞煲,以前我都成日食,食完雞煲打邊爐簡直正爆呀,但好多時雞煲都二百幾蚊,都唔係平,今次搵到間唔差嘅、性價比高嘅食雞煲,仲要呢間舖頭一定人人都食過,就係 - 傷心酸辣粉~呢個雞煲好抵,6pm前離座$79-90分鐘,6pm後$99-120分鐘,深信市面上都好少有咁平嘅雞煲放題~🌶麻辣雞煲🐥💰$79我哋要bb辣,對我嚟講唔太辣但都有食到流鼻水🤧好多雞件,雞煲都好難唔好食,有各種各樣調味料、香料、辣椒辣醬,一定好食,呢到仲有我最鐘意嘅芹菜、芫荽,仲要係大量啊😍同雞件一齊食好好味!惹味又好味👍🏻食唔停~食完雞就放湯打邊爐啦😍好多嘢都係任食、蔬菜、粟米、豬肉片、肥牛、麵、菇、蓮藕、雲耳、金菇、各種丸類、芝士腸...... 好多任品都係任飲添,呢個價錢真係超抵啊!我哋細食咗好多嘅關係,所以都係拿少少肉、多啲菜~🥬菜索晒啲辣汁超好味😍不過感覺辣好多咁🍡牛丸估佢唔到咁好食,好多肉汁,肉味濃👍🏻🥢蓮藕好味👍🏻連埋麻辣雞煲啲汁超正我哋仲叫咗2個小食:🧄蒜泥白肉🥢💰$32超多蒜~白肉沾上辣汁夠晒惹味,不過食到成口蒜味🤣🌶麻辣肥腸🥢💰$29同佢個名一樣,真係好肥,好大件🤣炸到好
《🐥麻辣雞煲🥘》

🌶麻辣雞煲🐥💰$79

食完雞就放湯打邊爐啦😍
我哋細食咗好多嘅關係,所以都係拿少少肉、多啲菜~
🥬菜索晒啲辣汁超好味😍不過感覺辣好多咁
🍡牛丸估佢唔到咁好食,好多肉汁,肉味濃👍🏻
🥢蓮藕好味👍🏻連埋麻辣雞煲啲汁超正

我哋仲叫咗2個小食:
🧄蒜泥白肉🥢💰$32
超多蒜~白肉沾上辣汁夠晒惹味,不過食到成口蒜味🤣

🌶麻辣肥腸🥢💰$29
同佢個名一樣,真係好肥,好大件🤣炸到好酥脆,有椒鹽,味道好好,夠香口👍🏻

食完仲有甜品-豆腐花🍮
食完咁多辣嘢食返個豆腐花,透心涼👍🏻

💰$219/2ppl
📍尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓121至123舖
📍新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G10-G11號舖
📍觀塘康寧道42號地下舖

2021-11-06
10 分鐘 (堂食)
  • 麻辣雞煲
2021-11-07 32 瀏覽
平時一聽傷心酸辣粉就會醒起佢地嘅薯粉、口水雞、涼拌小菜等等估唔到佢地竟然會有雞煲烤魚食!仲要係放題添!價錢仲非常抵啊~☺️午市每位$79/晚市每位$99!2人去嘅話可以任選一款主食,4人則可以選兩款♡.今次同屋企人四個人去食就揀咗:#麻辣雞煲#金牌蒜香味烤魚烤魚好重蒜!!炸蒜鋪滿晒係烤魚上面,一上枱就聞到好香´ސު`♡魚肉好鮮嫩,冇乜骨🤏🏻重點係條魚大條到基本上食完都已經飽飽地😂雞煲揀左bb辣,就翻唔食辣嘅mami😆喱間嘅辣度真係偏辣的,bb辣對於mami黎講都有啲辣,不過係可以接受嘅~🙌🏻雞煲非常之惹味,雞件大小適中,雞肉都唔肥,幾嫩滑。如果唔夠都可以去自助區到夾架!食完雞煲順便打埋個邊爐先 ・ ͜ʖ ・ 自助區仲有好多配料可以揀,各種丸、腸仔、芝士年糕、生菜、牛肉雞肉、米線寬粉等等食完臨埋單仲要有豆腐花送啊!一百蚊都唔洗就食到咁多野!真係抵到爛啦!♡
平時一聽傷心酸辣粉就會醒起佢地嘅薯粉、口水雞、涼拌小菜等等
估唔到佢地竟然會有雞煲烤魚食!仲要係放題添!
價錢仲非常抵啊~☺️
午市每位$79/晚市每位$99!
2人去嘅話可以任選一款主食,4人則可以選兩款♡
今次同屋企人四個人去食就揀咗:
#麻辣雞煲
#金牌蒜香味烤魚

魚肉好鮮嫩,冇乜骨🤏🏻
重點係條魚大條到基本上食完都已經飽飽地😂

雞煲揀左bb辣,就翻唔食辣嘅mami😆
雞煲非常之惹味,雞件大小適中,雞肉都唔肥,幾嫩滑。
如果唔夠都可以去自助區到夾架!

食完雞煲順便打埋個邊爐先 ・ ͜ʖ ・

食完臨埋單仲要有豆腐花送啊!
一百蚊都唔洗就食到咁多野!真係抵到爛啦!♡

2021-11-07 29 瀏覽
約咗朋友喺粉嶺相聚,我哋行咗去比較多嘢食嘅聯和墟搵食。見到 “傷心酸辣粉門口”都幾多人等外賣,過去睇吓,堂食有火鍋放題,晚市食兩個鐘只係$99任飲任食,冇醬料費又冇加一,涼涼地,都想食火鍋喎。 大家都以為咁嘅價錢,肯定係將貨就價啦!但結果出人意表,真係唔錯!我哋點咗藥膳雞煲湯底,啲當歸北芪黨參嘅藥材味好香,足料濃稠!雞多肉亦幾嫩滑,熱辣辣好食😋啤酒汽水都係任飲。冷盤小食有木耳、青瓜、雞腳,不過不失。冰櫃有各式肉丸、蔬菜、肥牛、雞肉,豚肉、竹串蝦等常見嘅火鍋料,可以自行選擇。雖然有任飲,我哋都叫咗餐廳新出嘅奶茶涼粉冰同豆花奶茶,唔單只好飲,而且涼粉,別有一番滋味。餐廳坐得算舒服,飯後甜品仲有山水豆腐花,湯底醬料任加,食足兩個鐘,絕對非常超值!
約咗朋友喺粉嶺相聚,我哋行咗去比較多嘢食嘅聯和墟搵食。

啤酒汽水都係任飲。冷盤小食有木耳、青瓜、雞腳,不過不失。

2021-11-06 27 瀏覽
《傷心酸辣粉 放題》$99/位 以前食放題通常都係食日式,一般都二百幾蚊起跳,見到傷心酸辣粉都有放題而且咁平,一於就一戰喇!糾結咗一陣究竟要藥膳雞煲定係要烤魚好,結果因為藥膳雞煲太普通,所以叫咗烤魚,由於唔係好食得辣,但係覺得一場嚟到冇理由唔叫辣,所以叫咗bb辣,但係見到成都係紅色嘅時候嚇咗一跳,結果真係好辣,不過食到一半加湯之後就ok,所以建議只係食到十小辣嘅朋友建議唔好叫辣,但係如果你係無辣不歡嘅朋友,我極度推介你去呢一間度食,因為辣椒好似唔使錢一樣,畀勁多😂😂😂 除咗個烤魚之外,話得放題就梗係任食啦!汽水同紙包飲品當然任飲,另外有一般打邊爐嘅食物任食,例如:肥牛、雞件、豚肉、菜、各式各樣嘅丸,仲有蒜蓉拍青瓜、土豆、咖哩角、春捲等小食😋😋😋由於太辣,所以臨走之前叫咗個豆腐花解辣,好體貼仲畀埋飲管,可以飲豆腐花🤤🤤🤤一個99蚊仲免加一嘅放題,真係超高性價比,超級抵食👍🏻
《傷心酸辣粉 放題》$99/位

一個99蚊仲免加一嘅放題,真係超高性價比,超級抵食👍🏻

2021-11-05
2021-11-04 33 瀏覽
今日嚟到粉嶺,行過見到有任食雞煲,今日好肚餓,就試一試佢❗️雞煲都有好多味道可以揀,唔想食雞亦都可以揀肉骨茶或者烤魚,都係任食❗️❗️我地揀咗麻辣雞煲,味道啱啱好唔會太辣亦都唔會太咸,好惹味除咗雞煲之外亦都有火鍋料任食,有好多選擇,有肥牛又有串蝦,鍾意食丸嘅我梗係唔會放棄呢個機會❗️❗️仲有飲品都係任飲❗️另外仲叫咗兩個小食酸辣土豆絲土豆絲好爽口好掛汁,酸酸辣辣非常開胃❗️食到停唔到口❗️紅油牛展呢個亦都係啱啱好,牛展好入味唔會太硬,好食❗️整體來講性價比好高,下次離開附近一定會再食

我地揀咗麻辣雞煲,味道啱啱好唔會太辣亦都唔會太咸,好惹味

另外仲叫咗兩個小食

酸辣土豆絲
土豆絲好爽口好掛汁,酸酸辣辣非常開胃❗️食到停唔到口❗️

紅油牛展
呢個亦都係啱啱好,牛展好入味唔會太硬,好食❗️

整體來講性價比好高,下次離開附近一定會再食
2021-10-04 113 瀏覽
今日突然想食雞煲 本應諗住去一品雞煲,但已經8:30,出去荃灣都夜,於是想起聯和墟未曾食過嘅雞煲只係傷心,好啦⋯⋯試吓啦⋯⋯入到去只有7成入座人數,三個女待應冇人問我幾位,已經覺得佢地唔pro!心諗是但啦好一餐唔好一餐,我同愛人叫一個套餐,我同個女待應說我/人唔食得太辣,麻煩BB辣一隻,10分鐘後到,d雞冇乜肉食,又辣,d所謂配料又小,唉 食完都唔覺飽,埋單$317!!真係冇下次,d服務態度好差,其中一個仲黑面⋯⋯⋯我以後都唔會去呢間食嘢!!
BB辣雞煲但好辣
2021-10-03