2007-12-13 19 瀏覽
之前學校miss食過介紹俾我地, 話$98任食有刺身火鍋, 刺身又唔會薄it it, 算係幾好幾抵食~今日同同學食晚餐黎左呢度食, 9個人任食要左一個火鍋湯底,壽司選擇不多, 連玉子同蟹子都冇, 叫左幾次至有黎左一碟蟹子壽司, 再叫就話冇晒tim~而鰻魚壽司d鰻魚就一d都唔好味, 唔知點解好腥其他都幾ok, 我地狂食左勁多刺身都ok, 一般厚度, 三文魚就唔錯, 但其他就麻麻,有一種好深色的我不敢吃, 但聽同學說頗難食火鍋都幾好味, 大家都覺得牛丸好吃, 不會死實實的,白蘿蔔煲淋後吸滿湯的精華, 超級好味呢!!總括黎講呢個價錢呢個質數都算幾抵,當然不能同酒店buffet比, 而且食物選擇不多,但味道絕對不算差, 所以都食得好開心~~~
之前學校miss食過介紹俾我地, 話$98任食有刺身火鍋,
刺身又唔會薄it it, 算係幾好幾抵食~
今日同同學食晚餐黎左呢度食, 9個人任食要左一個火鍋湯底,
壽司選擇不多, 連玉子同蟹子都冇,
叫左幾次至有黎左一碟蟹子壽司, 再叫就話冇晒tim~
而鰻魚壽司d鰻魚就一d都唔好味, 唔知點解好腥
其他都幾ok, 我地狂食左勁多
刺身都ok, 一般厚度, 三文魚就唔錯, 但其他就麻麻,
有一種好深色的我不敢吃, 但聽同學說頗難食
火鍋都幾好味, 大家都覺得牛丸好吃, 不會死實實的,
白蘿蔔煲淋後吸滿湯的精華, 超級好味呢!!
總括黎講呢個價錢呢個質數都算幾抵,
當然不能同酒店buffet比, 而且食物選擇不多,
但味道絕對不算差, 所以都食得好開心~~~
2007-10-23 19 瀏覽
本身因為係學生,消費力唔高今日係華懋個度睇完戲,諗住搵個地方醫下肚仔(順帶一提,華懋d戲票夠平,個戲院亦都ok可以接受,係人氣差左d,睇鬼片最好唔好揀呢間)咁岩有個fd話呢間野7點前半價(我地去個陣4點幾啦)就去左,未入去,已經有職員係度推銷兩件壽司/三件魚生+一款日式小食+一杯飲品(橙汁,蘋果汁,茉莉花茶)25蚊加多5蚊有個主食跟(xx拉面/烏冬/飯,有成七八款)(要5點前落單)(就算唔叫野飲都有茶任飲)另外28蚊樓下ge壽司半價,28蚊樓上八折咁3丁友,就叫左3個tea,另外再跟壽司刺身...三個tea,前菜分別係兩份魚生一份壽司壽司係一件三文魚一件魷魚,刺身就一份三件刺身抵食d,大件,厚身,脂肪分佈平均,另外係腩仔黎ge,夠哂得小食跟左一份雞肉串燒(兩支,d汁好正)一份雞軟骨(d醬又係好正,係椒鹽脆炸)一份魚餅(呢個ok,食落可以接受,不過...我本身唔係好鐘意食魚餅ge)主食要左一份親子飯(三個人,一陣就分哂,d蛋蛋好滑,雞肉又好嫩,d汁都好入味)一份豬扒拉面(第二個俾人瓜分ge主食,d豬扒炸得好香口,配上d醬,外脆內滑,無得彈)一份豬扒滑蛋飯(點菜時候無為意,其實呢個都好食,
本身因為係學生,消費力唔高

今日係華懋個度睇完戲,諗住搵個地方醫下肚仔

好揀呢間)

咁岩有個fd話呢間野7點前半價(我地去個陣4點幾啦)

就去左,未入去,已經有職員係度推銷

(就算唔叫野飲都有茶任飲)

另外28蚊樓下ge壽司半價,28蚊樓上八折

咁3丁友,就叫左3個tea,另外再跟壽司刺身...

三個tea,前菜分別係兩份魚生一份壽司

壽司係一件三文魚一件魷魚,刺身就一份三件

得彈)
一份豬扒滑蛋飯(點菜時候無為意,其實呢個都好食,不過一黎已經食過飯,然後又食左

豬扒,結果就變得普普通通,無咩得色)

然後刺身方面,單跟左份三文魚刺身,一樣係抵食夾大件,19蚊5件,平到你笑

壽司方面就出現左失敗作啦

叫左
吞拿魚沙律(4蚊兩件)(我無食到,唔好問我)
小柱(6蚊兩件)(勁甜,上面跟左一大堆蟹子,又係抵到你笑)
北寄貝(7蚊兩件)(真係好耐都無見到d咁大件ge北寄貝,本身又好鮮好甜,一流)
三文魚(6蚊兩件)(無諗過北寄貝仲貴d,無刺身咁大件,但係比起價錢差唔多ge超

級市場貨,呢間d魚生真係靚好多)
牛油果軟殼蟹卷,軟殼蟹手卷(手卷6蚊一個,xx卷7蚊3粒)(失敗作x2.軟殼蟹

唔脆,冷冷淋淋,d油都開始出黎,跟多件牛油果就爆滯....)

三個人一共食左188(包加一),除開黎63蚊左右,真係勁抵食

值得讚ge係環境好正,d服務員都好nice,好似其中一份壽司,等左好耐都未黎,

吹左一次,就即刻幫你補跟,而且仲有個人親自過黎道歉,真係好抵讚

另外上菜都好快,收碟亦都好快,收之前,除非係完全係吉ge碟,否則都會問一句先至

再收,勁好禮貌

三條友一邊食,已經一邊傾梗下次幾之再黎
試埋佢個晚市自助餐(98+1服務費,+28嘉士伯任飲,支裝麒麟啤58蚊半打)
(有火鍋,八款刺身六款壽司
2007-10-17 16 瀏覽
相信像我這年紀的香港男子,應該沒有太多人未有迷戀過黃金俠金光閃閃的打火機,一個轉身就變為大鐵甲人,多威風多英勇,細個都不知幾恨有一個當年要買超合金一定無可能,去扭蛋五蚊隻就十隻有八隻都係雜蛋這天是下著大雪的星期五,收工與吃飯,她帶了珍藏的黃金俠超合金出來我當然唔會變身又變身就算,一於羅佢黎拍下沙龍寫真,大鬧尖東仁氣以上左手面的一張我最滿感意,成隻差一步就掉落豉油碟,好有動感呢待應見我地玩得咁投入,都唔知上唔上0的壽司比我地好,我就一於懶理,玩完先算,搞到咩鬼都打瀉哂,哈哈﹗食左唔係好多野,不過價錢大眾化,壽司好新鮮,值得推介比大家﹗
相信像我這年紀的香港男子,應該沒有太多人未有迷戀過黃金俠

當年要買超合金一定無可能,去扭蛋五蚊隻就十隻有八隻都係雜蛋

1K
2007-09-10 8 瀏覽
屬仁氣既大長今會(打牌既)開業至今,我諗應該有年零二年,但我都未曾幫襯過,次次都係幫襯仁氣,咁啱朋友X生日例牌雀局,我哋就揀咗"大長今"<食物>日式雀局套餐"竹"1)牛肉鍋(超多牛肉)2)燒鯖魚(好大條好好味)3)牛油什菇4)刺身5)壽司8件6)燒雞7)飲品<服務>一流,定時定後會幫您換毛巾同茶,仲可以存放蛋糕8小時雀局套餐$538+電動洗牌機$80(每小時加$10) = $680

<食物>
日式雀局套餐"竹"
1)牛肉鍋(超多牛肉)
2)燒鯖魚(好大條好好味)
3)牛油什菇
4)刺身
5)壽司8件
6)燒雞
7)飲品
<服務>
一流,定時定後會幫您換毛巾同茶,仲可以存放蛋糕

2007-09-09 8 瀏覽
8/9(六) 6:45pm友人推介的食店;與友人一行四人興致勃勃的把臂同行欣賞古巨基的"Magic Moments"前,致電到此店訂了座.準時到埗,給安頓於近迴轉壽司帶的卡座,總算坐得舒舒服服!和風格局,米色牆身,平實的木方桌椅;唯桌與桌之間散落得較密集,鄰桌的對話一清二楚.餐廳內設散叫或任食;我們則選了$98任食:鍋物,刺身及壽司任食,加$28罐裝汽水果汁任飲,價錢的確大眾化得很,因此座上客九成都是學生哥兒.刺身:三文魚,吞拿魚,八爪魚,魷魚,甜蝦等大路刺身,魚類刺身除色澤暗啞外,有朕難以入味的雪藏異味;壽司方面可於迴轉帶上自取,款色及味道同樣欠驚喜黃乏鮮!鍋物湯底要了蕃茄湯底,比中式的來的濃稠鮮味,不錯不錯!鍋物配料選擇並不多:牛肉,豚肉丁,雞肉,三文魚頭腩,餃子,魚腐,豆腐,豆卜,支竹,竹輪,獅子狗,皇帝菜,紹菜,金菇,鮮冬菇,拉麵,烏冬等.各配料大致頗新鮮的;肉嫩菜鮮.撇除不濟的刺身壽司,$98安安樂樂吃個任食日式火鍋,牽強的過得去吧!
8/9(六) 6:45pm

餐廳內設散叫或任食;我們則選了$98任食:鍋物,刺身壽司任食,加$28罐裝汽水果汁任飲,價錢的確大眾化得很,因此座上客九成都是學生哥兒.

2007-07-10 2 瀏覽
$58一個牛肉鍋,牛肉一碟加埋d蔬菜一盤,兩個人食都飽哂,個湯夠甜味,牛肉都好新鮮...之後再叫多碟大硯30幾蚊,隻隻都好大隻,同埋蠔,好味道超抵,$58蚊去邊都搵唔到咁足料
2007-06-20 0 瀏覽
同老公2個人去食, 好抵呀~ 食到飽飽飽飽都係百幾蚊,menu上面大部份都係半價, 有貼紙就8折!最最最好食係三文魚同帶子, 刺身好厚身, yummy!!!! d waitor都好nice, 環境都ok, 靜靜地可以傾下計......relax下, 唔使迫~

2007-05-11 0 瀏覽
昨天我和朋友們一行8人於這吃晚飯,雖然大家都未曾來過,但都祈望會有些驚喜的,但最終是失望。當我們坐下就研究它們$98 buffet任食,但原來只有10多樣可選擇。失望﹗之後我們就決定自己點菜叫shusi、魚生等...最失望的就是它們的shusi好像不是即做的,因為紫菜和軟殼蟹等等已不脆,部份的又不太鮮味。

2007-04-30
三個人, 記不起食左幾多碟, 差不多二三十碟都有, 連十支啤酒, 都只係三百幾, 十分底! 最好食係劍魚腩和吞拿魚壽司, 另外火鍋的材料都很新鮮, 但員工態度一些好一些不太好, 東海中心元氣排長龍時的第二選擇
2007-04-17 3 瀏覽
次次黎親都打邊爐,今次就試下散叫其他野,估唔到原來都好好食喎!推介:焗帶子-好香芝士味一流讓雞翼-好好食好入味鐵板牛肉厚燒-夠軟有肉味魚生都新鮮可能有做任食去貨夠快

推介:
焗帶子-好香芝士味一流
讓雞翼-好好食好入味
鐵板牛肉厚燒-夠軟有肉味
魚生都新鮮可能有做任食去貨夠快

1K
2007-04-12 13 瀏覽
大大話話都幫襯過十幾次, 但呢次係我嚟咁多次最特別既一次..1)牛肉鍋(甜湯) - 必食2)壽司(6款) - ok3)炸軟殼蟹手卷(1個) - 凍咗...差d4)燒三文魚腩- 超級好味, 推介5)刺身- 會員免費, 今次超級驚喜二人共消費: $240

1)牛肉鍋(甜湯) - 必食
2)壽司(6款) - ok
3)炸軟殼蟹手卷(1個) - 凍咗...差d
4)燒三文魚腩- 超級好味, 推介
5)刺身- 會員免費, 今次超級驚喜

二人共消費: $240
2007-03-13 5 瀏覽
當日一行十多人去食飯,被安排到隔壁的一間鋪,入到去,第一件事, 好臭;第二件事, 因為果度有陪電視, 我地問果位侍應可唔可以開黎睇, 佢立刻用極睇唔起我地既態度講:'最低銷費二千蚊先可以開'..------跟住我地叫野食,1, 因為我地多人, 叫野食一定有d 亂嫁啦,個侍應居然用好唔耐煩既語氣講:'食xxx既人舉手'...有無搞錯?? 我去食大排檔都唔會咁啦...2, 因為我地叫套餐, 有3款餐飲, 果位侍應, 又用佢個極差既語氣叫我地舉手, 但佢區經濟只比我地叫其中2款, 當我地話想要第3種飲品既時候, 佢好惡咁講:'得xx 同xx 咋'-------最後d 野食黎到,有三文魚刺生, 1, 非常唔新鮮;2, 非常腥;其他野食都平平啦,不過佢既餐具都好有問題,我問左個豬扒飯, 佢居然比隻食拉麵既湯羹我...
當日一行十多人去食飯,
被安排到隔壁的一間鋪,
入到去,
-------
最後d 野食黎到,
有三文魚刺生, 1, 非常唔新鮮;2, 非常腥;
其他野食都平平啦,
不過佢既餐具都好有問題,
我問左個豬扒飯, 佢居然比隻食拉麵既湯羹我...
2007-03-02 1 瀏覽
收工與朋友到尖老睇戲,未睇當然要先醫肚餓最重要一點係佢七點前落order所有食物都有半價優惠,咁鬼抵去邊到搵?食物不錯,壽司口感好,刺身亦新鮮最重要係啤酒8點前order 56蚊有半打麒麟啤,真係咁鬼抵酒吧都飲唔到與友人食到肚漲,叫到八款壽司加刺身再加4樣定食,都係一人80蚊,如正價即係百六蚊呢,真係抵抵抵﹗
收工與朋友到尖老睇戲,未睇當然要先醫肚餓

食物不錯,壽司口感好,刺身亦新鮮

與友人食到肚漲,叫到八款壽司刺身再加4樣定食,都係一人80蚊,如正價即係百六蚊呢,真係抵抵抵﹗
2007-03-02 23 瀏覽
以前lunch來過....後來沒有來了!今次夜晚同男朋友經過, 見到他們說7點前有半價(order計), 又好似幾抵。- 帶子- 海膽墨魚- 三文魚- 鰻魚- 甜蝦- 蚱蝦卷- 三文魚手卷- 三文魚刺身嘩....好新鮮!以為平野冇好野!但估唔到好好味, 連舊飯都好美味! 真係可以講好過元氣同元綠!三文魚刺身好肥美同新鮮,真係魚腩部份,唔會貨比貨。另外叫左, 都好好味。- 燒三文魚骨- 海鮮拉面- 牛肉金菇卷- 什菜天婦羅D侍應服務態度唔錯。個個都面帶笑容。但係環境比較舊少少! 其他都好好呀!埋單...半價只係hkd160
以前lunch來過....後來沒有來了!

- 帶子
- 海膽墨魚
- 三文魚
- 鰻魚
- 甜蝦
- 蚱蝦卷
- 三文魚手卷
- 三文魚刺身

另外叫左, 都好好味。

- 燒三文魚骨
- 海鮮拉面
- 牛肉金菇卷
- 什菜天婦羅

D侍應服務態度唔錯。個個都面帶笑容。

但係環境比較舊少少! 其他都好好呀!

埋單...半價只係hkd160
2007-02-07 13 瀏覽
肥少女喜歡吃三文魚,今晚同bf帶她來這裏吃任食火鍋&刺身壽司餐.預早訂位每位送一杯花茶,冷熱隨意,夠大杯,清香又不甜,^^.要了三文魚刺身、北寄貝、吞拿魚、甘蝦...夠新鮮,叫多少件來多少件,令人吃得寫意.火鍋料選擇不多,勝在新鮮,澳洲牛肉帶雪花但不肥及很有牛肉味,粟米超甜,菌類及疏菜也新鮮,三文魚腩很肥美.....Service也很好,waitress工作有誠意態度不錯,有禮貎也沒有漏單,可能時間尚早,我們三人坐大卡位夠寬敝舒適.這間叫迴轉居食屋,但奇怪迴轉枱上空空如也,一碟壽司也沒有??waitress說tea time大部份食品半价,也有特价茶餐,很優惠,下次可以試試,今晚個個也吃得滿意,捧著肚子行街街,但明天要減肥了!!
肥少女喜歡吃三文魚,今晚同bf帶她來這裏吃任食火鍋刺身壽司餐.