2024-05-08 455 瀏覽
之前都經過依間位於新蒲崗嘅烘焙舖,但因為時間關係,而且上次睇冇我想買嘅食品就放棄咗。今次同朋友咁啱經過附近去試吓。印象中呢一間烘焙舖都幾有名。 可惜今年夏天見唔番上年既雪心包🥹🥹所以就簡左其他野食🥹🥹睇到呢間嘅冬甩都幾吸引, 而且款式都好多, 就買左抹茶冬甩試試, 另外仲買左伯爵茶司康。 行到收銀 先知今期最新推出左朱古力伯爵茶撻, 仲有抹茶撻。 因為買左抹茶撻 就決定試試朱古力 伯爵茶撻。 首先係朱古力 伯爵茶撻($24) , 賣相方面好吸引。 伯爵茶味比較香濃 反而朱古力味冇咁突出。 同埋有啲流心感覺 一切開就流哂出黎😂😂 好中意伯爵茶既人應該幾岩心水, 不過$24其實覺得有小小貴。 而冬甩一向係我最愛, 特濃抹茶冬甩($20) , 價錢方面合理。 抹茶cream 勁濃 😋😋😋一食就爆左出黎😋伯爵茶司康($28/2個) ,司康 其實即係scone鬆餅。 本身個人對鬆餅興趣不大, 朋友反而中意😉 但味道上覺得伯爵茶味唔太濃,都冇乜伯爵茶香味。

抹茶冬甩

下午茶
抹茶冬甩
  • 特濃抹茶撻
2024-02-13 1439 瀏覽
抹茶控 in @ly_bakery .初一放假 初二出點甜..咁啱經過 又唔小心飄入去今次想試下啲之前無計過嗰嘢而全部都係🍵抹茶口味感覺如何呢?.抹茶冬甩 $20/1.表層嘅糖霜感 & 口感同港式嘅donut感覺差唔多..內裏嘅抹茶餡好澎湃.. & surprised!抹茶甘味出 絕對配得上佢標榜「濃」呢樣嘢!你係會taste到抹茶足夠嘅存在感..我覺得表層正常 餡高質!同埋相比平時嘅donut感覺無咁油膩 & 甜!.tbh係香港我真係比較少食donut..因為以前比我嘅感覺 香港嘅donut都唔好食(刻板印象😂🤣)..但自從好多donut鋪嘅崛起 eg donut vission..相信而家donut嘅口味唔係以前清一色嘅類型..所以對於donut評判標準我未必啱!聽下就得!自己試試😗.2.抹茶麻糬牛角酥 $26.呢個賣相完全係吸引度爆燈!牛角酥香口 外脆內鬆軟!有埋麻糬.. 其實件事真係有別於坊間嘅牛角酥配搭好特別!!🉐抹茶遍佈成個牛角酥.. 真心垂延三尺🤣但佢嘅抹茶感相比抹茶冬甩我覺得少啲..點綴咁!如果希望係好濃郁嘅抹茶 未必係!但存在嘅 放心😂🤣係好味嘅配搭!!只不過相對 牛
抹茶控 in @ly_bakery
初一放假 初二出點甜..
咁啱經過 又唔小心飄入去
今次想試下啲之前無計過嗰嘢
而全部都係🍵抹茶口味
感覺如何呢?
抹茶冬甩 $20/1
表層嘅糖霜感 & 口感同港式嘅donut感覺差唔多..
內裏嘅抹茶餡好澎湃.. & surprised!
抹茶甘味出
絕對配得上佢標榜「濃」呢樣嘢!
你係會taste到抹茶足夠嘅存在感..
我覺得表層正常 餡高質!
同埋相比平時嘅donut
感覺無咁油膩 & 甜!
tbh
係香港我真係比較少食donut..
相信而家donut嘅口味唔係以前清一色嘅類型..
所以對於donut評判標準我未必啱!
聽下就得!
自己試試😗
2.抹茶麻糬牛角酥 $26
呢個賣相完全係吸引度爆燈!
牛角酥香口 外脆內鬆軟!
有埋麻糬.. 其實件事真係有別於坊間嘅牛角酥配搭
好特別!!🉐
抹茶遍佈成個牛角酥.. 真心垂延三尺🤣
但佢嘅抹茶感相比抹茶冬甩我覺得少啲..
點綴咁!
如果希望係好濃郁嘅抹茶 未必係!
但存在嘅 放心😂🤣
係好味嘅配搭!!
只不過相對 牛角酥依然係主角!!
3.抹茶曲奇
雖然唔係我食!但係有哨兵匯報!
好味嘅!抹茶出!唔算太甜!
一塊嘅卡路里都好fair!
仲有埋卡路里標示!
更加食得安心放心!!
4.小山園抹茶撻
喂.. 唔係講笑.. 我都真心幾滿意!
皮實又香.. 口感好牛油曲奇feel..厚度又啱好!
抹茶蛋漿餡好吸引.. 賣相很好🤣
同抹茶夾得幾好.. 各有存在感!
但!!
原來底部仲有乾坤..
抹茶醬 & 紅豆 !抹茶更出..
件事好好

2024-06-05 0 瀏覽
平時都好鍾意喺呢度買麵包食,今日想重點介紹吓呢一個開心果脆脆酥😙,面層塗滿有開心果mix白朱古力醬,再有滿滿的開心果碎和脆粒☺️。口感好似有層金沙咁,一咬落去勁鬆脆,真係好好食呀😋
網上睇人推薦得超超超多的人氣麵包店有日經過見到,終於入去一探究竟🤩麵包控入去差啲出唔翻嚟😂太多選擇選擇困難症發作,千挑萬選揀咗幾款長期人頭湧湧,品質有翻咁上下先做到👍🏻哩個世代唔再係捱麵包,而係嘆麵包!🔎法國LESCURE明太子牛角💰20當中最推薦牛角酥🥐好香牛油味🧈因為用咗AOP歐盟認證嘅Lescure牛油發酵牛油會散發天然乳香~更為絲滑橫切面仲要成個蜂巢形狀超靚不得不讚佢哋嘅酥類做得幾出色🔎洛神花荔枝朱古力酥💰24同樣地氣孔好靚餡料是一整塊的 荔枝味突出🔎手撕牛奶吐司💰30好香牛油味 整體少乾🔎抹茶拿鐵麻糬吐司💰35包體好鬆軟 但入面麻糬較少🔎爆漿香蒜乳酪脆法💰21好濃香蒜味 塞滿乳酪餡🔎湯種紫菜肉鬆芝士貝果💰20雖然整型爭啲 但味道勝出🔎焦糖脆脆核桃肉桂酥💰16冇想像中甜 加脆脆有口感肉桂味不太突出
網上睇人推薦得超超超多的人氣麵包店
有日經過見到,終於入去一探究竟🤩
麵包控入去差啲出唔翻嚟😂太多選擇
選擇困難症發作,千挑萬選揀咗幾款
長期人頭湧湧,品質有翻咁上下先做到👍🏻
哩個世代唔再係捱麵包,而係嘆麵包!

🔎法國LESCURE明太子牛角💰20

雖然整型爭啲 但味道勝出

🔎焦糖脆脆核桃肉桂酥💰16
冇想像中甜 加脆脆有口感
肉桂味不太突出
享樂定時定候就會會出好多新嘅產品每次嘅新產品都好啱螞蟻人嘅口味😍所以每次只要一經過享樂我都一定會入去尋下寶睇吓有咩新嘢台灣大甲芋頭泥/麻糬/法國忌廉/海綿蛋糕一直好想搵次試佢地的whole cake因為性價比真係好高!六吋蛋糕用咁靚嘅材料都唔過$300(相比成日幫襯嘅IGshop真係極平)蛋糕裝飾得簡單但又高貴芋泥調味得很好,也有芋頭粒粒,中間夾著煙煙韌韌的麻糬,海綿蛋糕唔乾,好好食~雖然唔係好多層次,但這個價位黎講已經是超級滿意,絕對係令人會想再吃的蛋糕!!!
享樂定時定候就會會出好多新嘅產品
每次嘅新產品都好啱螞蟻人嘅口味😍
所以每次只要一經過享樂
我都一定會入去尋下寶睇吓有咩新嘢

台灣大甲芋頭泥/麻糬/法國忌廉/海綿蛋糕
一直好想搵次試佢地的whole cake
因為性價比真係好高!
六吋蛋糕用咁靚嘅材料都唔過$300
(相比成日幫襯嘅IGshop真係極平)
蛋糕裝飾得簡單但又高貴
芋泥調味得很好,也有芋頭粒粒,
中間夾著煙煙韌韌的麻糬,
海綿蛋糕唔乾,好好食~
雖然唔係好多層次,但這個價位黎講
已經是超級滿意,絕對係令人會想再吃的蛋糕!!!
大甲芋泥麻糬蛋糕  6吋
2024-04-16 214 瀏覽
午飯時間經過享樂烘培,剛巧見到有"開心果布丁脆皮菠蘿酥",本身好想試很耐,即刻買來嚐一下。菠蘿皮焗得鬆脆可口。布丁份量很大,不太甜,不過開心果味就比較輕微,如果strong啲就更好。 ($32@)店鋪內還有另一款"焦糖布丁菠蘿酥",下次可以試下。 ($28@)另外再買左"開心果脆脆酥" ($20@),酥內裡捲滿開心果醬,面層塗滿開心果白朱古力醬,再蘸滿開心果碎和脆脆。口感新鮮。表層鬆脆,食落滿口都係開心果。而且卷內塗上果醬令到麵包味道更加豐富。開心果糸列值得推薦。

開心果糸列值得推薦。

2024-04-15
  • 開心果脆脆酥
  • 開心果布丁脆皮菠蘿酥
2024-03-24 132 瀏覽
超人氣布甸菠蘿包 by @ly_bakery .最近比洗版嘅超人氣布甸菠蘿包..🍮🤤作為享樂嘅長期消費者🤣 一定要試試..同埋都有詢眾要求試試 & 計好多米粉想要卡路里 & 味道回饋睇下抵quota與否..結論係??.開心果酥皮布甸菠蘿包 $32.出奇哋surprise.. 鍾意🫡😳.tbh本身我無抱太大期望..因為酥皮菠蘿包 本身係熱會好味d..尤其酥皮頂而布甸嘅少流質多多少會影響包 令佢淋身但結果..口感其實無乜大影響😳.菠蘿包相比平時嘅菠蘿包 酥皮位更多更廣 同時都彌補了口感上有機會因為布甸變淋嘅不足內裏的確有少少淋做 但.. 外皮夠香脆 夠厚好少影響真心口感好好..😳開心果都算出!!.來到布甸的部分 🍮動L動L 布甸奶味 & 開心果味都balance得好好幾surprise呢個配搭.. 新鮮感有.. 味道加成都有😳🫡.重點係 其實你即日食.. even擺到夜晚.. 其實口感上我覺得都唔係爭好遠.. 好勁🤣呢個係賣點之一‼️.‼️因為好難去食用 你如果無羹.. 就預咗成個拎..同埋一啖都好難咬..所以我建議!!一啖包皮 一啖布甸 一齊食會好啲...同埋如果會買返屋企都可以拆開菠蘿包齋
超人氣布甸菠蘿包 by @ly_bakery
最近比洗版嘅超人氣布甸菠蘿包..🍮🤤
作為享樂嘅長期消費者🤣 一定要試試..
同埋都有詢眾要求試試 & 計
好多米粉想要卡路里 & 味道回饋
睇下抵quota與否..
結論係??
開心果酥皮布甸菠蘿包 $32
出奇哋surprise.. 鍾意🫡😳
tbh本身我無抱太大期望..
因為酥皮菠蘿包 本身係熱會好味d..尤其酥皮頂
而布甸嘅少流質多多少會影響包 令佢淋身
但結果..
口感其實無乜大影響😳
內裏的確有少少淋做 但.. 外皮夠香脆 夠厚
好少影響
真心口感好好..😳
開心果都算出!!
來到布甸的部分 🍮
動L動L 布甸奶味 & 開心果味都balance得好好
呢個係賣點之一‼️
‼️
因為好難去食用 你如果無羹.. 就預咗成個拎..
同埋一啖都好難咬..
所以我建議!!
一啖包皮 一啖布甸 一齊食會好啲..
同埋如果會買返屋企
都可以拆開菠蘿包齋焗..
再加埋.. 會更爽 信我🤣🤣🤣🤣
原味我都食咗.. 都好味!!
只不過開心果口味我個人更鍾意
原味$28一個!!

開心果布甸菠蘿包
開心果布甸菠蘿包
享樂烘焙🍞推出過吾少開心果產品✨️而近期又推出咗開心果脆脆酥😍,就等我依個開心果控試下先‼️🍑開心果脆脆酥💚最上面係一個白朱古力開心果醬,再配開心果醬碎碎🍫,焗完之後食落去好似脆脆🥰好食。佢係一個螺旋形狀酥皮➿️,裡面配咗開心果奶酥,食落去唔會好油🪔,酥皮好脆,中間帶有少少煙韌口感。而開心果奶酥份量多,淡淡開心果味,幾好食😍。整體成個味道唔會過甜,價錢吾會太貴👍。係試過咁多款開心果產品,最推薦的✨️
享樂烘焙🍞
開心果脆脆酥

🍑開心果脆脆酥💚

開心果脆脆酥
2024-03-19 256 瀏覽
*名氣* 及 *每次經過的排隊人數* 都與食物質素不成正比。連續幫襯了3次,每次買3-4款麵包(選擇困難🙈) ,都只能以 *普通* 及 *唔多好食* 形容。Given這個名氣及價錢會有少少要求。
Given這個名氣及價錢會有少少要求。
2024-03-13 357 瀏覽
🍵抹茶流心布丁撻 ($24) 抹茶濃度啱啱好 有啲甘味得黎又唔會太苦皮脆布丁又滑加埋抹茶流心和紅豆裏裏外外都係滿滿嘅抺茶味❤️伯爵茶流心朱古力布丁塔 ($24) 一樣嘅價錢 不一樣嘅評價無論係伯爵茶定朱古力味都偏淡 我淨係食到一嚿好甜嘅布丁同一pat好甜嘅醬如果要讚下 個塔皮都仲係脆嘅開心果布丁酥菠蘿 (HK$32) 我見好多post都大讚呢個包所以買左個試下如果分開品賞菠蘿包同開心果布丁味道尚算不錯菠蘿包皮keep到酥脆感而開心果布丁亦都食到淡淡嘅開心果味但係兩者一齊食唔係好夾一黎好難咬 二黎令僅餘的開心果味蕩然無存
🍵抹茶流心布丁撻 ($24)
抹茶濃度啱啱好 有啲甘味得黎又唔會太苦
皮脆布丁又滑
加埋抹茶流心和紅豆
裏裏外外都係滿滿嘅抺茶味❤️

伯爵茶流心朱古力布丁塔 ($24)
一樣嘅價錢 不一樣嘅評價
無論係伯爵茶定朱古力味都偏淡
我淨係食到一嚿好甜嘅布丁
同一pat好甜嘅醬
如果要讚下 個塔皮都仲係脆嘅

開心果布丁酥菠蘿 (HK$32)
我見好多post都大讚呢個包所以買左個試下
如果分開品賞
菠蘿包同開心果布丁味道尚算不錯
菠蘿包皮keep到酥脆感
而開心果布丁亦都食到淡淡嘅開心果味
但係兩者一齊食唔係好夾
一黎好難咬 二黎令僅餘的開心果味蕩然無存
外賣自取
再次嚟到香港人最喜愛嘅麵包舖入到去人山人海,水洩不通🤣差唔多六點去,依然仲有好多款式口味!全部望落吸引,有scones, bagels, 軟包、撻等🥯最新產品有 大福酥菠蘿、開心果脆脆酥&焦糖布甸酥菠蘿🍮之前試過bagel、冰心麵包、抹茶麻糬吐司今次試吓Pretzel,唔係成日見到▶️ 德國手腕包 Pretzel ($18)一個大概60g,夾上手比較硬身面頭呈深啡色,上面有一粒粒粗鹽口感唔煙靭亦唔軟綿鬆軟,但比想像中脆口,有啲似麵包條,可以當零食食鍾意佢岩鹽鹹香,同時又有pretzel獨特嘅鹼水味🥨唔需要搽任何醬已經好夠味,一次過食晒成個可能有啲鹹添唔知正統德國Pretzel係應該咩質感呢🇩🇪之前食過Auntie Anne’s嗰啲都好好食,比較似doughnut質感(補充:另一日食埋半個,口感就差少少,硬咗好多😢有啲難咬試咗焗熱食,軟身返啲,但唔好食所以可能都係即日新鮮食好啲…)-下次再試可能買軟包或鬆餅,之前試過嘅除咗bagel同蜜瓜包口感好之外,其他都差少少🙂不過無可否認享樂嘅麵包係好足料,味道創新獨特,款式又夠多嘅,可以不斷回購試新嘢而且價錢平民貼地,依然值得支持~
再次嚟到香港人最喜愛嘅麵包舖
入到去人山人海,水洩不通🤣
差唔多六點去,依然仲有好多款式口味!

最新產品有 大福酥菠蘿、開心果脆脆酥&焦糖布甸酥菠蘿🍮

之前試過bagel、冰心麵包、抹茶麻糬吐司
今次試吓Pretzel,唔係成日見到

▶️ 德國手腕包 Pretzel ($18)
一個大概60g,夾上手比較硬身
面頭呈深啡色,上面有一粒粒粗鹽
德國手腕包

鍾意佢岩鹽鹹香,同時又有pretzel獨特嘅鹼水味🥨
唔需要搽任何醬已經好夠味,一次過食晒成個可能有啲鹹添
唔知正統德國Pretzel係應該咩質感呢🇩🇪

(補充:另一日食埋半個,口感就差少少,硬咗好多😢有啲難咬
試咗焗熱食,軟身返啲,但唔好食
所以可能都係即日新鮮食好啲…)

而且價錢平民貼地,依然值得支持~
2024-02-28 314 瀏覽
💛享樂烘焙 (元朗)元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖@ly_bakery 享樂麵包除左有貝果,今次有小黑喵千層吐司😍☁️小黑喵千層吐司$38濃厚朱古力味,外表貓咪🐱,超可愛,甜道剛好 表面好似年輪甘,內裏鬆軟,好食☁️開心果脆脆酥$20表面鋪滿開心果碎,內裏有Creamy的開心果醬,開心果迷一定要試吓☁️黑松露芝士裸麥包$20黑松露味好出,芝士🧀好正☁️大甲芋泥肉鬆酥$26芋泥肉鬆份量好多,味道好夾,外層酥皮脆口☁️德式布丁撻$20表面類似葡撻燒焦咗,蛋味香口☁️小山園抹茶撻$24抹茶濃郁香滑,內裏有紅豆,翻熱會更好食
💛享樂烘焙 (元朗)
元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖

@ly_bakery

享樂麵包除左有貝果,今次有小黑喵千層吐司😍
小黑喵千層吐司

☁️小黑喵千層吐司$38

☁️開心果脆脆酥$20

☁️黑松露芝士裸麥包$20
黑松露味好出,芝士🧀好正

☁️大甲芋泥肉鬆酥$26
芋泥肉鬆份量好多,味道好夾,外層酥皮脆口

☁️德式布丁撻$20
表面類似葡撻燒焦咗,蛋味香口

☁️小山園抹茶撻$24
抹茶濃郁香滑,內裏有紅豆,翻熱會更好食
小黑喵千層吐司
2024-02-16 393 瀏覽
之前已經食過享樂的麵包🥯真的隨便買都好好食每次都要排長龍才買到 但很值得原來這家店在2023年拿了牛角酥金獎🥇和最佳傳統牛角🏆今次試的是新品法國國皇餅!打開有個皇冠扣在餅上國皇餅是傳統法國節慶的甜點用上法國AOP產地認證的Lescure奶油製成超脆的千層酥皮!難怪奶油的味道特別香中間是用法國玫瑰+台灣荔枝做成的餡料 清甜不會膩的🥐小山園抹茶麻糬牛角包我是多年的🍵抹茶愛好者 這個牛角包不得了!外皮好酥脆 牛油香味超重咬下中間見到一層層綿密的蜂巢紋中間有軟糯煙韌的麻糬 好Q彈! ! 配上小山園抹茶做的醬,甘甘甜甜一口裡面有3款層次和口感,正!就算是原味的🥐都很好吃!🥧德式布丁撻切開全是蛋! 布丁口感嫩滑撻皮鬆軟 非常好吃🍵牛角抹茶流心布丁撻裡裡外外全都是我最愛的抹茶!中間是香滑的抹茶布丁加上特濃的抹茶流心和紅豆 連撻皮都帶抹茶味 真心推介給愛吃麵包甜點的朋友! !
之前已經食過享樂的麵包🥯
真的隨便買都好好食
每次都要排長龍才買到 但很值得
原來這家店在2023年拿了牛角酥金獎🥇和最佳傳統牛角🏆
今次試的是新品法國國皇餅!

打開有個皇冠扣在餅上
國皇餅是傳統法國節慶的甜點
用上法國AOP產地認證的Lescure奶油
製成超脆的千層酥皮!難怪奶油的味道特別香
中間是用法國玫瑰+台灣荔枝做成的餡料 清甜不會膩的

🥐小山園抹茶麻糬牛角包
我是多年的🍵抹茶愛好者 這個牛角包不得了!
外皮好酥脆 牛油香味超重
咬下中間見到一層層綿密的蜂巢紋
一口裡面有3款層次和口感,正!
就算是原味的🥐都很好吃!

🥧德式布丁撻
切開全是蛋! 布丁口感嫩滑
撻皮鬆軟 非常好吃

🍵牛角抹茶流心布丁撻
裡裡外外全都是我最愛的抹茶!
中間是香滑的抹茶布丁
加上特濃的抹茶流心和紅豆 連撻皮都帶抹茶味
真心推介給愛吃麵包甜點的朋友! !
2024-02-11
5 分鐘 (外賣自取)
:/📍享樂烘焙 LY Bakery@ly_bakery #kcninbakery食評 大家親年快樂😝🧧又到享樂bakery的新商品開箱🛒🎁🕯 焦糖布丁酥菠蘿 (HK$28)酥皮菠蘿包的整法好似日式蜜瓜包🤤包面上有一層砂糖 咬起來帶點沙沙聲夾著香滑的焦糖布丁🍮香香的雞蛋味🥚不會太甜 中和包皮的甜度💕✨值得可以試一次🤣-
📍享樂烘焙 LY Bakery
@ly_bakery

#kcninbakery食評

大家親年快樂😝🧧
又到享樂bakery的新商品開箱🛒🎁

🕯 焦糖布丁酥菠蘿 (HK$28)

酥皮菠蘿包的整法好似日式蜜瓜包🤤
包面上有一層砂糖 咬起來帶點沙沙聲
夾著香滑的焦糖布丁🍮
香香的雞蛋味🥚不會太甜 中和包皮的甜度💕✨
值得可以試一次🤣

2024-02-09
2024-02-06 201 瀏覽
@ly_bakery x @polloup.hk (新蒲崗).包鋪只有熱量炸彈?!!nonono.. 超健康之選也出現了..今次咁啱有機會見到係「真。雞胸三文治」🐔因為雞胸係真係來自做開慢煮雞胸肉嘅@polloup.hk ..再夾埋對包有要求嘅 @ly_bakery 究竟好唔好味呢?究竟好唔好營養素呢?.首先份量超大先.. 嗰feel係有more than 6” subway嘅size & 厚度..齋講雞胸 都已經有平時大家食開一大塊嘅size..大概120g香草入味 雞胸係有水準嘅慢煮質感 可以!☺️.包身感覺好有心機.. 唔係平時見開嘅潛艇包 or 酸種..係 佛卡夏包.. 口感偏煙韌 厚身紮實.. 但包又唔係齋包.. 黑橄欖海鹽點綴.. 又有啲薯味..🥔.加埋所有漢堡/潛艇不敗嘅組合芝士 & 生菜.. 既好味 又算係比較健康 & 天然嘅餡汁/佐料.真心嘅.. 滿足你漢堡嘅口慾..但完全係健康 & 高蛋白之選..💪🏻最簡單嘅係..經過 直接買走.. 慳時間…😳👌🏻.作為咁方便買到 又高質嘅 真。健人三文治!我大推!阿門🙏$38...👉鳳凰金元寶(一盒4枚) $172網上預購優惠價 $
包鋪只有熱量炸彈?!!
nonono.. 超健康之選也出現了..
今次咁啱有機會見到係「真。雞胸三文治」🐔
因為雞胸係真係來自做開慢煮雞胸肉嘅
@polloup.hk ..
再夾埋對包有要求嘅 @ly_bakery
究竟好唔好味呢?究竟好唔好營養素呢?
齋講雞胸 都已經有平時大家食開一大塊嘅size..
大概120g
香草入味 雞胸係有水準嘅慢煮質感 可以!☺️
包身感覺好有心機.. 唔係平時見開嘅
潛艇包 or 酸種..
係 佛卡夏包.. 口感偏煙韌 厚身紮實..
但包又唔係齋包.. 黑橄欖海鹽點綴.. 又有啲薯味..🥔
加埋所有漢堡/潛艇不敗嘅組合
真心嘅.. 滿足你漢堡嘅口慾..
但完全係健康 & 高蛋白之選..💪🏻
最簡單嘅係..
經過 直接買走..
慳時間…😳👌🏻
作為咁方便買到 又高質嘅
真。健人三文治!我大推!阿門🙏
👉鳳凰金元寶(一盒4枚) $172
網上預購優惠價 $138
賣相滿分 長輩見到未食應該都已經好開心..
錢啊錢啊.. 喂..
外表堅挺 唔易散!
切開就係真材實料嘅鳳凰酥!
鳳梨嘅酸甜感好出.. 唔係得嗰甜
酸Meimei嘅感覺都幾攞彩!🍋
黃嘅流心感係焗後都好明顯
可以!!
卡路里為一顆!
👉流心大甲芋泥酥 (一盒4枚)$184
網上預購價 $142
哇係.. 呢個完全係寫我嗰名!芋泥啊!!
切開入邊嘅麻糬仲有拉絲感..
芋泥都綿密 酥薄脆 配合埋一齊🥹
芋感存在感高.. 反而佢唔算太甜..‼️
係我哋會覺得夠甜.. 但長輩會覺得「好健康」嘅甜度!
但又埋流心嗰下我覺得可以幫補到!
呢個係芋味勝過甜味嘅酥!
作為過年酥點.. 覺得食得幾無負擔!!