餐廳: 亞金南洋茶室 (置富都會)
資訊:

2024-04-18 192 瀏覽
QR code落單,貴客自負🌼 檳城炒貴刁($48)凍飲+$3配料有臘腸、蝦米、肉鬆、魚片、洋葱、芽菜洋葱味甜,食唔到辣味👌🏼洋葱同芽菜炒得爽脆,豐富咗口感講真今次係我第一次食貴刁😂😂賣相同口感同香港乾炒牛河差唔多,只係貴刁多咗臘腸,多咗甜味,整體不過不失啦😆🌼 鮮油咖央多士配熱飲($29)多士烘得金黃,咖央甜甜哋帶少少椰汁香;最緊要就係夾住厚厚一大塊鮮牛油😁😁😁呢個價錢嚟講算係超值了
QR code落單,貴客自負

🌼 檳城炒貴刁($48)
凍飲+$3
配料有臘腸、蝦米、肉鬆、魚片、洋葱、芽菜
洋葱味甜,食唔到辣味👌🏼
洋葱同芽菜炒得爽脆,豐富咗口感

🌼 鮮油咖央多士配熱飲($29)
多士烘得金黃,咖央甜甜哋帶少少椰汁香;
最緊要就係夾住厚厚一大塊鮮牛油😁😁😁
呢個價錢嚟講算係超值了
2023-12-14 647 瀏覽
下午茶時段到6點有飯麵選擇,大約$50以下包飲品有海南雞飯、叻沙呢啲揀份量夠食,味道可以想食Early Dinner 係不錯選擇不過衛生清潔麻麻呀姐對話較嘈坐出面沒有冷氣
下午茶時段到6點
有飯麵選擇,大約$50以下包飲品

有海南雞飯、叻沙呢啲揀
份量夠食,味道可以
想食Early Dinner 係不錯選擇

不過衛生清潔麻麻

呀姐對話較嘈
坐出面沒有冷氣

2023-10-01 709 瀏覽
員工態度好差,我只係叫個外賣 ,短短兩三分鐘門口收銀呀姐都令我成肚氣唔好再用唔夠人手,請唔夠人,做唔切,冧灑檔,食客黎係食飯唔好黎受你氣,野食好食都唔想再番黎唔係怕佢加料真係想即時開佢波
員工態度好差,
我只係叫個外賣 ,
短短兩三分鐘門口收銀呀姐都令我成肚氣
唔好再用唔夠人手,
請唔夠人,
做唔切,
冧灑檔,
食客黎係食飯唔好黎受你氣,
野食好食都唔想再番黎
唔係怕佢加料真係想即時開佢波

外賣自取
之前喺Mikiki食過亞金,覺得性價比幾高!呢日去紅館睇show前嚟食置富都會呢間分店,食咗呢個泰式香葉辣肉碎煎蛋飯~辣肉碎辣度適中,幾惹味香口,煎蛋嘅蛋黃仲有少少流心,可以撈埋飯一齊食,70幾蚊一個餐,算係幾好👍🏻
2023-08-27
2023-09-12 383 瀏覽
想知你地紅磡置富都會分店個小食"青瓜手撕雞"點解D雞一次比一次少???這是我尚未食GE情況!!!!!!!!!!這些雞碎, 真的是手撕雞嗎?????????你收$38, 我買了不止一次, 一次比一次少, 剛有跟分店說了, 有換過一次, 但都如圖一樣!!!!我即場有查看, 有再跟該店人員說明, 但佢地只說是這樣的, 真的嗎?明明上兩次叫的都沒有這麼誇張~!!!
青瓜手撕雞
2023-09-12
外賣自取
2023-08-15 391 瀏覽
是日來個簡簡單單、快閃嘅茶聚,‘’亞金南洋茶室‘’ ~充滿星馬風味嘅下午茶。下午茶餐~~馬來肉鬆煉奶油酥餅 $29配熱檸檬茶肉鬆咸,煉奶甜,酥餅脆,口感特別火腿炒蛋三文治 $29配熱檸檬茶

下午茶餐~~
馬來肉鬆煉奶油酥餅 $29
配熱檸檬茶
肉鬆咸,煉奶甜,酥餅脆,口感特別

火腿炒蛋三文治 $29
配熱檸檬茶
2023-07-22 409 瀏覽
呢間餐廳服務真係差勁到爆表!我訂單落好之後,等咗二十分鐘都未上菜,比我晚到既人都食晒飯走人啦!而且服務員態度極差,我只係問咗一句,佢地就嫌我催促,冇任何友善之舉。之後又等咗好耐,仲未上菜,去問收銀員,佢竟然一句話都唔講,只係同另一個服務員使使眼色!我訂咗一道飯,但等咗三十分鐘先終於食到,真係體驗差到冇得頂啦!咁話真係唔得唔講,呢間餐廳嘅衛生情況亦都好差勁,餐具冇乾淨過。以後都唔會再黎呢間餐廳啦,如果有投訴平台嘅話,真係好想去投訴。
2023-03-25 886 瀏覽
咖哩雞,油酥餅下午茶餐,$45見到門口餐牌,只有呢一間有下午茶餐,於是一試。人手短缺,見到有幾張吉枱都執唔切,要等兩分鐘先入得。手機掃碼落單,點完主食,點飲品好似要另收費,有啲混亂。搵咗待應問下,他幫手另外落單!咖哩雞,雞比肉走油加汁,雞OK,汁唔香唔辣又唔甜,唔係印度/泰/日式,但都中規中矩,不算好食亦唔難食。油酥餅唔掂,可能趕時間,幾層完全黐埋一齊,好似食粉團咁樣。咖啡ok,少少香,少少淡,少少似即磨。整體都算ok,不算突出,亦不算難食。
咖哩雞,油酥餅下午茶餐,$45

見到門口餐牌,只有呢一間有下午茶餐,於是一試。

人手短缺,見到有幾張吉枱都執唔切,要等兩分鐘先入得。

油酥餅唔掂,可能趕時間,幾層完全黐埋一齊,好似食粉團咁樣。

咖啡ok,少少香,少少淡,少少似即磨。
整體都算ok,不算突出,亦不算難食。
2023-03-25
2023-01-20 978 瀏覽
昨晚我們一行五人到此店晚飯,因為那個愚蠢至極的 QR code 落單系統出了問題,因為套餐中有一個選項已沽清,而我只想選擇其他或者是退回前一頁。這時系統已發生問題了。有此情況找侍應幫忙是最正常不過。而當時有一位肥肥矮矮的男員工走過來非常大聲,語氣非常非常無禮地對我說,“個餐冇雞我點搵隻雞俾你呀!你叫第二個餐囉!你要叫呢個嘅,價錢我照收,係冇左隻雞,你ok咪得囉!” 之後另一位女店員過來幫忙,我說“你地個系統我用唔到,我只係想搵人嚟同我人手落單,我唔係需要搵隻雞!大家唔需要咁勞氣嘅!”女店員很好亦很快幫我處理了。我不知道該男店員是理解能力有問題還是情緒控制有問題!離開之後我上網搜尋該店評價,發現原來不少人遇到差不多的情況,茅頭指的一樣是那個失控的男員工!
我不知道該男店員是理解能力有問題還是情緒控制有問題!
2023-01-19
2022-12-09 960 瀏覽
🟠 一字骨肉骨茶配飯($45)飯可轉米粉,不過我中意食油飯多d👅佢個油飯都有滿既成碗飯咁多,而且食落都幾有咬口同埋少少油香。一字骨肉骨茶落左少少辣椒,辣辣地幾好味,不過我比較中意藥材味再重少少既肉骨茶🙈而肉骨茶入面有豆卜同三舊一字骨,都有d肉,肉都好冧,一食都唔使點咬咁制🤡下午茶份量黎講都算係咁。
🟠 一字骨肉骨茶配飯($45)
2022-12-05 760 瀏覽
又食下馬拉嘢先~唔洗排隊大把位~叫咗個二人餐招牌阿金無骨海南雞油飯~雞嫩皮多冇咩肉~有D搵笨喎~雖然味道幾好~配薑蓉、甜老抽、酸甜醬~3種點料都幾夾芭堤雅燒雞扒配馬來椰漿飯~即係炸香茅雞扒~幾香口不過好乾~配青瓜片、生菜、半隻蛋、2塊大蝦片、椰漿飯冇咩味沙嗲雞肉串燒沙嗲汁好香花生味~雞肉串好入味玻璃魷魚通菜~如果多D汁就更加好~玻璃魷魚剛剛熟唔會難咬~一齊食唔錯南洋奶茶幾滑幾濃奶味~白咖啡已經叫咗少甜都好甜 二人餐唔使加一都幾抵食
又食下馬拉嘢先~唔洗排隊大把位~叫咗個二人餐

沙嗲雞肉串燒沙嗲汁好香花生味~雞肉串好入味

南洋奶茶幾滑幾濃奶味~白咖啡已經叫咗少甜都好甜
二人餐
二人餐唔使加一都幾抵食
2022-12-05
2022-10-18 876 瀏覽
✨✨✨✨✨✨✨我自己好鍾意飲冬陰公湯,雖然唔食得辣係都要飲,紅磡都會道站附近新開了一間泰國餐廳,就要試吓啦。店舖藍色的牆身相當搶眼,內裡泰式佈置裝飾,有大概十數張枱,在場比較多家庭聚餐,週末晚市如果無預先訂位,都幾難有得食😝✨✨✨✨✨✨✨評分:🍩🍩🍩(out of 5🍩)1. 冬陰公湯 (大)- 酸辣度剛剛好,好足料,大蝦有好多隻,而且是以頗新鮮嘅蝦製作,肉質有彈性,好味😋2. 蒜蓉包 - 眼見同場其他食客都有點蒜蓉包,就跟風試吓,結果係無跟錯的!面包磚脆卜卜,好濃牛油香蒜味,不錯👍🏼3. 青咖哩牛腩 - 微辣無乜咖哩味,最突出嘅係牛腩非常韌,唔似炆煮過,白水烚一般…咬唔爛唯有吞😅4. 泰式千層糕 - 甜度適中,有啖啖斑蘭葉香,送上枱時微暖的,似新鮮造好,煙韌又好味😋整體不過不失,部份泰式的主打菜仍需努力改良!溫馨提示: 餐廳有不少食客街坊支持,建議先致電訂座留位,避免白行一趟!✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨

評分:🍩🍩🍩(out of 5🍩)

整體不過不失,部份泰式的主打菜仍需努力改良!

2022-10-11 589 瀏覽
繼上次試完nmsl之後🤤梗係要試埋呢間激多人推嘅餐廳同樣地裝修有格調 好多懷舊裝飾 真係好啱用嚟打卡連碗碟都非常之有風格平時好似都幾多人排隊但今日係平日 都見到有啲人係度聚下既🤥-明太子薯條🍟(s)明太子份量唔吝嗇食完啲薯條都有明太子剩咸香味口感 薯條炸得香脆😋整得好出色 入口有不同層次幾好㗎好小係其他地方見到有明太子既選擇😛雖然食到好飽 但係真係有衝動想打包返去Lunch set-牛肝菌意大利飯同平時餐廳整嗰啲意大利飯唔同唔會太濕 啲飯粒粒分明😎味道剛剛好 份量足到爆炸💥食lunch啊呢個set最抵包餐湯或者salad 🥗今日就叫左餐湯 係南瓜薯仔湯🎃加$18可以叫其他特色嘢飲🍹- Kinder coffee ☕️因為見到個名幾得意所以加錢叫左嚟試下好重Espresso coffee味 上面有啲cream同繽紛樂🍫鍾意飲咖啡嘅 可以試吓💓-又係黑松露野菌pizza…好悶呀🍕黑松露醬俾得好多😆個餅底係薄皮 咬一啖脆卜卜入面有啲薯仔蓉🥔加埋上面有菇🍄同蕃茄仔🍅口味有好多不同層次啲芝士仲可以拉絲 真係OMG🧀🤩 不過兩個人都食唔晒份量真係好多😣經過行過不妨試吓🤪⭐️整體評分 4.2/5🎊賣相:
繼上次試完nmsl之後🤤

梗係要試埋呢間激多人推嘅餐廳
同樣地裝修有格調
好多懷舊裝飾 真係好啱用嚟打卡
連碗碟都非常之有風格
平時好似都幾多人排隊
但今日係平日 都見到有啲人係度聚下既🤥

-明太子薯條🍟(s)
明太子份量唔吝嗇

性價比: 4.3/5

回頭率: 4.1/5

環境:4.3/5
2022-10-05 500 瀏覽
和丈夫在這店晚餐,先前外賣海南雞也算OK。这里鼓勵电子點餐,我們想要越南牛柳飯和濱城炒貴刁,完了點餐竟然出現無牛柳飯字句,弱能點餐系统。结果只有轉為海南雞飯。至於那濱城貴刁,與menu 相片不同,只有臘腸、魚片,蝦仔各3個,又無茶啡送,餸料少得可憐。
2022-10-04 280 瀏覽
#外送 #下雨天氣象預報本週陰雨綿綿☔️不想出門買午餐怎麼辦🥺📍限定口味-韓醬辣辣豬🐷🍜貞舜泰泰綠咖喱雞飯 微辣 冬蔭湯泰國MAMA麵 微辣 皆升等為套餐 180ml泰奶 -冬蔭湯湯頭濃郁很順口綠咖喱有濃濃的椰奶味泰奶的部分算是茶味較重但主餐只要我覺得可以點-📍:紅磡都會道6-10號置富都會7樓749號舖
#外送 #下雨天

氣象預報本週陰雨綿綿☔️