2022-09-26
又係喺旺角嘅搵食時間😛 揀咗呢間主打日本刺身飯嘅小店 除咗刺身飯仲有卷物同小食 都幾多選擇架刺身飯有得自選配料 又或者佢配搭好咗嘅~乜蟹都有丼 $138好豐富嘅蟹丼🫣 大大個蟹蓋蓋住個丼飯 有蟹棒、蟹肉、蟹膏、蟹鉗、蟹籽 呢個丼可以自選醬汁 我地揀咗芝士蟹籽醬 甜甜地幾開胃🫶🏻蟹肉蟹膏份量都好多 蟹膏甘香蟹肉香甜~ 加埋蟹籽增加口感醋飯亦軟硬適中 酸度適中 仲有少少暖~金龍卷 $68店員會再喺碟度點火🫣 好igable! 個火都會燒一陣所以可以慢慢影都得🤪金龍卷包住青瓜同甜蛋 面層仲有軟殼蟹 蛋黃醬同蟹籽 口感幾豐富幾有層次爆蔥鵝肝多士 $68/2pcs鵝肝多士面層有好多黑松露醬🙈 之後就係蔥 鵝肝 同烘到脆卜卜嘅多士 黑松露醬雖然好香 但就搶咗鵝肝嘅味道🫣 所以之後嗰件我地就攞咗黑松露出黎反而好啲🤣 鵝肝就實身咗啲波子汽水 $22
刺身飯有得自選配料 又或者佢配搭好咗嘅~
乜蟹都有丼 $138
呢個丼可以自選醬汁 我地揀咗芝士蟹籽醬 甜甜地幾開胃🫶🏻
蟹肉蟹膏份量都好多 蟹膏甘香蟹肉香甜~ 加埋蟹籽增加口感
醋飯亦軟硬適中 酸度適中 仲有少少暖~
金龍卷 $68
爆蔥鵝肝多士 $68/2pcs