2022-05-25 29 瀏覽
減緊肥想食健康啲既話岩哂你🤣小店採用有機食品同慢煮烹調方式,製作高蛋白質又低脂既餐點🤤。✨即叫即整,慢煮關係預番大概20-30分鐘喔~-💕 慢煮紐西蘭牛扒便當 $88 (+慢煮雞胸$32)👅好味指數:7/10便當用上健康得黎又比較易接受既紅米飯,牛扒呈粉紅色☺️,用左小量海鹽同黑椒調味,肉質唔會好韌有牛味,邊位仲有小小焦香感,配料就有紅椒黃椒、椰菜同菇,夠哂有色彩又健康。👍🏻另外再加購左慢煮雞胸,應該都有200g左右份量,雞胸用左印度咖哩粉調味,肉質嫩腍有肉汁。-環境:7/10服務:7/10整體味道:7/10回頭率:7/10
✨即叫即整,慢煮關係預番大概20-30分鐘喔~

💕 慢煮紐西蘭牛扒便當 $88 (+慢煮雞胸$32)
👅好味指數:7/10

環境:7/10
服務:7/10
整體味道:7/10
回頭率:7/10
慢煮雞胸
2022-05-24
30 分鐘 (堂食)
慢煮雞胸
2022-05-24 26 瀏覽
雖然元朗真係好多好嘢食但係好多都係重口味或者比較唔健康想食得健康啲可以試吓呢間喎...餐廳嘅肉食都係慢煮可惜皇牌嘅慢煮雞胸賣晒冇機會試到叫左個慢煮紐西蘭牛扒紅米飯 ($88)同慢煮三文魚湯飯 ($108)保存到肉汁之餘營養都冇流失肉質仲好嫩.每款肉類都可以配紅米飯、湯飯或者沙律湯飯放嘅係魚湯 加咗啲昆布裏面仲有啖啖薑味食落幾暖胃.跟餐可以配溫泉蛋同埋加梳打飲品 (+$19)溫泉蛋幾入味 呈現流心狀態全餐最唔健康就係叫咗梳打想健康啲都有其他熱飲選擇餐廳好似遲啲仲會推出花茶添
雖然元朗真係好多好嘢食
但係好多都係重口味或者比較唔健康
想食得健康啲
可以試吓呢間喎
餐廳嘅肉食都係慢煮
可惜皇牌嘅慢煮雞胸賣晒冇機會試到
叫左個慢煮紐西蘭牛扒紅米飯 ($88)
同慢煮三文魚湯飯 ($108)
保存到肉汁之餘
營養都冇流失
肉質仲好嫩
每款肉類都可以配紅米飯、湯飯或者沙律
湯飯放嘅係魚湯
加咗啲昆布
裏面仲有啖啖薑味
食落幾暖胃
跟餐可以配溫泉蛋同埋加梳打飲品 (+$19)
溫泉蛋幾入味
呈現流心狀態
全餐最唔健康就係叫咗梳打
想健康啲都有其他熱飲選擇
餐廳好似遲啲仲會推出花茶添
2022-05-22 32 瀏覽
偶然👧🏻👦🏽都想食得健康啲,如果唔係日日食炸野,真係肥死🤣🤣慢煮紐西蘭牛扒便當 $88牛扒肉質好軟,好香牛味👍加埋黑椒一齊煎,配上醬汁,好惹味😋😋牛肉煎得岩岩好,所以唔會好難咬👍配上紅米飯,👦🏽本身以為d飯會好硬,點知食落又唔會,都幾好味👍👍蒲燒鯛魚便當 $63👧🏻平時已經成日食肉,所以見到鯛魚咁吸引,就即刻叫左👍蒲燒汁好香,條魚都充滿鮮味😋😋條魚比我想像中大條,啖啖肉👍除咗有紅米飯之外,仲有大量嘅菜同埋三色椒,蔬菜都有炒過,好香又健康👍👍荔枝角梳打 加$13好大杯🤣🤣🤣$13真係好抵飲👍👍夏天飲一流👍好清甜,可以解喺悶熱巨峰梳打 加$13好香巨峰香味,鍾意飲提子既人必試👍

慢煮紐西蘭牛扒便當 $88

蒲燒鯛魚便當 $63

荔枝角梳打 加$13

巨峰梳打 加$13
好香巨峰香味,鍾意飲提子既人必試👍
[#元朗小店] || 簡單健康便當@元朗‧健舍便當 // 講女搵食團  = = = = = = = = = = = = = = =總括💬:價錢抵食,健康美食,味道質素高水準。環境:★★★★★ | 味道:★★★★★ 服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★ ————————————————之前同減肥既朋友食飯,要搵間好味,又合乎營養餐單餐廳好難。今次同親愛的去咗元朗小店 - 健舍便當,主打供應健康美味的便當,就啱晒注重飲食健康既朋友👍🏻餐廳採用簡單日系設計,坐得舒適,而且採光度充足,仲可以影相打卡📷🤳———————————————— Menu主要提供高蛋白質及低脂的主菜,雞、牛、豬、魚,全素都有提供,採用有機食品及慢煮烹調方式,可以配上西日口味紅糙米飯底、魚湯湯飯或沙律。 🐟蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 - 魚湯鮮味唔腥,大塊鯛魚肉,厚肉又無骨,配上甜甜地醬汁食落好開胃,同埋魚肉嫩滑,無腥味,唔食魚既我都好易接受。 🐮慢煮紐西蘭牛扒便當 - 慢煮牛扒簡單用上鹽和黑椒調味,肉汁豐富,保留了濃厚牛味,肉質帶有少少根位,有口感層次。配上紅米飯,值得一讚是拌碟炒野菜雜菇、三色椒、南瓜都好出色,簡單惹味。 便

= = = = = = = = = = = = = = =

總括💬:價錢抵食,健康美食,味道質素高水準。
環境:★★★★★ | 味道:★★★★★
服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★
慢煮紐西蘭牛扒便當
便當本身有半隻溏心蛋,另可跟餐再額外加配。溏心蛋流心狀態幾好,蛋黃好靚,而且入味。
慢煮紐西蘭牛扒便當
2個Set 看似份量少,但好飽肚。 🥤加埋杯台式鮮奶茶奶味濃郁豐富,親愛的就點了蘋果梳打,外面熱辣辣歎番杯冰飲,爽YY!
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍 健舍便當
網址: https://s.openrice.com/QrbS0HbmB00~uEWuIAw
地址: 元朗馬田路20-30B號安寧大廈地下6號舖
電話: 37092603

#元朗 #元朗美食 #健舍便當 #慢煮
#講女C生活 #卡咪黃 #講女搵食團 #HKBlogger #hkinfluencer #influencer #hkiger #hkkol #hongkong #hkfoodie #FoodBlogger #foodie #FindEatCouple #foodporn #foodblogger #instagood #yummy
慢煮紐西蘭牛扒便當
慢煮紐西蘭牛肉便當🍱 $88呢間餐廳一睇就知行低脂健康飲食☺️叫咗呢個牛肉便當😁首先個份量超大份😂慢煮牛肉所以帶出本身嘅牛肉既香味😝鍾意佢表面加咗好多黑椒😇同埋加埋佢個秘製醬汁🤪所以就更加好食啦😁便當當中富有大量嘅椰菜😆菇同埋糙米飯😗所以真係飽肚得來又算健康😌食得出佢係落得唔多調味料😆所以食到本身食材嘅原本味道蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯🐟$108 餐+$14溏心蛋&麵豉湯佢應該加咗鰻魚汁嗰個醬汁😊所以都幾好食🤪魚本身就唔多骨😆而且都幾滑😙都食得出魚嘅鮮味🥰泡飯嘅飯同上一個便當係一樣😜湯加咗豆腐同埋海帶😊糖心蛋就正常發揮😜撈埋啲飯都好食😙跟餐仲有個麵豉湯😆好好笑佢個碗係湯泡飯一樣大😎我見到都覺得個份量好誇張😂😂入邊都加咗豆腐&海帶😆哈哈

慢煮紐西蘭牛肉便當🍱 $88

蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯🐟$108 餐+$14溏心蛋&麵豉湯
2022-05-15 32 瀏覽
作為佛系btb雖然減肥一直掛係口邊但係都冇停過周圍食嘢🤣但今次呢間健康便當真係好推介!好食之餘又健康 仲可以食到超多蛋白質🔸蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 $103鯛魚煮得好滑 調味唔會太濃但夠味道所以真心岩曬健康飲食同健身人士!魚湯泡飯好鮮甜超級好食,非常推介!🔸慢煮紐西蘭牛扒沙律 $88慢煮嘅牛扒熟嘅程度啱啱好medium牛扒偏瘦,但唔會鞋颯颯沙律菜好多,仲有半隻糖心蛋~🔸慢煮雞胸(加購)$32今日嘅雞胸口味係咖喱味肉質超級juicy又唔會太咸而且超級大舊 目測有200g!🔸凍無糖豆漿 (跟餐)$13平時都好鍾意飲無糖嘅豆漿(因為我飲嘅甜嘢只限珍奶)不過通常出面食嘢嘅豆漿都超甜所以呢到飲到無糖豆漿好加分!見到menu有個「白色戀人便當」都好正因為佢係雞胸、炒雜菜、同埋紅豆好適合唔想食咁多carbs嘅人希望呢間健康餐廳港九新界都可以有分店係街都可以食到好味新鮮嘅prep meal💜忙碌嘅社蓄真係好少時間煮飯🥲

作為佛系btb雖然減肥一直掛係口邊
但係都冇停過周圍食嘢🤣
但今次呢間健康便當真係好推介!
好食之餘又健康 仲可以食到超多蛋白質
🔸蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 $103
鯛魚煮得好滑 調味唔會太濃但夠味道
所以真心岩曬健康飲食同健身人士!
魚湯泡飯好鮮甜超級好食,非常推介!

🔸慢煮紐西蘭牛扒沙律 $88
慢煮嘅牛扒熟嘅程度啱啱好medium
牛扒偏瘦,但唔會鞋颯颯
沙律菜好多,仲有半隻糖心蛋~

🔸慢煮雞胸(加購)$32
今日嘅雞胸口味係咖喱味
肉質超級juicy又唔會太咸
而且超級大舊 目測有200g!

🔸凍無糖豆漿 (跟餐)$13
平時都好鍾意飲無糖嘅豆漿
(因為我飲嘅甜嘢只限珍奶)
不過通常出面食嘢嘅豆漿都超甜
所以呢到飲到無糖豆漿好加分!

見到menu有個「白色戀人便當」都好正
因為佢係雞胸、炒雜菜、同埋紅豆
好適合唔想食咁多carbs嘅人
希望呢間健康餐廳港九新界都可以有分店
係街都可以食到好味新鮮嘅prep meal💜
忙碌嘅社蓄真係好少時間煮飯🥲
2022-05-14 18 瀏覽
元朗尖友有福啦!元朗開左一間以賣健康便當為主的小店(´>∀<`)那就是#健舍便當 🍱!所以除左大快活之外,仲有其他小店可以選擇*\(^o^)/*佢地既便當大部分都係高蛋白低脂為主,真係好岩做完運動食呀!#蒲燒鯛魚便當 少汁少飯成日食雞胸會悶架嘛,呢次我就食滿蒲燒鯛魚便當😋鯛魚真係好大塊而且魚肉好厚身,幾乎估左半邊碟呀!🫢鯛魚的肉質是外脆內嫩,魚肉好嫩不會好乾柴,而且魚肉吸收了蒲汁沒有腥味,整體來說,這是非常好的便當,有豐富蛋白質,有纖維,有碳水 etc, 所以我係好推介#健舍便當 比大家🤗蒲燒鯛魚便當是需要等10-15分鐘,我覺得還可以接受,所以我都選擇食呢個便當,但落左單後我至少等左30分鐘😓,職員先同我講無紅米飯叫我轉白飯,之後又要再等十幾分鐘先食到🫠,真係等到人都燜左😵,好彩蒲燒鯛魚便當是十分高質素,不然真係嬲死。
元朗尖友有福啦!
元朗開左一間以賣健康便當為主的小店(´>∀<`)
那就是#健舍便當 🍱!
所以除左大快活之外,
仲有其他小店可以選擇*\(^o^)/*
佢地既便當大部分都係高蛋白低脂為主,真係好岩做完運動食呀!
蒲燒鯛魚便當

#蒲燒鯛魚便當 少汁少飯
成日食雞胸會悶架嘛,呢次我就食滿蒲燒鯛魚便當😋

蒲燒鯛魚便當
2022-05-13 23 瀏覽
行完山。試試主打健康便當的小店基本上 呢度供應嘅都係紅米飯 或泡飯 ~餡料方面 算幾吸引 同多選擇🔸慢煮紐西蘭牛扒便當 $88牛扒幾重牛香,, 肉質算幾軟腍 ~我本身都幾鐘意食紅米飯 ☺️拌碟有大量沙律菜 💚挑剔下 因為主打健康, 如果牛扒可以再瘦d會更好 ~!!🔹蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 $103鯛魚超大條 !! 面頭充滿醬油香氣 帶微甜 😋肉質幾滑.. 覺得 泡飯好出色 ! 黎呢度必點啊魚湯超鮮甜 ~ 很不錯 很不錯🔸荔枝梳打 $20 & 蜜瓜梳打 $20前者好飲, 唔太甜 幾清新 ~後者就有少少偏甜… 🙈服務方面 員工比較忙碌 ~😂 不過都幾好禮貌啊裝修都係走日系簡約風格 ~ 有天然光, 幾舒服呢

行完山。試試主打健康便當的小店

基本上 呢度供應嘅都係紅米飯 或泡飯 ~
餡料方面 算幾吸引 同多選擇

🔸慢煮紐西蘭牛扒便當 $88

牛扒幾重牛香,, 肉質算幾軟腍 ~
我本身都幾鐘意食紅米飯 ☺️
拌碟有大量沙律菜 💚
挑剔下 因為主打健康, 如果牛扒可以再瘦d會更好 ~!!

🔹蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 $103
鯛魚超大條 !! 面頭充滿醬油香氣 帶微甜 😋
肉質幾滑.. 覺得 泡飯好出色 ! 黎呢度必點啊

魚湯超鮮甜 ~ 很不錯 很不錯
荔枝梳打 & 蜜瓜梳打

🔸荔枝梳打 $20 & 蜜瓜梳打 $20
前者好飲, 唔太甜 幾清新 ~
後者就有少少偏甜… 🙈

服務方面 員工比較忙碌 ~😂 不過都幾好禮貌啊

裝修都係走日系簡約風格 ~ 有天然光, 幾舒服呢
2022-04-24
2022-05-13 13 瀏覽
近幾年大家都注重健康,開多左標榜健康飲食嘅餐廳🍴近近地元朗就有一間,主打慢煮飲食,除咗更能保留食物原汁原味,仲可以保留更多營養。而且仲有素食選擇,啱晒我老公🥰慢煮紐西蘭牛扒便當 ($88)全素便當黑松露炒蛋配紅米飯 ($43)兩款便當都有蔬菜同薯仔打底,咬落爽甜。配嘅紅米飯比白飯更健康。貪心嘅我哋仲加多隻糖心蛋,蛋液狀態非常靚仔✨慢煮牛扒份量好多,肉心微紅,軟嫩有肉汁。黑松露炒蛋香氣四溢,質地嫩滑。見呢度有多款魚湯泡飯選擇,又點了齋飲鮮魚湯 ($40),入口超鮮甜,飲完好滿足😊 暑天吃午飯,嗌埋涷飲先醒神😎🍹 巨峰梳打$20 橙汁$20唯一係慢煮的確較費時,落單後要耐心點等待美食呢😋

慢煮紐西蘭牛扒便當 ($88)

全素便當黑松露炒蛋配紅米飯 ($43)

巨峰梳打$20
橙汁$20

唯一係慢煮的確較費時,落單後要耐心點等待美食呢😋
2022-05-13 17 瀏覽
Weekend 又約媽媽撐枱腳~ 今次去一於食健康d!!今次去左馬田路既健舍便當! 同媽媽叫左兩個set~再加杯野飲😆我👧: 慢煮三文魚便當, 三文魚嫩滑, 配左兩片九層塔 令味道冇咁單調~媽媽👩‍🦱: 鯛魚泡湯飯😌塊魚大過我塊面!! 魚湯味道唔腥~配飯岩岩好😗其實佢仲有沙津餐☺ 全店既set 價錢由HK$5x 到HK$1xx 不等~ 豐儉由人~~💸店內位置較少, around 12 個位~想去食既朋友可能要就一就時間
Weekend 又約媽媽撐枱腳~ 今次去一於食健康d!!

2022-05-13 17 瀏覽
📍「健舍便當」- 元朗今次食食食之旅嚟到元朗😌聽講元朗新開咗間日式健康便當,而且標榜慢煮營養便當,高蛋白質低脂嘅餐點,岩哂健身/減肥/想食得健康嘅人士🥰睇落價錢都好平民化,所以決定試試佢😎📷餐廳店面比較細,座位唔多,而且有少少🤏🏻逼🙈店面人手不足,當日樓面只有一個人,仲要好多時間都係廚房,而且等候餐點嘅時間需要多少少🫣不過可能佢哋新開張,所以都體諒佢哋岩岩run 唔smooth 😗🍴慢煮紐西蘭牛扒便當💰HK$88✨推薦指數:7/10首先佢份量都幾大份,賣相好靚💯因為牛扒係慢煮,入面仲呈現住粉嫩嘅紅色😍蔬菜份量亦好多,有炒椰菜、菇、三色椒🫑🤗但係飯唔係餐牌上面嘅糙米飯,只係普通白飯,而staff亦都冇同我哋講呢樣野,所以嚟到嘅時候有d失望🥹食落牛扒嘅牛肉味好香好重,味道幾好😋不過肉質太韌,好難咬開🥶反而炒蔬菜有驚喜‼️雜菜炒菇唔太油好入味,三色椒亦好鮮甜爽口😚呢個配搭真係營養均衡😍😘💯🍴慢煮雞胸便當💰HK$55✨推薦指數:8/10呢碟嘅賣相都好靚😇慢煮雞胸係用咗咖哩粉烤,顏色幾靚😍食落雞胸好juicy好入味,唔會太鞋,咖哩味好香亦唔會太咸🤤雜菜炒菇同三色椒都好出色🤩如果佢喺糙米飯就好了🥲🥲
📍「健舍便當」- 元朗

🍴慢煮雞胸便當
💰HK$55
✨推薦指數:8/10
呢碟嘅賣相都好靚😇
慢煮雞胸係用咗咖哩粉烤,顏色幾靚😍
雜菜炒菇同三色椒都好出色🤩
如果佢喺糙米飯就好了🥲🥲🥲

🍴溏心蛋+蘋果汁(跟餐加)
💰HK$15
✨推薦指數:4/10
雖然餐牌入面嘅便當圖有半隻溏心蛋,但佢寫明咗唔包,所以我哋另外嗌咗🤣
可惜溏心蛋係普通流心蛋,無咩特別😗
蘋果汁太甜,唔好飲🥲

午餐
2022-05-10 13 瀏覽
疫情過後,可能少左做運動,發現自己體重重左好多,除左做返運動,而家都出返多左街,就算出街食晏,都想食得健康啲。經過哩間專賣健康便當既小店,見到價錢算平,就入去試下。🍱慢煮紐西蘭牛扒便當($88)餐牌有寫疏菜係因應季節供應,黎到同餐牌上面嘅相片唔同,見到無左豆類,反而多咗好多黃椒。本身我係一個麻麻哋食椒類嘅人,但可能佢用左時蔬,食落口甜甜地,最後竟然清晒!飯就用左紅米飯,感覺好健康。同埋以呢個價錢嚟講,牛扒好大份!雖然紅肉無白肉咁健康,但呢份牛扒食落一啲都唔油膩。☕️熱台式鮮奶茶 + 🥚溏心蛋(+$19)本身想淨係叫杯嘢飲,點知原來佢有套餐,加多幾蚊就多隻溏心蛋。作為雞蛋控,梗係加埋啦!杯熱奶茶好重奶味,茶底比較貼近英式茶包,唔似平時飲到好甜個隻台式奶茶,對於想減肥、又戒唔到奶茶嘅人嚟講,飲晒成杯都無問題。溏心蛋煮到恰到好處,好好食。成間餐廳主打健康便當,食完都覺得真係可以喺唔使捱餓嘅情況下,填飽個肚👍🏻

🍱慢煮紐西蘭牛扒便當($88)

飯就用左紅米飯,感覺好健康。

☕️熱台式鮮奶茶 + 🥚溏心蛋(+$19)
溏心蛋煮到恰到好處,好好食。

2022-05-10
午餐
2022-05-10 32 瀏覽
在疫情下,人人都十分注重健康飲食,今日到元朗吃一間主打日式便當,採用有機食品和慢煮烹調方式,為追求健康飲食的人士而設的小店。位置:由朗屏站H出口,沿河邊一直往前行,大約十分鐘腳程。環境:和風式的門面,室內簡潔,分左邊是卡位,右邊是吧台,盡頭是廚房和收銀櫃,灰色的牆身掛上了少許飾品,低調而一目了然,可以舒適地吃一頓簡單便飯。服務:等待上菜時間較長,但相對地職員不會要求客人盡快吃完走,可以一邊慢慢享用,一邊聊天,所以我們都差不多坐了一個半小時才離開,其實這才是健康生活方式。午市:以糙米飯和魚湯泡飯為不同的套餐,可加錢配溏心蛋和飲料。🥢慢煮紐西蘭牛扒🥩便當 $88牛肉是預先切件,呈粉紅色,肉汁豐富,充滿濃厚牛味,不點燒汁都非常好吃,而且肉質一點不韌,推介此款便當,配搭糙米飯和炒椰菜、三色椒,真是又健康又美味。🥢西京燒雞扒拼魚湯泡飯🍚 $82雞扒也預先切件,軟嫩多汁,雞皮香脆有芝麻粒,而且用味噌醬醃過,相當入味。而奶白色的魚湯泡紅米飯,只是聞起來會有一點魚腥味,但喝起來是沒有,我很怕腥味也吃得下,不過是較淡味。台式鮮奶茶🧋(熱)$13是一杯好似珍珠奶茶的味道,只是較淡,而且不甜,很適合我。白桃

位置:由朗屏站H出口,沿河邊一直往前行,大約十分鐘腳程。

環境:和風式的門面,室內簡潔,
分左邊是卡位,
右邊是吧台,

🥢慢煮紐西蘭牛扒🥩便當 $88
牛肉是預先切件,
炒椰菜、三色椒,真是又健康又美味。

🥢西京燒雞扒拼魚湯泡飯🍚 $82

雞扒也預先切件,

台式鮮奶茶🧋(熱)$13
是一杯好似珍珠奶茶的味道,只是較淡,而且不甜,很適合我。

白桃梳打🥤 $
用大啤酒盛載,好像永遠都不會喝完,味道如朋友所說甜的白桃味。
2022-05-05
5 分鐘 (堂食)
2022-05-09 18 瀏覽
我地對健康野總係有種錯覺😳覺得實係清淡啊單調啊但呢間主打日式有營便當嘅小店 又開闢一片新天地啦🤭見menu都係雞胸 、魚類、湯飯之類🐻本身都無咩特別期望 點知原來健康野都可以咁好味🥹感動~———🍱白之戀人便當❣️呢款無飯🍚但都好飽😂因為有海量蔬菜雞胸都好大舊 重點係超嫩超滑!不得了😍慢煮果然係唔同d😚滑到完全唔覺得食緊雞胸而且好入味☺️惹味得黎又唔覺得係味精野 ———🍲蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯❣️條鯛魚真心好正😆睇樣都見到燒得有幾靚肉質超滑 完全唔柴!一條骨都無~個燒汁撈飯一流🥰湯飯同樣出色 超級鮮甜 完全無腥味😍唔鍾意食魚都會接受到 ———小店座位唔多☺️但環境舒服 即叫即整🥰真心有heart 仲好大份 性價比超高😚🐻一路食 一路發出讚嘆嘅嗯聲~因為無諗過咁簡單咁健康嘅食材都可以咁好味!一定會再訪啊😙

我地對健康野總係有種錯覺😳覺得實係清淡啊單調啊
但呢間主打日式有營便當嘅小店 又開闢一片新天地啦🤭
見menu都係雞胸 、魚類、湯飯之類
🐻本身都無咩特別期望 點知原來健康野都可以咁好味🥹感動~
🍱白之戀人便當❣️
白之戀人便當

呢款無飯🍚但都好飽😂因為有海量蔬菜
雞胸都好大舊 重點係超嫩超滑!不得了😍
慢煮果然係唔同d😚滑到完全唔覺得食緊雞胸
而且好入味☺️惹味得黎又唔覺得係味精野
🍲蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯❣️

條鯛魚真心好正😆睇樣都見到燒得有幾靚
肉質超滑 完全唔柴!一條骨都無~
個燒汁撈飯一流🥰
湯飯同樣出色 超級鮮甜 完全無腥味😍唔鍾意食魚都會接受到
小店座位唔多☺️但環境舒服
即叫即整🥰真心有heart 仲好大份 性價比超高😚
一定會再訪啊😙
白之戀人便當
蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯
今朝男友一起身就去左做gym😅 做完佢帶左我黎附近呢間新開既健康餐便當食晏,估唔到咁有驚喜!😯我發覺宜家呢D健康餐真係愈黎愈多選擇同愈黎愈好食,令我對佢地徹底改觀!😆❤️慢煮紐西蘭牛扒便當 💰8️⃣8️⃣賣相同圖片有九成相似!😯店家好捨得咁用上成本較高既紐西蘭牛扒👍👍牛扒顏色粉嫩,入口嫩滑juicy!呢樣就係慢煮神奇之處😆配上高纖紅米飯同健康三色椒,椰菜&菇菌,完美!💯❤️無糖豆漿 💰1️⃣3️⃣豆味香濃,仲要無糖,又係一樣健美人士補充蛋白質既首選飲品🤓❤️蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 💰1️⃣0️⃣3️⃣本身我係一個蒲燒鰻魚嘅愛好者😁 因為燒出黎既魚特別香,個汁又甜甜地,好好送飯🫢今次轉左做鯛魚版,口感同鰻魚比滑勁多!!有啲似比目魚👍 肉質非常厚仲要無骨,啱晒我呢啲鍾意食魚但又怕有骨嘅麻煩友😆個魚湯好鮮甜,飲晒成碗都唔覺口渴!睇得出店家對自己出品真係好有要求👍👍⭐️溏心蛋➕鮮橙汁 💰1️⃣9️⃣溏心蛋口感唔錯,食得出喺日本靚蛋,蛋黃味香濃👍 唯獨是熟咗少少唔夠溏心😅橙汁飲到粒粒果肉,唔會太酸,唔錯😊呢度小本經營店面細細但勝在出品滿分💯我地禮拜六lunch hour過到嚟大概等咗15分鐘先有位,不過真心值得❤️ 從此係元朗又多個健康高質既選
今朝男友一起身就去左做gym😅

❤️慢煮紐西蘭牛扒便當 💰8️⃣8️⃣

賣相同圖片有九成相似!😯
店家好捨得咁用上成本較高既紐西蘭牛扒👍👍
慢煮紐西蘭牛扒便當

牛扒顏色粉嫩,入口嫩滑juicy!
呢樣就係慢煮神奇之處😆
配上高纖紅米飯同健康三色椒,椰菜&菇菌,完美!💯

❤️無糖豆漿 💰1️⃣3️⃣
豆味香濃,仲要無糖,又係一樣健美人士補充蛋白質既首選飲品🤓

❤️蒲燒鯛魚拼魚湯泡飯 💰1️⃣0️⃣3️⃣

蒲燒鯛魚

今次轉左做鯛魚版,口感同鰻魚比滑勁多!!有啲似比目魚👍
肉質非常厚仲要無骨,啱晒我呢啲鍾意食魚但又怕有骨嘅麻煩友😆

⭐️溏心蛋➕鮮橙汁 💰1️⃣9️⃣
鮮橙汁

橙汁飲到粒粒果肉,唔會太酸,唔錯😊

呢度小本經營店面細細但勝在出品滿分💯
從此係元朗又多個健康高質既選擇啦!👏🏻👏🏻
2022-05-07
15 分鐘 (堂食)
鮮橙汁
  • 無糖豆漿