2022-07-08
元朗形點逛商場,找間餐廳食午餐,見到餐廳Fast Gourmet用歐陸式設計,格局以粉藍色為主調,設計非常吸引。午市有 Lunch Set 選擇,價錢為 HKD$88 起,包括:前菜、主食、甜品及飲品,另可升級主食、湯、沙律及特飲。主菜 HKD$88🍝卡邦尼脆豬面肉扁意粉上枱時聞到香噴噴,卡邦尼味道濃郁而且均勻沾在意粉,加入豬面肉及脆片,賣相吸引。。豬面肉嘅肉質嫰滑,油脂分佈剛好。扁意粉煙韌又掛汁,而且份量好多。是日餐湯 : 薯仔蓉湯 +HKD$28薯仔拌碎加入忌廉及香草,質地creamy,口感好fresh。特飲:☕黑芝麻燕麥奶 +HKD$35健康嘅燕麥奶加入香濃嘅黑芝麻,每口都有芝麻嘅芳香。甜品:🍰芝士蛋糕 +HKD$28芝士味道濃郁,拔起有士多啤梨果肉,味道酸中帶甜,沒有膩嘅感覺,配搭新鮮士多啤梨同藍莓,好啱打卡📸Fast Gourmet 享慢煮意元朗元龍街9號形點1期1樓1023號舖
主菜 HKD$88
🍝卡邦尼脆豬面肉扁意粉
是日餐湯 :
薯仔蓉湯 +HKD$28
特飲:
☕黑芝麻燕麥奶 +HKD$35
健康嘅燕麥奶加入香濃嘅黑芝麻,每口都有芝麻嘅芳香。
甜品:
🍰芝士蛋糕 +HKD$28