2018-11-07
Azores 亞蘇爾好多選擇,適合一家大妙細來用餐。裝潢漂亮,還有外面位置給大家用膳,好chill.先叫了個亞蘇爾小食拼盤(芝士馬介休球、辣肉腸芝士脆多士、霹靂魷魚、黑醋豬手、香草烤意瓜),豬手好fresh ,同醋好配。魷魚鮮甜微辣。脆多士簡直好味到想再encore,芝士同肉腸好夾,個麵包又好脆。友人製止住我先第再叫。另外個葡式香烤脆皮乳豬件配薯菜,乳豬好味,外皮脆內面肉汁多,薯菜好好味。花地瑪溫泉蛋魷魚墨汁意大利粉,呢個好正。平時西餐廳墨汁得個色同埋好稀,呢間oohing 偏creamy 小小,墨汁味好濃,加埋流心蛋,無得輸。黃金忌廉軟心芝士伴雪糕,雪糕係movenpick,個麵包入面係軟軟的夾心。不太清楚是什麼,有小小奶黃加cream 味,非常特別。飲料叫了熱鮮奶咖啡及芒果柚子沙冰,值得一試是特式飲料,富有澳門特式,可見店主在立菜單時的小心思。場白講,比起澳門當地餐廳,這間無論味道,性價比更高。下次和朋友來,不妨一試。