餐廳: 傷心酸辣粉 (聯和道)
資訊:

好耐冇食過傷心酸辣粉,早排先知原來粉嶺分店有埋烤魚、雞煲同肉骨茶煲,連埋自助火鍋配料同飲品都只係HK$79/位!無錯,係HK$79/位~真係超抵!本來只係懷住試試嘅感覺去食,估唔到有驚喜喔🥳✨✍🏻 / 肉骨茶煲💵價錢:HK$79/位🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤上到枱非常驚喜,個煲嘅質素超過預期!雖然細細一煲,但入面啲食材非常豐富,2人份量有近5舊排骨肉,啲肉煮到好腍好入味,仲有好多吸盡肉骨茶湯底精華嘅蓮藕同豆卜。如果你想食清啲,又想補補身,肉骨茶煲就啱曬你~喺個煲內仲可以撈到啲中藥材料㗎!而自助火鍋配料就係一般嘅港式火鍋配料,包括牛肉、豬肉、腸仔、豬皮、丸、菜、豆腐⋯仲有汽水同紙包飲品,我就比較鐘意飲竹蔗茅根同蘋果綠茶💕✨✍🏻 / 紅油脆耳💵價錢:HK$36🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤3樣小食中,呢樣最好味,辣辣哋好過癮~但建議先食完肉骨茶煲再食呢款小食,以免畀辣味影響肉骨茶煲嘅味道😋✨✍🏻 / 麻辣無骨鳳爪💵價錢:HK$28🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍呢款份量正常,但食落就比較一般,我始終偏愛泰式酸酸辣辣嘅無骨鳳爪😛✨✍🏻 / 炸三鮮餃子💵價錢:HK$18🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍雖然肉餡份量唔算好多,但

✍🏻 / 肉骨茶煲

🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍

✍🏻 / 炸三鮮餃子
💵價錢:HK$18
🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍
雖然肉餡份量唔算好多,但炸得好香脆,仲有個好味嘅醬點,咁嘅價錢仲有成6隻餃子咁多,同肉骨茶煲一樣抵食🥟✨

💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$240/2位(免加一)
▪️美味:❤️❤️❤❤🤍
▪️抵食:❤️❤❤❤❤
▪️服務:❤️❤️❤❤🤍
▪️環境:❤️❤️❤🤍🤍
2021-12-04
  • 肉骨茶煲
今次試食咗佢地新出既雞煲/烤魚火鍋放題!真係好抵唔係講玩笑!$79起一位,有大大煲烤魚/雞煲之餘,仲有唔同既火鍋配料比你直落打邊爐,包保食到你飽哂出肚腩呀🤣我今次試左濃香蕃茄湯嘅烤魚煲,第一次食烤魚煲!真係令我一試難忘🤩條魚好大條!同個煲一樣長!魚肉好厚🤤重點係烤魚先輕輕煎左,令條魚變得卜卜脆,即使浸住蕃茄湯都唔會軟哂✨跟住個蕃茄湯浸住條魚既關係,個湯好鮮,記住臨尾食返啲蕃茄,好甜架🍅👍🏻而火鍋配料都有數同款式,牛肉豬肉芝士丸粟米丸腸仔餃子小蝦蔬菜咩都有✌🏻飲品都有成十款以上,任君選擇!最後仲好貼心咁比左每人一個山水豆腐花同一支飲筒做甜品,真係好滿足🌟咁抵快啲去試下佢啦!
2021-11-29 29 瀏覽
傷心酸辣粉一啲都唔傷心,今日我同朋友食簡直係好開心,因為係好抵嘅價錢已經可以食放題, 每人$79咋!午市放題任食 $79叫咗烤巴沙魚麻辣 小辣,因為我唔係好食得辣,所以就叫咗小辣,我想話佢嘅魚份量超級多,食極都食唔完!🤣🤣🤣入面仲有豆腐,撈埋啲麻辣汁就好好味啦!仲要出面有好多小食同埋餸揀! 仲有嘢飲!最緊要係佢連甜品有豆腐花都有得俾我拎,真係唔食多啲都對唔住自己!春卷我想話佢哋春卷雖然擺咗喺度一陣,但係佢都脆同埋少少暖,依個價錢有咁嘅質素🤣🤣真係抵到爛,點解我之前冇發掘到傷心酸辣粉有咁正嘅放題食?拍青瓜作為開胃前菜都唔錯!貪心嘅我就真係叫多幾樣餸,叫咗一碟海蜇 $36同一疊滷水拼盤$42 ,仲有花枝丸$18

午市放題任食 $79

春卷
拍青瓜
作為開胃前菜都唔錯!

2021-11-29 31 瀏覽
🐟🐠🐟🐠估唔到呢間位於粉嶺聯和墟嘅傷心酸辣粉除咗食粉麵之外仲有放題食🤭而且每位都只係$99蚊‼️‼️‼️放題可以任你選擇烤魚或者雞煲烤魚就總共有六款口味 包括豆花/花椒/蒜香/酸菜/麻辣同蕃茄而雞煲就有麻辣/胡椒豬肚/肉骨茶同藥膳四款口味🤭🤭食完個雞煲或者烤魚之後仲可以加少少湯兼係自助區到隨便拎嘢食加落去 變成打邊爐添免加一唔使$100就可以任飲任食 食足兩個鐘仲有咁鬼多選擇 抵到爛呀😱秘製麻辣烤魚🌶今次我哋揀咗食烤魚🐠因為驚越煮越辣 所以辣度揀咗BB辣🌶其實本身對$99嘅烤魚就冇太大嘅期望嘅 原本以為份量會少同埋味道會麻麻哋🤔估唔到雖然平 但質素竟然同其他專食烤魚嘅專門店有得揮上到枱見到一大盤裝住原條上嘅沙巴魚就已經覺得好吸引果然食落去真係啖啖肉 而且仲要好少骨肉質好滑又唔鞋而且個醬汁仲要好入味 辣辣地咁 好過癮👍🏻差唔多食完條魚之後就可以出雪櫃度拎火鍋嘅配料 估唔到選擇都好多 喎基本嘅肉類、丸、蔬菜都應有盡有 而且仲要無限添加😍飲品仲要有成10款唔同嘅野飲而且佢哋連啤酒都係可以任飲😍食完烤魚辣辣地再啤啤佢真係好正雖然放題已經食到好飽但係一場嚟到點都要額外再叫碗我嘅至愛傷心酸辣粉🤤跟埋個二
🐟🐠🐟🐠

秘製麻辣烤魚

差唔多食完條魚之後
就可以出雪櫃度拎火鍋嘅配料
估唔到選擇都好多 喎
基本嘅肉類、丸、蔬菜都應有盡有 而且仲要無限添加😍
飲品仲要有成10款唔同嘅野飲

埋單嗰時計埋烤魚放題加傷心酸辣粉套餐
兩個人都係食咗大約$300😱
性價比真係超強👍🏻
秘製麻辣烤魚
小編之前都有食過#傷心酸辣粉 😹但係就冇食過#放題 😂今次就去咗試😊個雞煲好好味😍 ——————————————————————————————椒豬肚雞煲放題 $79/1一開始就會上咗個雞煲先~胡椒湯超香!唔會太鹹或者辣~好好飲😚都有唔少雞同埋豬肚😍feel到好足料🤤雞好滑〰️豬肚好爽口👍🏿呢個煲好味!然後就可以自己出去攞餸打邊爐!食物選擇都唔少!但係就有啲食材唔係好新鮮😳小編覺得芋頭夠晒粉💜好味嘅🤪丸類同腸仔嗰啲都唔錯🥓蔬菜反而新鮮!🥬❤️其他就不過不失啦🤣仲有熟食同飲品可以俾大家自己拎🥰——————————————————————————————#為食tips👻 其實$79真係好坻😂任食任飲 (๑˃͈꒵˂͈๑)見到都有唔少人食烤魚🐟有機會可以試吓🤣不過希望請你可以改善下衞生🤣個廁所有d污糟🤭
椒豬肚雞煲放題 $79/1

然後就可以自己出去攞餸打邊爐!
食物選擇都唔少!但係就有啲食材唔係好新鮮😳
#為食tips👻
  • 胡椒豬肚雞煲
2021-11-28 22 瀏覽
涼涼地,打邊爐就最啱😊朋友推介粉嶺 “傷心酸辣粉”打邊爐,午市任飲任食90分鐘$79,唔駛醬料費唔駛加一,連啤酒都可以任飲!兩位任選一款鍋底,四位仲可以揀兩款添。湯底我哋揀咗肉骨茶煲,藥材味唔算濃,但材料都幾多,多肉多蓮藕,仲有好多豆卜嗦晒啲湯汁。火鍋料同飲品就自助形式出去拎,肉類、丸類、蔬菜類基本嘅都有晒。肥牛同豬腩肉雖然肥但又幾有肉味,蔬菜新鮮。丸類有幾款,有啲有流心餡添喎。最後仲每位送一客豆腐花,每人$79就食到捧住個肚走,超值😜
涼涼地,打邊爐就最啱😊

最後仲每位送一客豆腐花,每人$79就食到捧住個肚走,超值😜
午餐
2021-11-28 19 瀏覽
🎪傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖想起傷心酸辣粉大家多會吃酸辣薯粉,小編都幾鍾意吃辣,刺激又過癮。今次它推出雞煲放題,仲有一向酸甜開胃嘅小食,性價比極高。🌟六時前入席$79位😱,六時後入席$99位🌟今次揀左雞煲放題,仲有得揀烤魚放題架!小編平時有用開「惡魔雞煲醬」👹,就知道我有幾鐘意雞煲🤤。傷心既香料、辣椒辣醬、芫荽、芹菜好惹味,味道適中,雞肉嫩滑,這個價錢無得輸🤩。🌟火鍋配料有多款可以揀,仲有飲品任添飲!🌟推介小食海蜇,吾知大家有冇買過商場promote即開即食嘅海蜇,幾令人失望,傷心嘅海蜇脆口,仲有青瓜蔥頭配料調味,值得欣賞👍🏻🤤整體食物質數:3.5/5💰性價比:5/5💥推薦指數:4.5/5
🎪傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)
粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖

🌟六時前入席$79位😱,六時後入席$99位

🌟火鍋配料有多款可以揀,仲有飲品任添飲!

🤤整體食物質數:3.5/5
💰性價比:5/5
💥推薦指數:4.5/5
2021-11-25 19 瀏覽
小時候,每個星期六都會到聯和墟一個有名的畫室學畫畫。與家人到附近採探朋友就搵餐廳食午餐。被門外餐牌吸引住$79 一位火鍋。$79一位任食打邊爐你冇聽錯$79❗️ $79❗️ $79,只要晚上六點前離座,90 分鐘。價錢平,真心性價比高。選擇很多,可以揀皇牌烤魚,六款口味,包括招牌豆花味、特色花椒味、金牌蒜香味、滷蛋酸菜味、秘製麻辣味、濃香蕃茄味。或者招牌雞煲、肉骨茶煲、藥膳雞煲或者胡椒豬肚雞煲。揀好湯底,就可以自行到雪櫃取飲品,及火鍋配料,原來旁邊仲有小食, 冬天有炸春卷,及青瓜蔬菜沙律,以上都可以冇限添加。我們揀選了藥膳雞煲,天氣突然轉涼,可以暖下身。好足料,有紅棗黨參當歸片。雞件好嫩滑,還可以再添加雞件,肥牛,各類丸及菜。整體食物很好,家人話下星期要再黎食。
被門外餐牌吸引住$79 一位火鍋

$79一位任食打邊爐

價錢平,真心性價比高。

或者招牌雞煲、肉骨茶煲、藥膳雞煲或者胡椒豬肚雞煲

整體食物很好,家人話下星期要再黎食。
  • 藥膳雞煲
2021-11-24 28 瀏覽
傷心酸辣粉眾所周知的一定是招牌傷辣粉,原來佢都有✨烤魚、肉骨茶、胡椒豬肚雞煲、藥膳雞煲、麻辣雞煲等等放題,食完仲可以任食打邊爐,仲有多款涼拌小食、甜品等等🤩飲品任飲,啤酒都是無限飲架 🍻 最平都只需都只係$79一位咋 😱 O̺͆M̺͆G̺͆烤魚都有6款味道💗我就試吓王牌特色鮮花椒烤魚🐟大大條美味烤魚,烤魚原條上,勁多鮮花椒賣相吸引,而且仲啖啖肉、非常惹味😍食完成條魚只係半飽﹐唔緊要,去自助區域自取多款食物啦😂,有涼拌小菜、炸物及熱盤。另有多款火鍋配料無限添加,有肥牛、腩肉、時菜、丸類、薯粉等等,加入薯粉吸盡烤魚的精華後食係最完美🤤
飲品任飲,啤酒都是無限飲架 🍻
最平都只需都只係$79一位咋 😱 O̺͆M̺͆G̺͆

烤魚都有6款味道💗
我就試吓王牌特色鮮花椒烤魚🐟

• 烤魚
之前都知道傷心酸辣粉有雞煲/烤魚放題,但一直都冇試過,去開行山途經粉嶺,lunch要搵野食,我既同行人士突然話想食雞煲,我話咁就不如去傷心酸辣粉啦。粉嶺呢間分店仲平過市區分店,如果18:00前離座,每位只係$79 食90分鐘,18:00後都係$99/位就食120分鐘,除左任食仲係任飲。打開個menu睇,除左雞煲同烤魚,原來仲有肉骨茶煲、胡椒豬肚雞煲、藥膳雞煲同滋補雞煲可以選擇🥢麻辣雞煲🐔小辣雞煲炒得幾惹味,唔太辣少少麻,芹菜、芫荽、香料、辣椒辣醬一樣都冇少,雞件份量都多,肉質滑嫩。坦白講食前真係冇抱太大期望,估唔到有驚喜,打破平野冇好既定律。另一個欣賞佢既地方係佢收到咁平都有自助醬料區,有新鮮辣椒、生蒜、蔥同芫荽,出去打平既邊爐,好多時只會提供乾辣椒碎同炸蒜,所以真係好有誠意🥢自助火鍋配料、小食🥓🥬火鍋配料都有幾十款,肥牛、豚肉、雞肉、丸類、豬紅、豆腐、韓式年糕、芋頭、蟹柳、炸鳳爪、蔬菜等。都surprise佢呢個價錢都提供少少海鮮包括蝦、魷魚同魚柳,蝦雖然細細隻,但都爽口。同埋配料平時食開既招牌薯粉,呢個係必食,記得打哂邊爐既時候落,就可以成個雞煲既精華。自助小食有涼拌雲耳、炸燒賣、

🥢麻辣雞煲🐔

🥢自助火鍋配料、小食🥓🥬
火鍋配料都有幾十款,肥牛、豚肉、雞肉、丸類、豬紅、豆腐、韓式年糕、芋頭、蟹柳、炸鳳爪、蔬菜等。都surprise佢呢個價錢都提供少少海鮮包括蝦、魷魚同魚柳,蝦雖然細細隻,但都爽口。同埋配料平時食開既招牌薯粉,呢個係必食,記得打哂邊爐既時候落,就可以成個雞煲既精華。自助小食有涼拌雲耳、炸燒賣、炸春卷同我最鍾意既涼拌土豆絲,呢個撈埋薯粉食會生色好多。我仲額外叫左我每次黎傷心酸辣粉都叫既凍檸茶,成件事覺得好圓滿

2021-11-21
2021-11-22 21 瀏覽
這個放題好好 令人好開心大大條魚番茄湯湯底濃郁各種配料都有好多 嘢飲都係飲飲嘅最重要係可能新開張環境非常清潔性價比好高坐得開心日頭都有得打邊爐而且質素同夜晚嘅一樣下次經過聯和墟都要試吓
這個放題好好 令人好開心
大大條魚番茄湯湯底濃郁
各種配料都有好多 嘢飲都係飲飲嘅
最重要係可能新開張環境非常清潔
性價比好高坐得開心
日頭都有得打邊爐而且質素同夜晚嘅一樣
下次經過聯和墟都要試吓
2021-11-22 30 瀏覽
震撼超抵烤魚放題✨$79放題任食90分鐘⚠️超!級!抵!📢除了烤魚,還有招牌雞煲、胡椒豬肚雞煲、肉骨茶煲等等選擇。🚩而烤魚亦有多種湯底選擇。不吃辣的我,選了《濃香番茄味烤魚》🍅番茄湯濃厚,香噴噴,烤魚用了沙巴魚,魚皮很香,好吃!魚肉啖啖肉!🍲火鍋配料以自助形式,配料、飲品、小食也任君選擇。✨餐牌上說明此放題只限粉嶺分店。特別欣賞餐廳十分乾淨及整潔!且座位寬敞,食得開心、坐得舒服🎈總結:超抵!質素良好!住新界的朋友不妨去試試。👍🏻
震撼超抵烤魚放題

$79放題任食90分鐘⚠️

超!級!抵!📢

除了烤魚,還有招牌雞煲、胡椒豬肚雞煲、肉骨茶煲等等選擇。🚩

而烤魚亦有多種湯底選擇。

不吃辣的我,
選了《濃香番茄味烤魚》🍅

火鍋配料以自助形式,配料、飲品、小食也任君選擇。✨

餐牌上說明此放題只限粉嶺分店。

特別欣賞餐廳十分乾淨及整潔!
且座位寬敞,食得開心、坐得舒服🎈

總結:超抵!質素良好!住新界的朋友不妨去試試。👍🏻
2021-11-21 47 瀏覽
開始入冬,為大家介紹一下性價比高的超值放題傷心酸辣粉的粉嶺分店正在做雞煲/烤魚放題晚餐時段6時後入座,吃足2小時只需要$99/1位最少2人一桌,如果4人一桌,還可以點兩款鍋除了主角雞煲/烤魚外還有多款火鍋配料、輕小食和飲料無限添飲添食當天的小食有青瓜、雲耳、炸魚豆腐和炸雞青瓜雲耳酸甜開胃而數到我最喜歡的小食就是炸魚豆腐了內裡綿綿的,而且很有魚肉香味另外,我們額外點了一碟酸辣土豆絲這份土豆絲份量十足酸酸甜甜的,醬汁和土豆的比例剛好我們兩人吃的,加上這個小食真的吃得撐撐了💮招牌豆花烤魚鍋豆花烤魚我們點了小辣的別看它湯底紅紅的,其實辣度剛好🌶是我們最理想的辣度口味而且調味也十分豐富,除辣椒外,還有花椒、炸黃豆、蔥枝、芫茜等調得惹味豐富,吃得很過癮!豆花烤魚,第二主角當然就是豆花了這三角豆腐真的值得一讚口感十分嫰滑,而且配上這個惹味湯底豆腐充份吸收湯頭麻香吃下去熱呼呼的,辣辣的,嫰滑又入味!主角烤魚份量十足這一味經過烤香再入鍋上桌魚皮散發陣陣煎香了的味道,也讓魚味更突出而魚肉經過長時間加熱也沒有鞋口的情況魚腩部分,甚至可以用鮮嫰形容$99/1位能享用這道烤魚放題真的超值實惠!特別一提,這烤魚鍋

開始入冬,為大家介紹一下性價比高的超值放題
傷心酸辣粉的粉嶺分店正在做雞煲/烤魚放題
晚餐時段6時後入座,吃足2小時只需要$99/1位
最少2人一桌,如果4人一桌,還可以點兩款鍋

除了主角雞煲/烤魚外
還有多款火鍋配料、輕小食和飲料無限添飲添食
當天的小食有青瓜、雲耳、炸魚豆腐和炸雞
青瓜雲耳酸甜開胃
而數到我最喜歡的小食就是炸魚豆腐了
內裡綿綿的,而且很有魚肉香味

另外,我們額外點了一碟酸辣土豆絲
這份土豆絲份量十足
酸酸甜甜的,醬汁和土豆的比例剛好
我們兩人吃的,加上這個小食真的吃得撐撐了

💮招牌豆花烤魚鍋
豆花烤魚我們點了小辣的
別看它湯底紅紅的,其實辣度剛好🌶
是我們最理想的辣度口味
調得惹味豐富,吃得很過癮!

豆花烤魚,第二主角當然就是豆花了
這三角豆腐真的值得一讚
口感十分嫰滑,而且配上這個惹味湯底
豆腐充份吸收湯頭麻香
吃下去熱呼呼的,辣辣的,嫰滑又入味!

主角烤魚份量十足
這一味經過烤香再入鍋上桌
魚皮散發陣陣煎香了的味道,也讓魚味更突出
而魚肉經過長時間加熱也沒有鞋口的情況
魚腩部分,甚至可以用鮮嫰形容
$99/1位能享用這道烤魚放題真的超值實惠!

特別一提,這烤魚鍋配寬粉來吃是天衣無縫的搭
大家有機會一定要試試!

最後差不多到時間的時候
店員會為大家送上豆腐花
也為這頓豐富的晚餐作結
這個價錢有烤魚、甜品、任食火鍋配料、小食和飲料,真心性價比很高
尤其冬天快到,和朋友、家人一起吃火鍋會是一件很幸福的事!
2021-11-18 14 瀏覽
最近天氣無咁熱,男朋友提議不如搵日食雞煲,諗起好多人讚CP值高嘅傷心酸辣粉雞煲放題,一於去大吃特吃😋入座後發現原來鋪位都唔細,裝修光猛座位闊落坐得好舒服,而且好快就坐滿人!喺聯和墟呢個美食雲集嘅地方都有咁多捧場客睇嚟實力有返咁上下~睇餐牌發現放題除咗可以揀雞煲仲有烤魚,因為男朋友好鍾意食魚就轉駄要左酸菜魚,下次再試雞煲😆-✨雞煲/烤魚放題✨18:00後 $99/位 120分鐘18:00前離座 $79/位 90分鐘-烤魚一上枱滿滿酸菜味撲鼻而來,果然係名副其實老壇酸菜香。如果唔好酸菜,湯底仲可以揀招牌豆花味、秘製麻辣味、香濃番茄味等,滿足到不同口味嗜好嘅朋友。另外有辣有唔辣任君選擇,今次揀bb辣就對我地嚟講啱啱好,嗜辣嘅朋友可以挑戰更高辣度🔥烤魚份量足夠2個人食有餘,外皮相信有煎過,夾起魚肉唔鬆散。內層魚肉嫩滑唔會太乾,而且魚骨唔多食得輕鬆又方便,啖啖肉好滋味😋火鍋配料選擇多,除咗有最大路嘅腸類、丸類、蔬菜,仲有肥牛、豚肉、雞肉等,誠意十足。飲品方面放題計都係十分慷慨,啤酒汽水茶類任揀,呢個價錢都有咁多選擇真係無得輸。-🐔皇牌口水雞 上例 $45份量多,夠味,BB辣都好有感覺,食完個嘴辣
雞煲/烤魚放題
18:00後 $99/位 120分鐘
18:00前離座 $79/位 90分鐘
🐔皇牌口水雞 上例 $45
份量多,夠味,BB辣都好有感覺,食完個嘴辣左一段時間都未散🤣果然係王牌😆
總結:依加啲放題無番二、三百蚊一個人都落唔到樓,估唔到今時今日香港地仲可以用咁實惠嘅價錢食得咁爽❣️

烤魚(酸菜味)
皇牌口水雞(上例)
烤魚(酸菜味)
皇牌口水雞(上例)
2021-11-17 21 瀏覽
今日朋友話帶我去一間超抵食火鍋放題,「傷心酸辣粉」,位於新界粉嶺聯和道63號嘉和軒地下6號舖。晚市只係$99 ,仲要任飲任食, 又冇加一,仲要連醬油費都無喎!真係抵到爆!湯底方面有好多款選擇 , 包括多款雞煲、烤魚&肉骨茶煲。今哋揀咗《皇牌烤魚》,我唔食得辣,所以揀咗濃香蕃茄味。仲有自助bar ,不但有小食區👇仲有各式各樣嘅打邊爐配料,包括有丸類、蔬菜類,肥牛、雞件、豆腐、竹串蝦等等。還有多種粉麵,我哋揀咗小薯粉,好好食,吸曬啲湯汁精華、yummy ! 飲品方面有汽水,啤酒& 烏龍茶等等,仲有啱啱新出嘅無糖可樂,正呀! 最後仲有豆腐花做甜品,以$99 一位,食足120 分鐘, 真係好抵食!

仲有自助bar ,不但有小食區👇