呢排係好多朋友Story都留意到呢間充滿霓虹燈嘅酒吧,明口就已經有大大個九龍城寨霓虹燈牌,門口要禁一禁門鐘先,好快就有人出嚟招呼我地。入面成個格局基本上都令人眼前一亮,只能話真係每一個位置都係一個打卡位,真係好有特色。———————————————🌟Mancoco $108呢杯飲品主要係芒果汁同yogurt,杯上面仲有個夾同花做裝飾。外表睇落去就好似一杯普通嘅芒果沙冰,但飲落我個人認為係調得好唔錯,味道您會飲得出係新鮮芒果果種酸酸地嘅感覺,基本上係好似真係冇落糖原汁原味,每啖後勁會有少少乳酸帶出嘅奶味什至令我有少少椰香嘅錯覺。個人口味而言我係會鍾意甜多少少,但整體其實我都係勁滿意呢杯飲品,係出面唔會飲到嘅味道。.🌟大力特飲 $128呢杯大力特飲嘅外表就係人人皆知嘅益力多包裝,但比正常嘅益力多就大杯好多。呢杯飲品本身係一杯Vodka嘅雞尾酒,飲落一啲都唔難入口,佢另外再加有桃味同橙味係入面,成個味道係非常之夾,特別適合怕酒精苦味嘅女仔!.🌟沙嗲肥牛煲仔飯 $70酒吧入面食煲仔飯真係一個非常之有趣嘅體驗,佢呢個煲仔飯係用錫紙盒整,一開頭其實有少少失望以為會冇飯焦,點知最後食到底驚喜地發現有

———————————————
🌟Mancoco $108
🌟大力特飲 $128
🌟沙嗲肥牛煲仔飯 $70
酒吧入面食煲仔飯真係一個非常之有趣嘅體驗,佢呢個煲仔飯係用錫紙盒整,一開頭其實有少少失望以為會冇飯焦,點知最後食到底驚喜地發現有唔少飯焦,又脆又香口。調味上其實唔錯,但我略嫌個醬多咗少少,導致最後幾啖飯會偏咸。
🌟氣炸乳鴿 $98
呢個氣炸乳鴿第一啖咬落去係超驚喜,個皮熱辣新又香脆一咬就已經有汁流出嚟,而且調味都唔錯,個皮有少少蜜糖果種甜味。唯一可惜嘅係佢應該氣炸時間整得唔夠耐,所以食到去中間個心其實就偏凍,溫度同表面果層比較大分別,如果下次熱辣辣咁食相信一定就會更正!
🔸整體評價🔸
呢間酒吧飲品係最推薦,因為呢兩杯特調味道都非常令我滿意。睇返餐牌其實飲品有超多款,除咗平時酒吧嘅經典cocktail外仲有好多佢地自己好有本地特色嘅特調雞尾酒,例如醉檸茶同凍檸賓等都推薦大家試試!

2023-04-11 51 瀏覽
/近排係網上發現左呢間懷舊香港特式cafe🇭🇰 真係好少見!有煲仔飯,香港特式小食,cocktail都有!店舖入面佈滿霓虹燈,勁啱打卡🥹 仲勁chill-🥢豉椒排骨煲仔飯煲仔飯好特別地用錫紙上,入面除咗排骨仲有芋頭,食到底仲有飯焦😋 完全係煲仔飯既靈魂!另外有辣菜脯同豉油,可以自己調節。🥢水牛城叉燒叉燒肥瘦適中,一份有成9件,燒到少少濃邊脆脆地好惹味🥰旁邊有醬汁,加埋一齊食都幾特別!🥢維記牛奶(cocktail )入面有vodka,baileys同朱古力奶,飲落酒味唔會太濃,好重朱古力奶味,仲有條繽紛樂係面頭點綴😆🥢 peach ice tea桃味香濃好清爽又清甜-得閒同朋友上去吹水聽住歌,飲下酒都好啱🥰
🥢豉椒排骨煲仔飯
🥢水牛城叉燒

🥢維記牛奶(cocktail )

🥢 peach ice tea
桃味香濃好清爽又清甜
得閒同朋友上去吹水聽住歌,飲下酒都好啱🥰
  • 維記牛奶
🌸同朋友做完運動想傾下偈談下心,衫都未換就搵左係尖沙咀韓國街附近一間最近好多人打卡嘅樓上餐廳酒吧,食個飯飲杯野🙆🏻‍♀️ 未入間餐廳門口已經好大塊霓虹燈牌比人打卡🫶🏻 餐廳入面更加係懷舊香港主題設計,連廁所都有舊香港電影嘅海報,真係好有𝚏𝚎𝚎𝚕💕 連食物同飲品都充滿住滿滿嘅舊香港味道,正啊🤩❗️-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍚 芋頭滑雞煲仔飯 $𝟼𝟾煲仔飯都可以話係香港嘅代表食物,呢度嘅煲仔飯係用錫紙代替瓦煲,一開始都擔心問靚女老闆會唔會無飯焦效果,但係佢信誓旦旦話一定會有🙈 上菜食嘅時候真係做到飯焦,而且芋頭同滑雞配搭埋甜豉油,真係好好味🙆🏻‍♀️ 呢個價錢真係好抵食啊💕-🐷 轟落去即炸火腩 $𝟷𝟷𝟾呢個名好吸引小編,再加上老闆加持話呢份炸火腩好好食,小編二話不說就轟左落去😂 炸皮脆,肥瘦岩岩好,配埋帶有南乳醬同芥末醬味道嘅混合醬,推薦👍🏻-🍹 大力特飲 $𝟷𝟸𝟾𝚈𝚊𝚔𝚞𝚕𝚝/𝚅𝚘𝚍𝚔𝚊/𝙿𝚎𝚊𝚌𝚑/𝙾𝚛𝚊𝚗𝚐𝚎好大杯益力多加果汁味,酒精味唔重,飲落有d似某間珍珠奶茶店嘅香橙綠茶🫢好易入口💕-🍹 維記牛奶 $𝟷𝟸𝟾𝚅𝚘𝚍𝚔𝚊/𝙶𝚘𝚍𝚒𝚟𝚊/𝙱𝚊𝚒𝚕𝚎𝚢𝚜/𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙼𝚒𝚕𝚔比佢
🌸

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍚 芋頭滑雞煲仔飯 $𝟼𝟾

🐷 轟落去即炸火腩 $𝟷𝟷𝟾

🍹 大力特飲 $𝟷𝟸𝟾
𝚈𝚊𝚔𝚞𝚕𝚝/𝚅𝚘𝚍𝚔𝚊/𝙿𝚎𝚊𝚌𝚑/𝙾𝚛𝚊𝚗𝚐𝚎

🍹 維記牛奶 $𝟷𝟸𝟾
比佢外型同名吸引到,因為小編唔太中意飲酒精味好濃嘅飲品,所以呢個真係好岩小編心水🙆🏻‍♀️滿滿都係朱古力味,唔算好重酒味,同樣岩曬唔飲得嘅朋友仔💕仲有條繽紛樂朱古力條可以邊飲邊食🤩
📍九龍城寨
2/F, Tak Sing Alliance Building, Chatham Road South, Tsim Sha Tsui Hong Kong

環境:🌸🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #尖沙咀美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #九龍城寨 #香港shisha #hkshisha #hkshishabar #懷舊香港
一出𨋢驟間黎到九龍城寨。霓虹燈、街招、塗鴉勁有feel~ 店內有幾個打卡位,麗晶賓館、大龍鳳紅雙喜,成個配搭好chill好型!好中意呢度既cocktail 將小朋友既最愛變身大人版🥛維記牛奶又有牛奶味又有朱古力味~加埋Baileys、Vodka,酒香好突出,仲有繽紛樂,成個配搭好正!🍹大力特飲第一次飲益力多整嘅Cocktail淨係見到個樽已經好打卡,勁可愛! 酒味唔係好重,仲有啲蜜桃香味幾好飲。 🥢臘味三寶煲仔飯一上檯已經聞到勁香臘腸、潤腸、臘肉,好有風味!最中意臘腸帶酒香軟身估唔到喺酒吧都食到咁正既臘味飯用錫紙兜裝住,仲有飯焦,好香脆!加埋辣辣地既炸菜更惹味!🥢水牛城叉燒 燒得好乾身,微辣醬汁入味,叉燒帶點脆邊,送酒啱哂!
一出𨋢驟間黎到九龍城寨。霓虹燈、街招、
塗鴉勁有feel~

好中意呢度既cocktail
將小朋友既最愛變身大人版
🥛維記牛奶
又有牛奶味又有朱古力味~
加埋Baileys、Vodka,酒香好突出,
仲有繽紛樂,成個配搭好正!

🍹大力特飲
第一次飲益力多整嘅Cocktail
淨係見到個樽已經好打卡,勁可愛!
酒味唔係好重,仲有啲蜜桃香味幾好飲。

🥢臘味三寶煲仔飯
一上檯已經聞到勁香
臘腸、潤腸、臘肉,好有風味!
最中意臘腸帶酒香軟身
估唔到喺酒吧都食到咁正既臘味飯
用錫紙兜裝住,仲有飯焦,好香脆!
加埋辣辣地既炸菜更惹味!

🥢水牛城叉燒
燒得好乾身,微辣醬汁入味,叉燒帶點脆邊,送酒啱哂!
2023-03-31 14 瀏覽
哩晚同好姊妹去咗間以九龍城寨為主題特色酒吧chill吓🍹🍸一出電梯已經比懷舊feel裝潢吸引,霓虹燈下✨️每個角落都好有九龍城寨頹廢感覺🌆淨係打卡都有排打📸哩度食物選擇唔算太多,但飲品都幾有特色原個菠蘿特飲配菠蘿冰🍍除了原個菠蘿🤩旁邊仲有片,雪到冰咁凍嘅菠蘿🍍特飲加咗Rum酒同椰子🥥邊飲邊吃冰凍菠😌爽呀另一杯維記牛奶加了Vodka,酒味出但又唔會蓋過朱古力味🍫飲落好香滑食物方面除了懷舊小食,仲有煲仔飯添🤩小食叫咗水牛城叉燒叉燒要有少少燶邊加半肥瘦先好食😋味道辣辣地好惹味🌶另外叫多個臘味三P煲仔飯有臘腸、臘肉、潤腸😋即叫即整熱辣辣好好味一定要撈埋佢地秘製嘅辣菜脯同豉油,真心好好食🤤環境特別夠寬敞,又坐得舒服,店員親切,推薦👍

淨係打卡都有排打📸哩度食物選擇唔算太多,但飲品都幾有特色

原個菠蘿特飲配菠蘿冰🍍

另一杯維記牛奶
加了Vodka,酒味出但又唔會蓋過朱古力味🍫飲落好香滑

食物方面除了懷舊小食,仲有煲仔飯添🤩
小食叫咗水牛城叉燒
叉燒要有少少燶邊加半肥瘦先好食😋味道辣辣地好惹味🌶

另外叫多個臘味三P煲仔飯
有臘腸、臘肉、潤腸😋
即叫即整熱辣辣好好味
一定要撈埋佢地秘製嘅辣菜脯同豉油,真心好好食🤤

環境特別夠寬敞,又坐得舒服,店員親切,推薦👍

2023-03-26
2K
餐廳:九龍城寨地點:尖沙咀漆咸道南菜式:懷舊特色樓上cafe餐牌:懷舊小食,懷舊特色鷄尾酒,Mocktail,果汁等等兩杯Mocktail賣相都好靚,用左花仔裝飾。顏色呈黃色。Mancoco $108Mango juice/yogurtMancoco質感似smoothie,係酸酸地既芒果汁味,完全唔會過甜。Virgin Colada $108Pineapple juice/ Coconut milkVirgin Colada 飲落係椰汁味中帶酸酸地既菠蘿味,夠特別。水牛城叉燒 $88水牛城叉燒一客七件,叉燒半肥瘦,都唔錯,燒得少少脆皮,入面有少少軟骨,好淋。伴有滑溜腐乳,味道更特別,而入口滑溜。沙嗲肥牛煲仔飯 $70沙嗲肥牛煲仔飯係用錫紙上,有4片肥牛,個飯帶香濃沙嗲醬,居然有飯焦,勁呀!另上豉油同菜脯比你自己調味,不過我覺得夠味。環境真係非常有特色,好有氣氛,值得黎打卡。
餐廳:九龍城寨
地點:尖沙咀漆咸道南
菜式:懷舊特色樓上cafe
餐牌:懷舊小食,懷舊特色鷄尾酒,Mocktail,果汁等等

兩杯Mocktail賣相都好靚,用左花仔裝飾。顏色呈黃色。

Mancoco $108
Mango juice/yogurt

Virgin Colada $108
Pineapple juice/ Coconut milk

水牛城叉燒 $88

沙嗲肥牛煲仔飯 $70
沙嗲肥牛煲仔飯

環境真係非常有特色,好有氣氛,值得黎打卡。

2023-03-30
$187 (宵夜)
2023-03-29 347 瀏覽
Weekend約朋友仔去chill吓,搵倒一間新開嘅餐廳非常特別,位於尖沙咀嘅《九龍城寨》,全店都係舊香港復古風,大門外係霓紅燈大招牌同舊招紙牆身,未行到入去已經感受倒氣氛。行到入去,每一個位都係打咭位😍 你今日想坐響森記果欄、麗晶賓館、新華洋服定係傳統囍字龍鳳佈景下面? 嚟到呢度保証影相都用成粒鐘😂睇一睇餐牌,呢度主打多種特色cocktail,全部都好靚🥰 而且都係傳統香港有嘅飲品調製,例如益力多、利賓立、冰菠蘿🍍等等…另外Classic Cocktail、紅白酒、啤酒等等都一應俱全。嘢食就有好多香港特色美食,例如各式煲仔飯、煎釀三寶、煲仔沙嗲牛麵、港式叉燒等等…選擇都好多~🇭🇰由頭到尾都將舊香港風味表現得淋漓盡致💛原個菠蘿特飲配菠蘿冰 $168★Rum|Pineapple|Coconut Milk⭐️推薦🫶🏻呢個cocktail又好睇又好飲🤤 個質地杰杰哋,味道清新有陣陣椰奶香味,片冰菠蘿係兒時回憶🤤加分🫶🏻凍檸賓 $128★Ribena|Chanbolt|Vodka|Lime凍檸賓可以話係舊冰室必備特飲,第一次試有Vodka酒味嘅凍檸賓~ 好Match~好飲👍🏻沙嗲肥牛煲仔飯 $7

🇭🇰由頭到尾都將舊香港風味表現得淋漓盡致💛

原個菠蘿特飲配菠蘿冰 $168
★Rum|Pineapple|Coconut Milk

凍檸賓

凍檸賓 $128
★Ribena|Chanbolt|Vodka|Lime

沙嗲肥牛煲仔飯 $70
⭐️推薦🫶🏻 沙嗲牛麵食得多,有無諗過可以用嚟配煲仔飯?😆 沙嗲味好香好濃郁,肥牛唔韌啱啱好,飯煲得乾身,仲有最引人入勝嘅卜卜脆飯焦,加埋煲仔飯豉油同辣菜脯撈勻食🤤🤤🤤正㗎~

水牛城叉燒 $88
⭐️推薦🫶🏻估唔倒呢度可以食倒燶邊叉燒🤤 加咗水牛城汁去燒有少少微辣,叉燒半肥瘦啱啱好,沾點埋佢個特製沙律醬仲好味😋

另外呢度有SS,仲可以signature啱自己嘅口味🥰 同店員講大概鐘意咩口味例如鐘意水果、甜味、酸味、茶味等等,店員就會幫你調校個味道🤩

我哋叫咗一個SS,想要清新啲嘅水果味+茶味,店員幫我哋揀咗青蘋果+菠蘿+Jasmine~ 好正😋

另外而家星期日至四 SS做緊優惠價,大家不妨去試吓😋

2023-03-20
凍檸賓
水牛城叉燒
上網見到嚟間勁型格又靚嘅餐廳😍✨同埋杯超啱打卡嘅原個菠蘿特飲🍍即刻book mark左同叫朋友仔一齊陪我食🤤一入到去都比佢嚇親🫣真係勁有feel😳🧊水牛城叉燒 $88唔知大家有冇留意到其實小編都幾鐘意食水牛城汁既小食🤣今次見到有咁特別既水牛城叉燒😳梗係點都要試一試先啦🤩味道唔算好辣😚少少辣味令叉燒仲夾,叉燒肥瘦均勻🥰燒到有少少燶邊之餘仲有帶少少焦糖味🥹咬落去都帶少少肉汁,估唔到呢到都可以食到都幾好味既叉燒🤤👍🏻🧊沙嗲肥牛煲仔飯 $70嚟到唔止可以打卡同飲野㗎🤪仲可以食下煲仔飯醫下肚仔咁㗎😚飯既分量都幾合適,唔會唔夠食同太飽😚飯既質地比較乾身,仲會好食到脆卜卜卦既飯焦🍚聞落去都感受到香濃既沙嗲味🤤食落去都幾重味,飯同埋牛肉都吸收到啲汁🫣肥牛質地唔韌🐮都幾有牛肉味,如果加少少甜甜地既煲仔飯豉油同埋辣辣地菜脯會仲好味嫁😍👍🏻🧊原個菠蘿特飲配菠蘿冰 $168呢杯野一嚟到即眼對眼發晒光✨👀原個菠蘿打卡真係點影都勁上鐘📷仲要係新鮮菠蘿嚟🤩酒既味道唔算太過重👍🏻唔太好洒嘅好小編都話易入口😍一入口主要係菠蘿🍍同椰奶🥥嘅味道,側面仲配左塊菠蘿冰🍍打卡打到差啲融埋🫣後勁先會感受到酒既香味同酒精嘅刺激🤓配埋

🧊水牛城叉燒 $88

🧊沙嗲肥牛煲仔飯 $70

🧊原個菠蘿特飲配菠蘿冰 $168
呢杯野一嚟到即眼對眼發晒光✨👀原個菠蘿打卡真係點影都勁上鐘📷仲要係新鮮菠蘿嚟🤩酒既味道唔算太過重👍🏻唔太好洒嘅好小編都話易入口😍一入口主要係菠蘿🍍同椰奶🥥嘅味道,側面仲配左塊菠蘿冰🍍打卡打到差啲融埋🫣後勁先會感受到酒既香味同酒精嘅刺激🤓配埋菠蘿冰夠哂凉浸浸,都幾適合初初想試下cocktail既大家啦🥰

🧊mancoco $108
呢一杯係無酒精嘅mocktail 🍸🤤,上面仲加左乾花做裝飾🌸勁啱拎住嚟打卡!😚而入邊主要係加入左芒果汁🥭同埋yougurt🥛味道酸酸甜甜🤤感受到芒果嘅甜味🥭仲會有yougurt既奶香味🥛唔太中意酒精既人都係好啱大家飲下chill下嫁😚👍🏻

人均消費💵: $200-300
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10

📍九龍城寨 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈2樓
2022-12-08 151 瀏覽
未入到鋪頭已經好有feel,全間店每個位都已經可以成為打卡位📸入到店內真係有懷舊復古風的九龍城寨feel, 有不同的復古舊街燈同招牌係店內每個位置。座位令人感覺好relax !三五成群過嚟飲杯野傾下偈都好舒服!推介益力多特飲,可以拎黎打卡之餘味道又唔錯,幾好飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😃但係我自己就覺得野食唔算多,如果多返啲野食就更好,不過可能佢都係偏向sell 飲品同吸野多,所以整體上都ok😊😊😊
未入到鋪頭已經好有feel,
全間店每個位都已經可以成為打卡位📸
座位令人感覺好relax !
三五成群過嚟飲杯野傾下偈都好舒服!

所以整體上都ok😊😊😊
2022-10-30
朋友話一直都好想試下新野,今日終於帶左佢黎呢間係尖沙咀漆咸道既樓上吧!呢度氣氛好正,昏暗嘅環境加上香港懷舊既霓虹燈飾!每一個位置都好靚,充滿香港特色!真係不斷打卡多過吹水! 今次重點係黎玩!佢呢度有3款口味可以揀,蜜瓜、西瓜、波蘿!因為我鐘意波蘿所以就叫左波蘿味🤫🤫🥰睇住朋友好好奇咁慢慢玩好搞笑🤣呢度除左環境靚,連飲品都好有心思!我地另外叫左兩杯特色雞尾酒,一個係完隻波蘿裝既波蘿特飲!仲配埋菠蘿冰~ 又係一款打卡好靚既特飲,飲落有少少酒精味好飲!另一款叫左維他牛奶cocktail, 呢款岩晒女士飲~唔會好重酒精味🥰 好似飲緊朱古力奶加左少少vodka, 上面仲有條繽紛樂😍 好快就飲完! 感覺好快又過左一個好愉快嘅晚上!下次再帶多啲人黎玩先!🤣

睇住朋友好好奇咁慢慢玩好搞笑🤣

呢度除左環境靚,連飲品都好有心思!

感覺好快又過左一個好愉快嘅晚上!下次再帶多啲人黎玩先!🤣
2022-11-18 41 瀏覽
上周Halloween跟朋友到了上樓酒吧chill一chill,位於尖沙咀的「九龍城寨」相當有驚喜,裝潢設計充滿舊香港特色,充滿懷舊回憶。酒吧內非常之多打卡位,Halloween佈置更添節日氣氛,酒吧除了酒精飲品,還有不少懷舊小食,如奶油多、煎釀三寶、莎利蛋糕等等等等,我哋點了懷舊特飲雞尾酒,包括城寨X醉檸樂及益力多。醉檸樂味道清新,有檸檬茶,Vodca,桃及檸檬,而大刀特飲非常吸睛,玩味十足,材料包括益力多、vodca,桃及橙,酸酸甜甜,十分好味。我們還點了冰凍菠蘿冰,是昔日的味道,又凍又酸又甜,多重滋味,現在很少地方可以食到!

2022-11-04 861 瀏覽
🚩九龍城寨 唔好睇我男朋友好似成日出嚟玩咁嘅樣,但其實佢生活真係除咗返工同陪我,真係好少出去玩🥹見佢咁好就book左城寨同佢chill下〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈原個菠蘿特飲 配菠蘿冰 $168Rum / Pineapple / Coconut Milk原隻菠蘿咁樣上嘅cocktail真係第一次見😆佢真係真空左個菠蘿所以份量都幾多,仲配左兩件菠蘿冰,食得出係新鮮菠蘿整嘅🍍因為冇咗嗰浸糖水味入口奶香,但同時又有少少菠蘿嘅酸甜味,連我唔飲酒都覺得一啲酒味都冇,好易入口🌈英殖鳳梨茶 $128Gin / Earl grey / Pineapple / Sour Apple伯爵茶加酒精試過未!不過主要飲得出嘅都係菠蘿嘅味道,吞到落喉嚨就會有少少茶嘅清香滲返出嚟🌈菠蘿雜果賓治SS今日嘅重頭戲,男朋友初嘗試‼️雖然我都係試過一兩次SS,但出面嗰啲通常都好沖擊你嘅喉嚨,食一兩啖已經冇晒興趣😵‍💫不過依款又真係唔同,可能佢用咗Fruit head,果味比較重,所以入口都好順暢~
🚩九龍城寨
🌈原個菠蘿特飲 配菠蘿冰 $168

🌈英殖鳳梨茶 $128

🌈菠蘿雜果賓治SS
2022-11-03
📍 📍 📍 九龍城寨 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈2樓無意中發現到呢間裝修好有特色,懷舊感嘅酒吧!酒吧佈滿霓虹燈字,位置大,空間感十足,成個佈置充滿九龍城寨feel,一岀𨋢就係打卡位!成間店四周圍都係打卡位。👉 夏日傾情set 甜品+ SS💰788😋😋😋😋.5/5SS同甜品都有三隻味分別有菠蘿西瓜 蜜瓜三款味揀,我揀左個蜜瓜😆個味道感覺好清新,但又有啲木嘅香味,食落係會有唔同層次變化既味道!店員超好,我第一次SS佢有教我地點食,同埋會主動check下熱度夠唔夠!nice !甜品方係哈蜜瓜刨冰,係滿滿嘅哈蜜瓜波波配冰,另外仲加咗少少煉奶,好好食。😋😋👉 維記牛奶 💰128😋😋😋😋.5/5係用Godiva朱古力、Vodka、bailyes同朱古力奶調製。望落去已經好吸引,cocktail 外層上放上朱古力粉同繽紛樂,朱古力好香濃,加埋啲酒香,容易入口,甜甜地酒味唔又唔會太濃,上面仲有最鐘意食既繽紛樂🤭👉 英殖鳳梨茶 💰128😋😋😋😋.8/5呢個飲落超fresh!!入面有gin、伯爵茶、菠蘿汁、蘋果。因為係茶底,都真係好清新!面頭加咗菠蘿乾和燒香左的八角,成杯野飲都好𥄫晴回頭
📍 📍 📍 九龍城寨 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈2樓

繽紛樂🤭

👉 英殖鳳梨茶
💰128
😋😋😋😋.8/5
角,成杯野飲都好𥄫晴

回頭: yesYesyes!!! 真係好岩同朋友黎relax,飲野,超好坐!每張枱張都好大張 好舒服,而且個個位都係打卡位!,超適合影相,而且位置方便,約朋友真係無得頂,我絕對會再黎!環境暗黑啲打卡會更架型同靚,但我今次晏就就黎左🤣🤣

#kermit食在尖沙咀

2022-10-26 38 瀏覽
今日來到尖沙咀 以懷舊特色打造的酒吧,它主打各種水果特飲,最另人驚豔的是它仿照老香港很多經典特色的裝修例如霓虹燈,飲宴裏面的龍鳳模型,果欄裏面嘅特色紅白藍特色牆,很多位置出片率極高。如果喜歡打卡的一定要來,另外我很少來酒吧,想不到一個菠蘿味真的原個菠蘿上,omg,真的太有趣了,另外她幾走酒精特飲也都不錯 例如一個叫做鳳梨茶的,喝下去很清新又是我喜歡的菠蘿味,另外有一個養樂多的酒也是很不錯,如果不喜歡酒的,它也有不含酒精類飲品,愛了愛了#九龙城寨 #人气酒吧推荐 #酒吧 #香港

#九龙城寨 #人气酒吧推荐 #酒吧 #香港
 去尖沙咀飲嘢,大家可能第一下就會諗起諾士佛臺,不過最近尖沙咀多咗個新蒲點—就係位於尖東嘅「九龍城寨」~「九龍城寨」地理位置都算容易搵,就係科學館對面~😏打着「九龍城寨」嘅旗號,顧名思義,酒吧嘅裝潢都係仿九龍城寨昔日嘅模樣~一出𨋢就好似返左幾十年前嘅香港咁,酒吧設有多個打卡位,門前必拍嘅霓虹燈、各種舊式招牌,仲有「飯戲攻心」見到嘅一對鳳凰招牌😂,好正!😎除左有SS之外,仲有一系列香港🇭🇰主題嘅雞尾酒和懷舊小食如煎釀三寶、奶油多、沙嗲牛肉麵、撈冷麵~🌞夏日傾情($788)包同款水果口味嘅SS + Fruit Head Set,有3款不同口味選擇:蜜瓜冰🍈、西瓜冰🍉或菠蘿冰🍍,小編order左菠蘿冰🍍,SS入口菠蘿味勁香,除咗菠蘿嘅香甜,仲食到芒果同薄荷嘅清香,感覺好refreshing,再食返件菠蘿🍍,perfect match!😎⭐️推薦❗英殖鳳梨茶($128)由 Gin、Earl grey、Pineapple、Sour Apple 調配而成,面頭放咗塊菠蘿乾和八角,賣相好優雅~Bartender 介紹可以就咁飲,😂入口會比較Fruity d,如果想重口啲,可以將八角浸埋落去,咁就會ge
 去尖沙咀飲嘢,大家可能第一下就會諗起諾士佛臺,

不過最近尖沙咀多咗個新蒲點—就係位於尖東嘅「九龍城寨」~

「九龍城寨」地理位置都算容易搵,

就係科學館對面~😏

打着「九龍城寨」嘅旗號,

顧名思義,酒吧嘅裝潢都係仿九龍城寨昔日嘅模樣~

一出𨋢就好似返左幾十年前嘅香港咁,
酒吧設有多個打卡位,
除左有SS之外,

🌞夏日傾情($788)

包同款水果口味嘅SS + Fruit Head Set,
有3款不同口味選擇:蜜瓜冰🍈、西瓜冰🍉或菠蘿冰🍍,

小編order左菠蘿冰🍍,
SS入口菠蘿味勁香,
再食返件菠蘿🍍,perfect match!😎
⭐️推薦❗英殖鳳梨茶($128)

面頭放咗塊菠蘿乾和八角,賣相好優雅~

Bartender 介紹可以就咁飲,😂

入口會比較Fruity d,

如果想重口啲,可以將八角浸埋落去,

咁就會gentleman d~伯爵茶嘅層次感更突出。😎⭐️推薦❗大力特飲($128)

由益力多、Vodka、Peach、Orange調配而成,

好精緻咁用益力多樽載住,加上「你今日飲咗未」嘅經典金句,啱晒打卡~

味道相當容易入口,啱晒女士~
Fruit Bowl
英殖鳳梨茶