2005-04-22 5 瀏覽
在元朗吃晚飯後,想食糖水自然會諗到B仔涼粉。今次得我和男朋友兩人,當然無可能吃下招牌菜。所以點了客蘆薈黑糯米和蒟蒻黑珍珠。蘆薈有少少酸,但整體都okay ~反而蒟蒻就太甜,一食就好似飲緊罐頭糖水咁!!!唉,失望!!!
蘆薈有少少酸,但整體都okay ~
反而蒟蒻就太甜,一食就好似飲緊罐頭糖水咁!!!
唉,失望!!!
2005-02-26 6 瀏覽
我今日買左一個椰汁糕一個芒果西米糕同一碗椰子汁西米露,個芒果西米糕真係好好食呀~~但個椰汁糕就淡左d^^碗椰子汁西米露就無咩特別喇~但都好味過西貢果d糖水^^下次會再買多d芒果西米糕食~~
2005-02-13 8 瀏覽
講真, 我真係好少入元朗, 今日咁大個女第一次黎呢度食! B 仔涼粉真係幾正, 不過荔枝肉就唔夠甜, 我唸除左士多啤梨同榴槤外, 佢所有生果都放晒落去!$58 咁大碗都夠6-8人分, 抵食.........榴槤班戟好香! 不過多CREAM !好多好多人車入去食!!! 多人去食抵D ! 不過就算坐街邊/ 店內都係唔多衛生!

2004-11-24 21 瀏覽
上次食左雪糕布甸,燉奶燉蛋,糯米圈,魚蛋...雪糕布甸好好食,燉奶燉蛋就非常之一般...糯米圈都好好食,但係魚蛋都係麻麻...其實呢間野出名,但係d野食都係普通啫~久唔久先去食下好喇...
上次食左雪糕布甸,燉奶燉蛋,糯米圈,魚蛋...
雪糕布甸好好食,燉奶燉蛋就非常之一般...
糯米圈都好好食,但係魚蛋都係麻麻...
其實呢間野出名,但係d野食都係普通啫~
久唔久先去食下好喇...
2004-09-18 21 瀏覽
果日我去叫左雞翼同糖水食,點知佢黎雞翼尖喎,其實都唔係大問題,我咪叫佢換囉。最大問題係換o既時候落單個'師奶'走埋黎,問我有咩事,咁我梗係話我要雞翼啦,佢居然話'你頭先明明係要雞翼尖ga喎',我反駁話'我係要雞翼喎',跟住佢勁唔好禮貌咁換俾我,仲一路口嗡嗡同佢D同事講佢聽到我要雞翼尖喎....之後我同我女朋友勁嬲囉,佢聽錯又話係我錯,邊有D咁o既服務態度ga...
2004-08-29 17 瀏覽
食左呢度既涼粉,又唔係真係講到咁好丫冇咩特別,只不過係d生果夠多,夠大份咋嘛其他甜品都有食過,又唔係好食丫~平平過啦我食過咁多野之中, 反而覺得佢個腸粉係最好個麻醬好香好好味~
食左呢度既涼粉,又唔係真係講到咁好丫
冇咩特別,只不過係d生果夠多,夠大份咋嘛
其他甜品都有食過,又唔係好食丫~平平過啦
我食過咁多野之中, 反而覺得佢個腸粉係最好
個麻醬好香好好味~
2004-04-10 15 瀏覽
成日同朋友周圍渣車去食糖水,但係真係呢度最好食!咋喳,腐竹糖水,真係足料...腸粉d醬夠味...B仔船一個人食,真係o岩o岩好...正!
成日同朋友周圍渣車去食糖水
但係真係呢度最好食!
咋喳,腐竹糖水,真係足料...
腸粉d醬夠味...
B仔船一個人食,真係o岩o岩好...正!
2004-01-26 8 瀏覽
呢間野服務態度好差,問多兩野都黑口黑面。腸粉人地一蚊一條,佢就兩蚊都冇一條。平時我去第二度食十蚊腸粉一個人食唔哂,近日要十蚊腸粉竟然得好少!搵笨咩...甜品已經貴到暈,成條街都俾佢擺哂唔駛交地租,做大左之後乜野都差過人。
2004-01-26 0 瀏覽
芒果西米撈廿幾蚊,唔抵!食左幾次仲有一次係酸既!除左B仔系列之外,其他都無咩特別
芒果西米撈廿幾蚊,唔抵!
食左幾次仲有一次係酸既!
除左B仔系列之外,其他都無咩特別
2004-01-24 12 瀏覽
同家姐黎親元朗, 十次有九次都會黎呢間幫襯食糖水架. 而且大多數會叫腸粉魚蛋, 一樣咁正.<br />尋晚年初二都好多人, 我叫左碗薑汁焞蛋, 好滑喎!<br />少少薑味, 如果熱d仲正.<br />另外叫了芒果糯米卷, 極力推介. 芒果好大舊, 外層糯米都係橙色架, 唔知係咪都用左芒果整呢. <br />28蚊6件, 賣相好好. <br />家姐叫了湯圓白果腐竹糖水. 擂沙湯圓一般, 有d 粉.<br />呢度仲有榴槤糯米卷, 下次一定要試埋先^o^
少少薑味, 如果熱d仲正.<br />
28蚊6件, 賣相好好. <br />
呢度仲有榴槤糯米卷, 下次一定要試埋先^o^
2003-11-13 12 瀏覽
唔係話好好食, 一般啦不過一班人宵夜氣氛會幾好, 食得開心上次食, 佢d西米雪到結冰呀...差d
唔係話好好食, 一般啦
不過一班人宵夜氣氛會幾好, 食得開心
上次食, 佢d西米雪到結冰呀...差d
(非會員)
bad
2003-10-29 18 瀏覽
太貴la!!!
太貴la!!!
2003-05-25 13 瀏覽
烏蠅週圍飛.十足星球大戰. 生果盤內碗底的水..究竟係果汁定係洗生果時未晾乾的食水/水喉水?
烏蠅週圍飛.十足星球大戰.
2003-05-25 8 瀏覽
成間舖都是烏蠅, 見到都唔開胃員工服務態度差, 好似唔願做, 呢個市道咁差, 仲有公司養懶人, 真係唉~~~~~~
成間舖都是烏蠅, 見到都唔開胃
2003-05-25 14 瀏覽
成間舖都是烏蠅, 周圍飛, 尤其是牆邊塊鏡, 有幾十隻烏蠅, 見到都唔開胃。而d員工態度又差, 好似唔想做, 依家咁既市道, 仲會養懶人, 真係搞笑!